Ухвала
від 04.09.2017 по справі 808/1368/14
ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

Про ОСОБА_1 ВИКОНАВЧОГО ПРОВАДЖЕННЯ

04 вересня 2017 рокуСправа № 808/1368/14 м. Запоріжжя

Запорізький окружний адміністративний суд у складі

головуючого - судді Стрельнікової Н.В.

за участю секретаря судового засідання Батигіна О.В.

розглянув у відкритому судовому засіданні заяву Центрального об'єднаного управління Пенсійного фонду України м.Запоріжжя про заміну сторони виконавчого провадження у справі №808/1368/14

за позовом: Управління Пенсійного фонду України в Солом'янському районі м.Києва

до: Товариства з обмеженою відповідальністю «Трансфер»

про: стягнення 103 665 грн. 87 коп.

ВСТАНОВИВ:

Постановою Запорізького окружного адміністративного суду від 15.04.2014 адміністративний позов задоволено, стягнуто з товариства з обмеженою відповідальністю «Трансфер» на користь Управління Пенсійного фонду України в Солом'янському районі м.Києва заборгованість по відшкодуванню витрат на виплату та доставку пільгових пенсій (за списком №2) за період вересень-грудень 2013 року в розмірі 103 665 грн. 87 коп.

30.05.2014 за заявою позивача видано виконавчий лист про стягнення зазначеної суми.

Ухвалою Запорізького окружного адміністративного суду від 30.07.2015 задоволено заяву Управління Пенсійного фонду України в Орджонікідзевському районі м.Запоріжжя та замінено сторону виконавчого провадження по справі №808/1368/14, а саме замінено стягувача Управління Пенсійного фонду України в Солом'янському районі м.Києва (ЄДРПОУ 26063727) на Управління Пенсійного фонду України в Орджонікідзевському районі м.Запоріжжя (ЄДРПОУ 24317397).

23 серпня 2017 року Центральним об'єднаним управлінням Пенсійного фонду України м.Запоріжжя до суду подано заяву (вх. №23500 від 23.08.2017) про заміну сторони виконавчого провадження, в якій заявник просить суд замінити сторону виконавчого провадження по справі №808/1368/14 з Управління Пенсійного фонду України у Вознесенівському на Центральне об'єднане управління Пенсійного фонду України м.Запоріжжя.

Заяву обґрунтовано тим, що відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 21.12.2016 №988 «Деякі питання функціонування територіальних органів Пенсійного фонду України» Управління Пенсійного фонду України у Вознесенівському районі м.Запоріжжя 31.03.2017 реорганізовано шляхом злиття в Центральне об'єднане управління Пенсійного фонду України м.Запоріжжя, яке є правонаступником Управління Пенсійного фонду України у Вознесенівському районі м.Запоріжжя (стара назва - Управління Пенсійного фонду України в Орджонікідзевському районі м. Запоріжжя). З метою прискорення примусового стягнення боргу з боржника просить замінити сторону провадження.

Заявником подано клопотання (вх.№24042 від 04.09.2017), яким просить розглянути справу за його відсутності. Заявлені вимоги підтримує у повному обсязі, просить задовольнити заяву.

Причини неявки представника відповідача суду не відомі. Про дату, час та місце розгляду заяви був повідомлений належним чином.

Відповідно до частини 2 статті 264 Кодексу адміністративного судочинства України неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду.

Згідно з частиною 1 статті 41 КАС України суд під час судового розгляду адміністративної справи здійснює повне фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу. У разі неявки у судове засідання всіх осіб, які беруть участь у справі, чи якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється за відсутності осіб, які беруть участь у справі (у тому числі при розгляді справи в порядку письмового провадження), фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Дослідивши подану заяву та додані до неї матеріали суд дійшов висновку, що подана заява підлягає задоволенню, з огляду на наступне.

Згідно з частини 1 статті 264 КАС України, у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд може замінити сторону виконавчого провадження її правонаступником.

За приписами статті 1 Закону України «Про виконавче провадження» № 1404-VIII від 02.06.2016 (далі - Закон №1404-VIII), виконавче провадження як завершальна стадія судового провадження і примусове виконання судових рішень та рішень інших органів (посадових осіб) (далі - рішення) - сукупність дій визначених у цьому Законі органів і осіб, що спрямовані на примусове виконання рішень і проводяться на підставах, у межах повноважень та у спосіб, що визначені Конституцією України, цим Законом, іншими законами та нормативно-правовими актами, прийнятими відповідно до цього Закону, а також рішеннями, які відповідно до цього Закону підлягають примусовому виконанню.

Частиною п'ятою статті 15 Закону №1404-VIII передбачено, що у разі вибуття однієї із сторін виконавець за заявою сторони, а також заінтересована особа мають право звернутися до суду із заявою про заміну сторони її правонаступником. Для правонаступника усі дії, вчинені до його вступу у виконавче провадження, є обов'язковими тією мірою, якою вони були б обов'язковими для сторони, яку правонаступник замінив.

Судом встановлено, що 30.05.2014 виданий виконавчий лист по справі №808/1368/14 (а.с. 127).

На підставі вказаного виконавчого листа державним виконавцем Орджонікідзевського відділу державної виконавчої служби Запорізького міського управління юстиції відкрито виконавче провадження ВП№49814765(а.с. 175 зворотній бік).

Стягувачем у вказаному виконавчому листі є Управління Пенсійного фонду України в Орджонікідзевському районі м. Запоріжжя (код 20508396), яке в подальшому перейменовано в Управління Пенсійного фонду України у Вознесенівському районі м.Запоріжжя (а.с. 171).

24 квітня 2017 року до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань внесено запис про припинення юридичної особи Управління Пенсійного фонду України у Вознесенівському районі м.Запоріжжя.

Державну реєстрацію припинення юридичної особи здійснено шляхом злиття в Центральне об'єднане управління Пенсійного фонду України м.Запоріжжя, яке є правонаступником Управління Пенсійного фонду України у Вознесенівському районі м.Запоріжжя (стара назва - Управління Пенсійного фонду України в Орджонікідзевському районі м. Запоріжжя).

Враховуючи викладене, суд дійшов висновку, що заява Центрального об'єднаного управління Пенсійного фонду України м.Запоріжжя про заміну сторони виконавчого провадження є обґрунтованою, однак підлягає задоволенню частково, оскільки стороною виконавчого (стягувачем) провадження у постанові про відкриття виконавчого провадження зазначено Управління Пенсійного фонду України в Орджонікідзевському районі м. Запоріжжя, яке в подальшому було перейменоване в Управління Пенсійного фонду України у Вознесенівському районі м.Запоріжжя .

Керуючись статтями 41, 158, 160, 165, 264 КАС України, суд -

УХВАЛИВ:

Заяву Центрального об'єднаного управління Пенсійного фонду України м.Запоріжжя про заміну сторони виконавчого провадження задовольнити.

Замінити сторону виконавчого провадження з виконання виконавчого листа Запорізького окружного адміністративного суду виданого у справі №808/1368/14, а саме стягувача - Управління Пенсійного фонду України у Вознесенівському (в Орджонікідзевському) районі м.Запоріжжя (код 20508396) на Центральне об'єднане управління Пенсійного фонду України м.Запоріжжя (вул. Гагаріна, буд. 2-б, м. Запоріжжя, 69057, код ЄДРПОУ 41248629).

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо вона не була подана у встановлені строки. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подається протягом п'яти днів з дня проголошення ухвали. У разі якщо ухвалу було постановлено в письмовому провадженні або згідно з частиною третьою статті 160 цього Кодексу, або без виклику особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

Суддя Н.В. Стрельнікова

СудЗапорізький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення04.09.2017
Оприлюднено22.09.2017
Номер документу69017147
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —808/1368/14

Ухвала від 18.12.2019

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Лазаренко Максим Сергійович

Ухвала від 04.09.2017

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Стрельнікова Наталя Вікторівна

Ухвала від 30.07.2015

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Садовий Ігор Вікторович

Ухвала від 25.03.2014

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Мінаєва Катерина Володимирівна

Постанова від 15.04.2014

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Мінаєва Катерина Володимирівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні