Ухвала
від 12.10.2017 по справі 812/193/13-а
ЛУГАНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

10.2.1

ЛУГАНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про заміну сторони виконавчого провадження її правонаступником

12 жовтня 2017 року СєвєродонецькСправа № 812/193/13-а

Суддя Луганського окружного адміністративного суду Секірська А.Г., розглянувши в порядку письмового провадження заяву управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Луганській області в особі Попаснянського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Луганській області про заміну сторони виконавчого провадження у справі № 812/193/13-а за позовом Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в м. Первомайську Луганської області до державного підприємства Первомайськвугілля про стягнення пені в сумі 46570,26 грн,

ВСТАНОВИВ:

18 вересня 2017 року до Луганського окружного адміністративного суду надійшла заява управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Луганській області в особі Попаснянського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Луганській області про заміну сторони виконавчого провадження у справі № 812/193/13-а за позовом Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в м. Первомайську Луганської області до державного підприємства Первомайськвугілля про стягнення пені в сумі 46570,26 грн, в обґрунтування якої заявник послався на таке.

Постановою Вищого адміністративного суду України від 13.04.2016 касаційну скаргу Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в м. Первомайську Луганської області задоволено, скасовано постанову Луганського окружного адміністративного суду від 26.02.2013 та ухвалу Донецького апеляційного адміністративного суду від 17.04.2013 та прийнято по справі нову постанову, якою позов відділення у м. Первомайську задоволено та стягнуто з державного підприємства Первомайськвугілля пеню в сумі 46570,26 грн.

Ухвалою Луганського окружного адміністративного суду від 06.09.2016 замінено позивача у справі № 812/193/13-а з відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в м. Первомайську Луганської області на Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в Попаснянському районі Луганської області. 30.09.2016 позивачу видано виконавчий лист у справі 812/193/13-а.

Постановою головного державного виконавця відділу примусового виконання рішень управління державної виконавчої служби ГТУЮ у Луганській області 06.02.2017 відкрито виконавче провадження ВП № 53345244.

На підставі наказу Виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України № 663 від 26.05.2017 юридична особа відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в Попаснянському районі Луганської області припинена шляхом реорганізації - приєднання відділення до управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Луганській області. Правонаступником всього майна, майнових, немайнових прав та обов'язків відповідно до п. 5 Прикінцевих та перехідних положень Закону України Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування є управління Виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Луганській області.

На підставі вищевикладеного заявник просив замінити стягувача у виконавчому провадженні № 53345244 з відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в Попаснянському районі Луганської області на управління виконавчої дирекції фонду соціального страхування у Луганській області в особі Попаснянського відділення управління виконавчої дирекції фонду соціального страхування у Луганській області.

Представник заявника в судове засідання не прибув, в заяві про заміну сторони виконавчого провадження просив розглянути заяву без його участі (том 2 арк. спр. 2-3).

Представник відповідача в судове засідання не прибув, про дату, час та місце судового розгляду справи повідомлений належним чином (том 2 арк. спр. 29).

Відповідно до частини шостої статті 128 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України), якщо немає перешкод для розгляду справи у судовому засіданні, визначених цією статтею, але прибули не всі особи, які беруть участь у справі, хоча і були належним чином повідомлені про дату, час і місце судового розгляду, суд має право розглянути справу у письмовому провадженні у разі відсутності потреби заслухати свідка чи експерта.

Враховуючи положення статті 128 КАС України, суд вважає за можливе розглянути дану справу в порядку письмового провадження за наявними матеріалами у справі.

Розглянувши заяву про заміну сторони виконавчого провадження, дослідивши матеріали справи, суд встановив таке.

Постановою Вищого адміністративного суду України від 13.04.2016 касаційну скаргу Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в м. Первомайську Луганської області задоволено, скасовано постанову Луганського окружного адміністративного суду від 26.02.2013 та ухвалу Донецького апеляційного адміністративного суду від 17.04.2013 та прийнято по справі нову постанову, якою позов відділення у м. Первомайську задоволено та стягнуто з державного підприємства Первомайськвугілля пеню в сумі 46570,26 грн (том 1 арк. спр. 122-125).

Ухвалою Луганського окружного адміністративного суду від 06.09.2016 замінено позивача у справі № 812/193/13-а з відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в м. Первомайську Луганської області на відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в Попаснянському районі Луганської області (том 1 арк. спр. 202-203).

30.09.2016 відділенню виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в Попаснянському районі Луганської області видано виконавчий лист (том 2 арк. спр. 7).

Постановою головного державного виконавця відділу примусового виконання рішень управління державної виконавчої служби ГТУЮ у Луганській області 06.02.2017 відкрито виконавче провадження ВП № 53345244 (том 2 арк. спр. 6).

Відповідно до п. 5 Розділу VII Прикінцевих та перехідних положень Закону України Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування № 1105 Фонд соціального страхування України та його робочі органи є правонаступниками у тому числі Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, його виконавчої дирекції, відділень цього Фонду в АРК, областях, містах Києві та Севастополі та їх робочих органів.

На підставі наказу Виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України № 663 від 26.05.2017 юридична особа відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в Попаснянському районі Луганської області припинена шляхом реорганізації - приєднання відділення до управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Луганській області. Правонаступником всього майна, майнових, немайнових прав та обов'язків відповідно до п. 5 Прикінцевих та перехідних положень Закону України Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування є управління Виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Луганській області.

01.09.2017 державним реєстратором Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців внесено запис № 13721120014000267 до про проведення державної реєстрації припинення юридичної особи Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в Попаснянському районі Луганської області, що підтверджується повідомленням про проведення державної реєстрації припинення юридичної особи від 01.09.2017 б/н (том 2 арк. спр. 5).

Відповідно до Виписки з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань Попаснянське відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Луганській області зареєстровано в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань 12.07.2017 за № 13831030003004580 (том 2 арк. спр. 4).

Згідно п. 1.5 Положення про Попаснянське відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Луганській області, що затверджене наказом виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України від 31.07.2017 № 77-ОС завданням Попаснянського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Луганській області є реалізація повноважень Фонду соціального страхування України на території Попаснянського району, міста Золоте, міста Гірське, селища міського типу Нижнє, селища місткого типу Тошківка Луганської області.

Згідно з частиною першою статті 104 Цивільного кодексу України юридична особа припиняється в результаті реорганізації (злиття, приєднання, поділу, перетворення) або ліквідації. У разі реорганізації юридичних осіб майно, права та обов'язки переходять до правонаступників.

Відповідно до пунктів 4, 5 Порядку здійснення заходів, пов'язаних з утворенням, реорганізацією або ліквідацією міністерств, інших центральних органів виконавчої влади, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 20 жовтня 2011 року № 1074, який визначає механізм здійснення заходів, пов'язаних з утворенням, реорганізацією або ліквідацією міністерств, інших центральних органів виконавчої влади (далі - органи виконавчої влади) та їх територіальних органів, орган виконавчої влади утворюється шляхом утворення нового органу виконавчої влади або в результаті реорганізації (злиття, поділу, перетворення) одного чи кількох органів виконавчої влади. Орган виконавчої влади припиняється шляхом реорганізації (злиття, приєднання, поділу, перетворення) або ліквідації.

Згідно з пунктом 6 Порядку здійснення заходів, пов'язаних з утворенням, реорганізацією або ліквідацією міністерств, інших центральних органів виконавчої влади, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 20 жовтня 2011 року № 1074, права та обов'язки органів виконавчої влади переходять:

у разі злиття органів виконавчої влади - до органу виконавчої влади, утвореного внаслідок такого злиття;

у разі приєднання одного або кількох органів виконавчої влади до іншого органу виконавчої влади - до органу виконавчої влади, до якого приєднано один або кілька органів виконавчої влади;

у разі поділу органу виконавчої влади - до органів виконавчої влади, утворених внаслідок такого поділу;

у разі перетворення органу виконавчої влади - до утвореного органу виконавчої влади;

у разі ліквідації органу виконавчої влади і передачі його завдань та функцій іншим органам виконавчої влади - до органів виконавчої влади, визначених відповідним актом Кабінету Міністрів України.

Відповідно до п. 4 розділу VII Прикінцевих та перехідних положень Закону № 1105 Фонд соціального страхування України, утворюється шляхом злиття фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України та Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності.

Отже, судом встановлено, управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування у Луганській області в особі Попаснянського відділення є правонаступником відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в Попаснянському районі Луганської області.

Відповідно до ч. 5 ст. 15 Закону України Про виконавче провадження у разі вибуття однієї із сторін виконавець за заявою сторони, а також заінтересована особа мають право звернутися до суду із заявою про заміну сторони її правонаступником. Для правонаступника усі дії, вчинені до його вступу у виконавче провадження, є обов'язковими тією мірою, якою вони були б обов'язковими для сторони, яку правонаступник замінив.

Відповідно до листа управління державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Луганській області від 26.09.2017 № 3480/13/2 на виконанні у відділі перебуває зведене виконавче провадження № 49482994 до складу якого входить виконавче провадження з виконання виконавчого листа від 30.09.2016 № 812/193/13-а. 06.02.2017 державним виконавцем винесено постанову про відкриття виконавчого провадження та постанову про заміну сторони виконавчого провадження (том 2 арк. спр. 31-32).

Відповідно до частини першої статті 264 КАС України у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд може замінити сторону виконавчого провадження її правонаступником.

З огляду на вищевикладене суд вважає за необхідне здійснити заміну сторони виконавчого провадження - стягувача, з відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в Попаснянському районі Луганської області на правонаступника - управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Луганській області в особі Попаснянського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Луганській області.

Керуючись статтями 158, 160, 165, 264 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

УХВАЛИВ:

Заяву управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Луганській області в особі Попаснянського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Луганській області про заміну сторони виконавчого провадження у справі № 812/193/13-а за позовом Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в м. Первомайську Луганської області до державного підприємства Первомайськвугілля про стягнення пені в сумі 46570,26 грн задовольнити.

Замінити стягувача у виконавчому провадженні з виконання виконавчого листа, виданого Луганським окружним адміністративним судом 30.09.2016 у справі № 812/193/13-а з відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в Попаснянському районі Луганської області на правонаступника - управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Луганській області в особі Попаснянського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Луганській області (код ЄДРПОУ 41457862, місцезнаходження: 93300, Луганська область, Попаснянський район, м. Попасна, вулиця Миру, будинок 151).

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, встановленого статтею 186 КАС України, якщо таку скаргу не було подано.

У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Якщо строк апеляційного оскарження буде поновлено, то вважається, що ухвала суду не набрала законної сили.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Донецького апеляційного адміністративного суду.

Апеляційна скарга подається до Донецького апеляційного адміністративного суду через Луганський окружний адміністративний суд. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

Апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подається протягом п'яти днів з дня проголошення ухвали. У разі якщо ухвалу було постановлено в письмовому провадженні або згідно з частиною третьою статті 160 КАС України, або без виклику особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

СуддяОСОБА_1

СудЛуганський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення12.10.2017
Оприлюднено13.10.2017
Номер документу69494836
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —812/193/13-а

Ухвала від 12.10.2017

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

А.Г. Секірська

Ухвала від 12.10.2017

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

А.Г. Секірська

Ухвала від 26.09.2017

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

А.Г. Секірська

Ухвала від 19.09.2017

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

А.Г. Секірська

Ухвала від 12.12.2016

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

С.М. Чиркін

Ухвала від 12.12.2016

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

С.М. Чиркін

Ухвала від 01.12.2016

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

С.М. Чиркін

Ухвала від 06.09.2016

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

С.В. Борзаниця

Ухвала від 06.09.2016

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

С.В. Борзаниця

Ухвала від 25.03.2013

Адміністративне

Донецький апеляційний адміністративний суд

Яковенко М.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні