Ухвала
від 06.09.2017 по справі 137/330/17
ЛІТИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

137/330/17

У Х В А Л А

06.09.2017р. с.м.т. Літин

Літинський районний суд Вінницької області в складі: головуючого судді Білик Н.В. секретаря судових засідань ОСОБА_1 за участю сторін: прокурора Самборської І.М., представника відповідача ОСОБА_2

розглянувши в відкритому судовому засіданні в приміщенні Літинського районного суду Вінницької області клопотання представника відповідача ОСОБА_2 про витребування доказів у цивільній справі за позовом Калинівської місцевої прокуратури в інтересах держави в особі Літинської районної ради, зокрема комунальної установи "Літинської центральної районної лікарні" до ОСОБА_3 про стягнення витрат, понесених закладом охорони здоров'я на стаціонарне лікування потерпілого від злочину.

ВСТАНОВИВ:

В провадженні суду знаходиться цивільна справа за позовом Калинівської місцевої прокуратури в інтересах держави в особі Літинської районної ради, зокрема комунальної установи "Літинської центральної районної лікарні" до ОСОБА_3 про стягнення витрат, понесених закладом охорони здоров'я на стаціонарне лікування потерпілого від злочину.

В судовому засіданні, представник відповідача ОСОБА_2 заявив клопотання про витребування доказів, яке підтримав частково. Просить витребувати медичну карту стаціонарного хворого та журнал обліку прийому хворих. Мотивуючи тим, що у матеріалах справи міститься довідка про час лікування, датована 2015 роком, однак,подія ДТП відбувалася у 2016 році, тобто він ставить під сумнів час перебування на лікуванні. До клопотання додані матеріали, які адвокатом витребувані самостійно із Літинської ЦРЛ. Зокрема, журнал обліку прийому хворих та медична картка стаціонарного хворого із відмітками, що стосується саме перебування на лікуванні потерпілої ОСОБА_4 Адвокат стверджує, що це є неякісні копії, однак, та інформація, яка необхідна для розгляду справи, у наданих документах чітко проглядається. Прокурор, ОСОБА_5, заперечила проти задоволення даного клопотання, посилаючись на затягування розгляду справи з боку відповідача.

Згідно вимог ст. 137 ЦПК України, у випадках, коли щодо отримання доказів у сторін та інших осіб, які беруть участь у справі, є складнощі, суд за їх клопотанням зобов'язаний витребувати такі докази. Клопотання про витребування доказів має бути подано до або під час попереднього судового засідання, а якщо попереднє судове засідання у справі не проводиться, - до початку розгляду справи по суті із долученням відомостей про неможливість отримання таких доказів особисто стороною або іншою особою, яка бере участь у справі.

Ураховуючи наведене, а також те, що необхідні докази були надані безпосередньо представнику вілповідача Літинською ЦРЛ, тобто у відповідача відсутні будь-які складнощі у отриманні даних доказів. Він їх отримав. Що стосується якості копій, то відповідач мав безпосередню можливість отримати належні копії у Літинській ЦРЛ, тому відсутня підстава для втручання суду у витребування доказів.

Керуючись ст. 137 ЦПК України -

УХВАЛИВ:

У задоволенні клопотання представника відповідача ОСОБА_2 про витребування доказів - відмовити.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя:ОСОБА_6

Дата ухвалення рішення06.09.2017
Оприлюднено11.09.2017
Номер документу68687185
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —137/330/17

Рішення від 06.09.2017

Цивільне

Літинський районний суд Вінницької області

Білик Н. В.

Рішення від 06.09.2017

Цивільне

Літинський районний суд Вінницької області

Білик Н. В.

Ухвала від 06.09.2017

Цивільне

Літинський районний суд Вінницької області

Білик Н. В.

Ухвала від 13.03.2017

Цивільне

Літинський районний суд Вінницької області

Білик Н. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні