Ухвала
від 07.09.2017 по справі 489/4225/17
ЛЕНІНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. МИКОЛАЄВА

07.09.2017

№ 1-кс/489/1152/2017 р.

У Х В А Л А

ім`ям України

7 вересня 2017 року м. Миколаїв

Слідчий суддя Ленінського районного суду м. Миколаєва ОСОБА_1 розглянувши клопотання начальника СВ Інгульського ВП ГУНП України в Миколаївській області ОСОБА_2 про проведення обшуку, -

В С Т А Н О В И В:

СВ Інгульського ВП ГУНП України в Миколаївській області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні № 12017150040003014, за фактом вчинення кримінального правопорушення передбаченого 185 ч.2 КК України, а саме таємного викрадення ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 в березні 2017 р. вантажу ТОВ "Югевротранс", під час його перевезення.

Слідчий СВ Інгульського ВП ГУНП України в Миколаївській області ОСОБА_2 звернувся до суду з клопотанням про надання дозволу на проведення обшуку в нежитловому об`єкті, а саме: в складах, за літерами "П-1", "Р-1", відповідно до схематичного плану, розташованих по вул. Херсонське шосе, 102-д, які на праві приватної власності належать ТОВ "Белава", з метою відшукання та вилучення зошиту з чорновими записами про прийняття від водіїв ТОВ "Югевротранс" макухи соняшника, грошових коштів отриманих від незаконної реалізації макухи соняшника, залишків макухи соняшника.

В якості підстави для проведення обшуку слідчий вказує, що в ході проведення досудового розслідування встановлено, що водії ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , перевозячи вантаж ТОВ "Югевротранс" у вигляді макухи соняшника, заволодівали ним відвантажуючи на території ТОВ "Белава" по вул. Херсонське шосе, 102-д в м. Миколаєві в складах "П-1", "Р-2", які орендує ОСОБА_6 , та які знаходяться у власності ТОВ "Белава", в зв`язку з чим є підстави вважати, що у вказаних складах можуть знаходитись зошит з чорновими записами про прийняття від водіїв ТОВ "Югевротранс" макухи соняшника, грошові кошти отримані від незаконної реалізації макухи соняшника, залишки макухи соняшника.

Дослідивши надані матеріали, суд вважає, що клопотання підлягає задоволенню.

Так, згідно ч.1 ст.234 КПК України, обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення.

Суду надані дані про внесення відомостей про вказане правопорушення до єдиного реєстру досудових розслідувань, відомості про виявлення нестачі вантажу по договору № 1-П про надання послуг транспортного експедирування по перевезенню вантажів автомобільним транспортом від 31.01.2017 р. між ТОВ "Юнікорн Мерітайм" та ТОВ "Югевротранс", відповідно до якого перевезення вантажу здійснювали водії ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , протокол допиту свідка ОСОБА_7 про обставини перевезення водіями ТОВ "Югевротранс" поза встановленим маршрутом вантажу у вигляді макухи соняшника, на склади по вул. Херсонське шосе, 102-д в м. Миколаєві, які орендує ОСОБА_6 та які на праві приватної власності належать за ТОВ "Белава".

Відповідно до вимог ст.234 КПК України, це дає достатні підстави вважати, що правопорушення було вчинено, відшукуванні речі у вигляді зошиту з чорновими записами про прийняття від водіїв ТОВ "Югевротранс" макухи соняшника, залишків макухи соняшника, мають значення для досудового розслідування та можуть бути доказами під час судового розгляду, в зв`язку з чим, вважаю можливим надати дозвіл на обшук вказаних складів.

Проте, згідно п.2 ч.5 ст.234 КПК України слідчий суддя відмовляє у задоволенні клопотання про обшук, якщо прокурор, слідчий не доведе наявність достатніх підстав вважати, що відшукуванні речі і документи мають значення для досудового розслідування.

Враховуючи те, що слідчим, який звернувся з клопотанням, не доведено, що грошові кошти, які планується відшукати при обшуці, можливо будь-яким чином ідентифікувати, як отримані від незаконної реалізації макухи соняшника, вважаю необхідним відмовити у задоволенні клопотання в цій частині, оскільки відсутні достатні підстави вважати, що грошові кошти, які будуть виявлені мають значення для досудового розслідування.

На підставі викладеного, керуючись ст.234, 235 КПК України, -

П О С Т А Н О В И В :

Надати дозвіл на обшук складів за літерами "П-1", "Р-1", відповідно до схематичного плану, розташованих по вул. Херсонське шосе, 102-д, які на праві приватної власності належать ТОВ "Белава", з метою відшукання зошиту з чорновими записами про прийняття від водіїв ТОВ "Югевротранс" макухи соняшника, залишків макухи соняшника.

В задоволенні клопотання слідчого в частині надання дозволу на відшукання грошових коштів, - відмовити.

Ухвала діє на протязі 1 місяця з дня її постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя:

Дата ухвалення рішення07.09.2017
Оприлюднено08.03.2023
Номер документу68718004
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення обшуку

Судовий реєстр по справі —489/4225/17

Ухвала від 30.11.2017

Кримінальне

Ленінський районний суд м. Миколаєва

Захарченко Д. В.

Ухвала від 07.09.2017

Кримінальне

Ленінський районний суд м. Миколаєва

Захарченко Д. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні