Ухвала
від 31.07.2017 по справі 18/132
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА 01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-Б тел. 284-18-98

У Х В А Л А

31.07.2017 Справа № 18/132 За заявою Державної податкової інспекції у Святошинському районі Головного управління Міндоходів у м. Києві

до Акціонерного товариства закритого типу Української зовнішньоторгівельної

фірми "Біомед"

про банкрутство

Суддя Яковенко А.В.

Представники:

від Фонду державного майна України - Палієнко В.О.

від ПАТ "Державний експортно-імпортний банк України" - Запорожан І.М. предст.

від Прокуратури міста Києва - Шевченко О.В.;

від Головне територіальне управління юстиції у місті Києві - Михайлов А.І.;

арбітражний керуючий Старжинський Т.Ю.

ОБСТАВИНИ СПРАВИ:

Заявник звернувся до господарського суду міста Києва з заявою про порушення справи про банкрутство боржника, оскільки останній неспроможний сплатити борг.

Ухвалою арбітражного суду міста Києва від 01.02.99 порушено провадження у справі за № 18/132.

Ухвалою господарського суду міста Києва від 06.11.01 застосовано до провадження в справі № 18/132 про банкрутство акціонерного товариства закритого типу Української зовнішньоторгівельної фірми „Біомед" дію Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" в редакції Закону України від 30.06.99 № 784-XIV, ухвалено подальше провадження в справі № 18/132 вести зі стадії розпорядження майном боржника та призначено розпорядником майна арбітражного керуючого Овчаренко Т.А.

07.03.02 господарським судом міста Києва винесено ухвалу підготовчого засідання у справі № 18/132.

14.05.02 господарським судом міста Києва винесено ухвалу попереднього засідання у справі № 18/132, якою затверджено реєстр вимог кредиторів боржника.

Ухвалою господарського суду міста Києва від 28.05.02 припинено повноваження керівника акціонерного товариства закритого типу Української зовнішньоторгівельної фірми "Біомед" та тимчасово покладено виконання обов'язків директора акціонерного товариства закритого типу Української зовнішньоторгівельної фірми „Біомед" на розпорядника майна арбітражного керуючого Овчаренко Т.А.

Ухвалою господарського суду міста Києва від 19.11.02 припинено повноваження розпорядника майна в справі № 18/132 арбітражного керуючого Овчаренко Т.А. та звільнено останнього від виконання обов'язків директора Акціонерного товариства закритого типу Української зовнішньоторгівельної фірми "Біомед".

Ухвалою господарського суду міста Києва від 17.12.02 у справі № 18/132 призначено розпорядником майна арбітражного керуючого Капелюшного І.В., на якого покладено виконання обов'язків директора акціонерного товариства закритого типу Української зовнішньоторгівельної фірми "Біомед".

Ухвалою господарського суду міста Києва від 19.12.05 залучено в якості учасників провадження у справі № 18/132 Прокуратуру м. Києва, Київську міську раду та Київське управління з питань банкрутства Міністерства економіки України.

Ухвалою господарського суду міста Києва від 05.03.08 відхилено клопотання розпорядника майна арбітражного керуючого Капелюшного І.В. про продовження йому повноважень розпорядника майна на період проведення процедури розпорядження майном боржника та зобов'язано комітет кредиторів АТЗТ Української зовнішньоторгівельної фірми "Біомед" вирішити питання щодо подальшого провадження у справі № 18/132.

Ухвалою господарського суду міста Києва від 05.08.08 за клопотанням розпорядника майна арбітражного керуючого Капелюшного І.В. продовжено строк процедури розпорядження майном та строк повноважень розпорядника майна боржника на період проведення процедури розпорядження майном боржника, а також продовжено строк виконання розпорядником майна арбітражним керуючим Капелюшним І.В. обов'язків директора боржника до закінчення процедури розпорядження майном боржника.

Розпорядженням голови господарського суду міста Києва від 16.03.09 № 01-1/227 у зв'язку з обранням ОСОБА_9 на посаду судді Вищого господарського суду України справу № 18/132 передано на розгляд судді Хоменку М.Г.

Ухвалою господарського суду міста Києва від 22.04.09 справу № 18/132 прийнято до свого провадження суддею Хоменком М.Г., призначено розгляд справи у судовому засіданні 10.06.09 та залучено до участі у справі у якості учасників провадження у справі Кабінет Міністрів України, Міністерство охорони здоров'я України та Фонд державного майна України, розпорядника майна боржника зобов'язано надати суду письмовий звіт про проведену роботу.

13.07.09 до господарського суду міста Києва надійшло клопотання розпорядника майна боржника арбітражного керуючого Капелюшного І.В. про накладення арешту на обладнання боржника, ввезене за контрактом № 046/06-01 від 23.06.92, яке перебуває на зберіганні у третіх осіб, з метою забезпечення вимог кредиторів, а також про витребування від Міністерства охорони здоров`я та Державної служби лікарських засобів і виробів медичного призначення (як правонаступника Державного комітету медичної та мікробіологічної промисловості) для дослідження оригіналів зовнішньоекономічних контрактів з придбання обладнання для виробництва лікарських засобів, що укладались акціонерним товариством закритого типу Українською зовнішньоторгівельною фірмою "Біомед", та всіх документів, що укладались на виконання контрактів.

Ухвалою господарського суду міста Києва від 29.07.09 клопотання розпорядника майна боржника арбітражного керуючого Капелюшного І.В. задоволено частково, та зобов"язано утримувачів обладнання, ввезеного акціонерним товариством закритого типу Українською зовнішньоторгівельною фірмою "Біомед" за контрактом № 046/06-01 від 23.06.92, надати суду документи, що підтверджують законність його перебування на праві власності або іншому добросовісному володінні.

В процесі розгляду справи у суду виникла необхідність витребувати додаткові документи, необхідні для вирішення справи.

Ухвалою господарського суду міста Києва від 21.06.10 зобов'язано: Головне управління статистики у м. Києві, державного реєстратора обтяжень рухомого майна Державного підприємства "Інформаційний центр" Міністерства юстиції України, Бюро технічної інвентаризації міста Києва надати суду відомості про боржника, а також розпорядника майна зобов"язано надати суду звіт про конкретно проведену роботу у справі.

Зважаю на той факт, що термін процедури розпорядження майном боржника сплинув, а розпорядник майна не надав суду жодного доказу виконання вимог попередніх ухвал суду, суд, ухвалою 21.10.11 призначив розгляд справи у судовому засіданні на 01.11.11.

Ухвалою господарського суду міста Києва від 01.11.11 відкладено розгляд справи у судовому засіданні на 07.12.11 та зобов'язано розпорядника майна акціонерного товариства закритого типу Української зовнішньоторгівельної фірми "Біомед" арбітражного керуючого Капелюшного І.В. надати суду звіт про конкретну виконану роботу у справі, зокрема по виявленню майна боржника та погашенню дебіторської заборгованості.

01.12.11 до господарського суду міста Києва розпорядник майна акціонерного товариства закритого типу Української зовнішньоторгівельної фірми "Біомед" арбітражний керуючий Капелюшний І.В. надав звіт про виконану роботу у справі.

Ухвалою господарського суду міста Києва від 07.12.11 відкладено розгляд справи у судовому засіданні на 15.02.12.

10.02.12 до господарського суду міста Києва розпорядник майна акціонерного товариства закритого типу Української зовнішньоторгівельної фірми "Біомед" арбітражний керуючий Капелюшний І.В. надав клопотання про зупинення провадження у справі.

Ухвалою господарського суду міста Києва від 15.02.12 зупинено провадження у справі №18/132 про банкрутство акціонерного товариства закритого типу Української зовнішньоторгівельної фірми "Біомед" до моменту вдосконалення механізму примусової реалізації майна підприємств, у статутних фондах яких частка держави становить не менше 25 відсотків.

Зважаючи на той факт, що з моменту зупинення провадження у даній справі сплинуло значно багато часу, суд, ухвалою від 31.01.13 поновив провадження у справі № 18/132 та призначив розгляд справи у судовому засіданні на 20.02.13.

20.02.13 до Господарського суду міста Києва розпорядник майна акціонерного товариства закритого типу Української зовнішньоторгівельної фірми "Біомед" арбітражний керуючий Капелюшний І.В. надав пояснення щодо подальшого розгляду справи, зокрема припинення процедури розпорядження майном у справі, визнання боржника Акціонерного товариства закритого типу Української зовнішньоторгівельної фірми "Біомед" банкрутом, відкриття ліквідаційної процедури та призначення ліквідатором у справі арбітражного керуючого Капелюшного І.В.

Ухвалою господарського суду міста Києва від 20.02.13 відкладено розгляд справи у судовому засіданні на 20.03.13.

Ухвалою господарського суду міста Києва від 20.03.13 судом замінено ДПІ у Ленінградському районі м. Києва його правонаступником - ДПІ у Святошинському районі м. Києва.

Постановою господарського суду міста Києва від 20.03.13 боржника визнано банкрутом, відкрито ліквідаційну процедуру, призначено ліквідатором банкрута арбітражного керуючого Капелюшного І.В., якого зобов'язано провести ліквідаційну процедуру та надати суду звіт та ліквідаційний баланс боржника на затвердження.

Не погоджуючись з прийнятою постановою, Державна податкова інспекція у Святошинському районі міста Києва ДПС звернулася з апеляційної скаргою до Київського апеляційного господарського суду, в якій просила скасувати постанову від 20.03.13 та повернути справу до суду першої інстанції для продовження її розгляду на стадії процедури розпорядження майном.

Постановою Київського апеляційного господарського суду від 05.06.13 апеляційну скаргу залишено без задоволення, постанову від 20.03.13 - без змін, а матеріали справи повернуто до господарського суду міста Києва.

Розпорядженням Голови господарського суду міста Києва від 09.10.13 справу № 18/132 було передано для здійснення автоматичного розподілу.

Внаслідок автоматичного розподілу, справа № 18/132 передана для розгляду судді Паську М.В.

Ухвалою суду від 16.10.13 суддя Пасько М.В. прийняв справу № 18/132 до свого провадження та призначив її розгляд на 19.11.13.

Ухвалою господарського суду міста Києва від 19.11.13 задоволено клопотання ліквідатора акціонерного товариства закритого типу Української зовнішьоторгівельної фірми "Біомед" арбітражного керуючого Капелюшного І.В.; зобов'язано Управління державної автомобільної інспекції Головного управління Міністерства внутрішніх справ України у м.Києві встановити місцезнаходження автотранспортних засобів, що зареєстровані за банкрутом - акціонерним товариством закритого типу Українською зовнішьоторгівельною фірмою "Біомед"; зобов'язано Управління державної автомобільної інспекції Головного управління Міністерства внутрішніх справ України у м. Києві направити автотранспортні засоби, що належать банкруту - акціонерному товариству закритого типу Українській зовнішьоторгівельній фірмі "Біомед" на штрафний майданчик Управління державної автомобільної інспекції Головного управління Міністерства внутрішніх справ України у м. Києві та зобов'язано Управління державної автомобільної інспекції Головного управління Міністерства внутрішніх справ України у м. Києві передати ліквідатору акціонерного товариства закритого типу Української зовнішьоторгівельної фірми "Біомед" арбітражному керуючому Капелюшному І.В. автотранспортні засоби, що належать банкруту - акціонерному товариству закритого типу Українській зовнішьоторгівельній фірмі "Біомед".

14.02.14 від ліквідатора боржника надійшло клопотання про визнання Державної податкової інспекції у Святошинському районі Головного управління Міндоходів у місті Києві кредитором боржника на суму 1 530 922468, 96 грн. та затвердити реєстр вимог кредиторів на загальну суму 1 539 367 719, 59 грн.

14.02.14 від ліквідатора боржника надійшов звіт та ліквідаційний баланс боржника на затвердження.

Враховуючи викладене вище, розгляд справи було призначено на 20.03.14.

Ухвалою господарського суду міста Києва від 20.03.14 розгляд справи було відкладено на 24.04.14 та зобов'язано ліквідатора боржника надати суду уточнений звіт на затвердження.

Ухвалою господарського суду міста Києва від 24.04.14 задоволено клопотання ліквідатора акціонерному товариству закритого типу Українській зовнішьоторгівельній фірмі "Біомед" від 12.02.14; визнано Державну податкову інспекцію у Святошинському районі Головного управління Міндоходів у м. Києві кредитором акціонерного товариства закритого типу Української зовнішньоторгівельної фірми "Біомед" на загальну суму 1 530 922 468, 96 грн., з яких 1 007 633 997, 69 грн. третьої черги задоволення вимог, а 523 288 471, 27 грн. (пеня) - шостої черги задоволення вимог; затверджено реєстр вимог кредиторів на загальну суму НОМЕР_1, 59 грн. та відмовлено Київському міському центру зайнятості у визнанні кредитором акціонерного товариства закритого типу Української зовнішньоторгівельної фірми "Біомед" на загальну суму 545, 98 грн.

Ухвалою Господарського суду міста Києва від 24.04.2014 затверджено звіт ліквідатора, затверджено ліквідаційний баланс банкрута станом на 24.04.14, ліквідовано банкрута - акціонерне товариство закритого типу Українську зовнішньоторгівельну фірму "Біомед" як юридичну особу в зв'язку з банкрутством, провадження у справі № 18/132 припинено.

Постановою Київського апеляційного господарського суду від 24.06.2014 апеляційну скаргу Державної податкової інспекції у Святошинському районі Головного управління Міндоходів у м. Києві задоволено, ухвалу від 24.04.2014 - скасовано, а матеріали справи повернуто до господарського суду міста Києва на стадію ліквідаційної процедури.

Ухвалою Вищого господарського суду України від 06.08.2014 касаційну скаргу Акціонерного товариства закритого типу Української зовнішньоторгівельної фірми "Біомед" в особі ліквідатора Капелюшного І.В. на постанову Київського апеляційного господарського суду від 24.06.2014 у справі № 18/132 повернено скаржнику.

Постановою Вищого господарського суду України від 28.10.2014 касаційну скаргу Акціонерного товариства закритого типу Української зовнішньоторгівельної фірми "Біомед" в особі ліквідатора Капелюшного І.В. залишено без задоволення. Постанову Київського апеляційного господарського суду від 24.06.2014 залишено без змін.

Розпорядженням Керівника апарату господарського суду міста Києва від 12.11.2014 справу № 18/132 було передано для здійснення автоматичного розподілу.

Внаслідок автоматичного розподілу, справа № 18/132 передана для розгляду судді Івченку А.М.

Ухвалою від 01.12.2014 судом прийнято справу № 18/132 до свого провадження суддею А.М. Івченко; розгляд справи призначено на 15.12.2014; зобов'язано учасників провадження у справі надати письмові пояснення з урахуванням постанови Вищого господарського суду України від 28.10.2014 у справі № 18/132.

Згідно з ухвалою суду від 15.12.2014 р. розгляд справи було відкладено на 21.01.2015.

21.01.2015 р. від ліквідатора банкрута до суду надійшло клопотання про долучення до матеріалів справи звіту ліквідатора та припинення провадження у справі, а також клопотання про долучення документів

Ухвалою Господарського суду міста Києва від 21.01.2015 відмовлено Публічному акціонерному товариству "Державний експортно-імпортний банк України" у задоволенні клопотання про продовження строку ліквідаційної процедури; продовжено ліквідатору банкрута - арбітражному керуючому Капелюшному І.В. строк для надання суду звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу банкрута для його затвердження до 21.07.2015; відкладено розгляд справи на 16.02.2015; зобов'язано ліквідатора надати суду звіт та ліквідаційний баланс банкрута з урахуванням вказівок постанови Київського апеляційного господарського суду від 24.06.2014 р., залишеної без змін постановою Вищого господарського суду України від 28.10.2014; зобов'язано учасників провадження надати пояснення щодо клопотання ліквідатора банкрута про припинення провадження у справі на підставі п. 12 ч. 83 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" та п. 1-1 ч. 1 ст. 80 ГПК за відсутністю предмету спору.

05.02.2015 матеріали справи направлено до Київського апеляційного господарського суду.

Ухвалою Київського апеляційного господарського суду від 25.02.2015 прийнято відмову ліквідатору банкрута від апеляційної скарги на ухвалу Господарського суду міста Києва від 21.01.2015.

06.03.2015 матеріали справи повернуто до Господарського суду міста Києва.

Ухвалою Господарського суду міста Києва від 26.03.2015 призначено розгляд справи на 13.05.15; зобов'язано ліквідатора виконати вимоги ухвали суду від 21.01.2015; зобов'язано учасників провадження надати пояснення щодо клопотання ліквідатора банкрута про припинення провадження у справі на підставі п. 12 ч. 83 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" та п. 1-1 ч. 1 ст. 80 ГПК за відсутністю предмету спору.

При виготовленні зазначеної ухвали суду від 26.03.2015 було допущено описку.

Ухвалою Господарського суду міста Києва від 20.04.2015 виправлено, допущену в ухвалі Господарського суду міста Києва від 26.03.2015 у справі № 18/132 описку; дату призначення розгляду справи, читати в наступній редакції: "25.05.2015 о 12:45"; дану ухвалу вважати невід'ємною частиною ухвали Господарського суду міста Києва від 26.03.2015 у справі № 18/132.

13.05.2015 від Київської міської ради надійшло клопотання про розгляд справи без участі представника.

13.05.2015 від ДПІ у Святошинському районі ГУ ДФС у м. Києві надійшло клопотання про відкладення розгляду справи.

22.05.2015 від АТ "Укрексімбанк" надійшли пояснення.

25.05.2015 від ДПІ у Святошинському районі ГУ ДФС у м. Києві надійшло клопотання про відкладення розгляду справи.

Ухвалою Господарського суду м. Києва від 25.05.2015 відкладено розгляд справи у судовому засіданні на 28.07.2015

Розпорядженням керівника апарату Господарського суду міста Києва від 31.07.2015 № 04-23/1066, відповідно до п. 2.3.52 Положення про автоматизовану систему документообігу суду, призначено повторний автоматичний розподіл справи у зв'язку з припиненням повноважень щодо здійснення правосуддя у судді Яковенко А.В.

За результатами повторного автоматичного розподілу справ справу № 18/132 передано на розгляд судді Яковенко А.В.

Ухвалою Господарського суду м. Києва від 31.08.2015 справу №18/132 прийнято до свого провадження суддею Яковенко А.В. та призначено до розгляду у судовому засіданні на 12.10.2015.

09.10.2015 до Господарського суду м. Києва надійшло клопотання ліквідатора про відкладення розгляду справи у судовому засіданні.

Ухвалою Господарського суду м. Києва від 12.10.2015 відкладено розгляд справи у судовому засіданні на 04.11.2015.

04.11.2015 до Господарського суду м. Києва надійшли пояснення ліквідатора.

Ухвалою Господарського суду м. Києва від 04.11.2015 відкладено розгляд справи у судовому засіданні на 09.12.2015.

Ухвалою Господарського суду м. Києва від 09.12.2015 відмовлено ліквідатору Акціонерного товариства закритого типу Української зовнішньоторгівельної фірми "Біомед" арбітражному керуючому Капелюшному І.В. у припиненні провадження у справі №18/132 про банкрутство Акціонерного товариства закритого типу Української зовнішньоторгівельної фірми "Біомед" та призначено наступне судове засідання на 22.02.2016.

19.02.2016 до Господарського суду м. Києва надійшов звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс банкрута.

Ухвалою Господарського суду м. Києва від 22.02.2016 відкладено розгляд справи у судовому засіданні на 16.03.16.

16.03.2016 до Господарського суду м. Києва надійшли пояснення ПАТ "Державний експорто-імпортний банк України" стосовно клопотання ліквідатора про затвердження звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу банкрута.

16.03.2016 до Господарського суду м. Києва надійшло клопотання ДПІ у Святошинському районі ГУ ДФС у м. Києва про припинення повноважень ліквідатора боржника арбітражного керуючого Капелюшного І.В. та призначення іншого ліквідатора.

Ухвалою Господарського суду м. Києва від 16.03.2016 відкладено розгляд справи у судовому засіданні на 04.04.2016.

Ухвалою Господарського суду м. Києва від 04.04.2016 відкладено розгляд справи у судовому засіданні на 23.05.2016.

Ухвалою Господарського суду м. Києва від 23.05.2016 задоволено клопотання Державної податкової інспекції у Святошинському районі Головного управління ДФС у м. Києва про припинення повноважень ліквідатора Акціонерного товариства закритого типу Української зовнішньоторгівельної фірми "Біомед" арбітражного керуючого Капеюшного Ігоря Вікторовича. Припинено повноваження ліквідатора Акціонерного товариства закритого типу Української зовнішньоторгівельної фірми "Біомед" арбітржаного керуючого Капелюшного Ігоря Вікторовича. Призначено ліквідатором Акціонерного товариства закритого типу Української зовнішньоторгівельної фірми "Біомед" арбітражного керуючого Вершиніна Андрія Олександровича (свідоцтво про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого № 46 від 12.02.2013).

Постановою Київського апеляційного господарського суду від 27.09.2016 ухвалу Господарського суду м. Києва від 23.05.2016 у справі№18/132 залишено без змін, апеляційну скаргу арбітражного керуючого Капелюшного І.В.- без задоволення.

Матеріали справи повернуто до Господарського суду м. Києва .

Судом встановлено, що термін ліквідаційної процедури спливає, а ліквідатором не подано суду вжиття заходів у справі, а також звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу банкрута.

Ухвалою Господарського суду м. Києва від 27.10.2016 розгляд справи у судовому засіданні призначено на 21.11.2016.

18.11.2016 до Господарського суду м. Києва надійшло клопотання ліквідатора про відкладення розгляду справи у судовому засіданні.

Ухвалою Господарського суду м. Києва від 21.11.2016 відкладено розгляд справи у судовому засіданні на 14.12.2016.

14.12.2016 до Господарського суду м. Києва надійшло клопотання ліквідатора про затвердження основної грошової винагороди арбітражного керуючого за виконання обов'язків ліквідатора у справі №18/132 про банкрутство АТЗТ УЗТФ "Біомед" у розмірі двох мінімальних заробітних плат на місяць, визначених згідно чинного законодавства та створення фонду авансування грошової винагороди та відшкодування витрат арбітражного керуючого у справі №18/132 про банкрутство АТЗТ УЗТФ "Біомед" в розмірі 19 000,00грн. за рахунок ДПІ у Святошинському районі ГУ ДФС у м. Києві

Ухвалою Господарського суду м. Києва від 14.12.2016 відкладено розгляд справи у судовому засіданні на 30.01.2017.

05.01.2017 до Господарського суду м. Києва надійшло клопотання ліквідатора про відкладення питання затвердження кінцевого звіту ліквідатора у справі №18/132 на шість місяців.

Ухвалою Господарського суду м. Києва від 30.01.2017 клопотання ліквідатора акціонерного товариства закритого типу Української зовнішньоторгівельної фірми „Біомед"; продовжено ліквідатору акціонерного товариства закритого типу Української зовнішньоторгівельної фірми „Біомед" строк для подання суду звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу банкрута на затвердження на шість місяців до 30.07.2017 року. При цьому, ліквідатор виконує свої повноваження до внесення до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців запису про припинення юридичної особи-банкрута; затверджено основну грошову винагороду арбітражного керуючого за виконання обов'язків ліквідатора у справі №18/132 про банкрутство АТЗТ УЗТФ "Біомед" в розмірі двох мінімальних заробітних плат на місяць; зобов'язано створити фонд для авансування грошової винагороди та відшкодування витрат арбітражного керуючого у справі №18/132 про банкрутство АТЗТ УЗТФ "Біомед" в розмірі 19 000,00грн. за рахунок ДПІ у Святошинському районі ГУ ДФС у м. Києві.

Судом встановлено, що термін ліквідаційної процедури спливає, а ліквідатором не подано суду вжиття заходів у справі, а також звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу банкрута.

Ухвалою Господарського суду міста Києва від 03.07.2017 призначено розгляд справи у судовому засіданні на 31.07.17; зобов'язано ліквідатора вжити всіх можливих заходів щодо повного виявлення майна боржника та забезпечення прав кредиторів та подати суду звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс з відповідними додатками у строк до 20.07.2016.

27.07.2017 від арбітражного керуючого Старжинської Т.Ю. надійшла заява на участь у справі про банкрутство.

31.07.2017 від ліквідатора банкрута надійшла заява про усунення його від виконання ним повноважень ліквідатора банкрута.

В судове засідання 31.07.2017 з'явилися представники Фонду державного майна України, ПАТ "Державний експортно-імпортний банк України", Прокуратури міста Києва, Головного територіального управління юстиції у місті Києві - Михайлов А.І., арбітражний керуючий Старжинський Т.Ю.

Ліквідатор у судове засідання не з'явився, вимоги ухвали суду в справі не виконав.

Судом розглянуто заяву ліквідатора банкрута Вершиніна А.О. про усунення його від виконання повноважень ліквідатора банкрута.

Відповідно до ч. 3 ст. 114 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" арбітражний керуючий (розпорядник майна, керуючий санацією, ліквідатор) може бути звільнений господарським судом від виконання повноважень розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора за його заявою.

Дослідивши подану заяву та матеріали справи, суд вбачає за можливе задовольнити заяву арбітражного керуючого Вершиніна А.О.

Виходячи з аналізу приписів Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", така стадія провадження у справі про банкрутство як ліквідаційна процедура безпосередньо пов'язана з особою ліквідатора, на якого покладаються численні обов'язки у такій процедурі, а тому звільнення від повноважень арбітражного керуюча Вершиніна А.О. вимагає призначення нового ліквідатора банкрута, без якого неможливе проведення ліквідаційної процедури та її завершення у порядку Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Відповідно до ч. 1 ст. 114 Закону про банкрутство, кандидатура арбітражного керуючого для виконання повноважень керуючого санацією або ліквідатора визначається судом за клопотанням комітету кредиторів, а у разі відсутності такого клопотання - за ініціативою суду, крім випадків, передбачених цим Законом. Під час призначення арбітражного керуючого (керуючого санацією, ліквідатора) господарський суд не пов'язаний з кандидатурами арбітражних керуючих, запропонованими комітетом кредиторів, та має право призначити арбітражного керуючого самостійно.

Згідно ч. 3 ст. 98 Закону про банкрутство під час реалізації своїх прав та обов'язків арбітражний керуючий (розпорядник майна, керуючий санацією, ліквідатор) зобов'язаний діяти добросовісно, розсудливо, з метою, з якою ці права та обов'язки надано (покладено), обґрунтовано, тобто з урахуванням усіх обставин, що мають значення для прийняття рішення (вчинення дії), на підставі, у межах та спосіб, що передбачені Конституцією та законодавством України про банкрутство.

Дослідивши подану 27.07.2017 заяву арбітражного керуючого Старжинської Тетяни Юріївни, судом встановлено, що арбітражний керуючий має відповідне свідоцтво про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого, до заяви, з поміж іншого, подані свідоцтва про підвищення кваліфікації, договір страхування відповідальності арбітражного керуючого, арбітражний керуючий не належить до жодної з категорій осіб, вказаних у ч. 2 ст. 97 та ч. 2 ст. 114 Закону, та має досвід виконання повноважень ліквідатора банкрута, тому суд вважає за доцільне призначити ліквідатором банкрута арбітражного керуючого Старжинську Тетяну Юріївну.

Інших заяв на призначення ліквідатором банкрута у справу № 18/132 подано до суду не було.

Враховуючи викладене та керуючись Законом України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ст. 86 ГПК України, Господарський суд міста Києва, суд -

УХВАЛИВ:

1. Заяву ліквідатора Акціонерного товариства закритого типу Української зовнішньоторгівельної фірми „Біомед" арбітражного керуючого Вершиніна А.О. про усунення від обов'язків у справі задовольнити.

2. Усунути арбітражного керуючого Вершиніна А.О. від виконання повноважень ліквідатора Акціонерного товариства закритого типу Української зовнішньоторгівельної фірми „Біомед".

3. Призначити ліквідатором Акціонерного товариства закритого типу Української зовнішньоторгівельної фірми „Біомед" арбітражного керуючого Старжинську Тетяну Юріївну (свідоцтво № 44 від 08.02.2013).

4. Зобов'язати арбітражного керуючого Вершиніна В.О. протягом п'яти днів з дня отримання цієї ухвали передати ліквідатору банкрута арбітражному керуючому Старжинській Т.Ю. бухгалтерську та всю іншу документацію Акціонерного товариства закритого типу Української зовнішньоторгівельної фірми „Біомед", печатки і штампи, матеріальні та всі інші цінності.

5. Ліквідатору банкрута арбітражному керуючому Старжинській Т.Ю. забезпечити виконання дій та заходів, передбачених Законом України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" та за результатами роботи по ліквідації підприємства-банкрута надати суду обґрунтований звіт про виконану роботу, ліквідаційний баланс банкрута.

6. Зобов'язати Святошинську районну в м. Києві державну адміністрацію відділ з питань державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб-підприємці внести до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців відомості щодо зміни ліквідатора банкрута Акціонерного товариства закритого типу Української зовнішньоторгівельної фірми „Біомед" (код ЄДРПОУ 13672422).

7. Копію ухвали направити усім учасникам провадження у справі, ліквідатору Старжинській Т.Ю., арбітражному керуючому Вершиніну А.О., Святошинській районній в м. Києві державній адміністрації відділу з питань державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб-підприємці.

Суддя А.В. Яковенко

Дата ухвалення рішення31.07.2017
Оприлюднено16.08.2017
Номер документу68287334
СудочинствоГосподарське
Сутьбанкрутство

Судовий реєстр по справі —18/132

Постанова від 16.10.2019

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Доманська М.Л.

Ухвала від 18.09.2019

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Доманська М.Л.

Ухвала від 04.09.2019

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Доманська М.Л.

Ухвала від 03.09.2019

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Доманська М.Л.

Ухвала від 10.07.2019

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Доманська М.Л.

Ухвала від 08.07.2019

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Доманська М.Л.

Ухвала від 24.06.2019

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Доманська М.Л.

Ухвала від 22.04.2019

Господарське

Господарський суд міста Києва

Яковенко А.В.

Ухвала від 22.04.2019

Господарське

Господарський суд міста Києва

Яковенко А.В.

Ухвала від 09.04.2019

Господарське

Господарський суд міста Києва

Яковенко А.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні