Постанова
від 10.10.2017 по справі 806/2812/16
ЖИТОМИРСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЖИТОМИРСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Д О Д А Т К О В А П О С Т А Н О В А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

10 жовтня 2017 року Житомир справа № 806/2812/16

                                                                       категорія 6.3

          Житомирський окружний адміністративний суд у складі:

          головуючого судді Капинос О.В.,

секретар судового засідання Недашківська Н.В.,

          розглянувши у відкритому судовому засіданні заяву про винесення додаткової постанови у адміністративній справі за позовом Приватного підприємства "ВВ "Агро" до Відділу економічного розвитку і торгівлі Хорошівської районної державної адміністрації Житомирської області, третя особа - Товариство з обмеженю відповідальністю "НАТ-Полісся" про визнання протиправними та скасування рішень,

          встановив:

          

Приватне підприємство "ВВ "Агро" звернулося до суду із заявою про прийняття додаткової постанови, у зв'язку з невирішеним питання про повернення судового збору позивачу.

Представники сторін до суду не прибули, про причини неявки не повідомили, хоча про час, дату та місце розгляду справи були повідомлені належним чином.

Згідно з ч. 1 ст.41 Кодексу адміністративного судочинства України фіксування судового засідання не здійснювалося.

Дослідивши матеріали справи, суд вважає, що заява ПП "ВВ Агро" підлягає задоволенню.

Встановлено, що постановою суду від 04.04.2017 позовні вимоги Приватного підприємства "ВВ "Агро" до Відділу економічного розвитку і торгівлі Хорошівської районної державної адміністрації Житомирської області про визнання протиправними та скасування рішень задоволено у повному обсязі.

Постанова набрала законної сили.

За приписами ст.ст.161,163 Кодексу адміністративного судочинства України під час прийняття постанови суд окрім іншого вирішує і в резолютивній частині зазначає розподіл судових витрат по справі.

Як вбачається з резолютивної частини постанови, при її винесенні не було вирішено питання про розподіл судових витрат.

Відповідно до ч.1 ст.94 Кодексу адміністративного судочинства України якщо судове рішення ухвалене на користь сторони, яка не є суб'єктом владних повноважень, суд присуджує всі здійснені нею документально підтверджені судові витрати за рахунок бюджетних асигнувань суб'єкта владних повноважень, що виступав стороною у справі, або якщо стороною у справі виступала його посадова чи службова особа.

Частиною 1 ст. 87 КАС України встановлено, що судові витрати складаються із судового збору та витрат, пов'язаних з розглядом справи та витрати, пов'язані із залученням свідків, спеціалістів, перекладачів та проведенням судових експертиз.

З матеріалів справи вбачається, що при зверненні до суду позивачем було сплачено судовий збір у розмірі 1378,00 грн., згідно платіжного доручення №184 від 14.12.2016 та у розмірі 5512,00 грн., згідно платіжного доручення №205 від 23.12.2016.

Згідно із п.3 ч.1 ст.168 КАС України, суд, що ухвалив судове рішення, може за заявою особи, яка брала участь у справі, чи з власної ініціативи прийняти додаткову постанову чи постановити додаткову ухвалу у випадках, якщо не вирішено питання про судові витрати.

Враховуючи, що оскаржувані рішення приймалися державними реєстраторами Коростишівського районного управління юстиції в Житомирській області, ліквідованого в установленому порядку, тому судові витрати Приватного підприємства "ВВ Агро" у вигляді 6890,00 грн. судового збору підлягають відшкодуванню за рахунок державного бюджету.

Керуючись статтями 94,128,165,168 Кодексу адміністративного судочинства України ,

постановив:

          Заяву задовольнити.

Відшкодувати з Державного бюджету України, сплачений Приватним підприємством "ВВ Агро" судовий у розмірі 6890,00 грн. (шість тисяч вісімсот дев"яносто гривень).

          Постанова суду першої інстанції, якщо інше не встановлено Кодексом адміністративного судочинства України, набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, встановленого цим Кодексом, якщо таку скаргу не було подано.

          Апеляційна скарга подається до Житомирського апеляційного адміністративного суду через Житомирський окружний адміністративний суд, який ухвалив оскаржуване судове рішення. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

          Апеляційна скарга на постанову суду першої інстанції подається протягом десяти днів з дня її проголошення. У разі застосування судом частини третьої статті 160 Кодексу адміністративного судочинства України, а також прийняття постанови у письмовому провадженні апеляційна скарга подається протягом десяти днів з дня отримання копії постанови.

Суддя                                                             О.В. Капинос

СудЖитомирський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення10.10.2017
Оприлюднено12.10.2017
Номер документу69420742
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —806/2812/16

Постанова від 10.10.2017

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Капинос Оксана Валентинівна

Постанова від 04.04.2017

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Капинос Оксана Валентинівна

Ухвала від 05.01.2017

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Капинос Оксана Валентинівна

Ухвала від 23.12.2016

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Капинос Оксана Валентинівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні