Ухвала
від 27.09.2017 по справі 914/1868/17
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

27.09.2017 р. Справа № 914/1868/17

Суддя Господарського суду Львівської області Мазовіта А.Б., розглянувши матеріали

за позовом:Товариства з обмеженою відповідальністю Виробничо-господарський центр Піраміда , м. Львів; до відповідача:Приватного підприємства КОМПАНІЯ ПЕРСПЕКТИВА ПЛЮС , с. Черляни, Львівська область; про:стягнення 3 350 000 грн.

За участю представників:

від позивача: ОСОБА_1, представник (довіреність №09/25 від 25.09.2017);

від відповідача: ОСОБА_2, директор

ВСТАНОВИВ:

На розгляд Господарського суду Львівської області подано позов Товариства з обмеженою відповідальністю Виробничо-господарський центр Піраміда , м. Львів до Приватного підприємства КОМПАНІЯ ПЕРСПЕКТИВА ПЛЮС , с. Черляни, Львівська область про стягнення 3 350 000 грн.

В судове засідання з'явилися представники сторін, просили суд затвердити подану через канцелярію суду мирову угоду на наступних умовах:

ОСОБА_3

(в порядку ст. 78 Господарського процесуального кодексу України)

м. Львів 22.09.2017 року

Позивач - Товариство з обмеженою відповідальністю Виробничо-господарський центр Піраміда (79014, м. Львів вул. Вахнянина буд. 8а, ЄДРПОУ 13821804), в особі директора ОСОБА_4, що діє на підставі статуту, та відповідач - Приватне підприємство КОМПАНІЯ ПЕРСПЕКТИВА ПЛЮС (81500, Львівська обл., Городоцький район, село Черляни, вул. Польова, будинок 71, ЄДРПОУ 35563629), в особі директора ОСОБА_2, що діє на підставі статуту, разом - сторони, прийшли до згоди укласти мирову угоду по господарській справі №914/1868/17 про наступне:

1. ОСОБА_5 угода укладається сторонами з метою врегулювання спору на основі взаємних поступок і стосується прав і обов'язків сторін щодо предмету позову по господарській справі №914/1868/17, що знаходиться в провадженні Господарського суду Львівської області.

2. Відповідач, який діє свідомо, добровільно, розуміючи значення своїх дій та їх правові наслідки, визнає, що основний борг ПП КОМПАНІЯ ПЕРСПЕКТИВА ПЛЮС по договору б/н поворотної фінансової допомоги від 08.02.2016 р. (надалі - основний договір) перед ТзОВ Виробничо-господарський центр Піраміда станом на момент укладення даної угоди становить 3200000,00 грн. Відповідач, також, зобов'язується відшкодувати позивачу суму судового збору, що була сплачена останнім за подання позову до суду в розмірі 51050,00 грн. Разом заборгованість відповідача перед позивачем становить 3251050,00 грн.

3. Сторони підтверджують реальність та обсяг заборгованості, зазначеної у п. 2 цієї мирової угоди.

4. Відповідач зобов'язується погасити заборгованість в сумі 3 251 050,00 грн. до 12.12.2017 р. шляхом перерахування зазначених грошових коштів на банківські реквізити позивача.

5. Сторони заявляють, що з моменту підписання даної мирової угоди та у випадку належного її виконання, не матимуть жодних майнових претензій одна до одної з приводу заборгованості, що є предметом спору по справі № 914/1868/17.

6. Всі інші домовленості, переговори (у будь-якій формі), листування між сторонами стосовно предмету позову по господарській справі №914/1868/17 втрачають силу з дати підписання сторонами цієї мирової угоди та затвердження її судом.

7. У випадку якщо відповідач порушить умови виплати зазначені у п.4 даної мирової угоди, він зобов'язується сплатити позивачу штраф у розмірі 5 % від суми несвоєчасно виконаного зобов'язання та пеню у розмірі подвійної облікової ставку НБУ від суми несвоєчасно виконаного зобов'язання зазначеного у п. 4 даної угоди за кожен день прострочки платежу.

8. Жодна із сторін не має права в односторонньому порядку розірвати дану мирову угоду або змінити її умови.

9. Сторони заявляють, що ні в процесі примирення, ні в процесі виконання вищевказаних умов не були, не будуть і не можуть бути порушені права будь-яких третіх осіб, у тому числі держави.

10. Сторони підтверджують, що всі викладені умови цієї мирової угоди відповідають їх реальному волевиявленню та інтересам і породжують настання наслідків, зазначених у тексті цієї мирової угоди. Наслідки затвердження судом цієї мирової угоди сторонам відомі.

11. Якщо в процесі виконання цієї мирової угоди відбудуться реорганізація, зміни підпорядкованості чи форми власності однієї з сторін або обох сторін, то ця угода зберігає силу для правонаступника такої сторони.

12. На підтвердження того, що ця мирова угода сторонами прочитана, відображає їх наміри, містить всі суттєві умови, щодо яких сторони бажали досягти згоди, представники сторін ставлять свої підписи. Наслідки припинення провадження у справі сторонам роз'ясненні та їм зрозумілі.

13. Дана мирова угода набирає чинності з моменту її затвердження судом і діє до повного виконання зобов'язання, передбаченого цією мировою угодою.

14. Сторони підтверджують, що особи, які підписали від імені сторін цю мирову угоду, мають всі необхідні повноваження на підписання цієї мирової угоди і не мають будь-яких застережень і/або обмежень зазначених повноважень і/або своєї правоздатності, і/або дієздатності.

15. Ця мирова угода укладена в трьох примірниках, що мають однакову юридичну силу (по одному для кожної із сторін, один - для залишення в матеріалах справи № 914/1868/17 Господарського суду Львівської області).

16. Ухвала Господарського суду Львівської області про затвердження даної мирової угоди є виконавчим документом згідно пункту 2 частини першої статті 3 Закону України Про виконавче провадження .

17. У разі несплати відповідачем сум боргу у порядку п. 4 цієї мирової угоди позивач має право направити ухвалу суду про затвердження цієї мирової угоди до виконавчої служби для виконання шляхом стягнення з відповідача суми боргу у розмірі, вказаному у п. 2 цієї мирової угоди за вирахуванням здійснених відповідачем платежів за цією мировою угодою, про що позивач вказує у заяві про відкриття виконавчого провадження.

18. Реквізити сторін:

Відповідно до ст. 78 Господарського процесуального кодексу України, відмова позивача від позову, визнання позову відповідачем і умови мирової угоди сторін викладаються в адресованих господарському суду письмових заявах, що долучаються до справи. Ці заяви підписуються відповідно позивачем, відповідачем чи обома сторонами.

До прийняття відмови позивача від позову або до затвердження мирової угоди сторін господарський суд роз'яснює сторонам наслідки відповідних процесуальних дій, перевіряє, чи є повноваження на вчинення цих дій у представників сторін.

ОСОБА_5 угода може стосуватися лише прав і обов'язків сторін щодо предмету позову.

Про прийняття відмови позивача від позову або про затвердження мирової угоди сторін господарський суд виносить ухвалу, якою одночасно припиняє провадження у справі.

Розглянувши мирову угоду у справі №914/1868/17, суд вважає за можливе затвердити її, оскільки умови мирової угоди стосуються лише прав і обов'язків сторін, не виходять за межі предмету позову, не суперечать вимогам закону і не порушують права, свободи чи інтереси інших осіб. ОСОБА_5 угода підписана директором позивача та директором відповідача, а також скріплена печатками сторін.

Наслідки затвердження мирової угоди господарським судом (повторне звернення до господарського суду зі спору між тими ж сторонами, про той же предмет і з тих же підстав не допускається) роз'яснені та зрозумілі сторонам.

Відповідно до п. 7 ч. 1 ст. 80 ГПК України господарський суд припиняє провадження у справі, якщо сторони уклали мирову угоду і вона затверджена господарським судом.

Також, частиною 3 ст. 80 ГПК України передбачено, що при винесені ухвали про припинення провадження у справі мають бути вирішені питання про розподіл між сторонами господарських витрат, про повернення судового збору з бюджету.

Відповідно до п. 5 ч. 1 ст. 7 Закону України Про судовий збір , сплачена сума судового збору повертається за клопотанням особи, яка його сплатила за ухвалою суду в разі закриття (припинення) провадження у справі (крім випадків, якщо провадження у справі закрито у зв'язку з відмовою позивача від позову і така відмова визнана судом), у тому числі в апеляційній та касаційній інстанціях.

Таким чином, сплачені суми судового збору підлягатимуть поверненню особам, які їх сплатили, у випадку подання ними відповідних клопотань.

Враховуючи викладене та керуючись ст. 78, п. 7 ст. 80, ст. 86 Господарського процесуального кодексу України, суд, -

УХВАЛИВ:

ОСОБА_5 угоду між позивачем - Товариством з обмеженою відповідальністю Виробничо-господарський центр Піраміда та відповідачем - Приватним підприємством КОМПАНІЯ ПЕРСПЕКТИВА ПЛЮС затвердити на наступних умовах:

ОСОБА_3

(в порядку ст. 78 Господарського процесуального кодексу України)

м. Львів 22.09.2017 року

Позивач - Товариство з обмеженою відповідальністю Виробничо-господарський центр Піраміда (79014, м. Львів вул. Вахнянина буд. 8а, ЄДРПОУ 13821804), в особі директора ОСОБА_4, що діє на підставі статуту, та відповідач - Приватне підприємство КОМПАНІЯ ПЕРСПЕКТИВА ПЛЮС (81500, Львівська обл., Городоцький район, село Черляни, вул. Польова, будинок 71, ЄДРПОУ 35563629), в особі директора ОСОБА_2, що діє на підставі статуту, разом - сторони, прийшли до згоди укласти мирову угоду по господарській справі №914/1868/17 про наступне:

1. ОСОБА_5 угода укладається сторонами з метою врегулювання спору на основі взаємних поступок і стосується прав і обов'язків сторін щодо предмету позову по господарській справі №914/1868/17, що знаходиться в провадженні Господарського суду Львівської області.

2. Відповідач, який діє свідомо, добровільно, розуміючи значення своїх дій та їх правові наслідки, визнає, що основний борг ПП КОМПАНІЯ ПЕРСПЕКТИВА ПЛЮС по договору б/н поворотної фінансової допомоги від 08.02.2016 р. (надалі - основний договір) перед ТзОВ Виробничо-господарський центр Піраміда станом на момент укладення даної угоди становить 3200000,00 грн. Відповідач, також, зобов'язується відшкодувати позивачу суму судового збору, що була сплачена останнім за подання позову до суду в розмірі 51050,00 грн. Разом заборгованість відповідача перед позивачем становить 3251050,00 грн.

3. Сторони підтверджують реальність та обсяг заборгованості, зазначеної у п. 2 цієї мирової угоди.

4. Відповідач зобов'язується погасити заборгованість в сумі 3 251 050,00 грн. до 12.12.2017 р. шляхом перерахування зазначених грошових коштів на банківські реквізити позивача.

5. Сторони заявляють, що з моменту підписання даної мирової угоди та у випадку належного її виконання, не матимуть жодних майнових претензій одна до одної з приводу заборгованості, що є предметом спору по справі № 914/1868/17.

6. Всі інші домовленості, переговори (у будь-якій формі), листування між сторонами стосовно предмету позову по господарській справі №914/1868/17 втрачають силу з дати підписання сторонами цієї мирової угоди та затвердження її судом.

7. У випадку якщо відповідач порушить умови виплати зазначені у п.4 даної мирової угоди, він зобов'язується сплатити позивачу штраф у розмірі 5 % від суми несвоєчасно виконаного зобов'язання та пеню у розмірі подвійної облікової ставку НБУ від суми несвоєчасно виконаного зобов'язання зазначеного у п. 4 даної угоди за кожен день прострочки платежу.

8. Жодна із сторін не має права в односторонньому порядку розірвати дану мирову угоду або змінити її умови.

9. Сторони заявляють, що ні в процесі примирення, ні в процесі виконання вищевказаних умов не були, не будуть і не можуть бути порушені права будь-яких третіх осіб, у тому числі держави.

10. Сторони підтверджують, що всі викладені умови цієї мирової угоди відповідають їх реальному волевиявленню та інтересам і породжують настання наслідків, зазначених у тексті цієї мирової угоди. Наслідки затвердження судом цієї мирової угоди сторонам відомі.

11. Якщо в процесі виконання цієї мирової угоди відбудуться реорганізація, зміни підпорядкованості чи форми власності однієї з сторін або обох сторін, то ця угода зберігає силу для правонаступника такої сторони.

12. На підтвердження того, що ця мирова угода сторонами прочитана, відображає їх наміри, містить всі суттєві умови, щодо яких сторони бажали досягти згоди, представники сторін ставлять свої підписи. Наслідки припинення провадження у справі сторонам роз'ясненні та їм зрозумілі.

13. Дана мирова угода набирає чинності з моменту її затвердження судом і діє до повного виконання зобов'язання, передбаченого цією мировою угодою.

14. Сторони підтверджують, що особи, які підписали від імені сторін цю мирову угоду, мають всі необхідні повноваження на підписання цієї мирової угоди і не мають будь-яких застережень і/або обмежень зазначених повноважень і/або своєї правоздатності, і/або дієздатності.

15. Ця мирова угода укладена в трьох примірниках, що мають однакову юридичну силу (по одному для кожної із сторін, один - для залишення в матеріалах справи № 914/1868/17 Господарського суду Львівської області).

16. Ухвала Господарського суду Львівської області про затвердження даної мирової угоди є виконавчим документом згідно пункту 2 частини першої статті 3 Закону України Про виконавче провадження .

17. У разі несплати відповідачем сум боргу у порядку п. 4 цієї мирової угоди позивач має право направити ухвалу суду про затвердження цієї мирової угоди до виконавчої служби для виконання шляхом стягнення з відповідача суми боргу у розмірі, вказаному у п. 2 цієї мирової угоди за вирахуванням здійснених відповідачем платежів за цією мировою угодою, про що позивач вказує у заяві про відкриття виконавчого провадження.

18. Реквізити сторін:

ІІ. Провадження у справі припинити.

ІІІ. Ухвала Господарського суду Львівської області у справі №914/1868/17 від 27.09.2017 набрала законної сили 27.09.2017 та дійсна для пред'явлення до виконання до 27.09.2020.

Стягувач: Товариство з обмеженою відповідальністю Виробничо-господарський центр Піраміда , м. Львів вул. Вахнянина буд. 8а (ідентифікаційний код 13821804).

Боржник: Приватне підприємство КОМПАНІЯ ПЕРСПЕКТИВА ПЛЮС , село Черляни, вул. Польова, будинок 71, Городоцький район, Львівська область (ідентифікаційний код 35563629).

Суддя Мазовіта А.Б.

СудГосподарський суд Львівської області
Дата ухвалення рішення27.09.2017
Оприлюднено10.10.2017
Номер документу69384689
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —914/1868/17

Ухвала від 01.03.2018

Господарське

Господарський суд Львівської області

Мазовіта А.Б.

Ухвала від 27.09.2017

Господарське

Господарський суд Львівської області

Мазовіта А.Б.

Ухвала від 27.09.2017

Господарське

Господарський суд Львівської області

Мазовіта А.Б.

Ухвала від 13.09.2017

Господарське

Господарський суд Львівської області

Мазовіта А.Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні