Ухвала
від 03.10.2017 по справі 911/2834/14
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул. Симона Петлюри, 16, м. Київ, 01032, тел. (044) 235-95-51, е-mail: inbox@ko.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

"03" жовтня 2017 р. Справа № 911/2834/14

за заявою боржника Товариства з обмеженою відповідальністю Цезар , Київська обл., Києво-Святошинський р-н, м. Вишневе (код ЄДРПОУ 32207000) - Боржник/Банкрут

про банкрутство

Суддя Наріжний С.Ю.

учасники у справі не з'явились

ОБСТАВИНИ СПРАВИ:

у провадженні господарського суду Київської області перебуває справа № 911/2834/14 за заявою боржника ТОВ Цезар про банкрутство, порушена ухвалою від 21.07.2014 (суддя Скутельник П.Ф.) з урахуванням особливостей ст. 95 Закону України Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом .

Постановою господарського суду Київської області від 04.08.2014 (суддя Скутельник П.Ф.) визнано Боржника банкрутом та відкрито ліквідаційну процедуру; ліквідатором призначено Дамаскіна Ю.М.; вирішено інші процедурні питання у справі.

Ухвалою господарського суду Київської області від 10.11.2014 (суддя Скутельник П.Ф.) затверджено звіт ліквідатора і ліквідаційний баланс Банкрута; ліквідовано ТОВ Цезар ; провадження у справі припинено.

Постановою Вищого господарського суду України від 16.06.2015 наведену ухвалу про затвердження звіту ліквідатора скасовано; справу № 911/2834/14 направлено на новий розгляд до господарського суду Київської області в іншому складі суду.

Ухвалою господарського суду Київської області від 03.07.2015 справу прийнято до провадження судді Лутак Т.В. В подальшому з об'єктивних причин розгляд справи неодноразово відкладався судом.

У зв'язку з припиненням повноважень судді Лутак Т.В. щодо здійснення нею правосуддя, було проведено повторний автоматизований розподіл справи № 911/2834/14, за наслідками якого справу було передано для розгляду судді Наріжному С.Ю.

Ухвалою господарського суду Київської області від 01.02.2016 справу № 911/2834/14 прийнято до провадження судді Наріжного С.Ю.

Ухвалою господарського суду Київської області від 19.04.2016 відмовлено у затвердженні поданого звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу Банкрута; зобов'язано ліквідатора Банкрута усунути виявлені недоліки звіту, завершити виконання всіх дій передбачених законом в ліквідаційній процедурі та подати суду обґрунтований звіт про виконану роботу з підтверджуючими доказами.

З огляду на те, що ліквідатором Банкрута жодних документів на виконання ліквідаційної процедури у даній справі суду не було надано, ухвалою суду від 24.07.2017 зобов'язано ліквідатора ТОВ Цезар Дамаскіна Ю.М. у строк до 31.08.2017 року надати суду обґрунтований звіт ліквідатора, ліквідаційний баланс Банкрута та пояснювальну записку до нього, докази, що свідчать про виконання ліквідаційної процедури.

У зв'язку з невиконанням вказаної ухвали суду від 24.07.2017 щодо надання звіту ліквідатора, ухвалою суду від 15.09.2017 розгляд справи призначено на 03.10.2017; зобов'язано ліквідатора ТОВ Цезар Дамаскіна Ю.М. надати до судового засідання обґрунтований звіт ліквідатора, ліквідаційний баланс Банкрута та пояснювальну записку до нього, докази, що свідчать про виконання ліквідаційної процедури.

03.10.2017 в судове засідання представники учасників у справі не з'явились, ліквідатор про причини неявки суд не повідомив. Як встановлено судом, станом на дату судового засідання, ліквідатором не виконано вимоги попередніх ухвал суду у даній справі та зокрема не надано звіту ліквідатора, ліквідаційного балансу Банкрута, доказів, що свідчать про виконання ліквідаційної процедури.

Частиною 2 статті 21 Закону про банкрутство визначено, що ліквідатор з дня свого призначення здійснює такі повноваження: приймає до свого відання майно боржника, забезпечує його збереження; виконує функції з управління та розпорядження майном банкрута; проводить інвентаризацію та оцінку майна банкрута; аналізує фінансове становище банкрута; виконує повноваження керівника (органів управління) банкрута; очолює ліквідаційну комісію та формує ліквідаційну масу; пред'являє до третіх осіб вимоги щодо повернення банкруту сум дебіторської заборгованості; має право отримувати кредит для виплати вихідної допомоги працівникам, що звільняються внаслідок ліквідації банкрута, який відшкодовується згідно з цим Законом позачергово за рахунок коштів, одержаних від продажу майна банкрута; з дня визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури повідомляє працівників банкрута про звільнення та здійснює його відповідно до законодавства України про працю. Виплата вихідної допомоги звільненим працівникам банкрута провадиться ліквідатором у першу чергу за рахунок коштів, одержаних від продажу майна банкрута, або отриманого для цієї мети кредиту; заявляє в установленому порядку заперечення щодо заявлених до боржника вимог поточних кредиторів за зобов'язаннями, які виникли під час провадження у справі про банкрутство і є неоплаченими; подає до суду заяви про визнання недійсними правочинів (договорів) боржника; вживає заходів, спрямованих на пошук, виявлення та повернення майна банкрута, що знаходиться у третіх осіб; передає в установленому порядку на зберігання документи банкрута, які відповідно до нормативно-правових документів підлягають обов'язковому зберіганню, на строк не менше п'яти років з дати визнання особи банкрутом; продає майно банкрута для задоволення вимог, внесених до реєстру вимог кредиторів, у порядку, передбаченому цим Законом; веде реєстр вимог кредиторів; здійснює інші повноваження, передбачені цим Законом.

Згідно ст. 46 Закону про банкрутство, після завершення всіх розрахунків з кредиторами ліквідатор подає до господарського суду звіт та ліквідаційний баланс, до якого додаються: відомості за результатами інвентаризації майна боржника та перелік ліквідаційної маси; відомості про реалізацію об'єктів ліквідаційної маси з посиланням на укладені договори купівлі-продажу; копії договорів купівлі-продажу та акти приймання-передачі майна; реєстр вимог кредиторів з даними про розміри погашених вимог кредиторів; документи, які підтверджують погашення вимог кредиторів; довідка архівної установи про прийняття документів, які відповідно до закону підлягають довгостроковому зберіганню. Якщо ліквідатор не виявив майнових активів, що підлягають включенню до складу ліквідаційної маси, він зобов'язаний подати господарському суду ліквідаційний баланс, який засвідчує відсутність у банкрута майна. У разі якщо господарський суд дійшов висновку, що ліквідатор не виявив або не реалізував майнові активи банкрута у повному обсязі, суд виносить ухвалу про призначення нового ліквідатора в порядку, встановленому цим Законом, якщо інше не передбачено цим Законом. Новий ліквідатор очолює ліквідаційну комісію і діє згідно з вимогами цього Закону.

Всупереч вищевикладеним вимогам Закону про банкрутство, ліквідатором Дамаскіним Ю.М. не надано суду доказів вжиття всіх наведених вище заходів.

Відповідно до ч. 3 ст. 98 Закону про банкрутство, під час реалізації своїх прав та обов'язків арбітражний керуючий (розпорядник майна, керуючий санацією, ліквідатор) зобов'язаний діяти добросовісно, розсудливо, з метою, з якою ці права та обов'язки надано (покладено), обґрунтовано, тобто з урахуванням усіх обставин, що мають значення для прийняття рішення (вчинення дії), на підставі, у межах та спосіб, що передбачені Конституцією та законодавством України про банкрутство.

Частиною 3 статті 114 Закону про банкрутство визначено, що усунення арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) від виконання ним своїх обов'язків здійснюється господарським судом за клопотанням комітету кредиторів, органу, уповноваженого управляти державним майном (для державних підприємств та підприємств, у статутному капіталі яких частка державної власності перевищує 50 відсотків) або за власною ініціативою у разі невиконання або неналежного виконання обов'язків, покладених на арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора).

Таким чином, у зв'язку з неявкою ліквідатора Банкрута Дамаскіна Ю.М. у судове засідання, а також невиконання ним вимог суду, ненадання інформації про хід ліквідаційної процедури, звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу Банкрута, судом встановлено факт неналежного виконання Дамаскіним Ю.М. обов'язків ліквідатора у даній справі, що є підставою для усунення Дамаскіна Ю.М. від виконання обов'язків ліквідатора ТОВ Цезар .

Разом з тим станом на поточну дату у суду відсутня інформація щодо кандидатур арбітражних керуючих, які виявили бажання взяти участь у даній справі про банкрутство.

Таким чином з метою уникнення сумнівів в неупередженості арбітражного керуючого під час виконання обов'язків ліквідатора у даній справі, суд дійшов висновку про необхідність застосувати автоматизовану систему з відбору кандидатів на призначення арбітражного керуючого у справах про банкрутство з числа осіб, внесених до Єдиного реєстру арбітражних керуючих (розпорядників майна, керуючих санацією, ліквідаторів) України, для визначення кандидатури арбітражного керуючого для призначення ліквідатором у цій справі про банкрутство.

За таких обставин розгляд справи підлягає відкладенню.

Враховуючи вищезазначене та керуючись ст. 77, 86 ГПК України, Законом України Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом , суд, -

УХВАЛИВ:

1. Розгляд справи відкласти на "24" жовтня 2017 року об 11 год. 25 хв. Засідання відбудеться в приміщенні господарського суду Київської області за адресою: м. Київ, вул. С.Петлюри, 16, в залі судових засідань №1.

2. Застосувати автоматизовану систему з відбору кандидатів на призначення арбітражного керуючого у справах про банкрутство з числа осіб, внесених до Єдиного реєстру арбітражних керуючих (розпорядників майна, керуючих санацією, ліквідаторів) України щодо визначення арбітражного керуючого для призначення ліквідатором Товариства з обмеженою відповідальністю Цезар (код ЄДРПОУ 32207000).

3. Копію ухвали надіслати учасникам у справі про банкрутство, Відділу з питань банкрутства Головного управління юстиції у Київській області.

Суддя С.Ю. Наріжний

СудГосподарський суд Київської області
Дата ухвалення рішення03.10.2017
Оприлюднено05.10.2017
Номер документу69313707
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —911/2834/14

Ухвала від 07.08.2018

Господарське

Господарський суд Київської області

Наріжний С.Ю.

Ухвала від 20.06.2018

Господарське

Господарський суд Київської області

Наріжний С.Ю.

Ухвала від 08.06.2018

Господарське

Господарський суд Київської області

Наріжний С.Ю.

Ухвала від 08.11.2017

Господарське

Господарський суд Київської області

Наріжний С.Ю.

Ухвала від 24.10.2017

Господарське

Господарський суд Київської області

Наріжний С.Ю.

Ухвала від 24.10.2017

Господарське

Господарський суд Київської області

Наріжний С.Ю.

Ухвала від 04.10.2017

Господарське

Господарський суд Київської області

Наріжний С.Ю.

Ухвала від 03.10.2017

Господарське

Господарський суд Київської області

Наріжний С.Ю.

Ухвала від 15.09.2017

Господарське

Господарський суд Київської області

Наріжний С.Ю.

Ухвала від 24.07.2017

Господарське

Господарський суд Київської області

Наріжний С.Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні