Ухвала
від 09.11.2017 по справі 654/1296/17
ГОЛОПРИСТАНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 654/1296/17

Провадження № 2/654/690/2017

У Х В А Л А

про витребування доказів

09.11.2017 м. Гола Пристань

Голопристанський районний суд Херсонської області в складі:

головуючої судді - Охтень А.А.,

при секретарі - Шешеня М.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Гола Пристань цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до товариства з обмеженою відповідальністю "Спорт Статус" про скасування наказів про скасування наказів про накладення дисциплінарного стягнення, скасування наказу про звільнення, поновлення на роботі та стягнення середньомісячного заробітку, -

В С Т А Н О В И В :

ОСОБА_1 звернувся до суду з позовом до товариства з обмеженою відповідальністю "Спорт-Статус" про скасування наказів про скасування наказів про накладення дисциплінарного стягнення, скасування наказу про звільнення, поновлення на роботі та стягнення середньомісячного заробітку.

В судовому засіданні представник відповідача заявила клопотання в якому просить витребувати від Херсонської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС у Херсонській області відомості про нарахування податків та зборів на доходи громадянина України ОСОБА_1 (РНОКПП НОМЕР_1). В його обґрунтування посилається на те, що однією з позовних вимог є стягнення середньомісячного заробітку за час вимушеного прогулу, а отже для її вирішення є потреба в отриманні інформації про доходи позивача в період з моменту звернення останнього з позовом до суду і до теперішнього часу. Оскільки самостійно отримати вказані відомості відповідач змоги не має, представник просив задовольнити її клопотання в повному обсязі.

Представник позивача в судовому засіданні проти задоволення клопотання не заперечував та при його вирішення покладався на розсуд суду.

Заслухавши пояснення представників сторін, вивчивши матеріали справи та додані до неї документи, суд вважає, що клопотання підлягає задоволенню з огляду на наступне.

Згідно ч. 1, 2 ст. 133 ЦПК України, особи, які беруть участь у справі і вважають, що подання потрібних доказів є неможливим або у них є складнощі в поданні цих доказів, мають право заявити клопотання про забезпечення цих доказів.

Способами забезпечення судом доказів є допит свідків, призначення експертизи, витребування та (або) огляд доказів, у тому числі за їх місцезнаходженням.

Відповідно до ч. 1 ст. 137 ЦПК України, у випадках, коли щодо отримання доказів у сторін та інших осіб, які беруть участь у справі, є складнощі, суд за їх клопотанням зобов'язаний витребувати такі докази.

Пунктом 70.1 ст. 70 Податкового кодексу України (далі Податковий кодекс) визначено, що Центральний орган виконавчої влади, що реалізує державну податкову і митну політику, формує та веде Державний реєстр фізичних осіб - платників податків (далі - Державний реєстр).

Згідно пунктів 70.3-70.4 ст. 70 Податкового кодексу, до інформаційної бази Державного реєстру включаються такі дані про фізичних осіб: джерела отримання доходів; об'єкти оподаткування; сума нарахованих та/або отриманих доходів; 70.3.4. сума нарахованих та/або сплачених податків; інформація про податкову знижку та податкові пільги платника податків. До Державного реєстру вносяться відомості про державну реєстрацію, реєстрацію та взяття на облік фізичних осіб - підприємців і осіб, які провадять незалежну професійну діяльність.

Відповідно до п. 70.15.2 ст. 70 Податкового кодексу, відомості з Державного реєстру є інформацією з обмеженим доступом, крім відомостей про взяття на облік фізичних осіб - підприємців та осіб, які провадять незалежну професійну діяльність.

Аналогічні відомості зазначені в п. 5.6 Постанови Пленуму Вищого адміністративного суду України від 29 вересня 2016 року N 10 Про практику застосування адміністративними судами законодавства про доступ до публічної інформації , згідно якого суди повинні мати на увазі, що законами до конфіденційної віднесено, зокрема відомості з Державного реєстру фізичних осіб - платників податків, крім відомостей про взяття на облік фізичних осіб - підприємців та осіб, які провадять незалежну професійну діяльність.

Відповідно до ст. 60 ЦПК України кожна сторона зобов'язана довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог і заперечень.

Відповідно до п. 4 ст. 10 ЦПК України суд сприяє всебічному та повному з`ясуванню обставин справи.

Пунктом 4 ч.1 ст. 10 Закону України Про доступ до публічної інформації передбачено, що кожна особа має право на ознайомлення за рішенням суду з інформацією про інших осіб, якщо це необхідно для реалізації та захисту прав та законних інтересів.

На підставі викладеного, беручи до уваги відсутність можливості у відповідача самостійно подати докази та враховуючи їхню необхідність для повного та об'єктивного розгляду справи, суд вважає за необхідне клопотання задовольнити.

Положеннями ст. 137 ЦПК України передбачено, що особа, яка має надати суду докази несе відповідальність відповідно до чинного законодавства, за неповідомлення суду про неможливість подачі доказу, а також за неподання доказів у встановлений строк, протягом п'яти днів з дня отримання ухвали про витребування доказів.

Таким чином, керуючись ст. ст. 133, 135, 137 ЦПК України, суд -

У Х В А Л И В :

Клопотання представника відповідача - задовольнити.

Витребувати з Херсонської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС у Херсонській області відомості про нарахування податків та зборів на доходи громадянина України ОСОБА_1 (РНОКПП НОМЕР_1), зареєстрованого за адресою: ІНФОРМАЦІЯ_1 п/вул. Піонерський 26/56. у період з 01.04.2017 року по дату надання відповіді.

Роз'яснити, що особи, які не мають можливості подати доказ, який вимагає суд, взагалі або у встановлені судом строки, зобов'язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п'яти днів з дня отримання ухвали.

Попередити, що за неповідомлення суду про неможливість подати докази, а також за неподання доказів, у тому числі і з причин, визнаних судом неповажними, винні особи несуть відповідальність, встановлену законом.

Ухвала суду оскарженню не підлягає

Суддя: ОСОБА_2

Дата ухвалення рішення09.11.2017
Оприлюднено15.11.2017
Номер документу70238381
СудочинствоЦивільне
Сутьзвільнення, поновлення на роботі та стягнення середньомісячного заробітку

Судовий реєстр по справі —654/1296/17

Рішення від 05.12.2017

Цивільне

Голопристанський районний суд Херсонської області

Охтень А. А.

Ухвала від 09.11.2017

Цивільне

Голопристанський районний суд Херсонської області

Охтень А. А.

Ухвала від 09.11.2017

Цивільне

Голопристанський районний суд Херсонської області

Охтень А. А.

Ухвала від 23.08.2017

Цивільне

Голопристанський районний суд Херсонської області

Охтень А. А.

Ухвала від 23.05.2017

Цивільне

Голопристанський районний суд Херсонської області

Охтень А. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні