Ухвала
від 23.10.2017 по справі 823/1274/17
КІРОВОГРАДСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КІРОВОГРАДСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

У Х В А Л А

про витребування доказів та зупинення провадження у справі

23 жовтня 2017 року м. Кропивницький Справа №823/1274/17

Кіровоградський окружний адміністративний суд у складі колегії суддів Черниш О.А. (головуюча), Кармазиної Т.М., Сагуна А.В., за участю секретаря судового засідання Гловацької М.О., розглядаючи у відкритому судовому засіданні у м. Кіровограді адміністративну справу за позовом ОСОБА_3 до Міністерства юстиції України, за участю третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача, Державного підприємства "Національні інформаційні системи" про визнання незаконними та скасування наказів, -

В С Т А Н О В И В:

ОСОБА_3 звернувся до суду з позовом до Міністерства юстиції України про визнання незаконними та скасування наказів.

Позов мотивовано тим, що на підставі наказу Міністерства юстиції України №1547/7 від 11.05.2017 року проведено моніторинг реєстраційних дій у Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, вчинених позивачем як державним реєстратором Департаменту організаційного забезпечення Черкаської міської ради. За результатами моніторингу реєстраційних дій складено акт від 26.05.2017 року, яким встановлено порушення порядку державної реєстрації щодо ТОВ "Еко-сервіс агро" та ТОВ "Хліб-інвест Україна", у зв'язку з чим відповідач призначив камеральну перевірку позивача, про що видав наказ №1911/7 від 01.06.2017 року. Результати камеральної перевірки оформлені довідкою від 12.06.2017 року, в якій описані виявлені порушення порядку державної реєстрації, зокрема, щодо ТОВ "Еко-сервіс агро", ТОВ "Укрспецторг 12", ТОВ "Хліб-інвест Україна", обслуговуючого кооперативу "СТ "Дружба", ТОВ "Макір", з якими позивач не погоджується. Між тим, за результати проведеної камеральної перевірки відповідачем видано наказ №1986/5 від 20.06.2017 року, яким позивачу тимчасово заблоковано доступ до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань строком на 6 місяців. Позивач, заперечуючи як свою вину у виявлених порушеннях, так і сам факт порушення вимог Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань", просить суд:

- визнати незаконним та скасувати наказ Міністерства юстиції України №1911/7 від 01.06.2017 року "Про проведення камеральної перевірки державного реєстратора Департаменту організаційного забезпечення Черкаської міської ради ОСОБА_3";

- визнати незаконним та скасувати наказ Міністерства юстиції України №1986/5 від 20.06.2017 року "Про тимчасове блокування доступу державного реєстратора Департаменту організаційного забезпечення Черкаської міської ради ОСОБА_3 до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань".

У ході судового розгляду справи виникла необхідність у зібранні та дослідженні додаткових доказів, які мають значення для вирішення справи.

Частинами 4, 5 статті 11 КАС України встановлено, що суд вживає передбачені законом заходи, необхідні для з'ясування всіх обставин у справі, у тому числі щодо виявлення та витребування доказів з власної ініціативи. Суд повинен запропонувати особам, які беруть участь у справі, подати докази або з власної ініціативи витребувати докази, яких, на думку суду, не вистачає.

Статтею 79 КАС України передбачено, що письмові докази, які витребовує суд, надсилаються безпосередньо до адміністративного суду. Суд може також уповноважити заінтересовану сторону або іншу особу, яка бере участь у справі, одержати письмовий доказ для надання його суду.

Відповідно до статті 30 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань" витребування (вилучення) документів з реєстраційних справ здійснюється в порядку, визначеному законом.

Суб'єкт державної реєстрації, у якого зберігається реєстраційна справа, зобов'язаний зробити копії документів, що вилучаються з реєстраційної справи, у паперовій та електронній формі у разі їх відсутності в Єдиному державному реєстрі. Копії документів у паперовій формі повинні бути пронумеровані, прошиті та завірені печаткою. До реєстраційної справи долучаються копія судового рішення про витребування документів, супровідний лист або документ, яким суд уповноважив особу на їх одержання, а також копія опису вилучених документів.

Оригінали документів, вилучені з реєстраційної справи, надсилаються поштовим відправленням до суду або передаються безпосередньо особі, уповноваженій судом на їх одержання, і підлягають негайному поверненню суб'єкту державної реєстрації, у якого зберігаються реєстраційні справи, після проведення відповідних процесуальних дій.

У судовому засіданні представник позивача заявила клопотання про зупинення провадження в даній адміністративній справі, обґрунтоване необхідністю витребування додаткових доказів.

Дослідивши матеріали справи та заслухавши пояснення представників сторін, суд вважає, що клопотання слід задовольнити.

Відповідно до п.4 ч.2 ст.156 КАС України суд має право зупинити провадження у справі за обґрунтованим клопотанням сторони або третьої особи, яка заявляє самостійні вимоги на предмет спору, - до терміну, встановленого судом.

Керуючись ст.ст. 71, 79, п.4 ч.2 ст.156, ст.ст.165, 167, 186, 254 КАС України, суд -

У Х В А Л И В:

1. Витребувати від Департаменту організаційного забезпечення Черкаської міської ради:

- реєстраційні справи: - ТОВ "ЕКО СЕРВІС АГРО" (код 40405153),

- ТОВ "УКРСПЕЦТОРГ 12" (код 41142871),

- ТОВ "ХЛІБ-ІНВЕСТ УКРАЇНА" (код 38161576),

- ОК "САДІВНИЧЕ ТОВАРИСТВО "ДРУЖБА" (код 22798978),

- ТОВ "МАКІР" (код 41326387).

- інформаційну та технологічну картки адміністративної послуги з державної реєстрації змін до відомостей про юридичну особу, що містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань, у тому числі змін до установчих документів юридичної особи (крім громадського формування), які були чинними на квітень 2017 року;

- описи прийому документів, складені державним адміністратором ЦНАП при прийомі документів, поданих для проведення державної реєстрації, 14.04.2017 року від ТОВ "Укрспецторг 12", 21.04.2017 року від обслуговуючого кооперативу "СТ "Дружба".

2. Уповноважити позивача ОСОБА_3 одержати у Департаменті організаційного забезпечення Черкаської міської ради та надати до суду документи, витребувані у пункті 1 ухвали.

3. Зобов'язати відповідача надати до суду належним чином засвідчені копії таких документів:

- наказ Міністерства юстиції України №1547/7 від 11.05.2017 року "Про проведення моніторингу реєстраційних дій у Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань", з додатками;

- акт від 26.05.2017 року за результатами проведення моніторингу реєстраційних дій у Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань державного реєстратора Департаменту організаційного забезпечення Черкаської міської ради Слобожаника Дмитра Анатолійовича;

- докази наявності у позивача як державного реєстратора технічної можливості встановлення/перевірки факту заснування однією особою більш ніж одного товариства з обмеженою відповідальністю, яке має одного учасника, при вчиненні реєстраційних дій щодо ТОВ "Укрспецторг 12", ТОВ "Макір".

4. Зупинити провадження в адміністративній справі №823/1274/17 до 8 листопада 2017 року.

5. Призначити питання про поновлення провадження у справі до розгляду у судовому засіданні на 08.11.17 о 14:00 у приміщенні Кіровоградського окружного адміністративного суду за адресою: 25006, м. Кропивницький, вул. Велика Перспективна, 40, 6 поверх, зал судових засідань №5.

6. Копію ухвали направити для виконання сторонам та іншим суб'єктам владних повноважень, зазначеним в ухвалі.

Ухвала суду набирає законної сили в порядку та строки, передбачені ст. 254 КАС України.

Ухвала суду в частині зупинення провадження у справі може бути оскаржена в апеляційному порядку до Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду через Кіровоградський окружний адміністративний суд шляхом подачі апеляційної скарги у 5-денний строк з дня її постановлення, з одночасним надісланням копії апеляційної скарги до суду апеляційної інстанції.

В решті ухвала суду оскарженню не підлягає.

Судді О.А. Черниш

Т.М. Кармазина

А.В. Сагун

Дата ухвалення рішення23.10.2017
Оприлюднено27.10.2017
Номер документу69760207
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання незаконними та скасування наказів

Судовий реєстр по справі —823/1274/17

Постанова від 08.11.2017

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

О.А. Черниш

Постанова від 08.11.2017

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

О.А. Черниш

Ухвала від 23.10.2017

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

О.А. Черниш

Ухвала від 09.10.2017

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

О.А. Черниш

Ухвала від 28.08.2017

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

В.О. Гаврилюк

Ухвала від 21.08.2017

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

В.О. Гаврилюк

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні