Вирок
від 06.12.2010 по справі 1-173/10
ОНУФРІЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №1-173/10р.

В И Р О К

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

06.12.10 року Онуфріївський районний суд Кіровоградської області у складі головоючого судді: Шелесько В.Д.

при секретарі: Гладкій Т.М.,

з участю прокурора: Виноградова М.Ю.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в селищі Онуфріївка справу по обвинуваченню , -

ОСОБА_1 ІНФОРМАЦІЯ_1 уродженця ІНФОРМАЦІЯ_2, українця, гр.-на України, освіта середня повна (11 класів) , не одружений, має сина віком 9 місяців, працює по найму в приватних осіб, проживає в ІНФОРМАЦІЯ_3, судимого: 1). 26.04.2001 року Автозаводським районним судом м. Кременчук Полтавської області по ч.3 ст. 140 КК України 91960р).до 3 років позбавлення волі, звільнений 111.06.2003 р. Умовно-достроково з не відбутим строком в 1 рік 5 місяців; 2).10.08.2004 року Кобелятським районним судом Полтавської області по ч.3 ст. 185 КК України до 3-х років позбавлення волі, звільнений 06.08.2007 року по відбуттю покарання, судимості не зняті і не погашенні ,

у вчиненні злочину, передбаченого ч.1ст.309 КК України,-

В С Т А Н О В И В:

Приблизно в середині серпня 2010 року, приблизно о 11.00 годині, ОСОБА_1 знаходився на околиці с. Байдаково Онуфріївського району Кіровоградської області, де в лісопосадці побачив декілька кущів рослини коноплі, які виросли в результаті самосію, та у нього виник умисел на незаконне придбання наркотичного засобу - канабісу (маріхуани). Переслідуючи мету незаконного придбання та виробництва наркотичного засобу для подальшого використання при риболовлі, ОСОБА_1 руками відокремив від одного з кущів рослини коноплі декілька листків, тим самим незаконно придбавши та виробивши наркотичний засіб Зірване листя рослини коноплі, тобто незаконно придбаний та вироблений ним наркотичний засіб, ОСОБА_1 для просушування поклав на стіл в приміщенні сараю свого домоволодіння № 4 по вул. Набережна в с. Байдакове Онуфріївського району Кіровоградської області, де незаконно зберігав наркотичний засіб без мети збуту.

Далі, приблизно через два дні ОСОБА_1 з метою використання незаконно зберігаємого ним наркотичного засобу для риболовлі, за допомогою ножу, перебуваючи в приміщенні сараю домоволодіння за місцем свого проживання, подрібнив зірване ним листя рослини коноплі, внаслідок чого остаточно виготовив в такий спосіб наркотичний засіб.

Цього ж дня, ОСОБА_1 незаконного виготовлений ним наркотичний засіб змішав із тістом та близько 10 грамів наркотичного засобу використав в ході риболовлі, після чого решту наркотичного засобу залишив в приміщенні сараю свого домоволодіння по вул. Набережна, 4 в с. Байдакове Онуфріївського району Кіровоградської області, де незаконно зберігав наркотичний засіб без мети збуту.

9 вересня 2010 року працівниками Онуфріївського РВ УМВС України в Кіровоградській області, на території домоволодіння, де проживає ОСОБА_1 та яке розташоване по вул. Набережна, 4 в с. Байдакове Онуфріївського району Кіровоградської області, під час огляду приміщення сараю в поліетиленовому пакеті було виявлено та вилучено речовину рослинного походження зеленувато-коричневого та жовто-зеленого кольору, яка згідно висновку судово-хімічної експертизи № 942 від 1.10.2010 року має анатомо-морфологічні ознаки рослини коноплі, містить тетрагідроканнабінол і є канабісом, який відноситься до особливо небезпечних наркотичних засобів, вагою у висушеному стані 18,474 грамів, який незаконно зберігав ОСОБА_1 без мети збуту.

Своїми умисними діями ОСОБА_1 незаконно придбав, виробив, виготовив та зберігав без мети збуту особливо-небезпечний наркотичний засіб - канабіс, вагою у висушеному стані, з урахуванням 10 грамів наркотичного засобу, який ОСОБА_1 використав при риболовлі, 28,747 грамів.

Підсудний ОСОБА_1 вину свою в інкримінованому йому злочині, предбаченого ч. 1 ст.309 КК України визнав повністю, щиро розкаявся, запевнив суд, що в подальшому злочинів вчиняти не буде, просив суворо не карати і не ізолювати від суспільства.

В судовому засіданні підсудний дав покази, що відповідають пред'явленому обвинуваченню на досудовому слідстві і в мотивувальній частині даного вироку. Він також пояснив, що придбав і зберігав листя коноплі з метою використання при рибній ловлі не маючи наміру на збут наркотичних засобів.

Крім повного визнання своєї вини в інкримінованому йому злочині, вина ОСОБА_1 підтверджується і іншими доказами, які за згодою підсудного та прокурора у відповідності з ч.3 ст. 299 КПК України, не досліджувались в судовому засіданні і суд обмежив дослідження фактичних обставин справи тільки показами підсудного та вивченням даних, що характеризують особу підсудного, при цьому сторонам було роз'яснено, що в такому разі вони будуть позбавлені права оспорювати ці фактичні обставини в апеляційному порядку.

Таким чином, в судовому засіданні знайшла своє підтвердження вина підсудного ОСОБА_1 в незаконному придбані виготовленні та зберіганні наркотичного засобу без мети збуту, тобто у вчиненні злочину, передбаченого ч.1 ст.309 КК України.

При визначенні виду та міри покарання підсудному ОСОБА_1 суд враховує: тяжкість вчиненого ним злочину, який є середньої тяжкості; особу підсудного, який раніше засуджувався за умисні злочини, по місцю проживання характеризується незадовільно, має малолітнього сина; обставини, що пом'якшують покарання : щире каяття у вчиненому злочині і сприяння його розслідуванні, запевнення суду, що в подальшому злочинів вчиняти не буде; обставину, що обтяжує покарання - рецидив злочинів.

З врахуванням викладеного, суд вважає що виправлення підсудного можливе без ізоляції його від суспільства і відносно нього необхідно призначити покарання у виді позбавлення волі з застосуванням ст. 75 КК України.

Цивільний позов по справі не заявлено.

Речові докази підлягають знищенню, а витрати на проведення дослідження наркотичних засобів стягненню з підсудного.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 50,65, 74-76 КК України, ст.ст. 323 і 324 КПК України, суд,-

З А С У Д И В :

ОСОБА_1 ІНФОРМАЦІЯ_1 визнати винним у вчиненні злочину, передбаченого ч.1 ст.309 КК України і призначити йому покарання у виді позбавлення волі строком на 2(два) роки.

На підставі ст. 75 КК України звільнити засудженого ОСОБА_1 від відбування призначеного судом покарання з випробовуванням, з іспитовим строком в 2 (два) роки, якщо він впродовж іспитового строку не вчинить нових злочинів і виконає покладені на нього судом обов'язки.

У відповідності з ст. 76 КК України зобов'язати засудженого ОСОБА_1. впродовж іспитового строку : повідомляти вказані органи про зміну місця проживання та періодично з'являтись у вказані органи для реєстрації.

Міру запобіжного заходу, засудженому ОСОБА_1 до вступу вироку в силу залишити раніше обраний - підписку про невиїзд.

Речовий доказ : наркотичний засіб канабіс вагою 18,747 грама, що знаходиться на зберіганні в Кіровському РВ м. Кіровограда - знищити.

Стягнути з засудженого ОСОБА_1 на користь держави витрати за проведення експертизи наркотичних засобів у сумі 773 (сімсот сімдесят три ) грн. 28 коп.

Вирок може бути оскаржено до апеляційного суду Кіровоградської області на протязі 15 діб з часу проголошення через Онуфріївський районний суд.

Суддя Онуфріївського

районного суду: ОСОБА_2

Дата ухвалення рішення06.12.2010
Оприлюднено11.10.2017
Номер документу69427194
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —1-173/10

Ухвала від 10.03.2021

Кримінальне

Мукачівський міськрайонний суд Закарпатської області

Куропятник О. М.

Ухвала від 23.02.2021

Кримінальне

Мукачівський міськрайонний суд Закарпатської області

Куропятник О. М.

Ухвала від 23.02.2021

Кримінальне

Мукачівський міськрайонний суд Закарпатської області

Куропятник О. М.

Вирок від 02.03.2010

Кримінальне

Комінтернівський районний суд Одеської області

Рудніцький В. А.

Вирок від 23.04.2010

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Іванчук В. М.

Постанова від 28.01.2010

Кримінальне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Драний В. В.

Вирок від 18.08.2010

Кримінальне

Іванківський районний суд Київської області

Грищенко Т. М.

Постанова від 21.04.2010

Кримінальне

Балаклійський районний суд Харківської області

Муленко Л. М.

Постанова від 21.04.2010

Кримінальне

Балаклійський районний суд Харківської області

Муленко Л. М.

Вирок від 06.12.2010

Кримінальне

Онуфріївський районний суд Кіровоградської області

Шелесько В. Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні