Ухвала
від 13.09.2017 по справі 461/7687/16-ц
ВИЩИЙ СПЕЦІАЛІЗОВАНИЙ СУД УКРАЇНИ З РОЗГЛЯДУ ЦИВІЛЬНИХ І КРИМІНАЛЬНИХ СПРАВ

У Х В А Л А

13 вересня 2017 року м. Київ

Колегія суддів судової палати у цивільних справах

Вищого спеціалізованого суду України

з розгляду цивільних і кримінальних справ у складі:

Луспеника Д.Д., Гулька Б.І., Штелик С.П.,

розглянувши у попередньому судовому засіданні справу за позовом ОСОБА_4 до товариства з обмеженою відповідальністю Агенція інформації та аналітики ГАЛ-ІНФО , публічного акціонерного товариства ВіЕс Банк про захист гідності, честі та ділової репутації, зобов'язання вчинити певні дії за касаційними скаргами публічного акціонерного товариства ВіЕс Банк на рішення апеляційного суду Львівської області від 5 квітня 2017 року та додаткове рішення апеляційного суду Львівської області від 24 квітня 2017 року,

в с т а н о в и л а:

Рішенням Галицького районного суду м. Львова від 12 січня 2017 року у задоволенні позову ОСОБА_4 відмовлено.

Рішенням апеляційного суду Львівської області від 5 квітня 2017 року рішення суду першої інстанції скасовано. Позов ОСОБА_4 задоволено.

Визнанотакою, що є недостовірною та такою, що принижує честь, гідність та ділову репутацію ОСОБА_4 інформацію, яка поширена публічним акціонерним товариством ВіЕс Банк 17 листопада 2016 року у друкованому періодичному виданні - тижневику за 17-23 листопада 2016 року щоденної газети ВИСОКИЙ ЗАМОК , в інтернет-виданнях ГАЛІНФО , ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ , ЗАХІД-НЕТ , на сайті http://www.vsbank.ua; та товариством з обмеженою відповідальністю Агенція інформації та аналітики ГАЛ-ІНФО 17 листопада 2016 року в інтернет-виданні ГАЛІНФО , а саме:

- ВіЕс Банк звернувся до ОСОБА_4 - віддайте кредит ;

- в сумі основного боргу за тілом кредиту, що становить 1 млн 900 тис. доларів США ;

- Банк не має наміру набути у власність будівлю фізкультурно-оздоровчого комплексу з вбудованим підприємством торгівлі на вул. Зубрівській, 38 (м. Львів) , а ініційовані банком судові спори з приводу врегулювання заборгованості приватного підприємства ШИВА за кредитом спрямовані виключно на недопущення безконтрольного продажу предмета іпотеки, що спричинило б банку збитки ;

- Поширювана окремими особами інформація про небажання банку отримати погашення приватного підприємства ШИВА за кредитом грошовими коштами та про наявність у банку та /або його керівників наміру нажитися на перепродажу будівлі фізкультурно-оздоровчого комплексу з вбудованим підприємством торгівлі на вул. Зубрівській, 38 (м. Львів), є надуманою та не відповідає справжнім цілям і намірам банку ;

- Приватне підприємство ШИВА не сплачує банку кредит з березня 2015 року до сьогодні, хоча протягом зазначеного часу підприємство отримує доходи від здачі будівлі в оренду .

Зобов'язано публічне акціонерне товариство ВіЕс Банк за власні кошти опублікувати у друкованому періодичному виданні - тижневику щоденнї газети ВИСОКИЙ ЗАМОК , а також розмістити в інренет-виданнях ГАЛІНФО , ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ , ЗАХІД-НЕТ та на сайті http://www.vsbank.ua вступну та резолютивну частину рішення суду в даній справі не пізніше одного календарного місяця з дня набрання рішенням законної сили.

Зобов'язано публічне акціонерне товариство ВіЕс Банк за власні кошти опублікувати у друкованому періодичному виданні - тижневику щоденнї газети ВИСОКИЙ ЗАМОК , а також розмістити в інренет-виданнях ГАЛІНФО , ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ , ЗАХІД-НЕТ та на сайті http:// www . vsbank . uaпублічні вибачення публічного акціонерного товариства ВіЕс Банк , адресовані ОСОБА_4, з приводу розповсюдження 17 листопада 2016 року недостовірної та такої, що принижує його честь, гідність та ділову репутацію інформації не пізніше одного календарного місяця з на набрання рішенням суду у даній справі законної сили.

Зобов'язано товариство з обмеженою відповідальністю Агенція інформації та аналітики ГАЛ-ІНФО за власний кошт надати ОСОБА_4 право на відповідь та спростування недостовірної інформації шляхом її оприлюднення в інтернет-виданні ГАЛІНФО не пізніше одного календарного місяця з дня набрання рішенням у даній справі законної сили.

Зобов'язано товариство з обмеженою відповідальністю Агенція інформації та аналітики ГАЛ-ІНФО за власний кошт оприлюднити в інтернет-виданні ГАЛІНФО вступну та резолютивну частини рішення суду по даній справі не пізніше одного календарного місяця з дня набрання рішенням законної сили.

Додатковим рішенням апеляційного суду Львівської області від 24 квітня 2017 року стягнуто на користь ОСОБА_4 з публічного акціонерного товариства ВіЕс Банк 6 945 грн 12 коп. на відшкодування судових витрат, а з товариства з обмеженою відповідальністю Агенція інформації та аналітики ГАЛ-ІНФО - 8 102 грн 64 коп. на відшкодування судових витрат.

У касаційних скаргах публічне акціонерне товариство ВіЕс Банк просить оскаржувані судові рішення апеляційного суду скасувати, посилаючись на неправильне застосування судом норм матеріального права й порушення норм процесуального права, та залишити в силі рішення суду першої інстанції.

Відповідно до п. 6 розд. XII Прикінцеві та перехідні положення Закону України від 2 червня 2016 року № 1402-VIII Про судоустрій і статус суддів Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ діє в межах повноважень, визначених процесуальним законом, до початку роботи Верховного Суду та до набрання відповідним процесуальним законодавством, що регулює порядок розгляду справ Верховним Судом, чинності.

У зв'язку з цим справа підлягає розгляду в порядку, передбаченому Цивільним процесуальним кодексом України від 18 березня 2004 року.

Відповідно до ч. 2 ст. 324 ЦПК України підставами касаційного оскарження є неправильне застосування судом норм матеріального права чи порушення норм процесуального права.

Колегія суддів судової палати у цивільних справах Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ вважає, що справа підлягає призначенню до судового розгляду, оскільки доводи касаційних скарг дають підстави вважати, що апеляційним судом допущено порушення норм матеріального та процесуального права, що може бути підставою для скасування оскаржуваних судових рішень.

Керуючись ст. 332 ЦПК України, колегія суддів судової палати у цивільних справах Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ

у х в а л и л а:

Справу за позовом ОСОБА_4 до товариства з обмеженою відповідальністю Агенція інформації та аналітики ГАЛ-ІНФО , публічного акціонерного товариства ВіЕс Банк про захист гідності, честі та ділової репутації, зобов'язання вчинити певні дії призначити до судового розгляду.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Судді:Д.Д. Луспеник Б.І. Гулько С.П. Штелик

Дата ухвалення рішення13.09.2017
Оприлюднено13.09.2017
Номер документу68811700
СудочинствоЦивільне
Сутьзахист гідності, честі та ділової репутації, зобов'язання вчинити певні дії за касаційними скаргами публічного акціонерного товариства ВіЕс Банк на рішення апеляційного суду Львівської області від 5 квітня 2017 року та додаткове рішення апеляційного суду Львівської області від 24 квітня 2017 року

Судовий реєстр по справі —461/7687/16-ц

Постанова від 30.10.2019

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Ігнатенко Вадим Миколайович

Ухвала від 17.10.2019

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Ігнатенко Вадим Миколайович

Ухвала від 01.11.2017

Цивільне

Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ

Луспеник Дмитро Дмитрович

Ухвала від 13.09.2017

Цивільне

Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ

Луспеник Дмитро Дмитрович

Ухвала від 12.07.2017

Цивільне

Галицький районний суд м.Львова

Зубачик Н. Б.

Ухвала від 03.07.2017

Цивільне

Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ

Луспеник Дмитро Дмитрович

Ухвала від 08.06.2017

Цивільне

Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ

Луспеник Дмитро Дмитрович

Ухвала від 08.06.2017

Цивільне

Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ

Луспеник Дмитро Дмитрович

Ухвала від 28.04.2017

Цивільне

Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ

Луспеник Дмитро Дмитрович

Рішення від 12.01.2017

Цивільне

Галицький районний суд м.Львова

Зубачик Н. Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні