Ухвала
від 13.06.2017 по справі 760/125/17
СОЛОМ'ЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Провадження №2/760/3775/17

Справа №760/6580/17

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

13 червня 2017 року Солом'янський районний суд м. Києва

в складі: головуючого судді - Оксюти Т.Г.

при секретарі - Горупа В.В.

розглянувши у відкритому судовому засіданні, в залі суду, в м. Києві матеріали зустрічної позовної заяви ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю БУДКОМПАНІ-БКП про визнання права власності, -

В С Т А Н О В И В:

У провадженні Солом'янського районного суду м. Києва знаходиться цивільна справа Товариства з обмеженою відповідальністю БУДКОМПАНІ-БКП до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості.

Відповідач подав до суду зустрічну позовну заяву про визнання права власності.

Суд, дослідивши матеріали справи, зустрічну позовну заяву, вважає за необхідне відмовити у прийнятті зустрічної позовної заяви за таких обставин.

У відповідності до вимог ст. 123 ЦПК України зустрічний позов приймається до спільного розгляду з первісним позовом, якщо обидва позови взаємопов'язані і спільний їх розгляд є доцільним, зокрема, коли вони виникають з одних правовідносин, або коли вимоги за позовами можуть зараховуватися, або коли задоволення зустрічного позову може виключити повністю або частково задоволення первісного позову.

Згідно з ст.124 ЦПК України зустрічна позовна заява, яка подається з додержанням загальних правил пред'явлення позову, повинна відповідати вимогам статей 119 і 120 цього Кодексу.

Як вбачається з вимог, пред'явлених за зустрічним позовом, ОСОБА_1 просить визнати за ним право власності на прибудову мансардного поверху нежитлових приміщень по АДРЕСА_1.

Враховуючи зміст основних позовних та зустрічних вимог, обставин які підлягають зясуванню та доказуванню, суд приходить до висновку, що позови не є взаємопов'язаними між собою, правовідносини, які виникли між сторонами є різними та прийняття зустрічної позовної заяви затягне розгляд справи, істотно розширить предмет доказування, а тому спільний їх розгляд є недоцільним.

На підставі викладеного, у прийнятті зустрічної позовної заяви необхідно відмовити.

При цьому, відмова у прийнятті зустрічного позову не позбавляє ОСОБА_1 права на подання даного позову в загальному порядку.

Керуючись ст.ст. 123, 124 ЦПК України, суд, -

У Х В А Л И В:

Відмовити у прийнятті зустрічної позовної заяви ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю БУДКОМПАНІ-БКП про визнання права власності.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя

Дата ухвалення рішення13.06.2017
Оприлюднено30.08.2017
Номер документу68511508
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання права власності

Судовий реєстр по справі —760/125/17

Ухвала від 13.06.2017

Цивільне

Солом'янський районний суд міста Києва

Оксюта Т. Г.

Рішення від 13.06.2017

Цивільне

Солом'янський районний суд міста Києва

Оксюта Т. Г.

Ухвала від 27.02.2017

Цивільне

Солом'янський районний суд міста Києва

Оксюта Т. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні