Вирок
від 21.06.2010 по справі 1-69/2010
БУЧАЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Бучацький районний суд Тернопільської області

м. Бучач, вул. Міцкевича, 11, 48400, (03544) 2-16-40

В И Р О К

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

21 червня 2010 року Бучацький районний суд Тернопільської області

в складі: головуючого судді Федорончука В.Б.,

при секретарі Король Т.М.,

з участю обвинувача Оринчука Б.О.,

потерпілої ОСОБА_1,

захисника ОСОБА_2,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду м.Бучач справу про обвинувачення ОСОБА_3, 19 січня 1974 року

народження, уродженця ІНФОРМАЦІЯ_1

району Тернопільської області, жителя ІНФОРМАЦІЯ_2

Бучацького району Тернопільської області

українця, громадянина України, з середньою

освітою, який не працює, одружений,

за ст.128 КК України,

ВСТАНОВИВ:

9 січня 2010 року, біля 22 години 00 хвилин, на подвір'ї господарства, що належить ОСОБА_4 та знаходиться в с.Переволока Бучацького району, між ОСОБА_3, котрий перебував в стані алкогольного сп'яніння, та ОСОБА_1 на побутовому грунті виник конфлікт під час якого ОСОБА_3 схопив за верхній одяг ОСОБА_1 та, втративши рівновагу, разом з останньою впав на землю. При цьому власним тілом впав на ноги потерпілої, в результаті чого остання отримала тілесні ушкодження у вигляді закритого перелому обох кісток лівої гомілки, які відносяться до тілесних ушкоджень середньої тяжкості.

Допитаний в судовому засіданні підсудний ОСОБА_3 суду показав, що 9 січня 2010 року, в денну пору доби, він приїхав у гості до свого брата ОСОБА_5, в с.Переволока Бучацького району. Біля 21 год. 30 хв. він разом зі своїм братом ОСОБА_5, перебуваючи в стані легкого алкогольного сп'яніння, пішли в гості до його сусіда ОСОБА_4, де втрьох випили приблизно по 100 грам горілки. Близько 22 год. 00 хв. вони вийшли з будинку на перекур. В цей час на подвір'я зайшла дружина його брата - ОСОБА_1, схопила їх за верхній одяг та почала тягнути додому. Він зі злості зловив ОСОБА_1 за верхній одяг, під час чого послизнувся, втратив рівновагу та разом із ОСОБА_1 впав на землю, при цьому він впав на ОСОБА_1, а саме, на її ноги. В той момент ОСОБА_1 почала голосно кричати та пояснила, що її дуже болить ліва нога. Після цього він та його брат підняли її з землі та занесли дододому.

Допитана в судовому засіданні в якості потерпілої ОСОБА_1 суду показала, що 9 січня 2010 року, біля 21 год. 30 хв., її чоловік ОСОБА_5 разом із своїм братом ОСОБА_3, будучи в стані алкогольного сп'яніння, пішли до ОСОБА_4 святкувати Степана . Через деякий час вона пішла на подвір'я ОСОБА_4, щоб покликати свого чоловіка та його брата додому. Зайшовши на подвір`я, покликала їх. В цей момент до неї підійшов брат її чоловіка ОСОБА_3, схопив її за верхній одяг і сказав, що вони нікуди не підуть. Вона відчула, що вони вдвох падають. ОСОБА_3 впав їй на ноги і вона відчула різку біль у лівій нозі. Після того чоловік та його брат занесли її додому.

Допитаний в судовому засіданні в якості свідка ОСОБА_4 суду показав, що 9 січня 2010 року, біля 21 год. 30 хв., до нього в гості прийшов його сусід ОСОБА_5 разом зі своїм братом ОСОБА_3 Вони втрьох сіли за стіл і випили приблизно по 100 грам горілки. Близько 22 год. 00 хв. вийшли з будинку на перекур. В цей час до нього на подвір'я зайшла дружина ОСОБА_5 - ОСОБА_1 та покликала свого чоловіка та його брата додому, під час чого схопила їх за верхній одяг та почала тягнути додому. Тоді ОСОБА_3 зловив ОСОБА_1 за верхній одяг, під час чого послизнувся, втратив рівновагу та разом із ОСОБА_1 впав на землю. При цьому ОСОБА_3 впав зверху на ОСОБА_1, а саме на її ноги. В цей момент ОСОБА_1 почала голосно кричати та пояснила, що її дуже болить ліва нога.

Вина підсудного ОСОБА_3 у вчиненні злочину доведена також іншими, зібраними у справі та дослідженими в ході судового розгляду, доказами:

Показаннями свідка ОСОБА_5 про те, що 9 січня 2010 року, біля 21 год. 30 хв., він разом зі своїм братом ОСОБА_3, перебуваючи в стані легкого алкогольного сп'яніння, пішли в гості до ОСОБА_4, де з господарем випили приблизно по 100 грам горілки. Близько 22 год. 00 хв. вони вийшли з будинку на перекур. В цей час на подвір'я зайшла його дружина ОСОБА_1 та покликала їх з братом додому, під час чого схопила їх за верхній одяг та почала тягнути додому. Тоді ОСОБА_3 схопив його дружину за верхній одяг, під час чого послизнувся, втратив рівновагу та разом із ОСОБА_1 впав на землю, причому ОСОБА_3 впав зверху на ОСОБА_1, а саме на її ноги. В той момент ОСОБА_1 почала голосно кричати та пояснила, що її дуже болить ліва нога. Після цього він та його брат занесли її до додому. (а.с.35-36)

Висновком судово-медичної експертизи №151 від 14 квітня 2010 року, згідно якого, у ОСОБА_1 виявлено закритий перелом обох кісток лівої гомілки. Це тілесне ушкодження, за ознакою тривалого розладу здоров»я, відноситься до тілесних ушкоджень середнього ступеня тяжкості, оскільки для свого повного загоєння потребує термін понад три тижні (більше як 21 день). Дане тілесне ушкодження могло утворитися в результаті падіння ОСОБА_3 на потерпілу ОСОБА_1 (а.с.24-26)

Оцінюючи в сукупності докази, здобуті в судовому засіданні, з матеріалами справи, суд прийшов до переконання, що вина підсудного ОСОБА_3 в скоєнні інкримінованого йому злочину доведена повністю, а його дії органом досудового слідства за ст.128 КК України кваліфіковано вірно, як необережне середньої тяжкості тілесне ушкодження.

При призначенні покарання підсудному ОСОБА_3 суд враховує ступінь тяжкості вчиненого злочину, особу винного, який позитивно характеризується за місцем проживання, обставини, що пом`якшують покарання - щире каяття, добровільне відшкодування завданого збитку, перебування на утриманні підсудного двох неповнолітніх дітей, одна з яких є інвалідом з дитинства, думка потерпілої про те, щоб не карати суворо підсудного, обставину, що обтяжує покарання - вчинення злочину особою, що перебуває у стані алкогольного сп`яніння, і приходить до переконання, що з декількох альтернативних покарань, передбачених санкцією ст.128 КК України, йому слід обрати найбільш м»яке покарання - громадські роботи і, що саме таке покарання буде необхідним й достатнім для його виправлення та попередження нових злочинів.

Керуючись ст.ст.323,324 КПК України, суд

ЗАСУДИВ :

ОСОБА_3 визнати винним у вчиненні злочину, передбаченого ст.128 КК України, і призначити йому покарання у виді громадських робіт на строк 150 (сто п»ятдесять) годин.

Міру запобіжного заходу до набрання вироком законної сили залишити ОСОБА_3 попередню - підписку про невиїзд.

На вирок може бути подана апеляція до судової палати в кримінальних справах апеляційного суду Тернопільської області через Бучацький районний суд протягом п`ятнадцяти діб з моменту його проголошення.

Суддя В.Б. Федорончук

СудБучацький районний суд Тернопільської області
Дата ухвалення рішення21.06.2010
Оприлюднено28.09.2017
Номер документу69150182
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —1-69/2010

Постанова від 12.04.2010

Кримінальне

Дубровицький районний суд Рівненської області

Красько В.Й.

Ухвала від 22.09.2010

Кримінальне

Апеляційний суд міста Києва

Оніщук Максим Іванович

Вирок від 21.06.2010

Кримінальне

Бучацький районний суд Тернопільської області

Федорончук В. Б.

Постанова від 14.01.2010

Кримінальне

Вознесенський міськрайонний суд Миколаївської області

Дробинський О. Е.

Постанова від 23.12.2010

Кримінальне

Чорнухинський районний суд Полтавської області

Шейко П. П.

Вирок від 10.03.2010

Кримінальне

Тростянецький районний суд Сумської області

Литовченко Н. О.

Постанова від 25.02.2010

Кримінальне

Тростянецький районний суд Сумської області

Литовченко Н. О.

Вирок від 18.05.2010

Кримінальне

Перемишлянський районний суд Львівської області

Гулид Р. М.

Постанова від 16.04.2010

Кримінальне

Іванівський районний суд Одеської області

Погорєлов І. В.

Ухвала від 04.02.2016

Кримінальне

Богородчанський районний суд Івано-Франківської області

Круль І.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні