Ухвала
від 23.08.2017 по справі 654/1296/17
ГОЛОПРИСТАНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 654/1296/17

Провадження № 2/654/690/2017

У Х В А Л А

про витребування доказів

23.08.2017 м. Гола Пристань

Голопристанський районний суд Херсонської області в складі:

головуючої судді - Охтень А.А.,

при секретарі - Шешеня М.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Гола Пристань цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до товариства з обмеженою відповідальністю "Спорт-Статус" про скасування наказів про скасування наказів про накладення дисциплінарного стягнення, скасування наказу про звільнення, поновлення на роботі та стягнення середньомісячного заробітку, -

В С Т А Н О В И В :

ОСОБА_1 звернувся до суду з позовом до товариства з обмеженою відповідальністю "Спорт-Статус" про скасування наказів про скасування наказів про накладення дисциплінарного стягнення, скасування наказу про звільнення, поновлення на роботі та стягнення середньомісячного заробітку.

В судовому засіданні представник відповідача заявила клопотання в якому просить витребувати від ТОВ "лайфселл" інформацію, що містить охоронювану законом таємницю та стосується абонентського номеру 093-696-16-55 у період з 18.04.2017 по 27.04.2017р. В його обґрунтування посилається на те, що вказана інформація матиме важливе доказове значення при визначенні місця знаходження позивача у момент звільнення, перебування у лікаря та отримання ним листка непрацездатності. Оскільки вказані обставини підлягають встановленню для повного та об'єктивного розгляду справи, а з отриманням відомостей стосовно них у відповідача виникли труднощі, остання просила задовольнити заявлене клопотання.

Позивач та його представник в судовому засіданні проти задоволення клопотання не заперечували.

Заслухавши пояснення сторін, вивчивши матеріали справи та додані до неї документи, суд вважає, що клопотання підлягає задоволенню з огляду на наступне.

Згідно ч. 1, 2 ст. 133 ЦПК України, особи, які беруть участь у справі і вважають, що подання потрібних доказів є неможливим або у них є складнощі в поданні цих доказів, мають право заявити клопотання про забезпечення цих доказів.

Способами забезпечення судом доказів є допит свідків, призначення експертизи, витребування та (або) огляд доказів, у тому числі за їх місцезнаходженням.

Відповідно до ч. 1 ст. 137 ЦПК України, у випадках, коли щодо отримання доказів у сторін та інших осіб, які беруть участь у справі, є складнощі, суд за їх клопотанням зобов'язаний витребувати такі докази.

Відповідно до ст. 9 Закону України "Про телекомунікації" (далі Закон), охорона таємниці телефонних розмов, телеграфної чи іншої кореспонденції, що передаються технічними засобами телекомунікацій, та інформаційна безпека телекомунікаційних мереж гарантуються Конституцією та законами України. Зняття інформації з телекомунікаційних мереж заборонене, крім випадків, передбачених законом. Оператори, провайдери телекомунікацій зобов'язані вживати відповідно до законодавства технічних та організаційних заходів із захисту телекомунікаційних мереж, засобів телекомунікацій, інформації з обмеженим доступом про організацію телекомунікаційних мереж та інформації, що передається цими мережами.

Частинами 1, 3 ст. 34 Закону передбачено, що оператори, провайдери телекомунікацій повинні забезпечувати і нести відповідальність за схоронність відомостей щодо споживача, отриманих при укладенні договору, наданих телекомунікаційних послуг, у тому числі отримання послуг, їх тривалості, змісту, маршрутів передавання тощо. Інформація про споживача та про телекомунікаційні послуги, що він отримав, може надаватись у випадках і в порядку, визначених законом. В інших випадках зазначена інформація може поширюватися лише за наявності письмової згоди споживача.

Згідно п.17 ст. 39 Закону, оператор зобов'язаний вживати заходів для недопущення несанкціонованого доступу до телекомунікаційних мереж та інформації, що передається цими мережами.

Відповідно до п. 21, 22 Правил надання та отримання телекомунікаційних послуг затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 09.08.2005 року N 720, таємниця телефонних розмов, електронних повідомлень, телеграфної або іншої кореспонденції і даних, що передаються технічними засобами телекомунікацій, охороняється згідно із законом. Зняття інформації з телекомунікаційних мереж забороняється, крім випадків, передбачених законом. Оператор, провайдер не несе відповідальності за зміст інформації, що передається (розміщується) споживачем. Оператор, провайдер повинен забезпечувати і нести відповідальність за схоронність відомостей про споживача, отриманих під час укладення договору, надані телекомунікаційні послуги, у тому числі про їх отримання, тривалість, зміст, маршрути передавання тощо.

Згідно ст. 60 ЦПК України кожна сторона зобов'язана довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог і заперечень.

Відповідно до п. 4 ст. 10 ЦПК України суд сприяє всебічному та повному з`ясуванню обставин справи.

Пунктом 4 ч.1 ст. 10 Закону України Про доступ до публічної інформації передбачено, що кожна особа має право на ознайомлення за рішенням суду з інформацією про інших осіб, якщо це необхідно для реалізації та захисту прав та законних інтересів.

На підставі викладеного, беручи до уваги відсутність можливості у представника відповідача самостійно подати необхідні докази, що було підтверджено направленим нею адвокатським запитом та відповіддю ТОВ "лайфселл" на нього, а також враховуючи їхню необхідність для повного та об'єктивного розгляду справи, суд вважає за необхідне клопотання задовольнити.

Положеннями ст. 137 ЦПК України передбачено, що особа, яка має надати суду докази несе відповідальність відповідно до чинного законодавства, за неповідомлення суду про неможливість подачі доказу, а також за неподання доказів у встановлений строк, протягом п'яти днів з дня отримання ухвали про витребування доказів.

Докази, які вимагає суд, направляються до суду безпосередньо. Суд може також уповноважити заінтересовану особу, яка бере участь у справі, одержати доказ для представлення його суду.

Таким чином, керуючись ст. ст. 133, 135, 137 ЦПК України, суд -

У Х В А Л И В :

Клопотання представника відповідача - задовольнити.

Витребувати у товариства з обмеженою відповідальністю "лайфселл" (код ЄДРПОУ: 22859846, місцезнаходження: 03110, м. Київ, вул. Солом'янська, буд. 11, літера А ) документи, що містять наступну інформацію:

-дані про межі покриття базових станцій, що забезпечували з'єднання по номеру абонента тел.: 093-969-16-55 у період 18 квітня 2017 року з 07:00 по 19:00 години;

-дані про межі покриття базових станцій, що забезпечували з'єднання по номеру абонента тел.: 093-969-16-55 у період з 19 квітня 2017 року по 27 квітня 2017 року;

-роз'яснення спеціалістів стосовно розшифровки наданих даних меж покриття з 18 квітня 2017 року по 27 квітня 2017 року;

-інформацію щодо вхідних та вихідних дзвінків по номеру абонента тел.: 093-969-16-55 з 18 квітня 2017 року та 27 квітня 2017 року.

Уповноважити представника ТОВ СПОРТ-СТАТУС , код ЄДРПОУ: 37815022, отримати у товариства з обмеженою відповідальністю лайфселл документи, що містять вищевказану інформацію.

Роз'яснити, що особи, які не мають можливості подати доказ, який вимагає суд, взагалі або у встановлені судом строки, зобов'язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п'яти днів з дня отримання ухвали.

Попередити, що за неповідомлення суду про неможливість подати докази, а також за неподання доказів, у тому числі і з причин, визнаних судом неповажними, винні особи несуть відповідальність, встановлену законом.

Ухвала суду оскарженню не підлягає.

Суддя: ОСОБА_2

Дата ухвалення рішення23.08.2017
Оприлюднено19.09.2017
Номер документу68942842
СудочинствоЦивільне
Сутьзвільнення, поновлення на роботі та стягнення середньомісячного заробітку

Судовий реєстр по справі —654/1296/17

Рішення від 05.12.2017

Цивільне

Голопристанський районний суд Херсонської області

Охтень А. А.

Ухвала від 09.11.2017

Цивільне

Голопристанський районний суд Херсонської області

Охтень А. А.

Ухвала від 09.11.2017

Цивільне

Голопристанський районний суд Херсонської області

Охтень А. А.

Ухвала від 23.08.2017

Цивільне

Голопристанський районний суд Херсонської області

Охтень А. А.

Ухвала від 23.05.2017

Цивільне

Голопристанський районний суд Херсонської області

Охтень А. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні