Ухвала
від 04.09.2017 по справі 805/2633/17-а
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна

Донецький окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

про заміну відповідача на належного та зупинення провадження у справі

04 вересня 2017 року Справа № 805/2633/17-а

приміщення суду за адресою: 84122, м.Слов'янськ, вул. Добровольського, 1

Донецький окружний адміністративний суд у складі головуючого судді - Голошивця І.О., при секретарі судового засідання Шташаліс О.О., за участю: представника позивача - ОСОБА_1, представника відповідача - ОСОБА_2, розглянувши у відкритому судовому засіданні адміністративну справу за позовом 6 державного пожежно-рятувального загону Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Донецькій області до Майданівського сільського центру надання інформаційно-культурних послуг Черкаської селищної ради Слов'янського району Донецької області про застосування заходів реагування, -

В С Т А Н О В И В:

6 державний пожежно-рятувальний загін Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Донецькій області звернувся до суду з адміністративним позовом до Майданівського сільського центру надання інформаційно-культурних послуг Черкаської селищної ради Слов'янського району Донецької області про застосування заходів реагування у вигляді повного зупинення експлуатації (роботи) об'єкту, а саме: Майданівського сільського центру надання інформаційно-культурних послуг Черкаської селищної ради Слов'янського району Донецької області, до повного усунення порушень, шляхом заборони експлуатації та зобов'язання зупинення експлуатації вищезазначеного об'єкту.

Ухвалою Донецького окружного адміністративного суду 09.08.2017 відкрито провадження у справі та призначено до судового розгляду.

У судовому засіданні 28.08.2017 оголошено перерву до 04.09.2017.

Дослідивши матеріали справи, судом встановлено наступне.

Відповідно до ч. 1, 3 ст. 52 КАС України суд першої інстанції, встановивши, що з адміністративним позовом звернулася не та особа, якій належить право вимоги, або не до тієї особи, яка повинна відповідати за адміністративним позовом, може за згодою позивача допустити заміну первинного позивача або відповідача належним позивачем або відповідачем, якщо це не потягне за собою зміни підсудності адміністративної справи. Якщо позивач не згоден на заміну відповідача іншою особою, суд може залучити цю особу, як другого відповідача.

Згідно з ч.ч. 1, 3 ст. 48 КАС України здатність мати процесуальні права та обов'язки в адміністративному судочинстві (адміністративна процесуальна правоздатність) визначаться за громадянами України, іноземцями, особами без громадянства, органами державної влади, іншими державними органами, органами влади Автономної Республіки Крим, органами місцевого самоврядування, їхніми посадовими і службовими особами, підприємствами, установами, організаціями (юридичними особами).

Судом встановлено, що відповідач - Майданський сільський центр надання культурно-інформаційних послуг Черкаської селищної ради Слов'янського району Донецької області не є юридичною особою, що підтверджується статутом Майданського міського центру надання культурно-інформаційних послуг Черкаської селищної ради Слов'янського району Донецької області.

Відповідно до статуту Майданського міського центру надання культурно-інформаційних послуг Черкаської селищної ради Слов'янського району Донецької області, затвердженого рішенням Черкаської селищної ради від 26.04.2017 №7/17-452 засновником (власником) Центру є Черкаська селищна рада Слов'янського району Донецької області. Центр є неприбутковим закладом культури, підпорядкованим відділу культури та туризму Черкаської селищної ради Слов'янського району Донецької області.

Представники сторін у судовому засіданні не заперечували проти заміну первинного відповідача на належного.

Враховуючи те, що Майданський міський центр надання культурно-інформаційних послуг Черкаської селищної ради Слов'янського району Донецької області не є юридичною особою, суд вважає за необхідне замінити його на юридичну особу Черкаську селищну раду Слов'янського району Донецької області.

З метою повідомлення Черкаської селищної ради Слов'янського району Донецької області про наступне судове засідання, судом поставлено на обговорення питання щодо зупинення провадження у справі.

Представники сторін у судовому засіданні не заперечували проти зупинення провадження у справі.

Відповідно до п. 4 ч. 2 ст. 156 КАС України, суд має право зупинити провадження у справі за обґрунтованим клопотанням сторони або третьої особи, яка заявляє самостійні вимоги на предмет спору, - до терміну, встановленого судом.

Враховуючи заміну відповідача на належного та з метою виклику представника належного відповідача, а також враховуючи необхідність встановлення об'єктивної істини у спорі, суд вважає можливим зупинити провадження у справі.

Керуючись ч. 2 ст. 156, ст.ст. 7, 11, 14, 41, 48, 52, 159, 160, 165 КАС України, -

У Х В А Л И В:

Заміни відповідача по справі Майданський міський центр надання культурно-інформаційних послуг Черкаської селищної ради Слов'янського району Донецької області на належного - Черкаську селищну раду Слов'янського району Донецької області (84162, Донецька область, Слов'янський район, селище міського типу Черкаське, вулиця Ясна, будинок 3).

Черкаській селищній раді Слов'янського району Донецької області надати до суду в строк до 11.09.2017 письмову правову позицію щодо позову та докази на її підтвердження та оригінал довіреності представника та документ, що підтверджує його особу (для огляду).

Зупинити провадження в адміністративній справі за позовом 6 державного пожежно-рятувального загону Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Донецькій області до Черкаської селищної ради Слов'янського району Донецької області про застосування заходів реагування, до 11.09.2017 до 13 год. 30 хв.

Ухвала суду в частині зупинення провадження у справі може бути оскаржена в апеляційному порядку до Донецького апеляційного адміністративного суду через Донецький окружний адміністративний суд з одночасним надсиланням копії апеляційної скарги особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції. Апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подається протягом п'яти днів з дня проголошення ухвали. У разі якщо ухвалу було постановлено в письмовому провадженні або згідно з частиною третьою статті 160 цього Кодексу, або без виклику особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Суддя Голошивець І.О.

Дата ухвалення рішення04.09.2017
Оприлюднено05.09.2017
Номер документу68620052
СудочинствоАдміністративне
Сутьзастосування заходів реагування

Судовий реєстр по справі —805/2633/17-а

Постанова від 11.09.2017

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Голошивець І.О.

Ухвала від 04.09.2017

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Голошивець І.О.

Ухвала від 09.08.2017

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Голошивець І.О.

Ухвала від 24.07.2017

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Голошивець І.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні