Ухвала
від 19.11.2009 по справі 11/239-09
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

21036, м. Вінниця, Хмельницьке ш осе, 7 тел. 66-03-00, 66-11-31 http://vn.arbitr.gov.ua


ОКРЕМА УХВАЛА

19 листопада 2009 р. Справа № 11/239-09

Суддя господарського су ду Вінницької області розгл янувши справу

за позовом :товариства з обмеженою відповідальніст ю "Тандем-СК",

с. Сосонка Вінницького райо ну

до : суб"єкта під приємницької діяльності О СОБА_1,

м. Вінниця

про спонукання щод о передачі документів

ВСТАНОВИВ :

Під час розгляду справи с удом виявлено порушення відп овідачем норм матеріальног о права.

Відповідно до ст. 264 Господар ського кодексу України матер іально-технічне постачання т а збут продукції виробничо-т ехнічного призначення і виро бів народного споживання як власного виробництва, так і п ридбаних у інших суб'єктів го сподарювання, здійснюються с уб'єктами господарювання шля хом поставки , також на основі договорів купівлі-продажу. П унктом 5 ст. 265 цього ж Кодексу п ередбачено, що поставка това рів без укладення договору п оставки може здійснюватися л ише у випадках і порядку, пере дбачених законом.

Згідно із ст. 14 ЦК України цив ільні обов'язки виконуються в межах, встановлених догово ром або актом цивільного зак онодавства. Позадоговірний х арактер господарської опера ції щодо передачі скла пород жує права та обов'язки сторін , передбачені цивільним зако нодавством України.

Статтею 666 ЦК України передб ачено, що якщо продавець не пе редає покупцеві приналежнос ті товару та документи, що сто суються товару та підлягають переданню разом з товаром ві дповідно до договору купівлі -продажу або актів цивільног о законодавства, покупець ма є право встановити розумний строк для їх передання. Якщо п риналежності товару або доку менти, що стосуються товару, н е передані продавцем у встан овлений строк, покупець має п раво відмовитися від договор у купівлі-продажу та поверну ти товар продавцеві

Таким чином, сторони догові рних відносин здійснювали св ої господарські операції без укладення відповідних угод та з порушенням порядку офор млення супроводжуючих такі у годи документи: сертифікати, накладні, інше.

Вказані порушення породил и спір між сторонами, що призв ело до звернення до суду, дода тково відповідачем понесені судові витрати, що в свою черг у негативно вплине на його ма теріальне становище.

Відповідно до ст. 90 ГПК Украї ни, господарський суд, виявив ши при вирішенні господарсь кого спору порушення законно сті або недоліки в діяльност і підприємства, установи, орг анізації, державного чи іншо го органу, виносить окрему ух валу.

З метою усунення викладени х в даній ухвалі порушень, а т акож недопущення таких поруш ень в майбутньому, керуючись ст. 86, ст. 90 Господарського проц есуального кодексу України , -

УХВАЛИВ :

1. Зобов' язати керівника товариства з обмеженою відп овідальністю "Тандем-СК" Да н Р.Ю. вжити заходів для усун ення порушень вказаних в окр емій ухвалі.

2. Зобов'язати суб'єкта підпр иємницької діяльності ОСО БА_1 вжити заходів для усуне ння порушень вказаних в окре мій ухвалі.

3. Про вжиті заходи повідоми ти господарський суд Вінниць кої області у місячний термі н з дня отримання окремої ухв али.

4. При наданні відповіді у ли сті зробити позначку „реагу вання на окрему ухвалу ”.

У випадку залишення поса довою особою без розгляду ок ремої ухвали суду чи окремої постанови судді або невжитт я заходів до усунення зазнач ених в них порушень закону, а т ак само несвоєчасна відповід ь на окрему ухвалу суду чи окр ему постанову судді у відпов ідності до ст. 185 - 6 Кодексу про а дміністративне правопоруше ння тягнуть за собою накладе ння штрафу від п'яти до восьми неоподатковуваних мінімумі в доходів громадян.

Суддя Матвійчук В.В.

Дата ухвалення рішення19.11.2009
Оприлюднено25.01.2011
Номер документу6833920
СудочинствоГосподарське
Сутьспонукання щод о передачі документів

Судовий реєстр по справі —11/239-09

Ухвала від 19.11.2009

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Матвійчук В.В.

Ухвала від 23.10.2009

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Матвійчук В.В.

Ухвала від 06.10.2009

Господарське

Вищий господарський суд України

Козир Т.П.

Рішення від 05.10.2009

Господарське

Господарський суд Сумської області

Зражевський Ю.О.

Ухвала від 19.08.2009

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Мельниченко І.Ф.

Ухвала від 11.08.2009

Господарське

Господарський суд Сумської області

Зражевський Ю.О.

Ухвала від 07.08.2009

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Мельниченко І.Ф.

Ухвала від 17.07.2009

Господарське

Господарський суд Сумської області

Зражевський Ю.О.

Ухвала від 08.07.2009

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Мельниченко І.Ф.

Ухвала від 07.07.2009

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Мельниченко І.Ф.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні