Ухвала
від 25.07.2017 по справі 810/569/17
КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

Ухвала про заміну сторони виконавчого провадження

25 липня 2017 року           №810/569/17

Київський окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Панченко Н.Д., розглянувши у порядку письмового провадження у м. Києві заяву Сквирського об'єднаного управління Пенсійного фонду України Київської області про заміну сторони виконавчого провадження в адміністративній справі №810/569/17 за позовом Управління Пенсійного фонду України у Тетіївському районі Київської області до Сільськогосподарського виробничого кооперативу “Зоря” про стягнення заборгованості,

ВСТАНОВИВ:

Управління Пенсійного фонду України у Тетіївському районі Київської області звернулось до суду з адміністративним позовом до Сільськогосподарського виробничого кооперативу “Зоря” про стягнення заборгованості у розмірі 34149,52 грн.

Постановою Київського окружного адміністративного суду від 06.03.2017 адміністративний позов задоволено.

10 липня 2017 року Київським окружним адміністративним судом видано виконавчий лист №810/569/17 про стягнення з Сільськогосподарського виробничого кооперативу “Зоря” на користь Управління Пенсійного фонду України у м. Білій Церкві Київської області заборгованості у розмірі 34149,52 грн.

19 липня 2017 року до Київського окружного адміністративного суду від Сквирського об'єднаного управління Пенсійного фонду України Київської області надійшла заява про заміну сторони виконавчого провадження .

Ухвалою Київського окружного адміністративного суду від 20.07.2017 призначено судове засідання з розгляду даної заяви.

У судове засідання, призначене на 25.07.2017, представники сторін не з'явились, хоча про дату, час та місце розгляду були повідомлені належним чином.

Заявник просив здійснювати розгляд заяви про заміну сторони виконавчого провадження за відсутності уповноваженого представника.

Відповідач про причини неявки суд не повідомив, заяв чи клопотань до суду не надходило.

Згідно з частиною другою статті 264 Кодексу адміністративного судочинства України, суд розглядає питання про заміну сторони виконавчого провадження в десятиденний строк у судовому засіданні з повідомленням державного виконавця або заінтересованої особи, що звернулися з поданням (заявою), та осіб, які беруть участь у справі. Неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду.

За наведених обставин розгляд заяви здійснювався без участі представників сторін у порядку письмового провадження.

Вирішуючи питання щодо наявності підстав для заміни сторони у виконавчому провадженні, суд виходив з наступного.

Відповідно до статті 55 Кодексу адміністративного судочинства України, у разі вибуття або заміни сторони чи третьої особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд допускає на будь-якій стадії адміністративного процесу заміну відповідної сторони чи третьої особи її правонаступником. Усі дії, вчинені в адміністративному процесі до вступу правонаступника, обов'язкові для нього в такій самій мірі, у якій вони були б обов'язкові для особи, яку він замінив.

Згідно з частиною 1 статті 264 Кодексу адміністративного судочинства України, у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд може замінити сторону виконавчого провадження її правонаступником.

Отже, підставою для заміни сторони у виконавчому провадженні є її вибуття та підтвердження обставин правонаступництва.

Судом встановлено, що Постановою Кабінету Міністрів України «Деякі питання функціонування територіальних органів Пенсійного фонду України» від 21.12.2016 № 988 постановлено реорганізувати деякі територіальні органи Пенсійного фонду України шляхом злиття окремих органів Пенсійного фонду України за переліком згідно з додатком 1.

Як вбачається з додатку 1 до вказаної постанови, Управління Пенсійного фонду України у Сквирському, Володарському, Ставищенському та Тетіївському районах Київської області реорганізовано шляхом злиття, у зв'язку з чим було утворено Сквирське об'єднане управління Пенсійного фонду України Київської області.

Враховуючи викладене, суд дійшов висновку про обґрунтованість заяви про заміну сторони виконавчого провадження та наявність підстав для її задоволення.

Керуючись статтями 160, 165, 264 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

УХВАЛИВ:

Заяву Сквирського об'єднаного управління Пенсійного фонду України Київської області про заміну сторони виконавчого провадження задовольнити.

Здійснити заміну сторони виконавчого провадження у справі №810/569/17, а саме, стягувача – Управління Пенсійного фонду України у Тетіївському районі Київської області замінити на Сквирське об'єднане управління Пенсійного фонду України Київської області (ідентифікаційний код 41249465, місцезнаходження: 09001, м. Сквира, вул. Богачевського, 18).

Копію ухвали видати (надіслати) особам, які беруть участь у справі.

Ухвала може бути оскаржена у порядку і строки, встановлені статтями 185-187 Кодексу адміністративного судочинства України.

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо скаргу не було подано в установлені строки. У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається до Київського апеляційного адміністративного суду через Київський окружний адміністративний суд протягом п'яти днів з дня її проголошення, а в разі постановляння ухвали у письмовому провадженні або без виклику особи, яка її оскаржує, - протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

          Суддя                                                                                           Панченко Н.Д.

Дата ухвалення рішення25.07.2017
Оприлюднено29.08.2017
Номер документу68447620
СудочинствоАдміністративне
Сутьстягнення заборгованості

Судовий реєстр по справі —810/569/17

Ухвала від 22.11.2019

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Кушнова А.О.

Ухвала від 30.09.2019

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Кушнова А.О.

Ухвала від 19.09.2019

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Кушнова А.О.

Ухвала від 25.07.2017

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Панченко Н.Д.

Ухвала від 20.07.2017

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Панченко Н.Д.

Постанова від 06.03.2017

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Кушнова А.О.

Ухвала від 08.02.2017

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Кушнова А.О.

Ухвала від 08.02.2017

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Кушнова А.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні