Ухвала
від 25.10.2017 по справі 924/987/17
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

29000, м. Хмельницький, майдан Незалежності, 1 тел. 71-81-84, факс 71-81-98


У Х В А Л А

про порушення провадження у справі

"25" жовтня 2017 р.Справа № 924/987/17

Господарський суд Хмельницької області у складі судді Димбовського В.В., розглянувши матеріали

за позовом приватного підприємства "Екіпаж", м. Первомайський, Харківська область

до житлово-будівельного кооперативу "Трипілля", м. Хмельницький

про стягнення 346315,70 грн. боргу з врахуванням 3% річних та інфляційних

визнав подані матеріали достатніми для прийняття позовної заяви до розгляду.

Керуючись ст.ст.61,64,65 Господарського процесуального кодексу України, суд

У х в а л и в:

Прийняти позовну заяву до розгляду та порушити провадження у справі.

Справу призначити до розгляду в засіданні господарського суду на 10:00 "08" листопада 2017 р.

Засідання відбудеться в приміщенні господарського суду Хмельницької області за адресою: м. Хмельницький, майдан Незалежності, 1, зал №306.

Зобов'язати відповідача подати в судове засідання письмовий відзив на позов з документальним обґрунтуванням своїх доводів.

Визнати явку повноважних представників сторін (з дорученнями та документами, що посвідчують особу) в судове засідання обов'язковою.

З приводу заяви позивача про вжиття заходів забезпечення позову шляхом накладення арешту на майно відповідача в розмірі суми позову відмічається наступне: відповідно до ст. 66 ГПК України, заходи до забезпечення позову застосовуються господарським судом за заявою сторони, прокурора чи його заступника, який подав позов, або з ініціативи господарського суду як гарантія реального виконання рішення суду. Забезпечення позову допускається в будь-якій стадії провадження у справі, якщо невжиття заходів може утруднити чи зробити неможливим невиконання рішення господарського суду.

Згідно ст. 67 ГПК України, позов забезпечується, зокрема, накладанням арешту на майно або грошові суми, що належать відповідачу.

Особа, яка подала заяву про забезпечення позову, повинна обґрунтувати причини звернення із заявою про забезпечення позову. З цією метою та з урахуванням загальних вимог, передбачених ст. 33 ГПК, обов'язковим є подання доказів наявності фактичних обставин, з якими пов'язується застосування певного заходу до забезпечення позову. Питання про забезпечення позову може вирішуватися господарським судом як без проведення окремого судового засідання, так і в засіданні з викликом представників сторін, інших учасників судового процесу із заслуховуванням їх думки.

У п. 3 постанови Пленуму Вищого господарського суду України від 26.12.2011р. №16 "Про деякі питаня практики застосування заходів до забезпечення позову" роз'яснено, що умовою застосування заходів до забезпечення позову за вимогами майнового характеру є достатньо обґрунтоване припущення, що майно (в тому числі грошові суми, цінні папери тощо), яке є у відповідача на момент пред'явлення позову до нього, може зникнути, зменшитись за кількістю або погіршитись за якістю на момент виконання рішення. Достатньо обґрунтованим для забезпечення позову є підтверджена доказами наявність фактичних обставин, з якими пов'язується застосування певного виду забезпечення позову. Про такі обставини може свідчити вчинення відповідачем дій, спрямованих на ухилення від виконання зобов'язання після пред'явлення вимоги чи подання позову до суду (реалізація майна чи підготовчі дії до його реалізації, витрачання коштів не для здійснення розрахунків з позивачем, укладення договорів поруки чи застави за наявності невиконаного спірного зобов'язання тощо). Саме лише посилання в заяві на потенційну можливість ухилення відповідача від виконання судового рішення без наведення відповідного обґрунтування не є достатньою підставою для задоволення відповідної заяви.

Враховуючи те, що доводи позивача при поданні заяви про вжиття заходів забезпечення позову грунтуються лише на припущеннях і заявником не подано доказів в підтвердження існування фактичних обставин, які можуть призвести до утруднення чи неможливості виконання судового рішення, суд приходить до висновку, що заява є необґрунтованою, не підтвердженою належними і допустимими доказами та задоволенню не підлягає.

Суддя           В.В. Димбовський

          

У відповідності з п. 5 ст. 83 ГПК України, господарський суд має право стягнути в доход Державного бюджету України з винної сторони штраф у розмірі до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян за ухилення від вчинення дій, покладених господарським судом на сторони.

Віддруковано 3 примірника:

1 – до справи,

2 – позивачу рекомендованим з повідомленням (64107, Харківська область, м. Первомайський, вул. Дорожня, 28),

3 – відповідачу рекомендованим з повідомленням (29000, м. Хмельницький, вул. Подільська, 21).

Дата ухвалення рішення25.10.2017
Оприлюднено30.10.2017
Номер документу69776518
СудочинствоГосподарське
Сутьстягнення 346315,70 грн. боргу з врахуванням 3% річних та інфляційних визнав подані матеріали достатніми для прийняття позовної заяви до розгляду. Керуючись ст.ст.61,64,65 Господарського процесуального кодексу України, суд

Судовий реєстр по справі —924/987/17

Рішення від 11.12.2017

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Димбовський В.В.

Ухвала від 28.11.2017

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Димбовський В.В.

Ухвала від 08.11.2017

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Димбовський В.В.

Ухвала від 25.10.2017

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Димбовський В.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні