Ухвала
від 24.10.2017 по справі 926/2610/17
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

"24" жовтня 2017 р. Справа № 926/2610/17 За позовом ОСОБА_1

до відповідача Товариства з обмеженою відповідальністю "Стробл"

третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача - ОСОБА_3

третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача - Товариства з обмеженою відповідальністю "КОСТРО"

третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача - ОСОБА_4

про визнання недійсним рішень загальних зборів товариства з обмеженою відповідальністю

Головуючий суддя О.Г. Проскурняк

судді М.І. Ніколаєв

А.А. Бутирський

Представники:

Від позивача - не викликався.

Від відповідача - не викликався

Від третіх осіб - не викликались.

СУТЬ СПОРУ: ОСОБА_1 звернулась з позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю "Стробл" про визнання недійсним рішень загальних зборів товариства з обмеженою відповідальністю.

Обґрунтовуючи позовні вимоги позивач посилається на те, що ОСОБА_1 яка є одним із засновників ТОВ "Стробл" не отримувала жодних повідомлень про призначення загальних зборів товариства та не була повідомлена про порядок денний загальних зборів, на яких відбулась зміна генерального директора товариства, заснування нового товариства за участі відповідача та передачу в якості вкладу до статутного капіталу ТзОВ "Костро" об'єкту нерухомого майна - нежитлової будівлі, загальною площею 2 697,3 кв.м.

Далі позивач стверджує, що відбулось порушення її прав учасника на управління справами товариства, які передбачені пунктом 6.2. статуту товариства та просить суд про визнання недійсним рішень загальних зборів товариства з обмеженою відповідальністю.

Ухвалою господарського суду Чернівецької області від 11 серпня 2017 року порушено провадження у справі № 926/2610/17 та призначено до розгляду в засіданні на 23 серпня 2017 року, залучено до участі у справі третю особу, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача - Товариства з обмеженою відповідальністю "КОСТРО"; зобов'язано позивача надати статут ТзОВ "Стробл", відповідача надати суду рішення загальних зборів товариства від 04.08.2017 року, відзив на позов та докази в його обґрунтування, клопотання про забезпечення позову вирішено розглянути в судовому засіданні за участі представників сторін та з урахуванням витребуваних доказів.

Ухвалою суду від 23 серпня 2017 року відкладено розгляд справи на 06 вересня 2017 року, залучено до участі у справі третю особу, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача - ОСОБА_3; залучено до участі у справі третю особу, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача - ОСОБА_4; витребувано у позивача статут ТзОВ "Стробл" та докази надсилання третім особам копії позовної заяви та доданих до неї документів.

Крім того, вищезазначеною ухвалою суду витребувано у приватного нотаріуса - Куніцини Ірини Євгенівни - копії протоколу загальних зборів ТзОВ "Стробл", акт приймання-передачі нерухомого майна серія та номер №1 від 07.08.2017 року, виданий ТзОВ "Стробл" та ТзОВ "Костро"; вирішено клопотання про забезпечення позову розглянути в судовому засіданні з урахуванням витребуваних доказів та за участі представників сторін.

Ухвалою господарського суду Чернівецької області від 06 вересня 2017 року відкладено розгляд справи та заяви про забезпечення позову на 18 вересня 2017 року.

Ухвалою суду від 15 вересня 2017 року призначено розгляд справи та заяви про забезпечення позову на 25 вересня 2017 року, у зв'язку із перебуванням судді Проскурняка О.Г. у відрядженні, починаючи з 18 по 23 вересня 2017 року включно.

Ухвалою господарського суду Чернівецької області від 25 вересня 2017 року продовжено строк розгляду справи на 15 днів та відкладено розгляд справи на 11 жовтня 2017 року; зобов'язано позивача надати суду статут ТзОВ "Стробл" у попередній редакції; акт приймання-передачі нерухомого майна, серія та номер: б/н, виданий: 25.04.2014 року, видавник: ТзОВ "Стробл"/ОСОБА_7; докази внесення ОСОБА_1 та ОСОБА_3 внесків до статутного капіталу ТзОВ "Стробл".

Ухвалою господарського суду Чернівецької області від 11 жовтня 2017 року відкладено розгляд справи на 23 жовтня 2017 року; витребувано у державного реєстратора - Сташеску Крістіни Георгіївни: оригінал протоколу загальних зборів засновників (учасників) від 25 квітня 2014 року №1/2014 ТзОВ "Стробл", оригінал акту приймання-передачі нерухомого майна серія та номер б/н виданий 25.04.2014 року, видавник ТзОВ "Стробл"/ОСОБА_7, оригінал заяви чи інших супутніх документів з підписом ОСОБА_4 щодо вступу останнього до ТзОВ "Стробл", оригінал чи належним чином завірену копію попередньої редакції Статутут ТзОВ "Стробл" (за наявності).

Листом від 23 жовтня 2017 року, державний реєстратор - Сташеску К.Г. звернулась до суду із поясненнями, що всі вищевказані документи були направлені нею до відділу державної реєстрації речових прав на нерухоме майно юридичного управління Чернівецької міської ради.

Ухвалою господарського суду Чернівецької області від 23 жовтня 2017 року призначено колегіальний розгляд справи № 926/2610/17 у складі трьох суддів.

Відповідно до протоколу автоматичного визначення складу колегії суддів, сформовано колегію суддів у складі головуючого судді - О.Г. Проскурняк, судді - М.І. Ніколаєв, А.А. Бутирський.

Враховуючи вищевикладене, колегія суду дійшла висновку прийняти справу № 926/2610/17 до провадження.

23 жовтня 2017 року третя особа - ОСОБА_4, звернувся до суду з позовом про визнання недійсним і скасування акту приймання-передачі нерухомого майна від 25 квітня 2014 року., виданого ТзОВ "Стробл"/ОСОБА_4

Статтею 26 ГПК України встановлено, що треті особи, які заявляють самостійні вимоги на предмет спору, можуть вступити у справу до прийняття рішення господарським судом, подавши позов до однієї або двох сторін. Про прийняття позовної заяви та вступ третьої особи у справу господарський суд виносить ухвалу.

Як вбачається з вищевикладеного, предметом спору у справі №926/2610/17 є визнання недійсним рішень загальних зборів товариства з обмеженою відповідальністю ТзОВ "Стробл" від 04 серпня 2017 року.

Однак, предметом спору, згідно поданої позовної заяви третьою особою є визнання недійсним і скасування акту приймання-передачі нерухомого майна від 25 квітня 2014 року, виданого ТзОВ "Стробл"/ОСОБА_4; визнання недійсним і скасуваннярішення та запису про державну реєстрацію прав та їх обтяжень, індексний номер:34848484 від 20 квітня 2017 року; визнання недійсним і скасування акту №1 приймання-передачі об'єкта нерухомого майна до статутного капіталу ТзОВ "Костро" від 07.08.2017 року, видавник ТзОВ "Костро", ТзОВ "Стробл"; визнання недійсним рішення та запису про державну реєстрацію прав та їх обтяжень; повернення у приватну власність ОСОБА_4 нежитлової будівлі під номером 16, загальною площею 2697,3 кв.м.

Отже, позовні вимоги третьої особи - ОСОБА_4 у поданій ним позовній заяві не спрямовані на предмет спору між позивачем та відповідачем та знаходиться поза предметом спору у справі №926/2610/17.

Пунктом 1.5. Постанови Пленуму ВГС від 26 грудня 2011 року №18 "Про деякі питання практики застосування ГПК України судами першої інстанції" встановлено, що вступ у справу третьої особи, яка має самостійні вимоги на предмет спору, можливий тільки на підставі її позовної заяви, що повинна відповідати вимогам статтей 54-57 ГПК України, а не за клопотанням сторін, прокурора або з ініціативи господарського суду. Питання про прийняття такої заяви, відмову в її прийнятті або про її повернення вирішується на загальних підставах згідно зі статтями 61-63 ГПК України.

Пунктом 2 частини 2 статті 54 ГПК України встановлено, що позовна заява повинна містити найменування (для юридичних осіб) або ім'я (прізвище, ім'я та по батькові за його наявності для фізичних осіб) сторін , їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання (для фізичних осіб), ідентифікаційні коди суб'єкта господарської діяльності за їх наявності (для юридичних осіб) або індивідуальні ідентифікаційні номери за їх наявності (для фізичних осіб - платників податків).

Частиною 1 статті 56 ГПК України унормовано, що позивач, прокурор зобов'язані при поданні позову надіслати сторонам копії позовної заяви та доданих до неї документів відповідно до кількості відповідачів та третіх осіб листом з описом вкладення.

Відповідно до пункту 2 частини 1 та частини 2 статті 57 ГПК України встановлено, що до позовної заяви додаються документи, які підтверджують відправлення відповідачеві копії позовної заяви і доданих до неї документів.

До заяви про визнання акту недійсним додається також копія оспорюваного акта або засвідчений витяг з нього.

Так, третя особа - ОСОБА_4 у своїй позовній заяві не виконав вимог статтей 54, 56, 57 ГПК України, а саме не вказав відповідача, до якого пред'явлені позовні вимоги, не надав доказів надсилання відповідачеві копії позовної заяви та доданих до неї документів.

Пунктом 2,6 частини 1 статті 63 ГПК України встановлено, що суддя повертає позовну заяву і додані до неї документи без розгляду, якщо: у позовній заяві не вказано повного найменування сторін, їх поштовий адрес; не подано доказів надсилання відповідачеві копії позовної заяви і доданих до неї документів.

Враховуючи вищевикладене, суд дійшов висновку про повернення позовної заяви третьої особи ОСОБА_4 та доданих до неї документів без розгляду.

Крім того, суд з урахуванням наведеного вище вважає за необхідне витребувати у Відділу державної реєстрації речових прав на нерухоме майно юридичного управління Чернівецької міської ради оригінал протоколу загальних зборів засновників (учасників) від 25 квітня 2014 року №1/2014 ТзОВ "Стробл", оригінал акту приймання-передачі нерухомого майна серія та номер б/н виданий 25.04.2014 року, видавник ТзОВ "Стробл"/ОСОБА_7, оригінал заяви чи інших супутніх документів з підписом ОСОБА_4 щодо вступу останнього до ТзОВ "Стробл", оригінал чи належним чином завірену копію попередньої редакції Статутут ТзОВ "Стробл" (за наявності).

Керуючись статтями 38, 63, 86 Господарського процесуального кодексу України, суд

У Х В А Л И В :

1. Повернути позовну заяву та додані до неї документи третьої особи ОСОБА_4 без розгляду.

2. Призначити розгляд справи на 12:00 "13" листопада 2017 року.

3. Позивачу надати суду для огляду в судовому засіданні: оригінал протоколу загальних зборів засновників (учасників) №1/2014 від 25 квітня 2014 року, реєстр присутніх на загальних зборах засновників (учасників) ТзОВ "Стробл" від 25 квітня 2014 року, оригінал довіреності ОСОБА_9, посвідченої Соколюк Н.В. від 15.08.2013 року.

4. Витребувати у Відділу державної реєстрації речових прав на нерухоме майно юридичного управління Чернівецької міської ради надати суду: оригінал протоколу загальних зборів засновників (учасників) від 25 квітня 2014 року №1/2014 ТзОВ "Стробл", оригінал акту приймання-передачі нерухомого майна серія та номер б/н виданий 25.04.2014 року, видавник ТзОВ "Стробл"/ОСОБА_7, оригінал заяви чи інших супутніх документів з підписом ОСОБА_4 щодо вступу останнього до ТзОВ "Стробл", оригінал чи належним чином завірену копію попередньої редакції Статутут ТзОВ "Стробл" (за наявності).

5. Явка представників сторін та третіх осіб у судовому засіданні визнати обов 'язковою .

6. Копію ухвали для виконання надіслати Відділу державної реєстрації речових прав на нерухоме майно юридичного управління Чернівецької міської ради (58000, м. Чернівці, Центральна площа,1).

Головуючий суддя О.Г. Проскурняк

судді М.І. Ніколаєв

А.А. Бутирський

СудГосподарський суд Чернівецької області
Дата ухвалення рішення24.10.2017
Оприлюднено27.10.2017
Номер документу69726902
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —926/2610/17

Судовий наказ від 11.12.2017

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Проскурняк Олег Георгійович

Рішення від 27.11.2017

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Проскурняк Олег Георгійович

Ухвала від 27.11.2017

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Проскурняк Олег Георгійович

Ухвала від 13.11.2017

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Проскурняк Олег Георгійович

Ухвала від 24.10.2017

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Проскурняк Олег Георгійович

Ухвала від 23.10.2017

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Проскурняк Олег Георгійович

Ухвала від 11.10.2017

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Проскурняк Олег Георгійович

Ухвала від 25.09.2017

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Проскурняк Олег Георгійович

Ухвала від 15.09.2017

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Проскурняк Олег Георгійович

Ухвала від 06.09.2017

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Проскурняк Олег Георгійович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні