Ухвала
від 20.09.2017 по справі 415/3071/17
ЛИСИЧАНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 415/3071/17

Провадження № 2/415/1267/17

УХВАЛА

про залучення третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, до участі у справі та оголошення в судовому засіданні перерви

20.09.17 року м. Лисичанськ

Лисичанський міський суд Луганської області у складі:

головуючого судді Коваленко Н.В.,

за участю:секретаря судового засідання ОСОБА_1,

позивача ОСОБА_2,

представника позивача ОСОБА_3,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Лисичанську цивільну справу за позовом ОСОБА_2 до Товариства з обмеженою відповідальністю Данко , третя особа - ОСОБА_4 про відшкодування матеріальних збитків та моральної шкоди, завданої вчиненням кримінального правопорушення, -

ВСТАНОВИВ:

До Лисичанського міського суду Луганської області звернувся позивач, ОСОБА_2, із позовною заявою до Товариства з обмеженою відповідальністю Данко , третя особа - ОСОБА_4 про відшкодування матеріальних збитків та моральної шкоди, завданої вчиненням кримінального правопорушення.

Від представника відповідача ОСОБА_5, через канцелярію суду надійшло клопотання про залучення в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача ОСОБА_6 акціонерне товариство Страхова компанія АХА Страхування з посиланням на те, що між відповідачем та ПАТ Страхова компанія АХА Страхування було укладено Договір добровільного страхування цивільної відповідальності власників наземних транспортних засобів строком до 09.02.2017 року та видано Поліс №АІ/9490578 обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів. Відповідно до п.1.1 зазначеного договору, предметом договору є страхування майнових інтересів страхувальника (ТОВ Данко ) за шкоду заподіяну третім особам внаслідок дорожньо-транспортної пригоди за участю зазначеного в розділі 2 цього договору транспортного засобу. У зв'язку з цим вважає, що вирішення даного спору безпосередньо стосується прав та обов'язків ПАТ Страхова компанія АХА Страхування .

Позивач та представник позивача проти задоволення вказаного клопотання не заперечували.

Представник відповідача у судове засідання не з'явився, в клопотанні про залучення третьої особи зазначив про розгляд зазначеного клопотання без його участі.

Від в.о. начальника установи майора внутрішньої служби ОСОБА_7 надійшов лист з розпискою про виклик до суду від ОСОБА_4, який на даний час відбуває покарання за вироком Лисичанського міського суду Луганської області від 26.01.2017 року у Державній установі Крюківська виправна колонія (№29) , згідно якого засуджений отримав росписку про виклик до суду.

Суд, вислухавши осіб, які були присутні в судовому засіданні, вивчивши матеріали справи, встановив наступне.

Відповідно до ч. 1 ст. 35 ЦПК України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до ухвалення судом рішення, якщо рішення в справі може вплинути на їх права або обов'язки щодо однієї із сторін.

Відповідно до ч. 2 ст. 35 ЦПК України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть бути залучені до участі в справі за клопотанням сторін, інших осіб, які приймають участь у справі, або за ініціативою суду.

Як вбачається з позовних вимог, предметом позову є відшкодування матеріальної та моральної шкоди, завданої позивачу у зв'язку з тим що водій, який перебував у трудових відносинах з ТОВ Данко здійснив дорожньо-транспортну пригоду, внаслідок чого смертельно травмував доньку позивача.

Відповідно до Поліса №АІ/9490578 обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів, автомобіль FAW- СА3252Р2К2Т1А1, реєстраційний номер АН 6715НІ, який належить на праві власності Товариству з обмеженою відповідальністю Данко був застрахований ПАТ Страхова компанія АХА Страхування

Статтею ст. 5 Закону України Про обов'язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів передбачено, що об'єктом страхування цивільно-правової відповідальності є майнові інтереси, що не суперечать законодавству України, пов'язані з відшкодуванням особою, цивільно-правова відповідальність якої застрахована, шкоди, заподіяної життю, здоров'ю, майну потерпілих внаслідок експлуатації забезпеченого транспортного засобу.

Враховуючи характер спірних правовідносин, суд приходить до висновку про необхідність залучення до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача ПАТ Страхова компанія АХА Страхування , оскільки на момент скоєння ДТП цивільно - правова відповідальність відповідача була застрахована даною страховою компанією, а тому рішення у справі може вплинути на права та обов'язки ПАТ Страхова компанія АХА Страхування .

Відповідно до ч. 1 ст. 191 ЦПК України, суд може відкласти розгляд справи у зв'язку з необхідністю заміни відведеного судді або залучення до участі у справі інших осіб.

Згідно приписів ч. 4 ст. 35 ЦПК України вступ у справу третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, не тягне за собою розгляду справи спочатку.

Враховуючи викладене, у зв'язку з залученням третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, суд вважає за можливе в судовому засіданні оголосити перерву.

Керуючись ст.ст. 35, 36, 208-210 ЦПК України, суд -

УХВАЛИВ:

1.Клопотання представника відповідача ОСОБА_5 про залучення до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача ОСОБА_6 акціонерне товариство Страхова компанія АХА Страхування - задовольнити.

2.Залучити до участі у справі за позовом ОСОБА_2 до Товариства з обмеженою відповідальністю Данко , третя особа - ОСОБА_4 про відшкодування матеріальних збитків та моральної шкоди, завданої вчиненням кримінального правопорушення, в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача - ОСОБА_6 акціонерне товариство Страхова компанія АХА Страхування

3.Запропонувати третій особі, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, до судового засіданні надати пояснення в обґрунтування своєї позиції по справі та докази, якими обґрунтовуються пояснення, якщо такі є.

4.У зв'язку із залученням до участі у справі третьої особи, оголосити в судовому засіданні перерву до 19.10.2017 р. об 11:00 год.

5.Судове засідання відбудеться у відкритому судовому засіданні у приміщенні Лисичанського міського суду Луганської області за адресою: м. Лисичанськ, вул. Штейгерська, 38, каб. №10.

6.Копію даної ухвали, разом із позовною заявою та доданими до неї документами, направити до Приватного акціонерного товариства Страхова компанія АХА Страхування (Адреса: 04070, Україна, м. Київ, вул. Іллінська, 8).

Ухвала оскарженню не підлягає.

Повний текст ухвали виготовлений 20 вересня 2017 року.

Суддя Н.В. Коваленко

Дата ухвалення рішення20.09.2017
Оприлюднено21.09.2017
Номер документу68985604
СудочинствоЦивільне
Сутьвідшкодування матеріальних збитків та моральної шкоди, завданої вчиненням кримінального правопорушення

Судовий реєстр по справі —415/3071/17

Ухвала від 08.09.2020

Цивільне

Луганський апеляційний суд

Луганська В. М.

Ухвала від 27.07.2020

Цивільне

Лисичанський міський суд Луганської області

Шевченко О. В.

Ухвала від 24.07.2020

Цивільне

Луганський апеляційний суд

Луганська В. М.

Ухвала від 02.07.2020

Цивільне

Лисичанський міський суд Луганської області

Старікова М. М.

Рішення від 14.01.2020

Цивільне

Лисичанський міський суд Луганської області

Фастовець В. М.

Ухвала від 08.08.2019

Цивільне

Лисичанський міський суд Луганської області

Фастовець В. М.

Ухвала від 03.12.2018

Цивільне

Лисичанський міський суд Луганської області

Фастовець В. М.

Ухвала від 20.09.2017

Цивільне

Лисичанський міський суд Луганської області

Коваленко Н. В.

Ухвала від 13.06.2017

Цивільне

Лисичанський міський суд Луганської області

Коваленко Н. В.

Ухвала від 13.06.2017

Цивільне

Лисичанський міський суд Луганської області

Коваленко Н. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні