Рішення
від 15.08.2017 по справі 0501/1583/2012
СЕЛИДІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 0501/1583/2012

Провадження № 2-в/242/32/17

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

15 серпня 2017 року Селидівський міський суд Донецької області в складі: головуючого судді Капітонова В. І., при секретарі Нарижній О. Г., розглянувши у відкритому судовому засіданні заяву питання про відновлення втраченого провадження по цивільній справі за позовом Авдіївського міського центру зайнятості до ОСОБА_1 про повернення зайво перерахованої допомоги, закінченої ухваленням рішення Авдіївського міського суду Донецької області від 03 липня 2012 року -

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Селидівського міського суду Донецької області знаходиться справа за заявою Авдіївського міського центру зайнятості про видачу дубліката виконавчого листа, який було видано на підставі рішення Авдіївського міського суду Донецької області від 03 липня 2012 року про стягнення з ОСОБА_1 зайво перерахованої виплати по безробіттю.

Ухвалою Селидівського міського суду Донецької області від 18 квітня 2017 року ініційовано питання про відновлення втраченого провадження у цивільній справі за позовом авдіївського міського центру зайнятості до ОСОБА_1 про повернення зайво перерахованої допомоги по безробіттю, закінченого ухваленням рішення Авдіївського міського суду Донецької

Області від 03 липня 2012 року.

В судове засідання сторони не з'явилися, про дату, час та місце розгляду справи повідомлені належним чином.

Дослідивши матеріали справи та надані докази в їх сукупності, суд приходить до наступних висновків.

Згідно ст. 402 ЦПК України відновлення втраченого повністю або частково судового провадження в цивільній справі, закінченій ухваленням рішення або у якій провадження закрито, проводиться у порядку, встановленому цим Кодексом.

Відповідно до ст. 403 ЦПК України втрачене судове провадження у цивільній справі може бути відновлене за заявою осіб, які брали участь у справі, або за ініціативою суду.

Згідно ст. 407 ЦПК України при розгляді справи суд використовує ту частину провадження, що збереглася, документи, видані зі справи фізичним чи юридичним особам до втрати провадження, копії цих документів, інші довідки, папери, відомості, що стосуються справи, виконавчого провадження. Суд може допитати як свідків осіб, які були присутніми під час вчинення процесуальних дій, осіб (їх представників), які брали участь у справі, а в необхідних випадках - осіб, які входили до складу суду, що розглядав справу, з якої втрачено провадження, а також осіб, які виконували судове рішення.

Відповідно до ч. 1, 2 ст. 408 ЦПК України на підставі зібраних і перевірених матеріалів суд ухвалює рішення про відновлення втраченого провадження повністю або в частині, яку, на його думку, необхідно відновити. У рішенні суду про відновлення втраченого судового провадження зазначається, на підставі яких конкретно даних, поданих суду і досліджених у судовому засіданні з участю всіх учасників цивільного процесу з утраченого провадження, суд вважає установленим зміст відновленого судового рішення, наводяться висновки суду про доведеність того, які докази досліджувалися судом і які процесуальні дії вчинялися з утраченого провадження.

З змісту заяви видачу дубліката виконавчого листа вбачається, що в провадженні Авдіївського міського суду Донецької області знаходилася цивільна справа за позовом Авдіївського міського центру зайнятості до ОСОБА_1 про повернення зайво перерахованої допомоги по безробіттю.

Відповідно до довідки Селидівського міського суду Донецької області № року справу № 0501/1583/2012 за позовом Авдіївського міського центру зайнятості до ОСОБА_1 про повернення зайво перерахованої допомоги по безробіттю, яка перебувала в провадженні Авдіївського міського суду Донецької області, до Селидівського міського суду Донецької області не передано.

Відповідно до бази даних Авдіївського міського суду Донецької області , за № 05014/1583/2012 за позовом Авдіївського міського центру зайнятості - робочого органу виконавчої дирекції Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття до ОСОБА_1 про повернення допомоги по безробіттю, отриманої шляхом надання неправдивих відомостей, 23 червня 2012 року ухвалене заочне рішення. Позов Авдіївського міського центру зайнятості - робочого органу виконавчої дирекції Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття задоволено повністю, рішення набрало чинності 17 серпня 2012 року та було видано виконавчі листи по справі.

Текст рішення від 23 червня 2012 року по справі № 0501/1583/2012, провадження 2/0501/319/2012 в базі даних відсутній.

При вирішенні питання про відновлення втраченого судового провадження судом були досліджені надані сторонами документи, а саме: копія позовної заяви, копія персональної картки ОСОБА_1, копія заяви ОСОБА_1, копії витягів з наказів про прийняття рішення по особі: ОСОБА_1, копія довідки про середню заробітну плату ОСОБА_1, копія додатку до персональної картки про прийняті рішення щодо нарахувань та платежі допомоги по безробіттю, копія довідки з ЄДР юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, копія листа ОСОБА_1 від 13 вересня 2010 року, копія рішення Авдіївського міського суду від 03 липня 2012 року.

Інших документів, які містилися в матеріалах справи сторони суду не надали.

Враховуючи викладене, суд приходить до переконання про відновлення втраченого провадження в частині наданих документів.

Керуючись ст.ст. 209, 212- 215, 402-409 ЦПК України , суд, -

В И Р І Ш И В:

Відновити втрачене судове провадження по цивільній справі № 0501/1583/2012 за позовом Авдіївського міського центру зайнятості до ОСОБА_1 про повернення зайво перерахованої допомоги в частині наданих документів, а саме: позовної заяви, персональної картки ОСОБА_1, заяви ОСОБА_1, витягів з наказів про прийняття рішення по особі: ОСОБА_1, довідки про середню заробітну плату ОСОБА_1, додатку до персональної картки про прийняті рішення щодо нарахувань та платежі допомоги по безробіттю, довідки з ЄДР юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, листа ОСОБА_1 від 13 вересня 2010 року, рішення Авдіївського міського суду від 03 липня 2012 року та виконавчого листа, виданого17 жовтня 2012 року.

Встановити повний зміст рішення Авдіївського міського суду Донецької області від 03 липня 2012 року :

Справа № 2/0501/319/2012

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

РІШЕННЯ

3 липня 2012 року Авдіївський міський суд Донецької області у складі головуючого судді Соболевої І.П.,секретаря судового засідання Грищенко В.M.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в заочному порядку у залі суду міста Авдіївки цивільну справу за позовом Авдіївського міського центру зайнятості - робочий орган виконавчої дирекції Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття до ОСОБА_1 про повернення зайво перерахованої допомоги, суд -

ВСТАНОВИВ:

Позивач звернувся до суду з позовною заявою до відповідачки про повернення зайво перерахованої суми допомоги. Мотивував позовні вимоги тим, що 24 грудня 2009 року, відповідачка звернулася до Авдіївського міського центру зайнятості за сприянням у працевлаштуванні, надала всі необхідні документи, які давали б їй право на реєстрацію в центрі зайнятості, а на восьмий день після реєстрації для набуття статусу безробітної особи та на призначення допомоги по безробіттю. На підставі діючого законодавства, особистої заяви відповідачки їй було надано статус безробітного та призначена допомога по безробіттю з 31 грудня 2009 року по 10 вересня 2010 року. Загальна тривалість виплати допомоги по безробіттю для осіб, не може перевищувати 360 календарних днів протягом двох років з дня призначення допомоги по безробіттю, яка виплачується залежно від тривалості безробіття у відсотках до визначеного розміру: перші 90 днів-100%, протягом наступних календарних днів-80%, у подальшому-70%. Наказом Авдіївського міського центру зайнятості від 31 грудня 2009 року № НТ 091231 з 31.12.2009 року була розпочата виплата допомоги по безробіттю. В ході перевірки позивачем достовірних даних на підставі яких відповідачці було надано статус безробітної та призначена допомога по безробіттю, було встановлено, що остання в період перебування на обліку в центрі зайнятості зареєструвалася як фізична особа-підприємець і на час реєстрації в центрі зайнятості з Єдиного державного реєстру юридичних та фізичних осіб підприємців не виключена, в зв'язку з чим не мала підстав для отримання допомоги по безробіттю, внаслідок чого відповідачка отримала переплату по безробіттю у розмірі 5839,48 гривень, яку добровільно повертати на рахунок позивача не бажає, та яку позивач просить стягнути з ОСОБА_1

Представник позивача ОСОБА_2 що діє на підставі довіреності в судове засідання не з'явилася, надала суду заяву про розгляд справи в її відсутність, підтримала позовні вимоги в повному обсязі, наполягала на задоволенні позову.

Відповідачка ОСОБА_1 в судове засідання не з'явилася, про час та місце слухання справи була повідомлена належним чином, не надала суду заяву про згоду на розгляд справи в її відсутність, причини неявки суду не повідомила.

У відповідність з вимогами ст. 224 ЦПК України у випадку неявки відповідача в судове засідання, сповіщеного судом належним чином, і від якого не надійшло заяви про причини йог неявки, суд може ухвалити заочне рішення на підставі наявних у справі доказів, якщо позивач не заперечує проти такого розгляду справи.

Оскільки представник позивача своєю заявою не заперечує проти розгляду справи в заочному порядку, і відповідачка по справі не повідомила суд про причини своєї неявки, будучи при цьому повідомленою належним чином, у суду маються підстави для постанови заочного рішення відповідно до вимог ст. 224 ЦПК України.

Суд ухвалив розглядати справу в заочному порядку.

Суд, вивчивши матеріали справи, вважає, що позовні вимоги підлягають задоволенню наступних підстав.

Законом України Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття від 02.03.2000 року за № 1533-111, Порядком надання допомоги по безробіттю в тому числі одноразової її виплати для організації безробітними підприємницької діяльності , затвердженого Наказом Міністерства праці та соціальної політики України від 20.11.2000 за № 307, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 14.12.2000 року за № 915\5136, Порядок обчислення середньої заробітної плати (доходу) для розрахунку виплат за загальнообов'язковим державним соціальним страхуванням затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 26.09.2001 року № 1266, Положенням про порядок реєстрації, перереєстрації та ведення обліку громадян, які шукають роботу, та безробітних, виплати допомоги по безробіттю, а також умови подання матеріальної допомоги в період професійної підготовки, перепідготовки , затвердженого постановою Кабінету Міністрів України під 27 травня 1998 року за № регламентуються набуття статусу безробітної особи, надання допомоги по безробіттю, умови, розмір та тривалість її виплати.

З матеріалів справи встановлено, що на підставі особистої заяви ОСОБА_1, та відповідно до п.6.1,п.6.2, Порядку надання допомоги по безробіттю, у тому числі одноразової її виплати для організації безробітними підприємницької діяльності , п. 17 Положенням про порядок реєстрації, перереєстрації та ведення обліку громадян, які шукають роботу, та безробітних, виплати допомоги по безробіттю, а також умови подання матеріальної допомоги в період професійної підготовки їй було надано статус безробітної та призначена допомога по безробіттю.

Наказом Авдіївського міського центру зайнятості від 31.12.2009 року ОСОБА_3. б надано статус безробітної та розпочата виплата допомоги по безробіттю.

З акту розслідування страхових випадків та обґрунтованості виплат матеріального, забезпечення вбачається, що ОСОБА_1, в період перебування на обліку в центрі зайнятості як безробітна особа зареєструвалася як фізична особа-підприємець і на час реєстрації в центрі зайнятості з Єдиного державного реєстру юридичних та фізичних осіб підприємців не виключена.

Згідно п. б ст. 1 Закону України Про зайнятість населення особа, що належить до зайнятого населення, не має підстав для набуття статусу безробітного та отримання допомоги по безробіттю.

Згідно довідки Авдіївського міського центру зайнятості ОСОБА_1 було перераховано виплату допомоги по безробіттю в сумі 5839,48 гривень за період з 31.12.2009 року по 10.09.2010 року, які відповідачка до теперішнього часу не повернула в добровільному порядку позивачеві.

На підставі наведеного суд вважає за необхідне стягнути з ОСОБА_1 зайво перечислену суму допомоги по безробіттю у розмірі 5839,48 гривень.

Керуючись Законом України Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття від 02.03.2000 року за № 1533-111, Порядком надання допомоги по безробіттю, у тому числі одноразової її виплати для організації безробітними підприємницької діяльності , затвердженого Наказом Міністерства праці та соціальної політики України 20.11.2000 за № 307, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 14.12.2000 року за 915\5136, Порядком обчислення середньої заробітної плати (доходу) для розрахунку виплат за загальнообов'язковим державним соціальним страхуванням , затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 26.09.2001 року № 1266, Положенням про порядок реєстрації, перереєстрації та ведення обліку громадян, які шукають роботу, та безробітних, виплати допомоги по безробіттю, а також умови подання матеріальної допомоги в період професійної підготовки, перепідготовки , затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 27 травня 1998 року за № 587, ст.ст. 10,11,57-60,88,208.212-215,226 ЦПК України, суд -

ВИРІШИВ:

Позов Авдіївського міського центру зайнятості - робочий орган виконавчої дирекції Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття до ОСОБА_1 про повернення зайво перерахованої допомоги - задовольнити.

Стягнути з ОСОБА_1, народження 29 квітня 1968 року на користь Авдіївського міського центру зайнятості - робочий орган виконавчої дирекції Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття, сум; зайво перерахованої виплати по безробіттю в розмірі 5839 (п'ять тисяч вісімсот тридцять дев'ять) гривні 48 копійок.

Стягнути з ОСОБА_1, народження 29 квітня 1968 року на користь Державного бюджету міста Авдіївка судовий збір у сумі 214 гривень 60 копійок.

Копію заочного рішення протягом п'яти днів надіслати до адреси відповідачки рекомендованим листом.

Заочне рішення може бути переглянуте Авдіївським міським судом за письмовою заявою відповідачки.

Заяву про перегляд заочного рішення може бути подано протягом десяти днів з дня отримання його копії.

Суддя

ОСОБА_4 лист Авдіївського міського суду Донецької області від 17 жовтня 2012 року:

Додаток 44

до пункту 16.1.7 Інструкції

ОСОБА_4

Справа № 2/0501/319/2012

Авдіївський міський суд Донецької області

повна назва суду

03 липня 2012 року розглянув справу за позовом Авдіївський міський центр зайнятості - робочий орган виконавчої дирекції Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття до ОСОБА_1 про повернення зайво перерахованої допомоги

Стягнути з ОСОБА_1, народження 29 квітня 1968 року на користь Авдіївського міського центру зайнятості - робочий орган виконавчої дирекції Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття, сум; зайво перерахованої виплати по безробіттю в розмірі 5839 (п'ять тисяч вісімсот тридцять дев'ять) гривні 48 копійок.

Рішення, вирок набрали законної сили 17.08.2012р.

Строк пред'явлення виконавчого листа до виконання до 18.08.2013р.

Продовження додатка 44

ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1, 86065, м. Авдвіївка, вул. Гагаріна, б. 8 кв. 118, ІПН № НОМЕР_1

Авдіївський міський центр зайнятості - робочий орган виконавчої дирекції Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття

р/р 37176002001005 в УДК Донецької обл.. МФО 854016, код ЄДРПОУ 22028482

86065, м. Авдіївка, вул. Комунальна, 4

ОСОБА_4 лист виданий 17.10.2012р.

Суддя Соболєва І. П.

Секретар Мощенко М. В.

Відмітки державного виконавця про виконання рішення або повернення виконавчого листа стягувачу із зазначенням причин повернення

Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не було скасовано, набирає законної сили після прийняття рішення судом апеляційної інстанції.

Рішення може бути оскаржене в апеляційному порядку до Апеляційного суду Донецької області через Селидівський міський суд Донецької області шляхом подачі в десятиденний строк з дня його проголошення апеляційної скарги, а в разі відсутності у судовому засіданні під час проголошення судового рішення, протягом десяти днів з дня отримання копії цього рішення.

Суддя В. І. Капітонов

Дата ухвалення рішення15.08.2017
Оприлюднено16.08.2017
Номер документу68299708
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —0501/1583/2012

Ухвала від 08.11.2017

Цивільне

Селидівський міський суд Донецької області

Капітонов В. І.

Ухвала від 27.10.2017

Цивільне

Селидівський міський суд Донецької області

Капітонов В. І.

Рішення від 15.08.2017

Цивільне

Селидівський міський суд Донецької області

Капітонов В. І.

Ухвала від 19.04.2017

Цивільне

Селидівський міський суд Донецької області

Капітонов В. І.

Ухвала від 18.04.2017

Цивільне

Селидівський міський суд Донецької області

Капітонов В. І.

Ухвала від 27.04.2012

Цивільне

Авдіївський міський суд Донецької області

Соболєва І. П.

Ухвала від 05.04.2012

Цивільне

Авдіївський міський суд Донецької області

Соболєва І. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні