Ухвала
від 03.10.2017 по справі 751/6453/17
НОВОЗАВОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЧЕРНІГОВА

Справа№751/6453/17

Провадження №1-кс/751/2766/17

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

03 жовтня 2017 року місто Чернігів

Слідчий суддя Новозаводського районного суду м.Чернігова ОСОБА_1

при секретарі ОСОБА_2 ,

з участю слідчого ОСОБА_3 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні клопотання слідчого у кримінальному провадженні заступника начальника відділу розслідування злочинів у сфері господарської та службової діяльності слідчого управління Головного управління Національної поліції в Чернігівській області майора поліції ОСОБА_3 , погоджене прокурором відділу прокуратури Чернігівської області ОСОБА_4 , про тимчасовий доступ до речей і документів,

ВСТАНОВИВ:

Слідчий у кримінальному провадженні заступник начальника відділу розслідування злочинів у сфері господарської та службової діяльності слідчого управління Головного управління Національної поліції в Чернігівській області майор поліції ОСОБА_3 звернувся до суду з клопотанням вказавши, що у провадженні слідчого управління Головного управління Національної поліції в Чернігівській області перебувають матеріали кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12017270000000495 від 04.09.2017, за фактом зловживання службовими особами ІНФОРМАЦІЯ_1 службовим становищем в інтересах третіх осіб, при передачі в оренду упродовж 2014-2017 земельних ділянок для ведення фермерського господарства із земель сільськогосподарського призначення державної власності на території Прилуцького району Чернігівської області, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.364 КК України.

Також, під час досудового розслідування встановлено, що гр. ОСОБА_5 у період з 2014-2017 перебував у трудових відносинах з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 ».

З матеріалів кримінального провадження вбачається, що підписи виконані від імені гр. ОСОБА_5 , котрі поставлені від його імені у заявах про надання в оренду земельних ділянок для ведення фермерського господарства, відрізняються між собою.

Таким чином, у ході досудового розслідування виникла необхідність у призначенні судово-почеркознавчої експертизи документів, для проведення якої необхідні документи, в яких містяться вільні зразки підписів гр. ОСОБА_5 , за період часу з 2014 по 2017, які знаходяться у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ).

В судовому засіданні слідчий клопотання підтримав та просив його задовольнити. Зазначив, що вилучення оригіналів документів необхідно для призначення почеркознавчої експертизи.

Представник особи, у володінні якої знаходяться документи, в судове засідання не викликався згідно ч. 2 ст. 163 КПК України. Фіксування судового розгляду клопотання за допомогою технічних засобів, згідно ст. 107 КПК України, не здійснювалось.

Заслухавши пояснення слідчого, вивчивши матеріали справи, слідчий суддя вважає, що викладені в клопотанні доводи про необхідність тимчасового доступу до оригіналів документів, в яких містяться вільні зразки підписів та почерку ОСОБА_5 , за період часу з 2014 рік по 2017 рік, які знаходяться у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) за місцем їх фактичного знаходження та за юридичною адресою: АДРЕСА_1 , є обґрунтованими та підлягають задоволенню, оскільки є підстави вважати, що документи перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної юридичної особи, в сукупності з іншими документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення обставин у кримінальному провадженні, не включають документів, які містять охоронювану законом таємницю.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.159-164, 166, 309 КПК України,

УХВАЛИВ:

Клопотання слідчого у кримінальному провадженні заступника начальника відділу розслідування злочинів у сфері господарської та службової діяльності слідчого управління Головного управління Національної поліції в Чернігівській області майора поліції ОСОБА_3 задовольнити.

Надати заступнику начальника відділу розслідування злочинів у сфері господарської та службової діяльності слідчого управління Головного управління Національної поліції в Чернігівській області майор поліції ОСОБА_3 , слідчому відділу розслідування злочинів у сфері господарської та службової діяльності слідчого управління Головного управління Національної поліції в Чернігівській області старшому лейтенанту поліції ОСОБА_6 , старшому слідчому відділу розслідування злочинів у сфері господарської та службової діяльності слідчого управління Головного управління Національної поліції в Чернігівській області капітану поліції ОСОБА_7 , слідчому відділу розслідування злочинів у сфері господарської та службової діяльності слідчого управління Головного управління Національної поліції в Чернігівській області старшому лейтенанту поліції ОСОБА_8 , слідчому відділу розслідування злочинів у сфері господарської та службової діяльності слідчого управління Головного управління Національної поліції в Чернігівській області старшому лейтенанту поліції ОСОБА_9 , слідчому відділу розслідування злочинів у сфері господарської та службової діяльності слідчого управління Головного управління Національної поліції в Чернігівській області старшому лейтенанту поліції ОСОБА_10 право на тимчасовий доступ, можливість ознайомитися, зняти їх копії та вилучити ( здійснити виїмку) до оригіналів 20 документів, в яких містяться вільні зразки підписів та почерку ОСОБА_5 , за період часу з 2014 року по 2017 рік, які знаходяться у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) за місцем їх фактичного знаходження та за юридичною адресою: АДРЕСА_1 .

За відсутності оригіналів документів надати їх завірені копії та документи, що обґрунтовують їх відсутність.

Ухвала підлягає виконанню не пізніше одного місяця з дня постановлення ухвали.

Згідно вимог ч. 1 ст. 166 КПК України у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала не оскаржується, заперечення можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий cуддя ОСОБА_1

СудНовозаводський районний суд м.Чернігова
Дата ухвалення рішення03.10.2017
Оприлюднено08.03.2023
Номер документу69365358
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —751/6453/17

Ухвала від 02.11.2018

Кримінальне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Мороз К. В.

Ухвала від 19.10.2018

Кримінальне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Мороз К. В.

Ухвала від 18.07.2018

Кримінальне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Мороз К. В.

Ухвала від 19.06.2018

Кримінальне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Мороз К. В.

Ухвала від 10.04.2018

Кримінальне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Мороз К. В.

Ухвала від 31.10.2017

Кримінальне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Мороз К. В.

Ухвала від 30.10.2017

Кримінальне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Мороз К. В.

Ухвала від 03.10.2017

Кримінальне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Мороз К. В.

Ухвала від 03.10.2017

Кримінальне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Мороз К. В.

Ухвала від 03.10.2017

Кримінальне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Мороз К. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні