Ухвала
від 28.08.2017 по справі 759/12542/17
СВЯТОШИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

пр. № 2/759/5055/17

ун. № 759/12542/17

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

28 серпня 2017 року м. Київ

cуддя Святошинського районного суду м. Києва Ул'яновська О.В., ознайомившись із позовною заявою ОСОБА_1 до Товарисвта з обмеженою відповідальністю Київське міське довідково-інформаційне підприємство Київміськдовідка про поновлення на роботі, стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу, моральної шкоди та невиплаченої заробітної плати та середньої заробітної плати за час затримки розрахунку та вихідної допомоги,

ВСТАНОВИВ:

22.08.2017 до Святошинського районного суду м. Києва надійшла вказана позовна заява, яку 23.08.2017 передано судді, для вирішення питання про відкриття провадження у справі.

Згідно з ч. 1 ст. 3 ЦПК України, кожна особа має право в порядку, встановленому цим Кодексом, звернутися до суду за захистом своїх порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи інтересів.

За правилами ЦПК України, позовна заява по формі та за змістом повинна відповідати ст.ст. 119, 120 цього Кодексу.

Згідно розяснень, що містяться в п. 7 постанови Пленуму Верховного Суду України №2 від 12.06.2009 Про застосування норм цивільного процесуального законодавства при розгляді справ у суді першої інстанції , якщо заява не відповідає вимогам ст.ст. 119, 120 ЦПК або не сплачено судовий збір чи не оплачено витрати на інформаційно-технічне забезпечення розгляду справи, суддя відповідно до вимог статті 121 ЦПК постановляє ухвалу, в якій повинні бути зазначені конкретні підстави залишення заяви без руху, в тому числі й розмір несплачених судових витрат, і надає строк для усунення недоліків, тривалість якого визначається в кожному конкретному випадку з урахуванням характеру недоліків, реальної можливості отримання копії ухвали, яка повинна бути надіслана заявнику негайно, та їх виправлення. Якщо порушення правил ст.ст. 119, 120 ЦПК виявлені при розгляді справи, вони усуваються в ході судового розгляду або настають наслідки, передбачені пунктом 8 частини першої статті 207 ЦПК.

Згідно пункту 1 частини 1 статті 5 Закону України Про судовий збір - від сплати судового збору під час розгляду справи в усіх судових інстанціях звільняються: позивачі - у справах про стягнення заробітної плати та поновлення на роботі.

У позовній заяві, позивач просить, крім про поновлення на роботі, стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу, невиплаченої заробітної плати та середньої заробітної плати за час затримки розрахунку та вихідної допомоги, ще і стягнення моральної шкоди, оцінену нею у 10000 грн 00 коп.

Отже, з огляду на викладене, суддя прийшов до висновку, що позивач не звільнений від сплати судового збору за подання позову про стягнення моральної шкоди.

Згідно п. 5 ч. 2 ст. 4 Закону України Про судовий збір (у редакції, що діяла на час подання позовної заяви), ставки судового збору встановлюються у таких розмірах: з позовної завий про відшкодування моральної шкоди 1,5 відсотка ціни позову, але не менше 1 розміру мінімальної заробітної плати.

Законом України Про державний бюджет України на 2017 рік , у ч.1 ст. 7, встановлено розмір прожиткового мінімуму на одну працездатну особу в розрахунку на місяць 1600 грн. 00 коп.

Відповідно до ч. 1 ст. 121 ЦПК України, суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у ст.ст. 119 і 120 цього Кодексу, або не сплачено судовий збір, постановляє ухвалу, в якій зазначаються підстави залишення заяви без руху, про що повідомляє позивача і надає йому строк для усунення недоліків, який не може перевищувати п'яти днів з дня отримання позивачем ухвали.

У разі не виконання вимог ухвали у визначений строк позовна заява буде вважатись неподаною та повернута позивачу.

На підставі викладеного, керуючись ст. 121 ЦПК України,-

УХВАЛИВ:

Позовну заяву ОСОБА_1 до Товарисвта з обмеженою відповідальністю Київське міське довідково-інформаційне підприємство Київміськдовідка про поновлення на роботі, стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу, моральної шкоди та невиплаченої заробітної плати та середньої заробітної плати за час затримки розрахунку та вихідної допомоги залишити без руху.

Надати позивачу п'ять днів строку для усунення недоліків позовної заяви з моменту отримання копії ухвали.

У разі невиконання ухвали у зазначений строк заява буде вважатися неподаною і повернута заявнику.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя:

Дата ухвалення рішення28.08.2017
Оприлюднено29.08.2017
Номер документу68490545
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —759/12542/17

Ухвала від 08.06.2018

Цивільне

Святошинський районний суд міста Києва

Ул`яновська О. В.

Ухвала від 23.04.2018

Цивільне

Святошинський районний суд міста Києва

Ул`яновська О. В.

Ухвала від 07.09.2017

Цивільне

Святошинський районний суд міста Києва

Ул`яновська О. В.

Ухвала від 28.08.2017

Цивільне

Святошинський районний суд міста Києва

Ул`яновська О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні