Ухвала
від 17.08.2017 по справі 11/41-ап-08
ХЕРСОНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ХЕРСОНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД


УХВАЛА

17 серпня 2017 р. м. ХерсонСправа № 11/41-АП-08

Херсонський окружний адміністративний суд у складі: головуючого судді Бездрабка О.І., розглянувши в порядку письмового провадження заяву про заміну сторони виконавчого провадження по адміністративній справі за позовом Заступника прокурора Суворовського району м.Херсона в інтересах держави в особі Управління Пенсійного фонду України в Суворовському районі м. Херсона до Житлово-експлуатаційної контори № 2 ЖБК Суворовського району про стягнення заборгованості з відшкодування внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування,

встановив:

Херсонське об'єднане управління Пенсійного фонду України Херсонської області звернулось до суду із заявою, в якій просить замінити сторону виконавчого провадження по даній справі, а саме стягувача - управління Пенсійного фонду України в Суворовському районі м. Херсона на Херсонське об'єднане управління Пенсійного фонду України Херсонської області.

Заявлену вимогу мотивує тим, що заборгованість Житлово-експлуатаційної контори № 2 ЖБК Суворовського району обліковується та контролюється Херсонським об'єднаним управлінням Пенсійного фонду України Херсонської області, утвореним внаслідок проведеної реорганізації Управління Пенсійного фонду України в м.Херсоні згідно постанови КМУ від 21.12.2016 р. № 988 "Деякі питання функціонування територіальних органів Пенсійного фонду України".

У свою чергу, Управління Пенсійного фонду України в м.Херсоні було створене відповідно до постанови КМУ від 27.07.2011 р. № 803 внаслідок реорганізації шляхом злиття управлінь Пенсійного фонду України в Дніпровському, Комсомольському, Суворовському районах м. Херсона.

Так, у виконавчому листі від 25.06.2008 р., виданому Господарським судом Херсонської області по даній справі, стягувачем значиться Управління Пенсійного фонду України в Сувороському районі м.Херсона.

Від представника заявника надійшло клопотання про розгляд заяви про заміну сторони виконавчого провадження в порядку письмового провадження.

Житлово-експлуатаційна контора № 2 ЖБК Суворовського району не забезпечила явку свого представника в судове засідання, хоча належним чином повідомлялась про дату, час та місце розгляду заяви.

Відповідно до ч.2 ст.264 КАС України суд розглядає питання про заміну сторони виконавчого провадження в десятиденний строк у судовому засіданні з повідомленням державного виконавця або заінтересованої особи, що звернулися з поданням (заявою), та осіб, які беруть участь у справі. Неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду.

З огляду на викладене, суд вважає за можливе розглянути заяву в порядку письмового провадження.

Розглянувши заяву, оцінивши додані до заяви докази, суд приходить до висновку про обґрунтованість заявленої вимоги виходячи з наступного.

Згідно Переліку територіальних органів Пенсійного фонду України, які утворюються шляхом злиття, відображеному в Додатку до постанови КМУ від 27.07.2011 р. № 803 "Про утворення територіальних органів Пенсійного фонду України" управління Пенсійного фонду України в Дніпровському, Комсомольському Суворовському районах м. Херсона реорганізовані в Управління Пенсійного фонду України в м. Херсоні.

Відповідно до Додатку 1 до постанови КМУ від 21.12.2016 р. № 988 "Деякі питання функціонування територіальних органів Пенсійного фонду України" управління Пенсійного фонду України в м.Херсоні та управління Пенсійного фонду України в Білозерському районі реорганізовані шляхом злиття в Херсонське об'єднане управління Пенсійного фонду України Херсонської області, яким як правонаступником, обліковується та контролюється заборгованість Житлово-експлуатаційної контори № 2 ЖБК Суворовського району.

Приписами ч.1 ст.264 КАС України передбачено, що у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд може замінити сторону виконавчого провадження її правонаступником.

Аналогічні приписи містить ч.5 ст.15 Закону України "Про виконавче провадження", відповідно до якої у разі вибуття однієї із сторін виконавець за заявою сторони, а також заінтересована особа мають право звернутися до суду із заявою про заміну сторони її правонаступником. Для правонаступника усі дії, вчинені до його вступу у виконавче провадження, є обов'язковими тією мірою, якою вони були б обов'язковими для сторони, яку правонаступник замінив.

За таких обставин, оскільки Херсонське об'єднане управління Пенсійного фонду України Херсонської області є правонаступником управління Пенсійного фонду України в місті Херсоні, а останнє - правонаступником Управління Пенсійного фонду України в Суворовському районі м. Херсона, заява про заміну сторони виконавчого провадження підлягає задоволенню.

Керуючись ст.ст.160, 264 КАС України, суд -

ухвалив:

Заяву Херсонського об'єднаного управління Пенсійного фонду України Херсонської області задовольнити.

Замінити сторону виконавчого провадження, а саме стягувача, з Управління Пенсійного фонду України в Суворовському районі м. Херсона на його правонаступника - Херсонське об'єднане управління Пенсійного фонду України Херсонської області.

Ухвалу надіслати особам, які беруть участь у справі.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Одеського апеляційного адміністративного суду через Херсонській окружний адміністративний суд шляхом подачі апеляційної скарги в 5-денний строк з дня отримання копії ухвали. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо вона не була подана у встановлений строк. У разі подання апеляційної скарги, ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після закінчення апеляційного розгляду справи.

Суддя Бездрабко О.І.

СудХерсонський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення17.08.2017
Оприлюднено19.08.2017
Номер документу68324790
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —11/41-ап-08

Ухвала від 26.04.2018

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Хом'якова В.В.

Ухвала від 23.04.2018

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Хом'якова В.В.

Ухвала від 17.08.2017

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Бездрабко О.І.

Ухвала від 07.08.2017

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Немченко Л.М.

Постанова від 21.02.2008

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Чернявський В.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні