Ухвала
від 29.08.2017 по справі 913/699/17
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ61022 м. Харків, пр. Науки, буд.5, тел./факс 702-10-79 inbox@lg.arbitr.gov.ua


У Х В А Л А

про порушення провадження у справі

                    

29 серпня 2017 року                                                                       Справа № 913/699/17

                                                                                 Провадження № 9пн/913/699/17

Суддя господарського суду Луганської області Ворожцов А.Г., розглянувши матеріали позовної заяви

Товариства з обмеженою відповідальністю «Біомедінвест», м. Київ

до Товариства з обмеженою відповідальністю «Лабораторний комплекс», м. Лисичанськ Луганської області

про стягнення 57060 грн. 00 коп. та зобов'язання повернути майно

в с т а н о в и в:

29 серпня 2017 року до господарського суду Луганської області звернулося ТОВ «Біомедінвест» з позовною заявою б/н та дати до ТОВ «Лабораторний комплекс», в якій заявлено вимоги про:

- стягнення з відповідача на користь позивача заборгованості за договором суборенди № 001231 від 16.11.2012 в сумі 57060,00 грн.,

- зобов'язання відповідача повернути позивачеві обладнання, передане у тимчасове користування, згідно укладеного між сторонами договору суборенди № 001231 від 16.11.2012, перелік якого визначено у додатку № 1 до договору.

Подані позивачем матеріали є достатніми для прийняття позовної заяви до судового розгляду.

Одночасно з позовною заявою позивачем до суду подано заяву б/н від 15.08.2017 про вжиття заходів до забезпечення позову шляхом накладення арешту на грошові кошти, що знаходяться на банківських рахунках або інших кредитно-фінансових установах, а саме: - ПАТ «ВіЕйБі Банк», МФО 380537, р/р 260062622400313, у межах розміру сум позовних вимог та судових витрат.

Згідно зі ст. 66 Господарського процесуального кодексу України господарський суд за заявою сторони, прокурора або з власної ініціативи має право вжити передбачених ст. 67 Господарського процесуального кодексу України заходів до забезпечення позову. Забезпечення позову допускається в будь-якій стадії провадження у справі, якщо невжиття таких заходів може утруднити чи зробити неможливим виконання рішення господарського суду.

Вирішуючи питання щодо вжиття заходів забезпечення позову, суд також враховує положення постанови пленуму Вищого господарського суду України від 26.12.2011 № 16 «Про деякі питання практики застосування заходів до забезпечення позову», якими встановлено, що особа, яка подала заяву про забезпечення позову, повинна обґрунтувати причини звернення із заявою про забезпечення позову. З цією метою та з урахуванням загальних вимог, передбачених ст. 33 Господарського процесуального кодексу України, обов'язковим є подання доказів наявності фактичних обставин, з якими пов'язується застосування певного заходу до забезпечення позову.

У вирішенні питання про забезпечення позову господарський суд має здійснити оцінку обґрунтованості доводів заявника щодо необхідності вжиття відповідних заходів з урахуванням:

- розумності, обґрунтованості і адекватності вимог заявника щодо забезпечення позову;

- забезпечення збалансованості інтересів сторін, а також інших учасників судового процесу;

- наявності зв'язку між конкретним заходом до забезпечення позову і предметом позовної вимоги, зокрема, чи спроможний такий захід забезпечити фактичне виконання судового рішення в разі задоволення позову;

- імовірності утруднення виконання або невиконання рішення господарського суду в разі невжиття таких заходів;

- запобігання порушенню у зв'язку із вжиттям таких заходів прав та охоронюваних законом інтересів осіб, що не є учасниками даного судового процесу.

Заявлене позивачем клопотання про вжиття заходів до забезпечення позову шляхом накладення арешту на грошові кошти, що знаходяться на банківських рахунках або інших кредитно-фінансових установах, а саме: ПАТ «ВіЕйБі Банк», МФО 380537, р/р 260062622400313, у межах розміру сум позовних вимог та судових витрат, ані нормативно, ані документально не обґрунтовано.

З урахуванням викладеного у задоволенні даної заяви слід відмовити за необґрунтованістю.

Керуючись ст.ст. 61, 64-67, 86 Господарського процесуального кодексу України, суд

у х в а л и в:

1. Порушити провадження у справі та прийняти заяву до розгляду.

2. Розгляд справи призначити на 13.09.2017 о 14 год. 00 хв.

3. Засідання відбудеться у приміщенні господарського суду Луганської області за адресою: м. Харків, проспект Науки, 5, 2-й поверх, каб. № 205.

4. У задоволенні заяви ТОВ «Біомедінвест» про забезпечення позову відмовити.

5. Зобов'язати позивача надати:

- письмові пояснення на відзив відповідача, документальне підтвердженням та нормативне обґрунтування викладених у поясненнях доводів;

- додатково нормативно обґрунтувати та документально підтвердити позовні вимоги;

- докази листування з відповідачем з предмету спору;

- належним чином засвідчені копії документів, що підтверджують статус юридичної особи (витяг зі Статуту, свідоцтво про державну реєстрацію тощо) – до матеріалів справи.

6. Зобов'язати відповідача надати:

- відзив на позовну заяву, докази його надсилання позивачу, документальне підтвердження та нормативне обґрунтування викладених у відзиві доводів;

- належним чином засвідчені копії документів, що підтверджують статус юридичної особи (витяг зі Статуту, свідоцтво про державну реєстрацію тощо) – до матеріалів справи.

                    Явка представників сторін в судове засідання обов'язкова.

          Звертаємо увагу сторін, що всі копії документів, що додаються до матеріалів справи та довіреності представників сторін повинні бути належним чином засвідчені відповідно до вимог п. 2 ст. 36 ГПК України. Крім того, п.5.27 Уніфікованої системи організаційно-розпорядчої документації (ДСТУ 4163-2003) передбачено, що відмітка про засвідчення копії документа складається зі слів "Згідно з оригіналом", назви, особистого підпису особи, яка засвідчує копію, її ініціалів та прізвища, дати засвідчення копії; засвідчуватись повинна кожна сторінка документу з відтиском печатки підприємства, установи, організації, іншої юридичної особи.

Суддя                                                                                А. Г. Ворожцов

          

Дата ухвалення рішення29.08.2017
Оприлюднено01.09.2017
Номер документу68512761
СудочинствоГосподарське
Сутьстягнення 57060 грн. 00 коп. та зобов'язання повернути майно

Судовий реєстр по справі —913/699/17

Рішення від 27.09.2017

Господарське

Господарський суд Луганської області

Ворожцов А.Г.

Ухвала від 13.09.2017

Господарське

Господарський суд Луганської області

Ворожцов А.Г.

Ухвала від 29.08.2017

Господарське

Господарський суд Луганської області

Ворожцов А.Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні