Ухвала
від 30.11.2017 по справі 489/4225/17
ЛЕНІНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. МИКОЛАЄВА

30.11.2017

№ 1-кс/489/1421/2017 р.

У Х В А Л А

ім`ям України

30 листопада 2017 року м. Миколаїв

Слідчий суддя Ленінського районного суду м. Миколаєва ОСОБА_1 , розглянувши клопотання начальника СВ Інгульського ВП ГУНП в Миколаївській області ОСОБА_2 про надання дозволу на тимчасовий доступ до документів,

В С Т А Н О В И В :

СВ Інгульським ВП ГУНП України в Миколаївській області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні № 12017150040003014 за фактом вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ст. 185 ч.2 КК України, а саме викрадення в березні 2017 року, водіями ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_1 " під час перевезення вантажу, макухи соняшника, належної ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_2 ".

Начальник СВ Інгульського ВП ГУНП в Миколаївській області ОСОБА_2 звернувся до суду з клопотанням про надання дозволу на тимчасовий доступ, до документів, з можливістю вилучення, які містять охоронювану законом таємницю та перебувають у володінні ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_2 " за адресою: АДРЕСА_1 , а саме: належним чином завірені копії статутних документів ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_2 ": свідоцтво про реєстрацію, статут, довідку про взяття на єдиний облік та інші документи; договору №1-П про надання послуг транспортного експедирування по перевезенню вантажів автомобільним транспортом від 03.01.2017 р. укладений між ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_2 " та ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_3 ", їх додатків та інших документів, які були зібрані під час укладення зазначеного договору; документів на підставі яких зберігався вантаж за адресою: АДРЕСА_2 : договір оренди, документ на право власності; документів по відвантажуванню вантажу по АДРЕСА_1 , причал № НОМЕР_1 ; документа про виявлення нестачі вантажу драфт сюрвей; наказ про проведення інвентаризації за фактом нестачі макухи соняшника, перевезення якої здійснювало ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_1 ", зі складу по АДРЕСА_2 ; акт інвентаризації за фактом нестачі макухи соняшника, перевезення якої здійснювало ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_1 ", зі складу по АДРЕСА_2 ; довідку про загальну кількість макухи соняшника, в складі по АДРЕСА_2 та її загальну вартість в перерахунку на гривню; довідку про загальну кількість макухи соняшника, яку було перевезено за адресою: АДРЕСА_3 та її загальну вартість в перерахунку на гривню; довідку із зазначенням адреси, назви установи де зберігався вантаж за адресою: АДРЕСА_2 та наявності журналу в`їзду та виїзду транспортних засобів, у разі наявності зазначеного журналу, надати належним чином завірені копії журналу, за період часу з 20.03.2017 р. по 26.03.2017 р.; повідомити, чи облаштовано склад за адресою: АДРЕСА_2 камерами зовнішнього спостереження, якщо так, то надати відео з камер спостереження, за період часу з 20.03.2017 р. по 26.03.2017 р.; довідки за ким зареєстрована територія за адресою: АДРЕСА_3 та наявності журналу в`їзду та виїзду транспортних засобів, у разі наявності зазначеного журналу, надати належним чином завірені копії журналу за період часу з 20.03.2017 р. по 26.03.2017 р.; повідомити, чи облаштовано склад за адресою: АДРЕСА_1 камерами зовнішнього спостереження, якщо так, то надати відео з камер спостереження, за період часу з 20.03.2017 р. по 26.03.2017 р., які встановлені при в`їзді на територію та в місці відвантаження.

Значення вказаних документів, для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, слідчий обґрунтовує тим, що вказані документи необхідні для проведення економічної експертизи, а також за допомогою відомостей, що містяться у вказаних документах можливо встановити причетних осіб, та встановити обставини кримінального правопорушення та використати, як доказ.

Враховуючи вказані обставини, дослідивши надані матеріали, вважаю клопотання таким, що підлягає задоволенню частково, оскільки слідчим, як стороною кримінального провадження доведено наявність достатніх підстав вважати, що документи, до яких він просить надати тимчасовий доступ, а саме: статутні документи ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_2 "; договір про надання послуг транспортного експедирування по перевезенню вантажів автомобільним транспортом між ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_2 " та ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_3 ", з додатками; документи, щодо підстав зберігання вантажу, відвантажуванню вантажу, виявлення нестачі вантажу; документи з відомостями про інвентаризації за фактом нестачі вантажу, перевезення якої здійснювало ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_1 ", самі по собі мають суттєве значення для встановлення обставин викрадення майна і вилучення документів, необхідне для досягнення мети отримання доступу, зокрема проведення експертного дослідження, розміру заподіяної шкоди.

Проте, відповідно до п.1, 2 ч.5 ст.163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи, самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з якими подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, та відповідно до вимог ст.159 КПК України тимчасовий доступ може полягати тільки у наданні стороні кримінального провадження речей і документів, які знаходяться у володінні певної особи.

При цьому, в іншій частині клопотання, ставиться питання про доступ до документів, які ще не були створені (довідок) та документів, щодо яких у слідчого є сумніви у достатніх підставах вважати про їх існування, а також до інформації, яка взагалі не є предметом тимчасового доступу, що відповідно до вимог п.1 ст.5 ст.163 КПК України, свідчить про недоведеність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи перебувають або можуть перебувати у володінні ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_2 ".

Також, слідчим у клопотанні, відповідно до вимог п.3 ч.2 ст.160 КПК України, не визначено, до яких інших статутних документів ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_2 ", інших документів, які були зібрані при укладення договору між ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_2 " та ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_3 ", необхідно отримати доступ, що позбавляє можливості можливості вирішити питання про перебування цих документів у володінні ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_4 " та значення їх для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, а так і надання до них доступу.

Керуючись ст.159, 163 Кримінального процесуального кодексу України,

П О С Т А Н О В И В :

Зобов`язати ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_2 " надати начальнику СВ Інгульського ВП ГУНП в Миколаївській області ОСОБА_3 , слідчим СВ Інгульського ВП ГУНП в Миколаївській області ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , тимчасовий доступ, до документів, що перебувають у володінні ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_2 ", за адресою: АДРЕСА_1 , а саме: статутні документи ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_2 ": свідоцтво про реєстрацію, статут, довідка про взяття на єдиний облік; договір №1-П про надання послуг транспортного експедирування по перевезенню вантажів автомобільним транспортом від 03.01.2017 р. укладений між ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_2 " та ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_3 ", їх додатків; документи на підставі яких зберігався вантаж за адресою: АДРЕСА_2 : договір оренди, документ на право власності; документи по відвантажуванню вантажу по АДРЕСА_1 , причал № 11; документ про виявлення нестачі вантажу - драфт сюрвей;

з можливістю вилучення наказу про проведення інвентаризації за фактом нестачі макухи соняшника, перевезення якої здійснювало ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_1 ", зі складу по АДРЕСА_2 ; акт інвентаризації за фактом нестачі макухи соняшника, перевезення якої здійснювало ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_1 ", зі складу по АДРЕСА_2 .

В задоволенні клопотання в частині надання дозволу на тимчасовий доступ до довідки про загальну кількість макухи соняшника, в складі по АДРЕСА_2 та її загальну вартість в перерахунку на гривню; довідки про загальну кількість макухи соняшника, яку було перевезено за адресою: АДРЕСА_3 та її загальну вартість в перерахунку на гривню; довідки із зазначенням адреси, назви установи де зберігався вантаж за адресою: АДРЕСА_2 журналу в`їзду та виїзду транспортних засобів за період часу з 20.03.2017 р. по 26.03.2017 р.; інформації про облаштовання складу за адресою: АДРЕСА_2 , камерами зовнішнього спостереження та відео з камер спостереження за період часу з 20.03.2017 р. по 26.03.2017 р.; довідок про реєстрацію території за адресою: АДРЕСА_3 , журналу в`їзду та виїзду транспортних засобів за період часу з 20.03.2017 р. по 26.03.2017 р.; інформації про облаштування складу за адресою: АДРЕСА_1 , камерами зовнішнього спостереження, відео з камер спостереження за період часу з 20.03.2017 р. по 26.03.2017 р., - відмовити.

Строк дії ухвали - один місяць з дня її постановляння.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, відповідно до вимог ст.166 КПК України, за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя:

Дата ухвалення рішення30.11.2017
Оприлюднено09.03.2023
Номер документу70766435
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —489/4225/17

Ухвала від 30.11.2017

Кримінальне

Ленінський районний суд м. Миколаєва

Захарченко Д. В.

Ухвала від 07.09.2017

Кримінальне

Ленінський районний суд м. Миколаєва

Захарченко Д. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні