Ухвала
від 14.08.2017 по справі 216/1662/17
ЦЕНТРАЛЬНО-МІСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КРИВОГО РОГУ

Справа № 216/1662/17

Провадження № 1-кс/216/2015/17

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

про проведення обшуку

14.08.2017 місто Кривий Ріг

Дніпропетровської області

Слідчий суддя Центрально-Міського районного суду міста Кривого Рогу Дніпропетровської області ОСОБА_1 ,

за участю:

секретаря судового засідання ОСОБА_2 ,

слідчого ОСОБА_3 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в місті Кривому Розі Дніпропетровської області клопотання про проведення обшуку, яке подав слідчий СВ Криворізького відділу поліції ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 у досудовому розслідуванні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12016040770002546 від 04.10.2016 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 358 КК України,

В С Т А Н О В И В:

14.08.2017 року до суду надійшло клопотання слідчого СВ Криворізького відділу поліції ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 про проведення обшуку. Дане клопотання мотивоване наступним.

До Центрально-Міського ВП Криворізького ВП ГУНП в Дніпропетровській області звернулась ОСОБА_4 , яка в ході допиту в якості свідка 20.07.2017 показала, що працівниками КУ «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) у Центрально-Міському районі м. Кривого Рогу» підроблено підпис її бабусі ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , у договорі на соціальне обслуговування вдома. Заявник ОСОБА_6 зазначила, що у 2013 році її бабусею ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , укладено договір на соціальне обслуговування (надання соціальних послуг) вдома із КУ «ТЦСО у Центрально-Міському районі м. Кривого Рогу» строком на 1 рік. Проте, у 2016 році ОСОБА_6 стало відомо про факт пролонгації вказаного договору, хоча факт його пролонгації ОСОБА_5 та факт отримання протягом 2014-2016 р.р. нею соціальних послуг, свідком категорично заперечується (аркуші матеріалів 11-13).

Слідчим відділенням Центрально-Міського ВП Криворізького ВП ГУНП в Дніпропетровській області 04.10.2016 відповідні відомості внесено до ЄРДР за № 12016040770002546 з попередньою правовою кваліфікацією за ч.1 ст. 358 КК України та розпочато досудове розслідування (аркуш матеріалів 1).

У зв`язку із ліквідацією Центрально-Міського відділення поліції Криворізького відділу поліції ГУНП в Дніпропетровській області, досудове розслідування у кримінальному провадженні № 12016040770002546 здійснюється слідчим слідчого відділу Криворізького ВП ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 .

Відповідно до пункту 1 Типового положення про територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг), затвердженого постановою Кабінету Міністрів України № 1417 від 29.12.2009, територіальний центр надання соціальних послуг (далі - територіальний центр) є бюджетною установою, рішення щодо утворення, ліквідації або реорганізації якої приймає місцевий орган виконавчої влади або орган місцевого самоврядування.

Згідно пункту 6 вказаного Типового положення, територіальний центр забезпечує безоплатне в обсягах, визначених державними стандартами, надання соціальних послуг: громадян похилого віку, інвалідів, хворих (з числа осіб працездатного віку на період до встановлення їм групи інвалідності, але не більш як чотири місяці), які не здатні до самообслуговування і не мають рідних, які повинні забезпечити їм догляд і допомогу, або рідні є громадянами похилого віку чи визнані інвалідами в установленому порядку; громадян, які перебувають у складній життєвій ситуації у зв`язку з безробіттям і зареєстровані в державній службі зайнятості як такі, що шукають роботу, стихійним лихом, катастрофою (і мають на своєму утриманні неповнолітніх дітей, дітей-інвалідів, осіб похилого віку, інвалідів), якщо середньомісячний сукупний дохід їх сімей нижчий ніж прожитковий мінімум для сім`ї.

Під час досудового розслідування в якості свідка допитано директора КУ «ТЦСО у Центрально-Міському районі м. Кривого Рогу» ОСОБА_7 (аркуші матеріалів 14-15), яка пояснила, що у вказаній установі є три відділення: відділення соціального обслуговування вдома, відділення денного перебування, відділення адресної, грошової допомоги.

У відділенні соціального обслуговування вдома обслуговуються особи, які отримують пенсію за віком, а також особи, які є інвалідами та досягли 18 років.

Договори з вказаними особами укладаються на 1 рік із можливістю пролонгації.

Перелік договорів, які укладено вказаною комунальною установою міститься у відповідних журналах обліку громадян, яких обслуговує територіальний центр.

Клопотання про обшук подається стороною обвинувачення у вказаному кримінальному провадженні з наступних підстав.

Під час досудового розслідування стороною обвинувачення на підставі ухвали слідчого судді Центрально-Міського районного суду м. Кривого Рогу від 10.04.2017 (аркуш матеріалів 16-17) здійснено тимчасовий доступ (аркуші матеріалів 18-20) до Журналу обліку громадян та реєстрації договорів соціального обслуговування (надання соціальних послуг) по відділенню соціальної допомоги вдома КУ «ТЦСО у Центрально-Міському районі м. Кривого Рогу» (далі ? Журнал) (аркуші матеріалів 21-58).

Крім того, в порядку ст. 93 КПК України, від Центрально-Міського районного у місті Кривому Розі відділу ДРАЦС Головного територіального управління юстиції у Дніпропетровській області прокурором витребувано інформацію стосовно того, чи реєструвались протягом 2014-2017 років факти смерті громадян, які, згідно даних Журналу, перебувають на соціальному обслуговуванні КУ «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) у Центрально-Міському районі м. Кривого Рогу» на безоплатній основі (за рахунок бюджетних коштів) (аркуш матеріалів 59).

Згідно відповіді № 3515/14.15-30 від 10.07.2017 Центрально-Міського районного відділу ДРАЦС, в період 2014-2017 років зареєстровано 58 фактів смерті громадян з числа тих, які перебували на соціальному обслуговуванні вдома у територіальному центрі на безоплатній основі (аркуші матеріалів 60-70).

Проте, в ході аналізу отриманої інформації, стороною обвинувачення встановлено, що відомості про зняття з соціального обслуговування у зв`язку зі смертю вказаних громадян міститься в Журналі лише стосовно 15 померлих з загального числа померлих осіб (58 осіб).

Відомості щодо зняття з соціального обслуговування інших 43 померлих, соціальне обслуговування яких проводилось за рахунок бюджетних коштів, в Журналі відсутні (аркуші матеріалів 22-57).

Вказана інформація свідчить про можливі факти внесення працівниками територіального центру завідомо неправдивих відомостей в офіційні документи стосовно перебування померлих осіб на соціальному обслуговуванні на безоплатній основі у вказаній комунальній установі, а саме у договори на соціальне обслуговування, зошити обліку виконаних робіт з обслуговування вказаних громадян, фінансову документацію установи.

Одним із завдань кримінального провадження є забезпечення швидкого, повного та неупередженого розслідування.

Таким чином, з метою встановлення, чи знято з соціального обслуговування громадян, які обслуговувались відділенням соціальної допомоги вдома КУ «ТЦСО у Центрально-Міському районі м. Кривого Рогу» на безоплатній основі (за рахунок бюджетних коштів) та померли протягом 2014-2017 років; встановлення наявності/відсутності фактів внесення працівниками територіального центру завідомо неправдивих відомостей в офіційні документи стосовно перебування померлих осіб на соціальному обслуговуванні у вказаній комунальній установі, пов`язаних із заподіянням шкоди бюджету, необхідно вилучити особові справи 43 померлих громадян, відомості про зняття з соціального обслуговування яких відсутні у Журналі, зошити обліку виконаних робіт з обслуговування вказаних громадян; фінансову документацію щодо розміру виділених протягом 2014-2017 років з бюджету коштів на забезпечення соціальними послугами за місцем проживання громадян, які не здатні до самообслуговування у зв`язку з похилим віком, хворобою, інвалідністю на території Центрально-Міського району м. Кривого Рогу; фінансову документацію щодо надходження зазначених коштів на рахунки вказаної комунальної установи; фінансову документацію стосовно їх витрачення працівниками КУ «ТЦСО у Центрально-Міському районі м. Кривого Рогу» протягом 2014-2017 років, що перебувають у володінні вказаної комунальної установи, яка знаходиться за адресою: вул. Гданцівська, 15К, м. Кривого Рогу Дніпропетровської області.

Вказані документи, що мають доказове значення у кримінальному провадженні, необхідно вилучити в ході проведення обшуку у приміщенні «ТЦ СО у Центрально-Міському районі» за адресою: вул. Гданцівська, 15К м. Кривого Рогу Дніпропетровської області з метою запобігання можливості знищити, спотворити вказані документи, змінити зміст інформації, що у них міститься, працівниками вказаної комунальної установи, що може в свою чергу завадити виявленню та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, що підлягають доказуванню.

Інформація стосовно власника нерухомого майна комплекса будівель та споруд за адресою: АДРЕСА_1 у КП «Криворізьке БТІ», а також у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно відсутня (аркуш матеріалів 71).

Відповідно до листа про надання інформації № 2327 від 08.08.2017 виконкому Криворізької міської ради, усе майно КУ «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) у Центрально-Міському районі м. Кривого Рогу» є власністю територіальної громади міста Кривого Рогу та закріплюється за вказаною комунальною установою на праві оперативного управління (аркуш матеріалів 72).

У судовому засіданні слідчий клопотання підтримав та просив його задовольнити.

Заслухавши слідчого та перевіривши матеріали кримінального провадження, беручи до уваги зазначене, слідчий суддя вважає, що клопотання є обґрунтованим і таким, що підлягає частковому задоволенню.

Враховуючи викладене, для всебічного, повного, об`єктивного встановлення всіх обставин скоєння злочину, з метою виявлення речових доказів, що мають значення для встановлення істини у кримінальному провадження клопотання слід задовольнити частково, а саме в частині вилучення :

- оригіналів оригіналів фінансової документації щодо розміру виділених протягом 2014-2017 років з місцевого бюджету коштів на забезпечення соціальними послугами за місцем проживання громадян, які не здатні до самообслуговування у зв`язку з похилим віком, хворобою, інвалідністю на території Центрально-Міського району м. Кривого Рогу;

- оригіналів фінансової документації щодо надходження бюджетних коштів на рахунки комунальної установи «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) у Центрально-Міському районі м. Кривого Рогу» протягом 2014-2017 років;

- оригіналів фінансової документації стосовно витрачення бюджетних коштів КУ «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) у Центрально-Міському районі м. Кривого Рогу» протягом 2014-2017 років, в тому числі відділення соціального обслуговування вдома;

- посадову інструкцію директора КУ «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) у Центрально-Міському районі м. Кривого Рогу».

відмовити у зв`язку з недоведеністю слідчим підстав, необхідних для вилучення оригіналів документів.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 233-235 КПК України,

У Х В А Л И В:

Клопотання слідчого СВ Криворізького відділу поліції ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 про проведення обшуку задовольнити частково.

Надкати дозвіл на проведення обшуку у приміщенні комплексу будівель та споруд за адресою: вул. Гданцівська, 15К м. Кривого Рогу Дніпропетровської області, в якому розташована комунальна установа «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) у Центрально-Міському районі м. Кривого Рогу» (ідентифікаційний номер 23644674) слідчому СВ Криворізького ВП ГУНП в Дніпропетровській області ст. лейтенанту поліції ОСОБА_3 , або іншим слідчим Криворізького відділу поліції, які входять до складу групи слідчих у кримінальному провадженні № 12016040770002546 від 04.10.2016, а також за дорученням в порядку ст.ст. 36, 40, 41 КПК України працівникам відповідних оперативних підрозділів Криворізького відділу поліції, з метою відшукання та вилучення документів, що перебувають у володінні вказаної комунальної установи, а саме:

1) оригіналів особових справ та зошитів обліку виконаних робіт з обслуговування таких громадян:

ОСОБА_8 , 1937 р.н. (договір № 1387);

ОСОБА_9 , 1921 р.н. (договір № 1416);

ОСОБА_10 , 1937 р.н. (договір № 1422);

ОСОБА_11 , 1928 р.н. (договір № 1425);

ОСОБА_12 , 1928 р.н. (договір № 1435);

ОСОБА_13 , 1929 р.н. (договір № 1443);

ОСОБА_14 , 1932 р.н. (договір № 1496);

ОСОБА_15 , 1931 р.н. (договір № 1508);

ОСОБА_16 , 1927 р.н. (договір № 1516);

ОСОБА_17 , 1923 р.н. (договір № 1525);

ОСОБА_18 ,1954 р.н. (договір № 1569);

ОСОБА_19 , 1926 р.н. (договір № 1576);

ОСОБА_20 , 1926 р.н (договір № 1581);

ОСОБА_21 (договір № 1582);

ОСОБА_22 , 1928 р.н.. (договір № 1586);

ОСОБА_23 , 1928 р.н. (договір № 1665);

ОСОБА_24 , 1931 р.н. (договір № 1699);

ОСОБА_25 , 1949 р.н. (договір № 1704);

ОСОБА_26 , 1937 р.н. (договір № 1728);

ОСОБА_27 , 1953 р.н. (договір № 1735);

ОСОБА_28 , 1929 р.н. (договір № 1751);

ОСОБА_29 , 1942 р.н. (договір № 1778);

ОСОБА_30 , 1938 р.н. (договір № 1808);

ОСОБА_31 , 1936 р.н. (договір № 1809);

ОСОБА_32 , 1937 р.н. (договір № 1815);

ОСОБА_33 , 1935 р.н. (договір № 1838);

ОСОБА_34 , 1954 р.н. (договір № 1844);

ОСОБА_35 , 1924 р.н. (договір № 1878);

ОСОБА_36 ; 1929 р.н. (договір № 1891);

ОСОБА_37 , 1927 р.н. (договір № 1899);

ОСОБА_38 , 1942 р.н. (договір № 1935);

ОСОБА_39 , 1952 р.н. (договір № 1950);

ОСОБА_40 , 1928 р.н. (договір № 1953);

ОСОБА_41 , 1927 р.н. (договір № 1981);

ОСОБА_42 , 1937 р.н. (договір № 1986);

ОСОБА_43 , 1923 р.н. (договір № 2027);

ОСОБА_44 , 1935 р.н. (договір № 2030);

ОСОБА_45 ,1931 р.н. (договір № 2040);

ОСОБА_46 , 1940 р.н. (договір № 2090);

ОСОБА_47 , 1931 р.н. (договір № 2096);

ОСОБА_48 , 1939 р.н. (договір № 2101);

ОСОБА_49 , 1946 р.н. (договір № 2107);

ОСОБА_50 , 1950 р.н. (договір № 2132).

2) копій завірених належним чином фінансової документації щодо розміру виділених протягом 2014-2017 років з місцевого бюджету коштів на забезпечення соціальними послугами за місцем проживання громадян, які не здатні до самообслуговування у зв`язку з похилим віком, хворобою, інвалідністю на території Центрально-Міського району м. Кривого Рогу;

3) копій завірених належним чином фінансової документації щодо надходження бюджетних коштів на рахунки комунальної установи «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) у Центрально-Міському районі м. Кривого Рогу» протягом 2014-2017 років;

4) копій завірених належним чином фінансової документації стосовно витрачення бюджетних коштів КУ «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) у Центрально-Міському районі м. Кривого Рогу» протягом 2014-2017 років, в тому числі відділення соціального обслуговування вдома;

5) копії завіреної належним чином посадової інструкції директора КУ «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) у Центрально-Міському районі м. Кривого Рогу».

Строк дії ухвали встановити до 14.09.2017 року.

Ухвала оскарженню не підлягає, але на неї може бути подано заперечення при здійснені підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення14.08.2017
Оприлюднено08.03.2023
Номер документу68524588
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення обшуку, яке подав слідчий СВ Криворізького відділу поліції ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 у досудовому розслідуванні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12016040770002546 від 04.10.2016 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 358 КК України

Судовий реєстр по справі —216/1662/17

Ухвала від 14.09.2017

Кримінальне

Центрально-Міський районний суд м.Кривого Рогу

Онопченко Ю. В.

Ухвала від 14.08.2017

Кримінальне

Центрально-Міський районний суд м.Кривого Рогу

Онопченко Ю. В.

Ухвала від 10.04.2017

Кримінальне

Центрально-Міський районний суд м.Кривого Рогу

Биканов І. Р.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні