Ухвала
від 04.09.2017 по справі 546/128/17
РЕШЕТИЛІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 546/128/17

Провадження № 1-кс/546/187/17

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

04 вересня 2017 року с-ще Решетилівка

Слідчий суддя Решетилівського районного суду Полтавської області ОСОБА_1 ,

при секретарі - ОСОБА_2 ,

з участю: ст. слідчого СВ Решетилівського ВП Глобинського ВП ГУНП в Полтавській області - ОСОБА_3 ,

прокурора - ОСОБА_4 ,

розглянувши клопотання ст. слідчого СВ Решетилівського ВП ГУНП в Полтавській області ОСОБА_3 про надання тимчасового доступу до документів, -

В С Т А Н О В И В :

ст. слідчий СВ Решетилівського ВП Глобинського ВП ГУНП в Полтавській області ОСОБА_3 звернувся до слідчого судді Решетилівського районного суду з клопотанням, узгодженим з прокурором, про надання йому та членам слідчої групи - начальнику СВ Решетилівського ВП Глобинського ВП ГУНП в Полтавській області ОСОБА_5 , заступнику начальника СВ Решетилівського ВП Глобинського ВП ГУНП в Полтавській області ОСОБА_6 та слідчим СВ Решетилівського ВП Глобинського ВП ГУНП в Полтавській області ОСОБА_7 , ОСОБА_8 та ОСОБА_9 тимчасового доступу до книги (журналу) реєстрації наказів та установчих документів, що стосуються призначення ОСОБА_10 на посаду тимчасово виконуючого обов`язки голови ІНФОРМАЦІЯ_1 , та до Статуту Полтавського обласного міжгосподарського виробничого об`єднання по агропромисловому будівництву « ІНФОРМАЦІЯ_2 », які знаходяться у володінні ІНФОРМАЦІЯ_3 по агропромисловому будівництву « ІНФОРМАЦІЯ_2 ».

В обгрунтування клопотання слідчий посилається на те, що 02.02.2017 року за № 42017171190000014 до ЄРДР внесено дані про реєстрацію кримінального провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 191 ч.2 КК України, за фактом безпідставної реалізації керівником Решетилівського РКДБМО « ІНФОРМАЦІЯ_1 » нежитлових будівель, ємностей для пального та автомобілів за заниженими цінами. В ході досудового розслідування під час санкціонованого обшуку приміщення Решетилівського РКДБМО « ІНФОРМАЦІЯ_1 » було виявлено та вилучено наказ № 8/1-к від 03 березня 2003 року з елементами підроблення в частині зазначення особи, призначеної на посаду тимчасово виконуючого обов`язки голови ІНФОРМАЦІЯ_1 . Встановлено також, що у володінні ПОМВО по агропромисловому будівництву « ІНФОРМАЦІЯ_2 » за юридичною адресою: АДРЕСА_1 перебувають зазначені вище документи, які мають суттєве значення для встановлення важливих обставин справи. У зв`язку з цим виникла необхідність в ознайомленні з цими матеріалами та вилученні їх.

З урахуванням можливості знищення або зміни зазначених у клопотанні документів слідчий суддя визнав за необхідне здійснювати розгляд клопотання без виклику особи, у володінні якої перебувають ці документи.

В судовому засіданні ст. слідчий СВ Решетилівського ВП Глобинського ВП ГУНП в Полтавській області ОСОБА_3 клопотання підтримав та підтвердив обставини, викладені в ньому, пояснивши, крім того, що зазначені в клопотанні документи та відомості, які в них містяться, можуть бути використані як докази у кримінальному провадженні, інших можливостей отримати ці докази немає.

Прокурор ОСОБА_4 клопотання підтримав.

Згідно п.1 ч. 5 ст. 163 КПК України слідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи.

Дослідивши клопотання та додатки до нього, заслухавши думку сторони кримінального провадження, слідчий суддя приходить до висновку, що зазначені у клопотанні документи перебувають чи можуть перебувати у володінні ПОМВО по агропромисловому будівництву « ІНФОРМАЦІЯ_2 » за юридичною адресою: АДРЕСА_1 , не становлять собою і не включають речей і документів, які містять державну таємницю.

Слідчий суддя також вважає доведеним те, що зазначена у клопотанні інформація сама по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, має суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 163, 164 КПК України, слідчий суддя, -

У Х В А Л И В :

клопотання ст. слідчого СВ Решетилівського ВП Глобинського ВП ГУНП в Полтавській області ОСОБА_3 задовольнити.

Зобов`язати керівника ІНФОРМАЦІЯ_3 по агропромисловому будівництву « ІНФОРМАЦІЯ_2 » за адресою: АДРЕСА_1 надати ст. слідчому СВ Решетилівського ВП Глобинського ВП ГУНП в Полтавській області ОСОБА_3 та членам слідчої групи - начальнику СВ Решетилівського ВП Глобинського ВП ГУНП в Полтавській області ОСОБА_5 , заступнику начальника СВ Решетилівського ВП Глобинського ВП ГУНП в Полтавській області ОСОБА_6 та слідчим СВ Решетилівського ВП Глобинського ВП ГУНП в Полтавській області ОСОБА_7 , ОСОБА_8 та ОСОБА_9 доступ до книги (журналу) реєстрації наказів та установчих документів, що стосуються призначення ОСОБА_10 на посаду тимчасово виконуючого обов`язки голови ІНФОРМАЦІЯ_1 , та до Статуту ІНФОРМАЦІЯ_3 по агропромисловому будівництву « ІНФОРМАЦІЯ_2 » з можливістю їх вилучення (виїмки).

Строк дії ухвали один місяць з дня її постановлення.

У разі невиконання ухвали слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями КПК України з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя:

СудРешетилівський районний суд Полтавської області
Дата ухвалення рішення04.09.2017
Оприлюднено07.03.2023
Номер документу68593146
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —546/128/17

Ухвала від 30.01.2018

Кримінальне

Решетилівський районний суд Полтавської області

Горулько О. М.

Ухвала від 30.01.2018

Кримінальне

Решетилівський районний суд Полтавської області

Горулько О. М.

Ухвала від 30.01.2018

Кримінальне

Решетилівський районний суд Полтавської області

Горулько О. М.

Ухвала від 04.09.2017

Кримінальне

Решетилівський районний суд Полтавської області

Горулько О. М.

Ухвала від 04.09.2017

Кримінальне

Решетилівський районний суд Полтавської області

Горулько О. М.

Ухвала від 30.08.2017

Кримінальне

Решетилівський районний суд Полтавської області

Горулько О. М.

Ухвала від 17.08.2017

Кримінальне

Решетилівський районний суд Полтавської області

Горулько О. М.

Ухвала від 17.08.2017

Кримінальне

Решетилівський районний суд Полтавської області

Горулько О. М.

Ухвала від 03.07.2017

Кримінальне

Апеляційний суд Полтавської області

Рябішин А. О.

Ухвала від 15.06.2017

Кримінальне

Решетилівський районний суд Полтавської області

Горулько О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні