Ухвала
від 09.08.2017 по справі 7/50
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

61022, м.Харків, пр. Науки, 5

У Х В А Л А

09.08.2017р.                               Справа № 7/50                     

Суддя господарського суду Донецької області Бойко І.А. при помічнику судді Буховець С.А. розглянув у відкритому судовому засіданні матеріали заяви Дзержинського відділу державної виконавчої служби міста Харків Головного територіального управління юстиції у Харківській області, м. Харків про заміну сторони виконавчого провадження – боржника – з Державного підприємства шахти ім. К. Маркса ВО по видобутку вугілля «Орджонікідзевугілля», Донецька область, м. Єнакієве на його правонаступника – Державне підприємство «Орджонікідзевугілля», м. Харків

по справі №7/50

за позовом: Управління Пенсійного фонду України в м. Глухові та Глухівському районі, Сумська область, м. Глухів

до відповідача: Шахти ім. Карла Маркса Державного підприємства «Орджонікідзевугілля», Донецька область, м. Єнакієве

про: виплачену пенсію в сумі 478,74 грн.

За участю представників сторін:

від позивача (заявника): не з'явився;

від відповідача: не з'явився;

В С Т А Н О В И В:

Рішенням арбітражного суду Донецької області від 16.03.1999р. у справі №7/50 позовні вимоги Управління Пенсійного фонду України в м. Глухові та Глухівському районі, Сумська область, м. Глухів до Шахти ім. Карла Маркса Державного підприємства «Орджонікідзевугілля», Донецька область, м. Єнакієве про виплачену пенсію в сумі 478,74 грн. задоволенні частково.

На виконання рішення господарського суду Донецької області від 16.03.1999р. по справі №7/50, судом було видано відповідний наказ від 30.06.1999р.

До господарського суду Донецької області 12.07.2017р. надійшла заява Дзержинського відділу державної виконавчої служби міста Харків Головного територіального управління юстиції у Харківській області, м. Харків про заміну сторони виконавчого провадження – боржника – з Державного підприємства шахти ім. К. Маркса ВО по видобутку вугілля «Орджонікідзевугілля», Донецька область, м. Єнакієве на його правонаступника – Державне підприємство «Орджонікідзевугілля», м. Харків. Свої вимоги заявник обґрунтовує тим, що: відповідно до наказу Міністерства палива та енергетики України від 28.12.2002р. №768, листа відділу держаної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців Єнакієвської міської ради віл 05.06.2009р. №27 шахта ім. Карла Маркса реорганізована шляхом злиття з іншими суб'єктами та створено на їх базі Державне підприємство «Орджонікідзевугілля» (код ЄДРПОУ: 32276912).

Ухвалою господарського суду Донецької області від 31.07.2017р. заяву Дзержинського відділу державної виконавчої служби міста Харків Головного територіального управління юстиції у Харківській області, м. Харків призначено до розгляду.

Представник ВДВС (заявника) в судове засідання не з'явився. Через канцелярію суду надав письмові пояснення №14.1-39/31489 від 04.08.2017р., в яких просить суд задовольнити заяву про заміну сторони у виконавчому провадженні, відповідно до ст. 25 ГПК України та розгляд справи проводити без представника позивача.

Представник позивача в судове засідання не з'явився. Через електронну пошту суду надав письмові пояснення №1413/05-18 від 07.08.2015р.

Представник відповідача в судове засідання не з'явився. Про час, дату та місце слухання справи був повідомлений належним чином.

Розглянувши заяву Дзержинського відділу державної виконавчої служби міста Харків Головного територіального управління юстиції у Харківській області, м. Харків, суд дійшов висновку про обґрунтованість поданої заяви виходячи з наступного:

Згідно з ч.7 ст.8 Закону України «Про виконавче провадження», у разі вибуття однієї із сторін державний виконавець з власної ініціативи або за заявою сторони, а також сама заінтересована сторона мають право звернутися до суду із заявою про заміну сторони її правонаступником. Для правонаступника усі дії, вчинені до його вступу у виконавче провадження, обов'язкові тією мірою, якою вони були б обов'язковими для сторони, яку правонаступник замінив.

За приписами ст. 25 Господарського процесуального кодексу України у разі смерті або оголошення фізичної особи померлою, припинення діяльності суб'єкта господарювання шляхом реорганізації (злиття, приєднання, поділу, перетворення), заміни кредитора чи боржника в зобов'язанні, а також в інших випадках заміни особи у відносинах, щодо яких виник спір, господарський суд залучає до участі у справі правонаступника відповідної сторони або третьої особи на будь-якій стадії судового процесу. Усі дії, вчинені в судовому процесі до вступу у справу правонаступника, обов'язкові для нього так само, як вони були обов'язкові для особи, яку правонаступник замінив. Про заміну або про відмову заміни сторони чи третьої особи її правонаступником господарський суд виносить ухвалу.

Про заміну або про відмову заміни сторони чи третьої особи її правонаступником господарський суд виносить ухвалу.

Пунктом 1.4. постанови Пленуму Вищого господарського суду України від 26.12.2011р. №18 «Про деякі питання практики застосування Господарського процесуального кодексу України судами першої інстанції» передбачено, що статтею 25 ГПК передбачено процесуальне правонаступництво у зв'язку не лише зі смертю (оголошенням померлою) фізичної особи та реорганізацією суб'єкта господарювання, а й в інших передбачених законом випадках, у тому числі заміни кредитора або боржника у зобов'язанні (статті відповідно 512 і 520 Цивільного кодексу України). Процесуальне правонаступництво в розумінні статті 25 ГПК допускається на будь-якій стадії судового процесу, включаючи стадію виконання судового рішення, і здійснюється господарським судом без виклику сторін у справі, якщо їх явка не зумовлена необхідністю з'ясування судом певних обставин, але з повідомленням сторін, оскільки інше суперечило б приписам частини другої статті 22 ГПК стосовно прав сторін у судовому процесі.

За таких обставин суд дійшов висновку, що заява Дзержинського відділу державної виконавчої служби міста Харків Головного територіального управління юстиції у Харківській області, м. Харків про заміну сторони правонаступником у порядку ст. 25 ГПК України – боржника – з Державного підприємства шахти ім. К. Маркса ВО по видобутку вугілля «Орджонікідзевугілля», Донецька область, м. Єнакієве на його правонаступника – Державне підприємство «Орджонікідзевугілля», м. Харків по справі №7/50 підлягає задоволенню.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 25, 86 ГПК України, суд –

УХВАЛИВ:

Заяву Дзержинського відділу державної виконавчої служби міста Харків Головного територіального управління юстиції у Харківській області, м. Харків про заміну сторони правонаступником у порядку ст. 25 ГПК України – Державного підприємства шахти ім. К. Маркса ВО по видобутку вугілля «Орджонікідзевугілля», Донецька область, м. Єнакієве на – Державне підприємство «Орджонікідзевугілля», м. Харків – задовольнити.

Замінити сторону (боржника) з Державного підприємства шахти ім. К. Маркса ВО по видобутку вугілля «Орджонікідзевугілля» (86400, Донецька область, м. Єнакієве, вул. Магістральна; код ЄДРПОУ 00175627) на Державне підприємство «Орджонікідзевугілля» (61022, м. Харків, вул. Космічна, б. 21; код ЄДРПОУ 00175627).

Суддя                     І.А. Бойко

          

          

                                        

          

Вик. пом-к судді Буховець С.А.

т. 050-144-78-99

СудГосподарський суд Донецької області
Дата ухвалення рішення09.08.2017
Оприлюднено17.08.2017
Номер документу68263749
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —7/50

Ухвала від 18.01.2022

Господарське

Господарський суд Донецької області

Паляниця Юлія Олександрівна

Ухвала від 18.01.2022

Господарське

Господарський суд Донецької області

Паляниця Юлія Олександрівна

Ухвала від 11.01.2022

Господарське

Господарський суд Донецької області

Паляниця Юлія Олександрівна

Ухвала від 29.12.2020

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Ноувен М.П.

Ухвала від 21.12.2020

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Ноувен М.П.

Ухвала від 11.06.2019

Господарське

Господарський суд міста Києва

Ващенко Т.М.

Ухвала від 26.02.2009

Господарське

Господарський суд міста Києва

Якименко М.М.

Судовий наказ від 17.10.2017

Господарське

Господарський суд Донецької області

Ю.О.Паляниця

Ухвала від 17.08.2017

Господарське

Господарський суд Донецької області

Ю.О.Паляниця

Ухвала від 09.08.2017

Господарське

Господарський суд Донецької області

І.А. Бойко

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні