Ухвала
від 09.10.2017 по справі 823/1274/17
КІРОВОГРАДСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КІРОВОГРАДСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

У Х В А Л А

про прийняття справи до провадження

та призначення справи до розгляду у судовому засіданні

09 жовтня 2017 року м. Кропивницький Справа № 823/1274/17

Суддя Кіровоградського окружного адміністративного суду Черниш О.А., розглянувши матеріали адміністративної справи за позовною заявою ОСОБА_1 до Міністерства юстиції України про визнання незаконними та скасування наказів, -

В С Т А Н О В И Л А:

ОСОБА_1 звернувся до Черкаського окружного адміністративного суду з позовом до Міністерства юстиції України, в якому просить суд:

- визнати незаконним та скасувати наказ Міністерства юстиції України № 1911/7 від 01.06.2017 року "Про проведення камеральної перевірки державного реєстратора Департаменту організаційного забезпечення Черкаської міської ради ОСОБА_1";

- визнати незаконним та скасувати наказ Міністерства юстиції України № 1986/5 від 20.06.2017 року "Про тимчасове блокування доступу державного реєстратора Департаменту організаційного забезпечення Черкаської міської ради ОСОБА_1 до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань".

Ухвалою судді Черкаського окружного адміністративного суду від 21.08.2017 року відкрито провадження в адміністративній справі №823/1274/17 за позовом ОСОБА_1 до Міністерства юстиції України про визнання незаконними та скасування наказів.

Ухвалою Черкаського окружного адміністративного суду від 28.08.2017 року адміністративну справу №823/1274/17 на підставі пункту 4 частини 1 статті 22 КАС України передано на розгляд до Кіровоградського окружного адміністративного суду.

Згідно з частинами 7, 8 статті 22 КАС України адміністративна справа, передана з одного адміністративного суду до іншого в порядку, встановленому цією статтею, розглядається адміністративним судом, до якого вона надіслана. Спори між адміністративними судами щодо підсудності не допускаються.

У ході підготовки справи до судового розгляду Кіровоградським окружним адміністративним судом установлено, що рішення у ній може вплинути на права та обов'язки Державного підприємства "Національні інформаційні системи", яке є технічним адміністратором Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань та якого позивач зазначив у позовній заяві в якості третьої особи.

Частинами 2, 3 статті 53 КАС України передбачено, що треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача у будь-який час до закінчення судового розгляду, якщо рішення у справі може вплинути на їхні права, свободи, інтереси або обов'язки. Вони можуть бути залучені до участі у справі також за клопотанням осіб, які беруть участь у справі. Якщо адміністративний суд при прийнятті позовної заяви, підготовці справи до судового розгляду або під час судового розгляду справи встановить, що судове рішення може вплинути на права і обов'язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі в справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору. Питання про вступ до участі у справі третіх осіб вирішується ухвалою.

Відповідно до статті 30 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань" витребування (вилучення) документів з реєстраційних справ здійснюється в порядку, визначеному законом.

Суб'єкт державної реєстрації, у якого зберігається реєстраційна справа, зобов'язаний зробити копії документів, що вилучаються з реєстраційної справи, у паперовій та електронній формі у разі їх відсутності в Єдиному державному реєстрі. Копії документів у паперовій формі повинні бути пронумеровані, прошиті та завірені печаткою. До реєстраційної справи долучаються копія судового рішення про витребування документів, супровідний лист або документ, яким суд уповноважив особу на їх одержання, а також копія опису вилучених документів.

Оригінали документів, вилучені з реєстраційної справи, надсилаються поштовим відправленням до суду або передаються безпосередньо особі, уповноваженій судом на їх одержання, і підлягають негайному поверненню суб'єкту державної реєстрації, у якого зберігаються реєстраційні справи, після проведення відповідних процесуальних дій.

У ході підготовки справи до судового розгляду визначено факти, які необхідно встановити для вирішення спору, вирішено питання про склад осіб, які беруть участь у справ, прийнято рішення про витребування необхідних документів.

Керуючись статтями 22, 71, 79, 110, 114, 160, 165 КАС України, суддя -

У Х В А Л И Л А:

1. Прийняти до провадження адміністративну справу №823/1274/17 за позовною заявою ОСОБА_1 до Міністерства юстиції України про визнання незаконними та скасування наказів.

2. Залучити до участі у справі як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача, - Державне підприємство "Національні інформаційні системи".

3. Призначити справу до розгляду у відкритому судовому засіданні на 23 жовтня 2017 року об 11:15 год . у приміщенні Кіровоградського окружного адміністративного суду за адресою: 25006, м. Кропивницький, вул. Велика Перспективна, 40, 6 поверх, зал судових засідань №6.

4. Справа буде розглядатися колегією суддів у складі: головуючий суддя - Черниш О.А., судді - Кармазина Т.М., Сагун А.В.

5. У судове засідання викликати сторони та третю особу.

6. Зобов'язати відповідача, у разі невизнання адміністративного позову - у строк до 20 жовтня 2017 року подати до суду письмові заперечення проти позову та всі матеріали, що були або мали бути взяті до уваги при прийнятті рішень, з приводу яких подано позов.

7. Витребувати від Департаменту організаційного забезпечення Черкаської міської ради:

- реєстраційні справи: - ТОВ "ЕКО СЕРВІС АГРО" (код 40405153),

- ТОВ "УКРСПЕЦТОГ 12" (код 41142871),

- ТОВ "ХЛІБ-ІНВЕСТ УКРАЇНА" (код 38161576),

- ОК "САДІВНИЧЕ ТОВАРИСТВО "ДРУЖБА" (код 22798978),

- ТОВ "МАКІР" (код 41326387).

- інформаційну та технологічну картки адміністративної послуги з державної реєстрації змін до відомостей про юридичну особу, що містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань, у тому числі змін до установчих документів юридичної особи (крім громадського формування);

- інформаційну та технологічну картки адміністративної послуги з державної реєстрації створення юридичної особи (крім громадського формування).

Витребувані документи направити до суду не пізніше 19 жовтня 2017 року.

8. Копію ухвали надіслати особам, які беруть участь у справі, разом з витягом про їхні процесуальні права та обов'язки, встановлені статтями 49, 51 КАС України.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Кіровоградського окружного

адміністративного суду О.А. Черниш

Дата ухвалення рішення09.10.2017
Оприлюднено10.10.2017
Номер документу69421254
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання незаконними та скасування наказів

Судовий реєстр по справі —823/1274/17

Постанова від 08.11.2017

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

О.А. Черниш

Постанова від 08.11.2017

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

О.А. Черниш

Ухвала від 23.10.2017

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

О.А. Черниш

Ухвала від 09.10.2017

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

О.А. Черниш

Ухвала від 28.08.2017

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

В.О. Гаврилюк

Ухвала від 21.08.2017

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

В.О. Гаврилюк

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні