Ухвала
від 22.09.2017 по справі 816/1456/17
ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

22 вересня 2017 рокум. ПолтаваСправа №816/1456/17

Полтавський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді - Кукоби О.О.,

за участю секретаря судового засідання - Колодяжного Д.В.,

розглянувши у попередньому судовому засіданні матеріали адміністративної справи за позовом Державного підприємства "Експериментальна база "Надія" Інституту свинарства і агропромислового виробництва Національної академії аграрних наук України" до державного реєстратора комунального підприємства "Реєстратор" Полтавської обласної ради Кругового Сергія Вікторовича, треті особи без самостійних вимог на предмет спору: Голова комісії з припинення (ліквідації) Державного підприємства "Експериментальна база "Надія" Інституту свинарства і агропромислового виробництва Національної академії аграрних наук України" Костенко Олександр Іванович, Національна академія аграрних наук України, Інститут свинарства і агропромислового виробництва Національної академії аграрних наук України, юрисконсульт Інституту свинарства і агропромислового виробництва Національної академії аграрних наук України ОСОБА_3 про визнання протиправними реєстраційних дій та скасування записів,

В С Т А Н О В И В:

Державне підприємство "Експериментальна база "Надія" Інституту свинарства і агропромислового виробництва Національної академії аграрних наук України" звернулось до суду з позовом до державного реєстратора комунального підприємства "Реєстратор" Полтавської обласної ради Кругового Сергія Вікторовича, треті особи без самостійних вимог на предмет спору: Голова комісії з припинення (ліквідації) Державного підприємства "Експериментальна база "Надія" Інституту свинарства і агропромислового виробництва Національної академії аграрних наук України" Костенко Олександр Іванович, Національна академія аграрних наук України, Інститут свинарства і агропромислового виробництва Національної академії аграрних наук України, юрисконсульт Інституту свинарства і агропромислового виробництва Національної академії аграрних наук України ОСОБА_3, у якому просили визнати протиправними реєстраційні дії та запис №15771270018000233 від 25.07.2017 про реєстраційні дії, вчинені державним реєстратором комунального підприємства "Реєстратор" Полтавської обласної ради Кругового Сергія Вікторовича щодо внесення 25.07.2017 записів та відомостей про них до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань, а саме - проведення реєстрації "Внесення рішення засновників (учасників) юридичної особи або уповноваженого ними органу щодо припинення юридичної особи в результаті реорганізації" Державного підприємства "Експериментальна база "Надія" Інституту свинарства і агропромислового виробництва Національної академії аграрних наук України" (код ЄДРПОУ 33709343) та скасувати реєстраційний запис від 25.07.2017 №15771270018000233 в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань - "Внесення рішення засновників (учасників) юридичної особи або уповноваженого ними органу щодо припинення юридичної особи в результаті реорганізації".

Ухвалою Полтавського окружного адміністративного суду від 18.09.2017 провадження у справі за даним адміністративним позовом відкрито.

У попереднє судове засідання особи, які беруть участь у справі, явку уповноважених представників не забезпечили, про його проведення повідомлені належним чином.

Директор Інституту свинарства і агропромислового виробництва Національної академії аграрних наук України надав до суду клопотання про відкладення попереднього судового засідання у зв'язку зі своїм відрядженням до м. Харкова. Однак, суд не знаходить підстав для задоволення даного клопотання з огляду на таке.

Згідно з частиною п'ятою статті 111 Кодексу адміністративного судочинства України, за заявою однієї зі сторін про неможливість прибуття до суду попереднє судове засідання може бути відкладено, якщо причини неприбуття будуть визнані судом поважними.

За змістом статті 56 Кодексу адміністративного судочинства України сторона, а також третя особа в адміністративній справі можуть брати участь в адміністративному процесі особисто і (або) через представника. Представником може бути фізична особа, яка відповідно до частини другої статті 48 цього Кодексу має адміністративну процесуальну дієздатність. Представники беруть участь в адміністративному процесі на основі договору або закону.

Таким чином, третя особа має можливість уповноважити будь-кого на представництво її інтересів у суді. До того ж, суд враховує, що наказ про відрядження директора Волощука В.М. до м. Харкова виданий вже після повідомлення третьої особи про проведення попереднього судового засідання.

А відтак, суд дійшов висновку, що наведені законним представником третьої особи підстави для відкладення попереднього судового засідання є неповажними.

За таких обставин, суд визнав за можливе провести попереднє судове засідання без участі представників сторін та третіх осіб.

Як визначено частиною першою статті 111 Кодексу адміністративного судочинства України, попереднє судове засідання проводиться з метою з'ясування можливості врегулювання спору до судового розгляду справи або забезпечення всебічного та об'єктивного вирішення справи протягом розумного строку.

Відомості про врегулювання спору до судового розгляду відсутні, примирення між сторонами не досягнуто.

Відповідно до частини четвертої статті 111 Кодексу адміністративного судочинства України, якщо спір не врегульовано у порядку, визначеному частиною третьою цієї статті, суд: 1) уточнює позовні вимоги та заперечення відповідача проти адміністративного позову; 2) з'ясовує питання про склад осіб, які братимуть участь у справі; 3) визначає факти, які необхідно встановити для вирішення спору і які з них визнаються сторонами, а які належить доказувати; 4) з'ясовує, якими доказами сторони можуть обґрунтовувати свої доводи чи заперечення, та встановлює строки для їх надання; 5) вчиняє інші дії, необхідні для підготовки справи до судового розгляду.

За змістом статті 30 Закону України від 15.05.2003 №755-IV "Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань" витребування (вилучення) документів з реєстраційних справ здійснюється в порядку, визначеному законом.

Суб'єкт державної реєстрації, у якого зберігається реєстраційна справа, зобов'язаний зробити копії документів, що вилучаються з реєстраційної справи, у паперовій та електронній формі у разі їх відсутності в Єдиному державному реєстрі. Копії документів у паперовій формі повинні бути пронумеровані, прошиті та завірені печаткою. До реєстраційної справи долучаються копія судового рішення про витребування документів, супровідний лист або документ, яким суд уповноважив особу на їх одержання, а також копія опису вилучених документів.

Оригінали документів, вилучені з реєстраційної справи, надсилаються поштовим відправленням до суду або передаються безпосередньо особі, уповноваженій судом на їх одержання, і підлягають негайному поверненню суб'єкту державної реєстрації, у якого зберігаються реєстраційні справи, після проведення відповідних процесуальних дій.

Ознайомившись з матеріалами адміністративної справи, суд визнав за необхідне витребувати від відділу державної реєстрації Полтавської районної державної адміністрації Полтавської області матеріали реєстраційної справи Державного підприємства "Експериментальна база "Надія" Інституту свинарства і агропромислового виробництва Національної академії аграрних наук України (код ЄДРПОУ 33709343).

Крім того, зважаючи на предмет судового спору та підстави адміністративного позову, суд вважає за необхідне витребувати від Національної академії аграрних наук України відомості про погодження з Кабінетом Міністрів України питання про реорганізацію Державного підприємства "Експериментальна база "Надія" Інституту свинарства і агропромислового виробництва Національної академії аграрних наук України шляхом приєднання до Інституту свинарства і агропромислового виробництва Національної академії аграрних наук України.

Від сторін та третіх осіб клопотань про витребування доказів у справі, заміну (залучення) сторін, третіх осіб до участі у справі не надходило.

За таких обставин, у попередньому судовому засіданні з'ясовано питання про склад осіб, які братимуть участь у справі, визначені факти, які необхідно встановити для вирішення спору та вирішено інші питання, необхідні для розгляду справи по суті.

А відтак, необхідно закінчити підготовче провадження та призначити справу до судового розгляду у відкритому судовому засіданні.

Керуючись статтями 53, 69, 111, 121 Кодексу адміністративного судочинства України,

У Х В А Л И В:

Витребувати від відділу державної реєстрації Полтавської районної державної адміністрації Полтавської області матеріали реєстраційної справи Державного підприємства "Експериментальна база "Надія" Інституту свинарства і агропромислового виробництва Національної академії аграрних наук України (код ЄДРПОУ 33709343).

Витребувати від Національної академії аграрних наук України відомості про погодження з Кабінетом Міністрів України питання про реорганізацію Державного підприємства "Експериментальна база "Надія" Інституту свинарства і агропромислового виробництва Національної академії аграрних наук України шляхом приєднання до Інституту свинарства і агропромислового виробництва Національної академії аграрних наук України.

Витребувані матеріали надати до суду у строк до 03 жовтня 2017 року.

Закінчити підготовче провадження у справі за позовом Державного підприємства "Експериментальна база "Надія" Інституту свинарства і агропромислового виробництва Національної академії аграрних наук України" до державного реєстратора комунального підприємства "Реєстратор" Полтавської обласної ради Кругового Сергія Вікторовича, треті особи без самостійних вимог на предмет спору: Голова комісії з припинення (ліквідації) Державного підприємства "Експериментальна база "Надія" Інституту свинарства і агропромислового виробництва Національної академії аграрних наук України" Костенко Олександр Іванович, Національна академія аграрних наук України, Інститут свинарства і агропромислового виробництва Національної академії аграрних наук України, юрисконсульт Інституту свинарства і агропромислового виробництва Національної академії аграрних наук України ОСОБА_3 про визнання протиправними реєстраційних дій та скасування записів.

Призначити справу до судового розгляду у відкритому судовому засіданні в приміщенні Полтавського окружного адміністративного суду об 11:00 05 жовтня 2017 року (за адресою: 36039, Полтавська область, м. Полтава, вул. Пушкарівська, 9/26, зал судових засідань №4).

У судове засідання викликати осіб, які беруть участь у справі.

Копію ухвали надіслати особам, які беруть участь у справі.

Ухвала набирає законної сили з моменту постановлення та не може бути оскаржена.

Суддя О.О. Кукоба

СудПолтавський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення22.09.2017
Оприлюднено28.09.2017
Номер документу69092174
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —816/1456/17

Ухвала від 05.10.2017

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

О.О. Кукоба

Ухвала від 22.09.2017

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

О.О. Кукоба

Ухвала від 18.09.2017

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

О.О. Кукоба

Ухвала від 18.09.2017

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

О.О. Кукоба

Ухвала від 31.08.2017

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

О.О. Кукоба

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні