Ухвала
від 11.08.2017 по справі 361/4731/17
БРОВАРСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

справа № 361/4731/17

провадження № 6/361/187/17

11.08.2017

УХВАЛА

11 серпня 2017 р. м. Бровари

Броварський міськрайонний суд Київської області у складі:

головуючого судді Петришин Н.М.

за участю секретаря Плиси В.О .,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні суду подання старшого державного виконавця Броварського міськрайонного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Київській області ОСОБА_1 про тимчасове обмеження у праві виїзду за межі України керівника боржника ОСОБА_2 з обмеженою відповідальністю Віст Агро ОСОБА_3 ,-

в с т а н о в и в :

До Броварського міськрайонного суду Київської області надійшло вищевказане подання старшого державного виконавця Броварського міськрайонного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Київській області ОСОБА_1 про тимчасове обмеження у праві виїзду за межі України керівника боржника ОСОБА_2 з обмеженою відповідальністю Віст Агро ОСОБА_3.

Подання мотивоване тим, що на виконанні у Броварського міськрайонного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Київській області перебуває зведене виконавче провадження ЗВП № 54400109 про стягнення із ТОВ Віст Агро на користь ПАТ Державна продовольчо-зернова корпорація України боргів на загальну суму у розмірі 3 790 864,41 грн. Однак, боржником не здійснено дій для погашення заборгованості повністю або частково. При здійсненні виходу за місцем знаходження офісу боржника державним виконавцем встановлено, що офіс пустий, а двері ніхто не відчиняє. Під час виконання рішення суду виконавцем встановлено, що згідно інформації наданої на запити, майна належного на праві приватної власності боржникові, на яке можливо звернути стягнення у рахунок погашення боргу - відсутнє. За таких обставин, державний виконавець змушений звернутися із відповідним поданням, оскільки рішення суду не виконується, а боржник ухиляється від виконання своїх зобов'язань.

У судове засідання представник Броварського міськрайонного відділу державної виконавчої служби головного територіального управління юстиції в Київській області ОСОБА_4 не з'явилася, про місце, час та дату розгляду справи повідомлялася належним чином. До початку судового засідання надала заяву, в якій просила розгляд подання здійснювати за її відсутності. Також, надала для огляду у судовому засіданні оригінал виконавчого провадження.

Вивчивши подання, матеріали виконавчого провадження та проаналізувавши норми чинного законодавства, які регулюють дані правовідносини, суд приходить до наступного.

Згідно з вимогами ст. 377-1 ЦПК України питання про тимчасове обмеження боржника - фізичної особи або керівника боржника - юридичної особи у праві виїзду за межі України при виконанні судових рішень та рішень інших органів (посадових осіб) вирішується судом за місцезнаходженням органу державної виконавчої служби за поданням державного виконавця або за місцезнаходженням виконавчого округу за поданням приватного виконавця. Суд негайно розглядає подання, зазначене в частині першій цієї статті, без виклику чи повідомлення сторін та інших заінтересованих осіб за участю державного виконавця, приватного виконавця.

Крім того, відповідно до п. 5 ч. 1, ч. 2 ст.6 Закону України "Про порядок виїзду з України та в'їзду в Україну громадян України", громадянинові який має паспорт, може бути тимчасово відмовлено у виїзді за кордон у випадках, якщо він ухиляється від виконання зобов'язань, покладених на нього судовим рішенням, - до виконання зобов'язань .

Пунктом 19 статті 18 ЗУ Про виконавче провадження передбачено обов'язок державного виконавця у разі ухилення боржника від виконання зобов'язань, покладених на нього рішенням, звертатися до суду за встановленням тимчасового обмеження у праві виїзду боржника - фізичної особи чи керівника боржника - юридичної особи за межі України до виконання зобов'язань за рішенням або погашення заборгованості за рішеннями про стягнення періодичних платежів.

З матеріалів справи вбачається, що на виконанні у ВДВС Броварського міськрайонного управління юстиції перебуває зведене виконавче провадження ЗВП № 54400109 про стягнення із ТОВ Віст Агро на користь ПАТ Державна продовольчо-зернова корпорація України боргів на загальну суму у розмірі 3 790 864,41 грн.

За вказаним виконавчим провадженням боржником є ОСОБА_2 з обмеженою відповідальністю Віст Агро , яке розташоване за адресою: Київська обл., м. Бровари, вул. Черняховського, буд. 20-А, офіс 9, код ЄДРПОУ - 38903245.

Згідно відомостей Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, та осіб які обираються (призначаються) до органу управління юридичної особи, уповноважених представляти особу у правовідносинах з третіми особами, або осіб, які мають право вчиняти дії від імені юридичної особи без довіреностей, у тому числі підписувати договори та дані про наявність обмежень щодо представництва від імені юридичної особи, керівником ОСОБА_2 з обмеженою відповідальністю Віст Агро 23.04.2015 року призначено ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_1, РНОКПП - НОМЕР_1.

Судом встановлено, що 03.02.2017 р., 27.07.2017 р. та 31.07.2017 р. виконавцем винесено постанову про відкриття виконавчого провадження, якою зобов'язано боржника подати декларації про доходи та майно. Одночасно попереджено боржника про відповідальність за неподання такої декларації або внесення до неї завідомо неправдивих відомостей. Копію постанови направлено сторонам виконавчого провадження.

Також, матеріалами зведеного виконавчого подання встановлено, що 03.02.2017 р., 12.06.2017 р., 27.07.2017 р. та 31.07.2017 р. на адресу боржника надіслано виклики та вимоги щодо явки до виконавця для надання пояснень щодо причин невиконання рішення суду, однак, керівник ТОВ Віст Агро на виклики не з'явився, про причини неявки виконавця не повідомив.

Із матеріалів виконавчого провадження встановлено, що боржник до відділу державної виконавчої служби не з'являється, на виклики державного виконавця жодним чином не реагує.

Також, матеріалами виконавчого провадження встановлено, що державним виконавцем 12 червня 2017 року здійснено вихід за адресою місця розташування боржника (вул. ОСОБА_5 (Черняховського), буд. 20-А, оф. 9, м. Бровари, Київська обл.). При виході державним виконавцем за вказаною адресою встановлено, що двері приміщення зачинені, боржника не розшукано, виконавцем залишено виклик та вимогу з попередженням про кримінальну відповідальність.

Згідно інформації, наданої на запити державного виконавця, у боржника відсутнє будь-яке майно на яке можливо звернути стягнення у рахунок погашення заборгованості.

Таким чином, враховуючи те, що боржник рішення суду не виконує, будь-які обґрунтування та докази неможливості виконання судового рішення боржником у виконавчому провадженні відсутні, беручи до уваги те, що боржник неодноразово викликався до відділу, суд приходить до висновку про задоволення подання , так як факт ухилення боржника від виконання зобов'язань є доведеним.

На підставі викладеного, та керуючись ст. 377-1 ЦПК України, Законом України Про порядок виїзду з України та в'їзд в Україну громадян України , суд, -

у х в а л и в :

Подання старшого державного виконавця Броварського міськрайонного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Київській області ОСОБА_1 про тимчасове обмеження у праві виїзду за межі України керівника боржника ОСОБА_2 з обмеженою відповідальністю Віст Агро ОСОБА_3 - задовольнити.

Обмежити у праві виїзду за кордон керівника боржника ОСОБА_2 з обмеженою відповідальністю Віст Агро в особі ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_1, ідентифікаційний номер - НОМЕР_1, до виконання зобов'язань по сплаті на користь Публічного акціонерного товариства Державна продовольчо-зернова корпорація України боргів на загальну суму 3 790 864,41 грн., покладених на боржника судовими рішеннями, що входять до зведеного виконавчого провадження ЗВП № 54400109.

Ухвала може бути оскаржена до Апеляційного суду Київської області через суд першої інстанції шляхом подачі апеляційної скарги в 5-денний строк з дня отримання копії ухвали.

Суддя Н.М.Петришин

Дата ухвалення рішення11.08.2017
Оприлюднено28.08.2017
Номер документу68458007
СудочинствоЦивільне
Сутьтимчасове обмеження у праві виїзду за межі України керівника боржника ОСОБА_2 з обмеженою відповідальністю Віст Агро ОСОБА_3

Судовий реєстр по справі —361/4731/17

Ухвала від 28.09.2022

Цивільне

Броварський міськрайонний суд Київської області

Петришин Н. М.

Ухвала від 28.09.2022

Цивільне

Броварський міськрайонний суд Київської області

Петришин Н. М.

Ухвала від 15.09.2022

Цивільне

Броварський міськрайонний суд Київської області

Петришин Н. М.

Ухвала від 10.08.2017

Цивільне

Броварський міськрайонний суд Київської області

Петришин Н. М.

Ухвала від 11.08.2017

Цивільне

Броварський міськрайонний суд Київської області

Петришин Н. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні