Ухвала
від 09.10.2017 по справі 910/13384/17
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА 01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-В, тел. (044) 284-18-98, E-mail: inbox@ki.arbitr.gov.ua УХВАЛА

09.10.2017Справа № 910/13384/17

Суддя Плотницька Н.Б ., розглянувши матеріали справи

за позовом Міністерства економічного розвитку і торгівлі України

до Об'єднання співвласників багатоквартирного будинку "Щаслива гора 128"

Голосіївської районної в місті Києві державна адміністрація

про визнання нелегітимними установчих зборів, недійсними рішення, документів та скасування державної реєстрації

Представники сторін:

від позивача: не з'явились

від відповідача-1: Гнатуш Н.В. - представник за довіреністю

Кавьюк В.П. - директор

від відповідача-2: не з'явились

від ДП "Наш дім": Дьоміна С.С. - представник за довіреністю

ВСТАНОВИВ:

10.08.2017 до Господарського суду міста Києва надійшла позовна заява Міністерства економічного розвитку і торгівлі України з вимогами до Об'єднання співвласників багатоквартирного будинку "Щаслива гора 128" та Голосіївської районної в місті Києві державної адміністрації про визнання нелегітимними установчих зборів власників квартир/нежитлових приміщень багатоквартирного будинку № 128 по проспекту Лобановського, м. Київ; визнання недійсними рішення установчих зборів власників квартир у житловому будинку № 128 по проспекту Лобановського, м. Київ; визнання недійсним статуту Об'єднання співвласників багатоквартирного будинку "Щаслива гора 128" та скасування державної реєстрації Об'єднання співвласників багатоквартирного будинку "Щаслива гора 128".

Ухвалою Господарського суду міста Києва від 11.08.2017 порушено провадження у справі № 910/13384/17, розгляд справи призначено на 09.10.2017.

06.10.2017 до відділу діловодства Господарського суду міста Києва від Приватного підприємства "Економічний вісник" надійшло клопотання про надання дозволу на здійснення фото-/відео- зйомки у судовому засіданні.

06.10.2017 до відділу діловодства Господарського суду міста Києва від Державного підприємства "Наш дім" надійшла правова позиція.

09.10.2017 до відділу діловодства Господарського суду міста Києва від відповідача-1 надійшли документи на виконання вимог ухвали суду для долучення до матеріалів справи, а також відзив.

Позивач та відповідач-2 у судове засідання 09.10.2017 повноважних представників не направили, вимог ухвали суду не виконали, клопотання про відкладення розгляду справи не подали, про причини неявки суд не повідомили, хоча про час, дату та місце розгляду справи були належним чином повідомлені.

У судове засідання 09.10.2017 з'явилися представники відповідача-1 та ДП "Наш дім".

Представник ДП "Наш дім" заявив клопотання про вступ у справу в якості третьої особи без самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача, обґрунтовуючи тим, що вказане підприємство є балансоутримувачем будинку № 128 по проспекту Валерія Лобановського, а відтак рішення по справі може вплинути на права та обов'язки даного підприємства.

Представник відповідача-1 заперечив проти залучення до участі у справі вказаної третьої особи.

Відповідно до норм статті 27 Господарського процесуального кодексу України треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до прийняття рішення господарським судом, якщо рішення з господарського спору може вплинути на їх права або обов'язки щодо однієї з сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за клопотанням сторін, прокурора. Якщо господарський суд при прийнятті позовної заяви, вчиненні дій по підготовці справи до розгляду або під час розгляду справи встановить, що рішення господарського суду може вплинути на права і обов'язки осіб, що не є стороною у справі, господарський суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору.

Суд, заслухавши представників сторін, прийшов до висновку про наявність підстав для залучення ДП "Наш дім" до участі у справі в якості третьої особи без самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача.

Крім того, представник ДП "Наш дім" заявив усне клопотання про відкладення розгляду справи для ознайомлення з матеріалами справи.

Представник відповідача-1 підтримав відкладення розгляду справи.

Відповідно до норм статті 77 Господарського процесуального кодексу України господарський суд відкладає в межах строків, встановлених статтею 69 цього Кодексу, розгляд справи, коли за якихось обставин спір не може бути вирішено в даному засіданні. Такими обставинами, зокрема, є: нез'явлення в засідання представників сторін, інших учасників судового процесу; неподання витребуваних доказів; необхідність витребування нових доказів.

У зв'язку із залученням до участі у справі третьої особи, враховуючи неявку представників позивача та відповідача-2 у судове засідання, а також на задоволення клопотання відповідача-1 та третьої особи, розгляд справи підлягає відкладенню.

Керуючись ст. ст. 38, 77, 86 Господарського процесуального кодексу України, суд -

УХВАЛИВ:

1. Розгляд справи відкласти на 09.11.17 о 15:30 год. Засідання відбудеться у приміщенні Господарського суду м. Києва за адресою: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 44-Б, зал № 12.

2. Залучити до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача: Державне підприємство "Наш дім" (03150, м. Київ, вулиця Предславинська, будинок 34, ідентифікаційний код 30723920).

3. Зобов'язати позивача направити на адресу третьої особи позовну заяву з усіма доданими до неї матеріалами.

4. Зобов'язати позивача надати суду:

- офіційну інформацію щодо кількості зареєстрованих у будинку № 128 по проспекту Валерія Лобановського у місті Київ осіб станом на 11.12.2015;

- офіційну інформацію щодо розміру загальної площі багатоквартирного будинку № 128 по проспекту Валерія Лобановського, м. Київ (в тому числі з урахуванням житлових та нежитлових приміщень);

- власне письмове підтвердження того, що в провадженні господарського суду або іншого органу, який в межах своєї компетенції вирішує господарський спір, немає справи між тими ж сторонами, про той же предмет та з тих же підстав, а також немає рішення цих органів з такого спору;

- на підтвердження статусу юридичної особи і повного найменування належні копії (для залучення до матеріалів справи) статуту у повному обсязі; документи, що підтверджують повноваження представників (накази, довіреності, тощо), - оригінали для огляду, належні копії - до матеріалів справи;

- документи у підтвердження правового статусу відповідача на день розгляду справи у суді (витяг з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців);

- оригінали всіх документів, доданих до позовної заяви (для огляду).

5. Зобов'язати відповідача-1 надати суду:

- офіційну інформацію щодо кількості зареєстрованих у будинку № 128 по проспекту Валерія Лобановського у місті Київ осіб станом на 11.12.2015;

- офіційну інформацію щодо розміру загальної площі багатоквартирного будинку № 128 по проспекту Валерія Лобановського, м. Київ (в тому числі з урахуванням житлових та нежитлових приміщень).

6. Зобов'язати відповідача-2 надати суду:

- оригінал (належним чином завірена копія за можливості) реєстраційної справи з усіма доданими до неї документами Об'єднання співвласників багатоквартирного будинку "Щаслива гора 128" (03118, м. Київ, проспект Лобановського, 128 ідентифікаційний код 40275473).

- офіційну інформацію щодо кількості зареєстрованих у будинку № 128 по проспекту Валерія Лобановського у місті Київ осіб станом на 11.12.2015;

- офіційну інформацію щодо розміру загальної площі багатоквартирного будинку № 128 по проспекту Валерія Лобановського, м. Київ (в тому числі з урахуванням житлових та нежитлових приміщень);

- відзив на позов в порядку статті 59 Господарського процесуального кодексу України з доданням доказів, що підтверджують обставини викладені в ньому, та докази направлення цих документів позивачу;

- документи у підтвердження свого правового статусу на день розгляду справи у суді (статут, свідоцтво, витяг з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців); документи, що підтверджують повноваження представників (накази, довіреності, тощо), - оригінали для огляду, належні копії - до матеріалів справи.

7. Зобов'язати третю особу надати суду:

- письмові пояснення по суті спору;

- документи у підтвердження свого правового статусу на день розгляду справи у суді (статут, свідоцтво, витяг з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців); документи, що підтверджують повноваження представників (накази, довіреності, тощо), - оригінали для огляду, належні копії - до матеріалів справи.

Сторонам та третій особі направити для участі в розгляді справи своїх повноважних представників.

Попередити позивача, що відповідно до пункту 5 частини 1 статті 81 Господарського процесуального кодексу України, у разі неявки представника позивача на виклик у засідання господарського суду і його нез'явлення перешкоджає вирішенню спору та у разі без поважних причин неподання витребуваних господарським судом матеріали, позов може бути залишений без розгляду. Крім того, у відповідності до пункту 5 частини 1 статті 83 Господарського процесуального кодексу України, суд має право стягувати в доход Державного бюджету України з винної сторони штраф у розмірі до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян за ухилення від вчинення дій, покладених господарським судом на сторону.

Документи та додаткові докази, що витребовуються ухвалою суду для залучення до матеріалів справи, у прошитому вигляді з обов'язковим описом додатків завчасно, до початку судового засідання, необхідно подати до канцелярії Господарського суду міста Києва за адресою: 01030, м. Київ, вул. Б.Хмельницького, 44-А.

Суддя Н.Б. Плотницька

СудГосподарський суд міста Києва
Дата ухвалення рішення09.10.2017
Оприлюднено18.10.2017
Номер документу69579711
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —910/13384/17

Ухвала від 18.04.2018

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Ткаченко Б.О.

Постанова від 24.07.2018

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Баранець О.М.

Ухвала від 25.06.2018

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Баранець О.М.

Постанова від 16.05.2018

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Ткаченко Б.О.

Ухвала від 18.04.2018

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Ткаченко Б.О.

Ухвала від 30.03.2018

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Ткаченко Б.О.

Ухвала від 30.03.2018

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Ткаченко Б.О.

Рішення від 15.02.2018

Господарське

Господарський суд міста Києва

Плотницька Н.Б.

Рішення від 15.02.2018

Господарське

Господарський суд міста Києва

Плотницька Н.Б.

Ухвала від 09.02.2018

Господарське

Господарський суд міста Києва

Плотницька Н.Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні