Ухвала
від 07.09.2017 по справі 363/3370/17
ВИШГОРОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

"07" вересня 2017 р. Справа № 363/3370/17

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

07 вересня 2017 року м. Вишгород

Слідчий суддя Вишгородського районного суду Київської області ОСОБА_1 за участю секретаря ОСОБА_2 , прокурора ОСОБА_3 , слідчого ОСОБА_4 , розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду клопотання слідчого СВ Вишгородського ВП ГУНП в Київській області ОСОБА_5 у кримінальному провадженні за №12015110150000838, внесеного до ЄРДР 19.08.2017 року про тимчасовий доступ до речей та документів,

В С Т А Н О В И В:

04.09.2017 року до Вишгородського районного суду надійшло клопотання слідчого СВ Вишгородського ВП ГУНП в Київській області ОСОБА_5 у кримінальному провадженні за №12015110150000838.

Обґрунтовуючи подання, слідчий посилається на наступне.

В ході досудового розслідування встановлено, що в ніч на 19.08.2017 року невідомі, шляхом віджиму вікна, проникли до приміщення магазину « ІНФОРМАЦІЯ_1 », який знаходиться в АДРЕСА_1 , де вчинили крадіжку грошових коштів з касового апарату та із терміналу поповнення рахунку в розмірі 1000 гривень.

Під час допиту потерпілої ОСОБА_6 , остання повідомила, що невідомі, проникнувши в приміщення вищевказаного магазину, шляхом пошкодження терміналу поповнення рахунку, отримали доступ до грошових коштів, які знаходились в терміналі та провели, через той самий термінал поповнення рахунку, транзакцію, а саме поповнення рахунку, на банківську карту № НОМЕР_1 банку « ІНФОРМАЦІЯ_2 » грошових коштів на суму 14900 гривень, а також на банківську карту № НОМЕР_2 банку « ІНФОРМАЦІЯ_3 » грошових коштів на суму 8000 гривень.

З метою забезпечення швидкого, повного та неупередженого розслідування всіх обставин у даному провадженні, необхідно отримати доступ до документів, які містять банківську таємницю. Іншим способом, ніж вилучити документи по рахункам № НОМЕР_1 та № НОМЕР_2 неможливо.

Беручи до уваги вищевикладене та враховуючи, що у матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що вказані документи мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, необхідно отримати тимчасовий доступ та можливість вилучити речі та документи по рахунку № НОМЕР_1 , який знаходиться в Київському Головному регіональному управлінні ПАТ КБ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » за адресою: АДРЕСА_2 (МФО НОМЕР_3 ЄДРПОУ НОМЕР_4 ) та по рахунку № НОМЕР_2 , який знаходиться в ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » за адресою: АДРЕСА_3 .

Згідно до ч.1 ст.107 КПК України визначено, що рішення про фіксацію процесуальної дії за допомогою технічних засобів під час досудового розслідування, в тому числі під час розгляду питань слідчим суддею, приймає особа, яка проводить відповідну процесуальну дію. За клопотанням учасників процесуальної дії застосування технічних засобів фіксування є обов`язковим.

Таким чином, враховуючи, що клопотань від учасників процесу про фіксацію процесуальних дій не надходило, тому фіксування процесу за допомогою звукозаписувального технічного запису не здійснюється.

В судовому засіданні слідчий та прокурор клопотання підтримали з викладених у ньому підстав.

Заслухавши слідчого, прокурора, дослідивши письмові матеріали клопотання суд прийшов до наступного висновку.

Відповідно до ч.1 ст.159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Частиною 6 статті 163 КПК України передбачено, що слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п`ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Оскільки слідчим та прокурором у судовому засіданні доведено необхідність у тимчасовому доступі до інформації, яка знаходиться в в Київському Головному регіональному управлінні ПАТ КБ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » за адресою: АДРЕСА_2 (МФО НОМЕР_3 ЄДРПОУ НОМЕР_4 ) та по рахунку № НОМЕР_2 , який знаходиться в ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » за адресою: АДРЕСА_3 , що має значення для встановлення обставин у даному кримінальному провадженні, отримавши тим самим підтвердження або спростування доказів, отже клопотання слідчого є обґрунтованим та підлягає задоволенню.

Враховуючи вище викладене та керуючись статтями 131, 132, 159-166 КПК України, слідчий суддя, -

У Х В А Л И В:

Клопотання слідчого СВ Вишгородського ВП ГУНП в Київській області ОСОБА_5 у кримінальному провадженні за №12015110150000838, внесеного до ЄРДР 19.08.2017 року про тимчасовий доступ до речей та документів - задовольнити.

Надати слідчому СВ Вишгородського РВ ГУМВС України в Київській області лейтенанту поліції ОСОБА_5 , тимчасовий доступ до речей і документів по рахунку № НОМЕР_1 в банку « ІНФОРМАЦІЯ_2 » та по рахунку № НОМЕР_2 в банку « ІНФОРМАЦІЯ_3 », що містять зазначену вище інформацію та становлять банківську таємницю, а саме:

- виписки по рахунку № НОМЕР_1 в банку « ІНФОРМАЦІЯ_2 », як на паперових так і електронних носіях, за період з 18.08.2015 року по 20.08.2017 року, з інформацією про: точний час надходження, включаючи години, хвилини та секунди перерахування грошових коштів по вказаним рахункам; залишок грошових коштів на кінець та початок банківського дня; призначення платежів; розрахункові (поточні) рахунки юридичних (фізичних) осіб - контрагентів та банківські установи (із зазначенням МФО), в яких вони відкриті; назви юридичних (фізичних) осіб - контрагентів, їх коди ЄДРПОУ; інформацію про зняття коштів.

- виписки по рахунку № НОМЕР_2 в банку « ІНФОРМАЦІЯ_3 », як на паперових так і електронних носіях, за період з 18.08.2015 року по 20.08.2017 року, з інформацією про: точний час надходження, включаючи години, хвилини та секунди перерахування грошових коштів по вказаним рахункам; залишок грошових коштів на кінець та початок банківського дня; призначення платежів; розрахункові (поточні) рахунки юридичних (фізичних) осіб - контрагентів та банківські установи (із зазначенням МФО), в яких вони відкриті; назви юридичних (фізичних) осіб - контрагентів, їх коди ЄДРПОУ; інформацію про зняття коштів.

Термін дії даної ухвали слідчого судді складає один місяць із дня її постановлення, а саме до 07.10.2017 року.

Роз`яснити ПАТ КБ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » та ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_3 », що відповідно до ст.166 КПК України у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала слідчого судді апеляційному оскарженню не підлягає відповідно до ч.3 ст.309 КПК України.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення07.09.2017
Оприлюднено08.03.2023
Номер документу68824422
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до речей та документів

Судовий реєстр по справі —363/3370/17

Ухвала від 18.09.2017

Кримінальне

Вишгородський районний суд Київської області

Рудюк О. Д.

Ухвала від 07.09.2017

Кримінальне

Вишгородський районний суд Київської області

Рудюк О. Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні