Ухвала
від 12.10.2017 по справі 904/7827/17
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

У Х В А Л А

12.10.2017 Справа № 904/7827/17

Дніпропетровський апеляційний господарський суд у складі колегії суддів:

головуючого судді Березкіна О.В. (доповідач)

суддів: Іванова О.Г., Дарміна М.О.

Розглядаючи матеріали апеляційної скарги Товариства з обмеженою відповідальністю "Мілкстор"

на рішення господарського суду Дніпропетровської області від 12 вересня 2017 року

у справі № 904/7827/17

За позовом товариства з обмеженою відповідальністю “Житомирський картонний комбінат” (м. Житомир)

до товариства з обмеженою відповідальністю “Мілкстор” (м. Дніпро)

про стягнення заборгованості

ВСТАНОВИВ:

          

          Рішенням господарського суду Дніпропетровської області від 12 вересня 2017 року у справі № 904/7827/17 (суддя Татарчук В.О.) позовні вимоги задоволено.

Суд стягнув з товариства з обмеженою відповідальністю “Мілкстор” (49054 м. Дніпро, вул. Сергія Подолинського, буд. 31, оф.1, ідентифікаційний код 40364746) на користь товариства з обмеженою відповідальністю “Житомирський картонний комбінат” (10019 Житомирська обл., місто Житомир, майдан Станишівський, буд. 7, ідентифікаційний код 33644098) 19002,47грн – основного боргу, 117грн – 3% річних, 360,13грн – інфляційних втрат, 978,13грн – пені, 1600грн – витрат по сплаті судового збору.

Не погодившись з рішенням суду, відповідач - товариство з обмеженою відповідальністю "Мілкстор" (м. Дніпро) подав апеляційну скаргу, в якій просив скасувати рішення господарського суду Дніпропетровської області від 12 вересня 2017 року, відмовити в задоволенні позовних вимог в повному обсязі.

          Колегія суддів Дніпропетровського апеляційного господарського суду, ознайомившись з матеріалами справи та апеляційної скарги дійшла висновку про необхідність повернення апеляційної скарги з наступних підстав.

          Так, статтею 95 Господарського процесуального кодексу України передбачено, що особа, яка подає апеляційну скаргу, надсилає іншій стороні у справі копію цієї скарги і доданих до неї документів, які у сторони відсутні.

          Згідно з частиною 3 статті 94 Господарського процесуального кодексу України до апеляційної скарги додаються докази надсилання копії скарги іншій стороні (сторонам) у справі.

          Пунктом 2 частини 1 статті 97 Господарського процесуального кодексу України встановлено, що апеляційна скарга не приймається до розгляду і повертається апеляційним господарським судом, якщо до скарги не додано доказів надсилання її іншій стороні (сторонам).

          Як вбачається з матеріалів апеляційної скарги відсутній доказ направлення копії апеляційної скарги позивачу - товариству з обмеженою відповідальністю “Житомирський картонний комбінат” (м. Житомир).          

          Крім цього, відповідно до пункту 3 частини 1 статті 97 Господарського процесуального кодексу України апеляційна скарга не приймається до розгляду і повертається апеляційним господарським судом, якщо до скарги не додано документів, що підтверджують сплату судового збору у встановленому порядку та розмірі.

          Порядок та розмір справляння судового збору встановлений Законом України "Про судовий збір" від 08.07.2011 року (з наступними змінами і доповненнями).

          В статті 4 Закону України "Про судовий збір" зазначено, що судовий збір справляється у відповідному розмірі від прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на 1 січня календарного року, в якому відповідна заява або скарга подається до суду, - у відсотковому співвідношенні до ціни позову та у фіксованому розмірі.

          За подання апеляційної скарги на рішення суду ставки судового збору встановлюються у розмірі 110 відсотків ставки, що підлягала сплаті при поданні позовної заяви (п.п. 4 п. 2 ч. 2 ст. 4 Закону України "Про судовий збір").

          Таким чином, за подання апеляційної скарги на рішення господарського суду Дніпропетровської області від 12 вересня 2017 року у даній справі апелянт має сплатити 1760грн.00 коп.

          В матеріалах апеляційної скарги відсутні докази, що підтверджують сплату судового збору у встановленому порядку та розмірі, а також направлення іншим сторонам копії апеляційної скарги, що підтверджується також відсутністю таких документів в переліку додатків до апеляційної скарги.

          Враховуючи вищевикладене, Дніпропетровський апеляційний господарський суд вважає, що апеляційна скарга підлягає поверненню заявникові без розгляду.

          Повернення апеляційної скарги не позбавляє права повторного звернення до апеляційного суду в порядку, встановленому законом.

          При повторному зверненні із апеляційною скаргою скаржник має подати клопотання про відновлення пропущеного строку на подання апеляційної скарги. При цьому, зазначене клопотання подається в будь-якому випадку пропуску строку незалежно від причин, які зумовили цей пропуск.

          На підставі наведеного та керуючись ст. 86, п.п. 2, 3 ч. 1 ст. 97 Господарського процесуального кодексу України, суд –

УХВАЛИВ:

Апеляційну скаргу Товариства з обмеженою відповідальністю "Мілкстор" на рішення господарського суду Дніпропетровської області від 12 вересня 2017 року у справі № 904/7827/17 повернути заявникові без розгляду.

Додаток (на адресу скаржника): апеляційна скарга з додатками, всього на 3 арк.

          Головуючий суддя                                                   О.В.Березкіна

          Суддя                                                                       М.О.Дармін

          Суддя                                                                       О.Г.Іванов

Дата ухвалення рішення12.10.2017
Оприлюднено18.10.2017
Номер документу69505829
СудочинствоГосподарське
Сутьстягнення заборгованості

Судовий реєстр по справі —904/7827/17

Ухвала від 12.10.2017

Господарське

Дніпропетровський апеляційний господарський суд

Березкіна Олена Володимирівна

Рішення від 13.09.2017

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Татарчук Володимир Олександрович

Ухвала від 29.08.2017

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Татарчук Володимир Олександрович

Ухвала від 11.08.2017

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Татарчук Володимир Олександрович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні