Ухвала
від 26.10.2017 по справі 805/363/17-а
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна

Донецький окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

про заміну сторони виконавчого провадження, виправлення описки у виконавчому листі

26 жовтня 2017 р.                                         Справа №805/363/17-а

          приміщення суду за адресою: 84122, м.Слов'янськ, вул. Добровольського, 1

Суддя Донецького окружного адміністративного суду Олішевська В.В., розглянувши заяву Центрального об'єднаного Управління Пенсійного Фонду України м. Маріуполя Донецької області про приведення виконавчого листа у відповідність до вимог Закону України «Про виконавче провадження» та заміну сторони виконавчого провадження по справі № 805/363/17-а за позовом Управління Пенсійного фонду України в Жовтневому районі м. Маріуполя

до відповідача: Товариства з обмеженою відповідальністю «ФПГ Юзбудмонтаж»

про стягнення заборгованості з відшкодування фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій,-

В С Т А Н О В И В:

Позивач, Управління Пенсійного фонду України в Жовтневому районі м. Маріуполя, звернувся до Донецького окружного адміністративного суду з позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю «ФПГ Юзбудмонтаж» про стягнення заборгованості з відшкодування фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій.

Постановою Донецького окружного адміністративного суду від 10 лютого 2017 року позовні вимоги Управління пенсійного фонду України в Жовтневому районі м. Маріуполя до Товариства з обмеженою відповідальністю «ФПГ Юзбудмонтаж» про стягнення заборгованості заборгованість з відшкодування фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій, призначених за Списком № 2, за грудень 2016 року у сумі 221 гривня 13 копійок задоволено повністю.

Стягнуто з Товариства з обмеженою відповідальністю «ФПГ Юзбудмонтаж» на користь Управління Пенсійного фонду України в Жовтневому районі м. Маріуполя заборгованість з відшкодування фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій, призначених за Списком № 2, за грудень 2016 року у сумі 221 (двісті двадцять одна) гривня 13 копійок.

20 березня 2017 року Управлінню Пенсійного фонду України в Жовтневому районі м. Маріуполя видано виконавчий лист по справі № 805/363/17-а.

04 жовтня 2017 року до Донецького окружного адміністративного суду надійшла заява Центрального об'єднаного Управління Пенсійного Фонду України м. Маріуполя Донецької області про приведення виконавчого листа у відповідність до вимог Закону України «Про виконавче провадження» та заміну сторони виконавчого провадження по справі № 805/363/17-а за позовом Управління Пенсійного фонду України в Жовтневому районі м. Маріуполя до відповідача: Товариства з обмеженою відповідальністю «ФПГ Юзбудмонтаж» про стягнення заборгованості з відшкодування фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій.

В обґрунтування заяви про заміну сторони виконавчого провадження Центральне об'єднане управління Пенсійного фонду України Донецької області посилається на те, з метою забезпечення виконання постанови Кабінету Міністрів України від 21 грудня 2016 року № 988 «Про деякі питання функціонування територіальних органів Пенсійного фонду України», наказу Пенсійного фонду України «Про заходи у зв'язку із реорганізацією деяких територіальних органів Фонду» від 26 грудня 2016 року № 177, проведено реорганізацію територіальних органів Пенсійного фонду України в Донецькій області, наказом Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області від 13 січня 2017 року № 2 проведено реорганізацію територіальних органів Пенсійного фонду України в Донецькій області. Згідно до додатку 1 до наказу Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області від 13 січня 2017 року № 2 Управління Пенсійного фонду України в Жовтневому та Приморському районах м. Маріуполя, реорганізується шляхом злиття, внаслідок чого утворюється Центральне об'єднане управління Пенсійного фонду України м. Маріуполя Донецької області.

31 березня 2017 року в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань зареєстровано Центральне об'єднане управління Пенсійного фонду України м. Маріуполя Донецької області.

Згідно із п. 6 Порядку здійснення заходів, пов'язаних з утворенням, реорганізацією або ліквідацією міністерств, інших центральних органів виконавчої влади, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 20 жовтня 2011 року № 1074, у разі злиття органів виконавчої влади, права та обов'язки органів виконавчої влади переходять до органу виконавчої влади, утвореного внаслідок такого злиття. Центральне об'єднане управління Пенсійного фонду України м. Маріуполя Донецької області є правонаступником всіх майнових прав та обов'язків управлінь Пенсійного фонду України в Жовтневому та Приморському районах м. Маріуполя.

Щодо вимоги приведення виконавчого листа у відповідність до вимог Закону України «Про виконавче провадження» заявник зазначив, що відповідно до п. 1 ч. 1 ст. 4 Закону України «Про виконавче провадження» передбачено, що у виконавчому документі зазначається назва і дата видачі виконавчого документа, найменування органу, прізвище, ім'я, по батькові та посада посадової особи, яка його видала, однак у порушення вищезазначених вимог у виконавчому листі № 805/363/17-а від 20 березня 2017 року не зазначено посадову особу, яка видала виконавчий лист.

В зв'язку з чим, Центральне об'єднане Управління Пенсійного Фонду України м. Маріуполя Донецької області просило суд привести виконавчий лист у відповідність до вимог Закону України «Про виконавче провадження» та замінити сторони виконавчого провадження по справі № 805/363/17-а.

Представник Центрального об'єднаного управління Пенсійного фонду України м. Маріуполя Донецької області надав до суду заяву про розгляд справи без участі представника управління в порядку письмового провадження.

Представник відповідача у судове засідання не з'явився, про час та місце розгляду справи повідомлений належним чином.

Відповідно до ч. 2 ст. 128 Кодексу адміністративного судочинства України (далі по тексту – КАС України), неприбуття в судове засідання без поважних причин представника сторони або третьої особи, які прибули в судове засідання, або неповідомлення ним про причини неприбуття не є перешкодою для розгляду справи. Проте, за клопотанням сторони та з урахуванням обставин у справі суд може відкласти її розгляд.

З огляду на наведене, а також з метою дотримання вимог ч. 1 ст. 122 КАС України, суд не вбачає перешкод для розгляду справи по суті у даному судовому засіданні.

Відповідно до ч. 1 ст. 264 Кодексу адміністративного судочинства України, у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд може замінити сторону виконавчого провадження її правонаступником.

Відповідно до ч. 5 ст. 15 Закону України «Про виконавче провадження» № 1404-VIII у разі вибуття однієї із сторін державний виконавець з власної ініціативи або за заявою сторони, а також сама заінтересована сторона мають право звернутися до суду із заявою про заміну сторони її правонаступником. Для правонаступника усі дії, вчинені до його вступу у виконавче провадження, обов'язкові тією мірою, якою вони були б обов'язковими для сторони, яку правонаступник замінив.

З матеріалів справи встановлено, що наказом Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області від 13 січня 2017 року № 2 «Про заходи у зв'язку з реорганізацією деяких територіальних органів Фонду області» Управління Пенсійного фонду України в Жовтневому та Приморському районах м. Маріуполя, реорганізуються шляхом злиття, та внаслідок чого утворюється Центральне об'єднане управління Пенсійного фонду України м. Маріуполя Донецької області.

Враховуючи викладене, з метою забезпечення права Центрального об'єднаного управління Пенсійного фонду України м. Маріуполя Донецької області на своєчасне та повне виконання судового рішення, діючи відповідно до ст. 264 КАС України, суд дійшов висновку про наявність підстав для заміни сторони виконавчого провадження - стягувача у справі № 805/363/17-а.

Суд зазначає, що при зверненні до суду заявник, крім того, просив суд привести виконавчий лист у відповідність до вимог Закону України «Про виконавче провадження», тобто фактично просив виправити описку у виконавчому листі від 20 березня 2017 року по справі № 805/363/17-а шляхом зазначення у відповідних графах прізвище, ім'я, по батькові та посаду посадової особи, яка його видала. З цього приводу суд зазначає наступне.

20 березня 2017 року на підставі заяви від 02 березня 2017 року № 7080/05 Управлінню Пенсійного фонду України в Жовтневому районі м. Маріуполя було видано виконавчий лист по справі № 805/363/17-а.

Згідно частини 2 статті 259 КАС України, суд, який видав виконавчий лист, може за заявою стягувача або боржника виправити помилку, допущену при його оформленні або видачі, або визнати виконавчий лист таким, що не підлягає виконанню, та стягнути на користь боржника безпідставно одержане стягувачем за виконавчим листом.

Відповідно до п.п. 1, 3 ч. 1 ст.4 Закону України «Про виконавче провадження» у виконавчому документі зазначаються назва і дата видачі документа, найменування органу, прізвище, ім'я, по батькові та посада посадової особи, яка його видала; повне найменування (для юридичних осіб) або прізвище, ім'я та, за наявності, по батькові (для фізичних осіб) стягувача та боржника, їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або адреса місця проживання чи перебування (для фізичних осіб), дата народження боржника - фізичної особи.

Частиною 3 статті 4 Закону України «Про виконавче провадження» визначено, що виконавчий документ підписується уповноваженою посадовою особою із зазначенням її прізвища та ініціалів і скріплюється печаткою. Скріплення виконавчого документа печаткою із зображенням Державного Герба України є обов'язковим, якщо орган (посадова особа), який видав виконавчий документ, згідно із законом зобов'язаний мати таку печатку.

Враховуючи викладене, дослідивши заяву, матеріали адміністративної справи та зміст виконавчого листа, суд приходить до висновку що заявлена вимога про виправлення описки у виконавчому листі № 805/363/17-а від 20 березня 2017 року, а саме необхідності зазначення посади та прізвища, ім'я, по батькові особи, яка видала виконавчий лист по справі, підлягає задоволенню, з урахуванням необхідності виконання судового рішення, яке набрало законної сили.

Керуючись статтями 160, 165, 185, 186, 254, 259, 264 Кодексу адміністративного судочинства України суд, -

У Х В А Л И В:

Заяву Центрального об'єднаного управління Пенсійного фонду України м. Маріуполя Донецької області про заміну сторони виконавчого провадження - задовольнити.

Замінити стягувача у виконавчому провадженні у справі № 805/363/17-а за позовом Управління Пенсійного фонду України в Жовтневому районі м. Маріуполя до Товариства з обмеженою відповідальністю «ФПГ Юзбудмонтаж» про стягнення заборгованості з відшкодування фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій – Управління Пенсійного фонду України в Жовтневому районі м. Маріуполя (код ЄДРПОУ 23336754) на Центральне об'єднане управління Пенсійного фонду України м. Маріуполя Донецької області (код ЄДРПОУ 41250795, місцезнаходження: 87548, Донецька область, м. Маріуполь, вул. Зелінського, буд. 27а, р/р 256083012089 у АП АТ «Державний ощадний банк України» м. Краматорськ, МФО 335106).

Виправити описку у виконавчому листі від 20 березня 2017 року по справі № 805/363/17-а, зазначивши, прізвище ім'я по батькові та посаду посадової особи, яка його видала – Помічник судді Відющенко Олексій Миколайович.

Ухвала може бути пред'явлена до виконання разом з виконавчим листом по справі.

Ухвала може бути оскаржена сторонами в апеляційному порядку до Донецького апеляційного адміністративного суду через суд першої інстанції.

Апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подається протягом п'яти днів з дня проголошення ухвали. У разі якщо ухвалу було постановлено в письмовому провадженні або згідно з частиною третьоюстатті 160 цього Кодексу, або без виклику особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

Суддя                                                             Олішевська B.В.

СудДонецький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення26.10.2017
Оприлюднено01.11.2017
Номер документу69850893
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —805/363/17-а

Ухвала від 26.10.2017

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Олішевська B.В.

Ухвала від 06.10.2017

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Олішевська B.В.

Ухвала від 14.08.2017

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Олішевська B.В.

Ухвала від 04.08.2017

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Олішевська B.В.

Постанова від 10.02.2017

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Кравченко Т.О.

Ухвала від 30.01.2017

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Кравченко Т.О.

Ухвала від 10.01.2017

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Кравченко Т.О.

Ухвала від 10.01.2017

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Кравченко Т.О.

Ухвала від 10.01.2017

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Кравченко Т.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні