Ухвала
від 12.09.2017 по справі 173/1515/17
ВЕРХНЬОДНІПРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №173/1515/17

Провадження №1-кс/173/343/2017

У Х В А Л А

іменем України

12 вересня 2017 р. Верхньодніпровський районний суд Дніпропетровської області

Слідча суддя Верхньодніпровського районного суду Дніпропетровської області - ОСОБА_1

при секретарі ОСОБА_2

за участю слідчого Верхньодніпровського ВП ОСОБА_3 .

Розглянувши увідкритому судовому засіданні в місті Верхньодніпровську клопотання слідчого Верхньодніпровського ВП Жовтоводського ВП ГУНП України в Дніпропетровській області ОСОБА_3 , погоджене з прокурором Верхньодніпровського відділу Жовтоводської місцевої прокуратури Дніпропетровської області про надання дозволу на тимчасовий доступ до речей та документів, за матеріалами досудового розслідування внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12017040430000854 від 16.07.2017 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 197-1 КК України,-

В С Т А Н О В И Л А :

11.09.2017 року до суду надійшло клопотання слідчого Верхнодніпровського ВП Жовтоводського ВП ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 , погоджене з прокурором Верхньодніпровського відділу Жовтоводської місцевої прокуратури Дніпропетровської області про надання дозволу на тимчасовий доступ до речей та документів, за матеріалами досудового розслідування внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12017040430000854 від 16.07.2017 року, за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 197-1 України, згідно якого просить надати тимчасовий доступ до документів, а саме: до автоматизованої системи збирання, накопичення, захисту, обліку та надання інформації про об`єкти нерухомого майна Державний реєстр речових прав на нерухоме майно, які перебувають у володінні державного підприємства « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), місце знаходження юридичної особи: АДРЕСА_1 , фактичне місце знаходження: АДРЕСА_2 та Дніпропетровської філії державного підприємства « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), розташованої за адресою: АДРЕСА_3 , шляхом зняття копій відомостей внесених до неї державним реєстратором ІНФОРМАЦІЯ_2 ОСОБА_4 щодо реєстрації права постійного користування земельною ділянкою з кадастровим номером 1221081800:112:0007 за Верхньодніпровським районним відокремленим підрозділом громадська організація « ІНФОРМАЦІЯ_3 » їх формування та перегляду з розкриттям відомостей про таких осіб та можливість вилучити документи, які стали підставою для реєстрації права на земельну ділянку, а також даних щодо ІР та МАС адрес комп`ютерної техніки з яких було здійснено внесення, зміну, або видалення вищеописаних відомостей, їх формування та перегляду з розкриттям відомостей про таких осіб.

Яке слідчий обґрунтовує тим, що До Верхньодніпровського ВП надійшла усна заява про те, що невстановлена особа на протязі 2016-2017 року самовільно зайняла земельну ділянку площею 39 га, розташовану на території Боровківської сільської ради Верхньодніпровського району Дніпропетровської області за межами населеного пункту.

В ході досудового розслідування по даному кримінальному провадженню встановлено, що відповідно до рішення Верхньодніпровської районної ради народних депутатів № 9 від 28.02.1992 року малому підприємству спілці « ІНФОРМАЦІЯ_4 » - МП « ІНФОРМАЦІЯ_5 » м. Верхівцеве надано у постійне користування 38.6 га землі в межах згідно з планом для підсобного господарства МП « ІНФОРМАЦІЯ_5 ». В 2012 році між СФГ Іванково та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » укладений договір про спільну діяльність. На підставі вказаного договору СФГ Іванково на протязі близько 3 років обробляє земельну ділянку площею 38.6 га розташовану на території Боровківської сільської ради за межами населеного пункту. Восени 2016 року на вказаній ділянці була посіяна озима пшениця. Збір врожаю проводився в липні 2017 року силами та засобами СФГ Іванково.

16 липня 2017 року представники Верхньодніпровського районного відокремленого підрозділу громадська організація « ІНФОРМАЦІЯ_3 » надали копію витягу з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно про реєстрацію іншого речового права, відповідно до якого вказана земельна ділянка з кадастровим номером 1221081800:01:112:0007 площею 39,6548 розташована на території Боровківської сільської ради на праві постійного користування належить Верхньодніпровському районному відокремленому підрозділу громадська організація « ІНФОРМАЦІЯ_3 ».

Відповідно до даного витягу 06.07.2017 року державним реєстратором ІНФОРМАЦІЯ_6 ОСОБА_4 зареєстровано право постійного користування земельною ділянкою за Верхньодніпровським районним відокремленим підрозділом громадська організація « ІНФОРМАЦІЯ_3 ». Підставою виникнення речового права стало: оголошення в газеті про втрату, серія та номер 26 (6534), виданий 15.02.2017, видавник: Голос України, листи щодо реєстрації акту, серія та номер: б/н, видавник: ІНФОРМАЦІЯ_7 ; копія втраченого примірна, серія та номер: 2, виданий 28.02.1992, видавник: ІНФОРМАЦІЯ_8 ; рішення органу місцевого самоврядування, про надання в постійне користування під підсобні та учбові господарства району, серія та номер: б/н, виданий 28.02.1992, видавник ІНФОРМАЦІЯ_8 .

З метою встановлення всіх обставин скоєння кримінального правопорушення, а також особи, яка вчинила дане кримінальне правопорушення, виникла необхідність в приєднанні до матеріалів кримінального правопорушення оригіналів документів, на підставі, яких зареєстровано право постійного користування земельною ділянкою з кадастровим номером 1221081800:01:112:0007 площею 39,6548 розташованою на території Боровківської сільської ради за Верхньодніпровськом районним відокремленим підрозділом громадська організація « ІНФОРМАЦІЯ_3 ». Які зберігаються у державного реєстратора ІНФОРМАЦІЯ_9 та які мають значення для кримінального провадження та порядок вилучення яких встановлюється згідно з положеннями про тимчасовий доступ до речей і документів

У судовому засіданні слідчий слідчого відділу Верхньодніпровського ВП Жовтоводського ВП ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 підтримав вимоги про надання тимчасового доступу до інформації зазначеної в клопотанні за доводами, викладеними в клопотанні.

Державний реєстратор ІНФОРМАЦІЯ_9 в судове засідання не з`явився, про час та місце розгляду справи повідомлений. Відповідно до п. 4 ст.162 КПК України, неприбуття за судовим викликом особи, у володіння якої знаходяться речі та документи не є перешкодою для розгляду клопотання.

Слідча суддя, розглянувши клопотання, заслухавши пояснення слідчого Верхньодніпровського ВП Жовтоводського ВП ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 дослідивши додані до клопотання документи, вважає, щоклопотання підлягає задоволенню виходячи з наступного.

16.07.2017 року до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесені відомості про вчинення кримінального правопорушення за № №12017040430000854 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 197-1 КК України.

Відповідно до ст. 132 КПК України визначено, що заходи забезпечення кримінального провадження застосовуються на підставі ухвали слідчого судді або суду, за винятком випадків. передбачених цим кодексом.

Частиною 4 ціє ж статті передбачено, що для оцінки потреб досудового розслідування слідчий суддя або суд зобов`язані врахувати можливість без застосування заходу забезпечення кримінального провадження отримати речі та документи, які можуть використані під час судового розгляду для встановлення істини у кримінальному провадженні.

Згідно ч. 1, 2 ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей та документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володіння якої знаходяться такі речі та документи, можливості ознайомитись з ними, зробити їхні копії та у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом вилучити їх (здійснити їх виїмку). Тимчасовий доступ до речей та документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

Відповідно до ч. 5 ст. 162 КПК України до охоронюваної законом таємниці, яка міститься в речах та документах належить інформація, відомості, які можуть становити банківську таємницю

Відповідно до ч. 5 ст. 163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей та документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи:1) перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; 2) самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з якими подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; 3) не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Відповідно до ч. 6 ст. 163 КПК України слідчий суддя, постановляє ухвалу про надання тимчасового до речей та документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п`ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах та документах, та не можливість іншим способом довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей та документів.

Заслухавши пояснення слідчого, дослідивши матеріали додані до клопотання,слідча суддя вважає, що вказана в клопотанні інформація перебуває у володінні державного реєстратора ІНФОРМАЦІЯ_9 за адресою: АДРЕСА_4 .

Документація, доступ до якої просить надати слідчий на думку слідчої судді самі по собі та в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з якими подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні

На думку судді відсутня можливість іншим способом отримати докази, які підтверджуватимуть наявність або відсутність ознак вчинення кримінального правопорушення, встановлення осіб, причетних до його вчинення, виявити її співучасників та встановити інші обставин його вчинення.

Виходячи з вищевикладеного, слідча суддя дійшла висновку, що клопотання слідчого Верхньодніпровського ВП Жовтоводського ВП ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 , про надання дозволу на тимчасовий доступ до речей та документів, підлягає задоволенню.

Так як документи, доступ до яких просить надати слідчий, не позбавляють права суб`єктів господарювання здійснювати свою діяльність в результаті отримання зазначених в клопотанні документів, ухвала оскарженню не підлягає.

Керуючись ст. ст. 132, 159, 160-166 КПК України

У Х В А Л И Л А:

Клопотання слідчого Верхньодніпровського ВП Жовтоводського ВП ГУНП України в Дніпропетровській області ОСОБА_3 про надання дозволу на тимчасовий доступ до речей та документів, задовольнити.

Надати слідчому Верхньодніпровського ВП Жовтоводського ВП ГУНП України в Дніпропетровській області ОСОБА_3 та/або за його дорученням старшому оперуповноваженому Управління захисту економіки ОСОБА_5 або оперуповноваженому Управління захисту економіки ОСОБА_6 тимчасовий доступ до автоматизованої системи збирання, накопичення, захисту, обліку та надання інформації про об`єкти нерухомого майна Державний реєстр речових прав на нерухоме майно, які перебувають у володінні державного підприємства « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), місце знаходження юридичної особи: АДРЕСА_1 , фактичне місце знаходження: АДРЕСА_2 та Дніпропетровської філії державного підприємства « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), розташованої за адресою: АДРЕСА_3 , шляхом зняття копій відомостей внесених до неї державним реєстратором ІНФОРМАЦІЯ_2 ОСОБА_4 щодо реєстрації права постійного користування земельною ділянкою з кадастровим номером 1221081800:112:0007 за Верхньодніпровським районним відокремленим підрозділом громадська організація « ІНФОРМАЦІЯ_3 » їх формування та перегляду з розкриттям відомостей про таких осіб та можливість вилучити документи, які стали підставою для реєстрації права на земельну ділянку, а також даних щодо ІР та МАС адрес комп`ютерної техніки з яких було здійснено внесення, зміну, або видалення вищеописаних відомостей, їх формування та перегляду з розкриттям відомостей про таких осіб.

Строк дії ухвали один місяць

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає. Заперечення проти ухвали можуть бути надані під час підготовчого провадження в суді.

Слідча суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення12.09.2017
Оприлюднено07.03.2023
Номер документу68948013
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання дозволу на тимчасовий доступ до речей та документів, за матеріалами досудового розслідування внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12017040430000854 від 16.07.2017 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 197-1 КК України

Судовий реєстр по справі —173/1515/17

Ухвала від 12.06.2018

Кримінальне

Верхньодніпровський районний суд Дніпропетровської області

Петрюк Т. М.

Ухвала від 15.11.2017

Кримінальне

Верхньодніпровський районний суд Дніпропетровської області

Петрюк Т. М.

Ухвала від 12.09.2017

Кримінальне

Верхньодніпровський районний суд Дніпропетровської області

Петрюк Т. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні