Ухвала
від 10.10.2017 по справі 925/1015/17
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

18005, м. Черкаси, бульвар Шевченка, 307, тел. канцелярії (0472) 31-21-49, inbox@ck.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

"10" жовтня 2017 р. Справа № 925/1015/17

Господарський суд Черкаської області у складі головуючого судді - Васяновича А.В.,

секретар судового засідання - Козоріз О.І.,

за участі представників сторін:

від позивача - ОСОБА_1, ОСОБА_2 - представники за довіреностями,

від відповідача - ОСОБА_3 - адвокат,

розглянувши у відкритому судовому засіданні справу

за позовом споживчого товариства "Центральний ринок-Золотоноша",

м. Золотоноша, Черкаської області

до фізичної особи - підприємця ОСОБА_4,

м. Черкаси

про стягнення 3 194 грн. 65 коп.

ВСТАНОВИВ:

До господарського суду Черкаської області з позовом звернулося споживче товариство «Центральний ринок-Золотоноша» до фізичної - особи підприємця ОСОБА_4 про стягнення заборгованості, у зв'язку з неналежним виконанням відповідачем умов договору оренди торгового місця від 01 березня 2017 року, в розмірі 3 194 грн. 65 коп., а саме: 3 076 грн. 00 коп. сума основного боргу за оренду торгового місця та 118 грн. 65 коп. пеня.

Ухвалою господарського суду Черкаської області від 26 вересня 2017 року розгляд справи було відкладено на 10 жовтня 2017 року.

До початку розгляду справи по суті від фізичної особи - підприємця ОСОБА_4 надійшла зустрічна позовна заява до споживчого товариства "Центральний ринок-Золотоноша" про визнання недійсним договору оренди торгового місця від 01 березня 2017 року укладеного між споживчим товариством «Центральний ринок-Золотоноша» та фізичною - особою підприємцем ОСОБА_4.

Відповідно до ч. 1 ст. 60 ГПК України відповідач має право до початку розгляду господарським судом справи по суті подати до позивача зустрічний позов для спільного розгляду з первісним позовом. Зустрічний позов повинен бути взаємно пов'язаний з первісним.

Враховуючи підстави та предмет первісного позову, а також зустрічні позовні вимоги споживчого товариства "Центральний ринок-Золотоноша", суд вважає, що зустрічний позов є взаємопов'язаним з первісним, відповідає вимогам ст. ст. 54, 57, 60 ГПК України, а тому останній слід розглядати спільно з первісним.

Також позивач за зустрічним позовом заявив суду клопотання про залучення до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору Золотоніську міську раду, оскільки рішення з господарського спору про визнання недійсним договору оренди торгового місця на території ринку може вплинути на її права або обов'язки щодо однієї з сторін в зв'язку з тим, що земельна ділянка на якій розміщені торгові місця перебуває у власності територіальної громади міста Золотоноша, а міські ради є органами місцевого самоврядування, що представляють відповідні територіальні громади та здійснюють від їх імені та в їх інтересах функції і повноваження місцевого самоврядування.

Згідно ч. 1 ст. 27 ГПК України треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до прийняття рішення господарським судом, якщо рішення з господарського спору може вплинути на їх права або обов'язки щодо однієї з сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за клопотанням сторін, прокурора. Якщо господарський суд при прийнятті позовної заяви, вчиненні дій по підготовці справи до розгляду або під час розгляду справи встановить, що рішення господарського суду може вплинути на права і обов'язки осіб, що не є стороною у справі, господарський суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору.

Враховуючи вищевикладене, суд вважає за необхідне клопотання позивача за зустрічним позовом задовольнити та на підставі ст. 27 ГПК України залучити Золотоніську міську раду до участі у справі, в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача за зустрічним позовом, оскільки рішення з даної справи може вплинути на права та обов'язки вказаної юридичної особи.

У зв'язку з залученням до участі у справі третьої особи та з метою надання позивачу за первісним позовом часу для підготовки відзиву на зустрічну позовну заяву, розгляд справи підлягає відкладенню.

Представник позивача за зустрічним позовом надав до суду клопотання про продовження строку розгляду спору на 15 днів у зв'язку з поданням зустрічного позову.

Відповідно до ч. 3 ст. 69 ГПК України у виняткових випадках за клопотанням сторони, з урахуванням особливостей розгляду спору, господарський суд ухвалою може продовжити строк розгляду спору, але не більш як на п'ятнадцять днів.

Оскільки вирішити даний спір у двомісячний строк не вдається, а тому суд вважає за необхідне клопотання позивача задовольнити та продовжити строк розгляд спору на 15 днів.

Враховуючи вищенаведене, та керуючись ст. ст. 27, 60, 64, 65, 69, 77, 86 ГПК України, суд

УХВАЛИВ:

1. Прийняти зустрічну позовну заяву фізичної особи - підприємця ОСОБА_4 до споживчого товариства «Центральний ринок-Золотоноша» про визнання недійсним договору для спільного розгляду з первісним позовом.

2. Залучити до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача за зустрічним позовом - Золотоніську міську раду (вул. Садовий проїзд, 8, м. Золотоноша, Черкаська область, 19700).

3. Продовжити строк розгляду спору на 15 днів.

4. Розгляд справи відкласти на 11 год. 00 хв. 18 жовтня 2017 року.

5. Засідання суду відбудеться в приміщенні господарського суду Черкаської області за адресою: м. Черкаси, бул. Шевченка, 307, каб. 221, тел. канцелярії 31-21-49.

6. Зобов'язати відповідача за зустрічним позовом, у разі невизнання позовних вимог, надати суду відзив на позовну заяву з посиланням на мотиви повного або часткового відхилення вимог позивача, а також докази, що обґрунтовують відхилення позовних вимог.

7. Витребувані документи подати до канцелярії господарського суду Черкаської області завчасно.

8. Викликати в судове засідання повноважних представників сторін.

9. Копію ухвали надіслати учасникам судового процесу.

Суддя А.В.Васянович

СудГосподарський суд Черкаської області
Дата ухвалення рішення10.10.2017
Оприлюднено12.10.2017
Номер документу69479973
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —925/1015/17

Постанова від 20.08.2018

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Яковлєв М.Л.

Ухвала від 09.07.2018

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Яковлєв М.Л.

Ухвала від 25.06.2018

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Яковлєв М.Л.

Ухвала від 05.06.2018

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Яковлєв М.Л.

Ухвала від 21.05.2018

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Яковлєв М.Л.

Рішення від 25.04.2018

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Васянович А.В.

Ухвала від 29.03.2018

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Васянович А.В.

Ухвала від 18.10.2017

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Васянович А.В.

Ухвала від 10.10.2017

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Васянович А.В.

Ухвала від 26.09.2017

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Васянович А.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні