Ухвала
від 21.09.2017 по справі 922/2975/17
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Держпром, 8-й під'їзд, майдан Свободи, 5, м. Харків, 61022,

тел. приймальня (057) 715-77-21, тел. канцелярія 705-14-41, факс 705-14-41


УХВАЛА

"21" вересня 2017 р.Справа № 922/2975/17

Господарський суд Харківської області у складі:

судді Хотенця П.В.

при секретарі судового засідання Помпі К.І.

розглянувши матеріали справи

за позовом Харківської міської ради, м. Харків до Харківського обласного благодійного фонду "РОБІН ГУД", м.Харків про стягнення 18980,13 грн. за участю представників сторін:

позивача - ОСОБА_1, дов. № 08-11/4550/2-16 від 27.12.2016 року, ОСОБА_2, дов. № 08-11/2819/2-17 від 13.09.2017 року

відповідача - ОСОБА_3, дов. від 06.07.2017 року

ВСТАНОВИВ:

Розглядається позовна вимога про стягнення з відповідача безпідставно збережені кошти у розмірі орендної плати у сумі 18980,13 грн.

Представники позивача у судовому засіданні просять суд долучити до матеріалів справи письмові пояснення, які суд приймає та долучає до матеріалів справи.

Представник відповідача у судовому засіданні просить суд долучити до матеріалів справи відзив на позовну заяву та додаткові документи, які суд приймає та долучає до матеріалів справи.

Представник відповідача у судовому засіданні та у наданому клопотанні просить суд повернути позовну заяву на підставі статті 62 Господарського процесуального кодексу України.

Представники позивача у судовому засіданні проти клопотання відповідача про повернення позовної заяви на підставі статті 62 Господарського процесуального кодексу України заперечують.

Згідно статті 62 Господарського процесуального кодексу України суддя відмовляє у прийнятті позовної заяви, якщо: заява не підлягає розгляду в господарських судах України; у провадженні господарського суду або іншого органу, який в межах своєї компетенції вирішує господарський спір, є справа зі спору між тими ж сторонами, про той же предмет і з тих же підстав або є рішення цих органів з такого спору; настала смерть фізичної особи або оголошено її померлою чи припинено діяльність суб'єкта господарювання, які звернулися із позовною заявою або до яких пред'явлено позов, якщо спірні правовідносини не допускають правонаступництва.

Перелік підстав відмови в прийнятті позовної заяви є вичерпаним і розширенню не підлягає, тобто суд не має права відмовити у прийнятті позовної заяви з підстав, інших ніж викладені у статті 62 Господарського процесуального кодексу України

Згідно пункту 3.2. Постанови Пленуму Вищого господарського суду України № 18 від 26 грудня 2011 року "Про деякі питання практики застосування Господарського процесуального кодексу України судами першої інстанції" питання про прийняття позовної заяви вирішується суддею, який має право відмовити у її прийнятті у випадках, передбачених статтею 62 Господарського процесуального кодексу України. Перелік підстав відмови в прийнятті позовної заяви, встановлений частиною першою цієї статті, є вичерпним.

Приймаючи до уваги, що при прийнятті позовної заяви, підстав відмови в прийнятті позовної заяви судом не виявлено, суд, вважає, клопотання відповідача про повернення позовної заяви на підставі статті 62 Господарського процесуального кодексу України необґрунтованим та відмовляє у його задоволенні.

Представник відповідача у судовому засіданні та у наданому клопотанні просить суд повернути позовну заяву на підставі статті 63 Господарського процесуального кодексу України.

Представники позивача у судовому засіданні проти клопотання відповідача про повернення позовної заяви на підставі статті 63 Господарського процесуального кодексу України заперечують.

Згідно статті 63 Господарського процесуального кодексу України суддя повертає позовну заяву і додані до неї документи без розгляду, якщо: позовну заяву підписано особою, яка не має права її підписувати, або особою, посадове становище якої не вказано; у позовній заяві не вказано повного найменування сторін, їх поштових адрес; у позовній заяві не вказано обставин, на яких грунтується позовна вимога, доказів, що підтверджують викладені в заяві обставини, обгрунтований розрахунок стягуваної чи оспорюваної суми; не подано доказів сплати судового збору у встановлених порядку та розмірі; порушено правила об'єднання вимог або об'єднано в одній позовній заяві кілька вимог до одного чи кількох відповідачів і сумісний розгляд цих вимог перешкоджатиме з'ясуванню прав і взаємовідносин сторін чи суттєво утруднить вирішення спору; не подано доказів надсилання відповідачеві копії позовної заяви і доданих до неї документів; до винесення ухвали про порушення провадження у справі від позивача надійшла заява про врегулювання спору.

Враховуючи, що позивачем при поданні позовної заяви виконані вимоги передбачені статтею 57 Господарського процесуального кодексу України, суд, вважає, клопотання відповідача про повернення позовної заяви на підставі статті 63 Господарського процесуального кодексу України необґрунтованим та відмовляє у його задоволенні.

Представник відповідача у наданому клопотанні просить суд припинити провадження у справі.

Представники позивача у судовому засіданні проти клопотання відповідача про припинення провадження у справі заперечують.

Дослідивши матеріали справи, вислухавши пояснення повноважних представників сторін, суд вказує, що клопотання відповідача про припинення провадження у справі буде розглядуто у наступному судовому засіданні та переходить до розгляду справи по суті.

Представники позивача у судовому засіданні та у наданих письмових поясненнях підтримують заявлені позовні вимоги і просять їх задовольнити у повному обсязі.

Представник відповідача в судовому засіданні та у відзиві на позовну заяву проти заявлених позовних вимог заперечує, просить відмовити у задоволенні позову.

Приймаючи до уваги, що у представників сторін необхідно витребувати додаткові документи, які мають суттєве значення для розгляду справи по суті, суд вважає, що розгляду справи слід відкласти.

На підставі викладеного та керуючись статтями 77, 86 Господарського процесуального кодексу України, -

УХВАЛИВ:

1. У задоволенні клопотання відповідача про повернення позовної заяви на підставі статті 62 Господарського процесуального кодексу України відмовити.

2. У задоволенні клопотання відповідача про повернення позовної заяви на підставі статті 63 Господарського процесуального кодексу України відмовити.

3. Клопотання відповідача про припинення провадження у справі розглядути у наступному судовому засіданні.

4. Розгляд справи відкласти на "02" жовтня 2017 р. о 15:00

5. Зобов*язати позивача надати суду письмові пояснення щодо клопотання відповідача про припинення провадження у справі.

Зобов*язати сторони надати суду додаткові докази в обґрунутвання своїх позицій по справі.

6. Визнати явку представників сторін у призначене судове засідання обов'язковою.

Попередити сторони, що у разі неявки їх представників у судове засідання, суд має право розглянути справу за наявними в ній матеріалами в порядку статті 75 Господарського процесуального кодексу України.

Суддя ОСОБА_4

СудГосподарський суд Харківської області
Дата ухвалення рішення21.09.2017
Оприлюднено28.09.2017
Номер документу69094021
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —922/2975/17

Ухвала від 26.02.2018

Господарське

Господарський суд Харківської області

Хотенець П.В.

Ухвала від 19.02.2018

Господарське

Господарський суд Харківської області

Хотенець П.В.

Постанова від 24.01.2018

Господарське

Харківський апеляційний господарський суд

Россолов В.В.

Постанова від 24.01.2018

Господарське

Харківський апеляційний господарський суд

Россолов В.В.

Ухвала від 14.12.2017

Господарське

Господарський суд Харківської області

Хотенець П.В.

Ухвала від 07.12.2017

Господарське

Харківський апеляційний господарський суд

Россолов В.В.

Рішення від 06.11.2017

Господарське

Господарський суд Харківської області

Хотенець П.В.

Ухвала від 01.11.2017

Господарське

Господарський суд Харківської області

Хотенець П.В.

Ухвала від 12.10.2017

Господарське

Господарський суд Харківської області

Хотенець П.В.

Ухвала від 21.09.2017

Господарське

Господарський суд Харківської області

Хотенець П.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні