Ухвала
від 24.10.2017 по справі 2а/0570/2050/2011
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна

Донецький окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

про заміну сторони виконавчого провадження

24 жовтня 2017 р.                                         Справа №2а/0570/2050/2011

          приміщення суду за адресою: 84122, м.Слов'янськ, вул. Добровольського, 1

Суддя Донецького окружного адміністративного суду Шувалова Т.О. розглянувши в порядку письмового провадження в приміщенні Донецького окружного адміністративного суду заяву Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області в особі відокремленого підрозділу Макіївського міського відділення у Кіровському районі Управління виконавчої дирекції фонду соціального страхування України в Донецькій області про заміну сторони виконавчого провадження у справі № 2а/0570/2050/2011 за позовом Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в Кіровському районі м. Макіївки до Державного підприємства “Макіїввугілля” про стягнення заборгованості в сумі 1119,14 грн., -

          

В С Т А Н О В И В:

12 жовтня 2017 року Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області в особі відокремленого підрозділу Макіївського міського відділення у Кіровському районі Управління виконавчої дирекції фонду соціального страхування України в Донецькій області звернулось до суду із заявою про заміну сторони у виконавчому провадженні у справі № 2а/0570/2050/2011, в якій просив суд замінити стягувача в процесі виконавчого провадження по виконавчому листу Донецького окружного адміністративного суду № 2а/0570/2050/2011 від 30.05.2016 р. з Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Кіровському районі м. Макіївки на Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області, в особі Макіївського міського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області.

В обґрунтування заяви зазначено, що ухвалою Донецького окружного адміністративного суду від 20 травня 2016 року видано дублікат виконавчого листа по справі № 2а/0570/2050/2011 за позовом Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в Кіровському районі м. Макіївки до Державного підприємства “Макіїввугілля” про стягнення заборгованості зі сплати страхових внесків в сумі 1119,14 грн.

Відповідно до п.п. 4, 5 Прикінцевих та Перехідних положень Закону України «Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування» від 23.09.1999р. №1105-XIV був утворений Фонд соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України та Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності.

Фонд соціального страхування України є правонаступниками Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України, та Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності.

Згідно постанови правління Фонду соціального страхування України від 08.02.2017 року № 13 було утворено шляхом реорганізації Макіївське міське відділення у Кіровському районі управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області , як відокремлений підрозділ юридичної особи – Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області.

На підставі чого, відповідно до вимог ст. 264 КАС України просить замінити сторону виконавчого провадження.

Представники сторін у судове засідання не з'явилися, про дату, час і місце розгляду справи повідомлені належним чином.

Частиною 6 ст. 128 КАС України зазначено, що якщо немає перешкод для розгляду справи у судовому засіданні, визначених цією статтею, але прибули не всі особи, які беруть участь у справі, хоча і були належним чином повідомлені про дату, час і місце судового розгляду, суд має право розглянути справу у письмовому провадженні у разі відсутності потреби заслухати свідка чи експерта.

Дослідивши матеріали справи суд встановив наступне.

Постановою Донецького окружного адміністративного суду по справі № 2а/0570/2050/2011 від 25 лютого 2011 року з Державного підприємства „Макіїввугілля” відособленого підрозділу „Управління по налагоджуванню, випробуванню та ремонту гірничо шахтного обладнання” (р/р 26004329528430, ЄДРПОУ 33614215) на користь відділення виконавчої дирекції фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань у Центрально - Міському районі м. Макіївки Донецької області (р/р 37173400900068 в УДК Донецької області) стягнуто заборгованість зі страхових внесків у сумі 1 119 (одна тисяча сто дев'ятнадцять) грн. 14 (чотирнадцять) коп.

20 квітня 2011 року позивачу по справі виданий виконавчий лист № 2а/0570/2050/2011 про примусове виконання постанови суду.

Відповідно даних з безкоштовного витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Кіровському районі м. Макіївки (код ЄДРПОУ ) припинено, правонаступником визначено Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області.

Частиною 1 ст.264 Кодексу адміністративного судочинства України встановлено, що у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд може замінити сторону виконавчого провадження її правонаступником.

Згідно з ч.5 ст.15 Закону України “Про виконавче провадження” у разі вибуття однієї із сторін виконавець за заявою сторони, а також заінтересована особа мають право звернутися до суду із заявою про заміну сторони виконавчого провадження її правонаступником. Для правонаступників усі дії, вчинені до його вступу у виконавче провадження, є обов'язковими тією мірою, якою вони були б обов'язковими для сторони, яку правонаступник замінив.

Суд зазначає, що внаслідок проведення процедури ліквідації юридичної особи – Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Кіровському районі м. Макіївки її функції задля забезпечення реалізації державної політики з питань пенсійного забезпечення та ведення обліку осіб фактично здійснюються Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області.

За приписами п. 4 ч. 1 ст. 4 Закону України “Про виконавче провадження” у виконавчому документі зазначається ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань стягувача та боржника.

Тобто з аналізу наведеної норми слідує, що стороною у виконавчому провадженні має бути юридична особа, відомості щодо якої наявні в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань.

З урахуванням викладеного, суд вважає необґрунтованими доводи заявника стосовно заміни неналежної сторони виконавчого провадження – Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Кіровському районі м. Макіївки на Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області, в особі відокремленого підрозділу Макіївського міського відділення у Кіровському районі Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області, оскільки Макіївське міське відділення у Кіровському районі Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області не є юридичною особою.

Враховуючи зазначене, суд дійшов висновку про необхідність часткового задоволення заяви Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області, в особі відокремленого підрозділу Макіївського міського відділення у Кіровському районі Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області по справі № 2а/0570/2050/2011 про заміну сторони виконавчого провадження за позовом Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в Кіровському районі м. Макіївки до Державного підприємства “Макіїввугілля” про стягнення заборгованості зі сплати страхових внесків в сумі 1119,14 грн.

Керуючись статтями 128, 160, 165, 264 Кодексу адміністративного судочинства України суд, -

У Х В А Л И В:

Заяву Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області, в особі відокремленого підрозділу Макіївського міського відділення у Кіровському районі Управління виконавчої дирекції фонду соціального страхування України в Донецькій області про заміну сторони виконавчого провадження у справі № 2а/0570/2050/2011 - задовольнити частково.

Замінити стягувача - Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Кіровському районі м. Макіївки на Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Донецького окружного адміністративного суду через Донецький окружний адміністративний суд шляхом подачі апеляційної скарги протягом п'яти днів з дня її проголошення. У разі якщо ухвалу було постановлено в письмовому провадження або згідно з ч. 3 ст. 160 Кодексу адміністративного судочинства України, або без виклику особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, встановленого Кодексу адміністративного судочинства України, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не було скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного перегляду.

Суддя                                                             Шувалова Т.О.

СудДонецький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення24.10.2017
Оприлюднено30.10.2017
Номер документу69793813
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а/0570/2050/2011

Ухвала від 25.09.2020

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Буряк І.В.

Ухвала від 20.07.2020

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Буряк І.В.

Ухвала від 23.06.2020

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Буряк І.В.

Ухвала від 24.10.2017

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Шувалова Т.О.

Ухвала від 17.10.2017

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Шувалова Т.О.

Постанова від 25.02.2011

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Скріпнік А.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні