Ухвала
від 13.09.2017 по справі 802/1220/17-а
ВІННИЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про зупинення провадження по справі

м. Вінниця

13 вересня 2017 р. Справа № 802/1220/17-а

Вінницький окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді Крапівницької Н. Л.,

розглянувши в письмовому провадженні в м. Вінниці клопотання колективного підприємства наукова виробничо-комерційна фірма "П'ять" про зупинення провадження у справі за позовом

Головного управління ДФС у Вінницькій області

до колективного підприємства наукова виробничо-комерційна фірма "П'ять"

про накладення арешту

В С Т А Н О В И В:

До Вінницького окружного адміністративного суду звернулось Головне управління ДФС у Вінницькій області до колективного підприємства наукова виробничо-комерційна фірма "П'ять" про накладення арешту.

Через відділ прийому суду представником відповідача подано клопотання про зупинення провадження. В обґрунтування поданої заяви зазначено, що в провадженні Вінницького окружного адміністративного суду знаходилась справа №802/905/17-а за позовом Головне управління ДФС у Вінницькій області до колективного підприємства наукової виробничо-комерційної фірми "П'ять" про стягнення податкового боргу в сумі 20362 грн. 64 коп. Постановою Вінницького окружного адміністративного суду від 17.07.2017 року у справі №802/905/17-а адміністративний позов задоволено повністю, стягнуто з колективного підприємства наукова виробничо-комерційної фірми "П'ять" (вул. Хмельницьке шосе, 2, м. Вінниця, код ЄДРПОУ 23102594) податковий борг з податку на додану вартість в сумі 20362 (двадцять тисяч тридцять шістдесят дві) гривні 64 копійки.

Не погоджуючись з прийнятим рішенням колективне підприємство наукова виробничо-комерційної фірми "П'ять" подало апеляційну скаргу на постанову по справі №802/905/17-а від 17.07.2017 року. Ухвалою Вінницького апеляційного адміністративного суду від 14.08.2017 року закінчено підготовку справи до апеляційного розгляду та призначено справу до апеляційного розгляду.

Від представника позивача надійшло клопотання про розгляд справи без участі представника позивача у письмовому провадженні.

В клопотанні про зупинення провадження представник відповідача зазначив, що просить здійснити розгляд вказаного клопотання без участі представника відповідача в порядку письмового провадження.

Відповідно до ч.4 ст. 122 КАС України, особа, яка бере участь у справі, має право заявити клопотання про розгляд справи за її відсутності. Якщо таке клопотання заявили всі особи, які беруть участь у справі, судовий розгляд справи здійснюється в порядку письмового провадження за наявними у справі матеріалами.

Відповідно до вимог ч. 6 ст. 128 КАС України, якщо немає перешкод для розгляду справи у судовому засіданні, визначених цією статтею, але прибули не всі особи, які беруть участь у справі, хоча і були належним чином повідомлені про дату, час і місце судового розгляду, суд має право розглянути справу у письмовому провадженні у разі відсутності потреби заслухати свідка чи експерта.

З огляду на вказані обставини, суд дійшов висновку про можливість розгляду вказано клопотання в письмовому провадженні.

Вирішуючи питання про зупинення провадження у справі, суд зазначає наступне.

Підстави та порядок зупинення провадження у справі визначені статтею 156 Кодексу адміністративного судочинства України.

В силу вимог п. 3 ч. 1 ст. 156 КАС України, суд зупиняє провадження у справі в разі неможливості розгляду цієї справи до вирішення іншої справи, що розглядається в порядку конституційного, адміністративного, цивільного, господарського чи кримінального судочинства, - до набрання законної сили судовим рішенням в іншій справі.

За таких обставин, суд дійшов висновку, що провадження у даній справі необхідно зупинити до набрання законної сили рішення у справі №802/905/17-а, оскільки з огляду на вказані обставини, розгляд адміністративної справи буде необ'єктивним, а майбутнє рішення може вплинути на розгляд даної справи.

Керуючись ст.ст. 156, 165, 186, 254 КАС України, суд -

У Х В А Л И В:

Провадження у справі за позовом Головного управління ДФС у Вінницькій області до колективного підприємства наукова виробничо-комерційна фірма "П'ять" про накладення арешту зупинити до набрання законної сили рішення по справі №802/905/17-а за позовом Головне управління ДФС у Вінницькій області до колективного підприємства наукової виробничо-комерційної фірми "П'ять" про стягнення податкового боргу в сумі 20362,64 грн.

Ухвала суду першої інстанції набирає законної сили в порядку, визначеному ст. 254 КАС України.

Відповідно до ст. 186 КАС України, апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подається протягом п'яти днів з дня проголошення ухвали. У разі якщо ухвалу було постановлено в письмовому провадженні або згідно з частиною третьою статті 160 цього Кодексу, або без виклику особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Суддя підпис Крапівницька Н. Л.

Копія вірна Суддя:

Секретар:

Дата ухвалення рішення13.09.2017
Оприлюднено17.09.2017
Номер документу68900445
СудочинствоАдміністративне
Сутьнакладення арешту

Судовий реєстр по справі —802/1220/17-а

Ухвала від 08.10.2018

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Крапівницька Н. Л.

Ухвала від 13.09.2018

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Крапівницька Н. Л.

Ухвала від 13.09.2017

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Крапівницька Н. Л.

Ухвала від 26.07.2017

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Крапівницька Н. Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні