Ухвала
від 27.07.2006 по справі 10/143а
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

10/143а

 

ГОСПОДАРСЬКИЙ  С У Д

Кіровоградської області

УХВАЛА

"27" липня 2006 р.                                                                                № 10/143а

Господарський суд Кіровоградської області у складі судді Жака В. В. розглянув справу № 10/143а  від 21.08.2004 р.

за заявою кредитора - Державної податкової інспекції у Новоукраїнському районі, м. Новоукраїнка Кіровоградської області,

до боржника –  товариства з обмеженою відповідальністю “Приют-Агро”, (далі – ТОВ “Приют-Агро”), с. Приют  Новоукраїнського району Кіровоградської області,

про порушення провадження у справі про банкрутство відсутнього боржника,

                                      П Р Е Д С Т А В Н И К И:

Від кредиторів: ДПІ у Новоукраїнському районі – Драган Оксана Григорівна, головний державний податковий інспектор, довір. б/н від 26.07.2006 р.

Від банкрута: Білуга Інна Володимирівна, арбітражний керуючий, ліквідатор

Розглянувши матеріали справи, заслухавши пояснення представника кредитора та ліквідатора, господарський суд, -

                                        В С Т А Н О В И В:

Господарський суд Кіровоградської області постановою від 06.09.2004 р. визнав відсутнього боржника ТОВ “Приют-Агро” банкрутом, відкрив щодо банкрута ліквідаційну процедуру, призначив ліквідатором банкрута арбітражного керуючого Білугу Інну Володимирівну.  Ухвалою від 13.09.2005 р. господарський суд за обґрунтованим клопотанням ліквідатора  продовжив строк ліквідаційної процедури до 06.03.2006 р.

До господарського суду 23.05.2006 року  надійшла скарга кредитора ДПІ у Новоукраїнському районі на дії (бездіяльність) ліквідатора, в якій кредитор скаржиться на те, що ліквідатором до теперішнього часу не завершена ліквідаційна процедура банкрута, не здійснено заходів по погашенню податкового боргу.

Розгляд скарги на дії ліквідатора суд призначив на 21.06.2006 року. Ліквідатор 21.06.2006 року подав до суду звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс банкрута.

Із змісту звіту ліквідатора вбачається, що 14.05.2006 року ТОВ “Приют-Агро” звернулося до Новоукраїнського районного суду з позовом до громадян Мусика А. О., Грецька С. Б., Небоги А. Г. та Ємченка В. М. про витребування з чужого незаконного володіння майна загальною вартістю 632 961,00 грн. Ухвалою Новоукраїнського районного суду від 30.06.2006 року за вказаним позовом відкрито позовне провадження та на 19.07.2006 року призначено попереднє судове засідання. Ліквідатор Білуга І. В. 03.07.2006 року звернулася до господарського суду з клопотанням про зупинення провадження у справі про банкрутство до закінчення розгляду вказаної справи позовного провадження Новоукраїнському районному суді (том справи 3, арк. справи 28).

На підставі ч.1 ст. 79 ГПК України клопотання ліквідатора про зупинення провадження у справі підлягає задоволенню, а розгляд у суді звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу банкрута є передчасним.

Скаргу кредитора ДПІ у Новоукраїнському районі на дії ліквідатора суд визнає частково обґрунтованою, оскільки клопотання про зупинення провадження у справі про банкрутство ліквідатором подано після закінчення встановленого Законом та судом строку ліквідаційної процедури.

Результати вирішення спору по вказаній справі позовного провадження, що розглядається Новоукраїнським районним судом, можуть вплинути на процес формування ліквідаційної маси банкрута ТОВ “Приют-Агро”.

Тому господарський суд прийшов до висновку, що справа позовного провадження, яка розглядається Новоукраїнським районним судом, пов'язана зі справою про банкрутство ТОВ “Приют-Агро” і розгляд справи про банкрутство у ліквідаційній процедурі є неможливим  до закінчення розгляду Новоукраїнським районним судом вказаної справи позовного провадження.

За таких обставин провадження у справі про банкрутство ТОВ “Приют-Агро” підлягає зупиненню на підставі ч.1ст. 79 Господарського процесуального кодексу  України.

Враховуючи викладене, керуючись ст. 25 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”, ст. ст. 4-1, 79, 86 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд ,-

                                          У Х В А Л И В:

1. Скаргу кредитора ДПІ у Новоукраїнському районі на дії (бездіяльність) ліквідатора визнати частково обґрунтованою.

2.Провадження у справі № 10/143а про банкрутство ТОВ “Приют-Агро” зупинити до закінчення розгляду у Новоукраїнському районному суді справи позовного провадження за позовом ТОВ “Приют-Агро” до громадян Мусика А. О., Грецька С. Б., Небоги А. Г. та Ємченка В. М. про витребування майна з чужого незаконного володіння .

3.Зобов'язати ліквідатора, арбітражного керуючого Білугу І. В. про результати розгляду у  Ново українському районному суді справи позовного провадження за позовом ТОВ “Приют – Агро” до громадян про витребування майна з чужого незаконного володіння негайно повідомити господарському суду для вирішення питання про поновлення провадження у справі про банкрутство ТОВ “Приют-Агро”.

4.Примірники цієї ухвали направити кредитору ДПІ у Новоукраїнському районі та ліквідатору, арбітражному керуючому Білузі І. В.

                                        

Суддя                                                                                           В.В. Жак                    

СудГосподарський суд Кіровоградської області
Дата ухвалення рішення27.07.2006
Оприлюднено22.08.2007
Номер документу68329
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —10/143а

Ухвала від 29.09.2009

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Жак В.В.

Ухвала від 17.09.2009

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Жак В.В.

Ухвала від 10.08.2009

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Жак В.В.

Ухвала від 27.07.2006

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Жак В.В.

Ухвала від 03.07.2006

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Жак В.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні