Ухвала
від 25.10.2017 по справі 2а/2570/649/2011
ЧЕРНІГІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЧЕРНІГІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

25 жовтня 2017 року м.Чернігів Справа № 2а/2570/649/2011

Чернігівський окружний адміністративний суд

під головуванням судді Соломко І.І.,

за участю секретаря Пархомчука Д.А.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні суду заяву Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Чернігівській області про заміну сторони виконавчого провадження у справі № 2а/2570/649/2011 за позовом відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в Бахмацькому районі Чернігівської області до Товариства з обмеженою відповідальністю "Нехаївський крохмаль" про стягнення заборгованості зі сплати страхових внесків , -

В С Т А Н О В И В :

18.10.2017 Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Чернігівській області звернулось до суду із заявою про заміну сторони виконавчого провадження, в якій просить суд замінити сторону виконавчого провадження (стягувача) відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в Бахмацькому районі Чернігівської області на його процесуального правонаступника Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Чернігівській області. Вказана заява мотивована тим, що, у відповідності до пункту 4 Розділу VII Прикінцевих та перехідних положень Закону України від 23.09.1999 № 1105 Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в Бахмацькому районі Чернігівської області припиняються шляхом приєднання до робочих органів виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України. У свою чергу, наказом виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України від 25.05.2017 № 455 припинено юридичну особу - відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в Бахмацькому районі Чернігівської області шляхом приєднання до Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Чернігівській області. Таким чином, Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Чернігівській області є процесуальним правонаступником всіх прав і обов'язків відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в Бахмацькому районі Чернігівської області.

Сторони на судове засідання не з'явились, про дату, час та місце розгляду заяви повідомлені належним чином, причини неявки суду не повідомили.

Відповідно до статті 264 Кодексу адміністративного судочинства України неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду.

Судове засідання здійснювалось в порядку, передбаченому статтею 41 Кодексу адміністративного судочинства України.

Дослідивши матеріали справи, суд дійшов висновку, що заява Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Чернігівській області про заміну сторони виконавчого провадження підлягає задоволенню, виходячи з наступного.

Так, судом встановлено, що постановою Чернігівського окружного адміністративного суду від 22.02.2011 позовні вимоги відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в Бахмацькому районі Чернігівської області - задоволено повністю.

29.03.2011 Чернігівським окружним адміністративним судом видано виконавчий лист.

31.07.2017 начальником Коропського районного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Чернігівській області Коропського районного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Чернігівській області Міненком Віктором В'ячеславовичем винесено постанову про відкриття виконавчого провадження № 54404424.

У свою чергу, у відповідності до пункту 4 Розділу VII Прикінцевих та перехідних положень Закону України від 23.09.1999 № 1105 Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України припиняються шляхом приєднання до робочих органів виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України.

Наказом виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України від 25.05.2017 № 455 припинено юридичну особу - відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в Бахмацькому районі Чернігівської області, шляхом приєднання до Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Чернігівській області.

Відповідно до частини першої статті 104 Цивільного кодексу України юридична особа припиняється в результаті реорганізації (злиття, приєднання, поділу, перетворення) або ліквідації. У разі реорганізації юридичних осіб майно, права та обов'язки переходять до правонаступників.

Частиною п'ятою статті 15 Закону України від 02.06.2016 № 1404-VIII Про виконавче провадження встановлено, що у разі вибуття однієї із сторін державний виконавець з власної ініціативи або за заявою сторони, а також сама заінтересована сторона мають право звернутися до суду із заявою про заміну сторони її правонаступником. Для правонаступника усі дії, вчинені до його вступу у виконавче провадження, обов'язкові тією мірою, якою вони були б обов'язковими для сторони, яку правонаступник замінив.

Відповідно до статті 264 Кодексу адміністративного судочинства України у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд може замінити сторону виконавчого провадження її правонаступником.

Враховуючи вищевикладене, суд дійшов висновку про наявність правових підстав для задоволення заяви заявника та заміни сторони виконавчого провадження у справі № 2а/2570/649/2011 з відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в Бахмацькому районі Чернігівської області на його процесуального правонаступника - Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Чернігівській області.

Керуючись статтями 160, 165, 264 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

У Х В А Л И В:

Заяву Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Чернігівській області - задовольнити.

Замінити сторону виконавчого провадження № 54404424 по примусовому виконанню виконавчого листа, виданого Чернігівським окружним адміністративним судом 29.03.2011 у адміністративній справі № 2а/2570/649/2011, а саме: стягувача - відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в Бахмацькому районі Чернігівської області (код ЄДРПОУ 25955734) на його процесуального правонаступника - Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Чернігівській області (код ЄДРПОУ 41316447).

Порядок апеляційного оскарження ухвали суду, передбачений статтями 185-186 КАС України.

Суддя І.І. Соломко

СудЧернігівський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення25.10.2017
Оприлюднено27.10.2017
Номер документу69760907
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а/2570/649/2011

Ухвала від 25.10.2017

Адміністративне

Чернігівський окружний адміністративний суд

Соломко І.І.

Постанова від 01.03.2011

Адміністративне

Чернігівський окружний адміністративний суд

Соломко І.І.

Ухвала від 09.02.2011

Адміністративне

Чернігівський окружний адміністративний суд

Соломко І.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні