Ухвала
від 24.10.2017 по справі 906/757/17
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УКРАЇНА

Господарський суд

Житомирської області



10002, м. Житомир, майдан Путятинський, 3/65, тел. (0412) 48-16-20,

E-mail: inbox@zt.arbitr.gov.ua, http://zt.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

"24" жовтня 2017 р. Справа № 906/757/17.

Господарський суд Житомирської області у складі:

Судді: Терлецької-Байдюк Н.Я.

За позовом: Кооперативного підприємства "Кооператор"

(м. Радомишль Житомирська область)

До: Радомишльської районної спілки споживчих товариств (м. Радомишль

Житомирська область)

про визнання права власності на нерухоме майно

За участю повноважних представників сторін:

- від позивача: ОСОБА_1 - директор (наказ №35 від 22.09.2004);

ОСОБА_2 - довіреність від 01.10.2017;

- від відповідача: ОСОБА_3 - голова правління (постанова від 20.12.2013);

ОСОБА_4 - довіреність №49 від 20.01.2017;

ВСТАНОВИВ:

Кооперативне підприємство "Кооператор" звернулось до Господарського суду Житомирської області з позовом до Радомишльської районної спілки споживчих товариств про визнання права власності на нерухоме майно комплекс бази в м.Радомишль по вул. Русанівська, 3-а за кооперативним підприємством "Кооператор".

В судовому засіданні представники позивача на виконання вимог ухвали суду подали до матеріалів справи звіт про оцінку не жилих приміщень з додатками. З метою доплати судового збору заявили усне клопотання про відкладення розгляду справи.

Представники відповідача в судовому засіданні подали клопотання про зупинення провадження у справі, відповідно до якого просять суд зупинити провадження у справі №906/757/17 до вирішення справи №289/1249/16, яка розглядається Брусилівським районним судом. В обґрунтування клопотання зазначили, що дана справа та справа, яка розглядається Брусилівським районним судом, пов'язанні між собою, оскільки стосуються одних і тих же сторін, відносно спору щодо одного і того ж майна. Крім того, в разі визнання недійсним та скасування Установчого договору та Статуту КП "Кооператор" по справі №289/1249/16, зникне і предмет спору по справі №906/757/17.

Представники позивача щодо зупинення провадження у справі заперечили, оскільки вважають що подане Радомишльською районною спілкою споживчих товариств клопотання є передчасним.

Дослідивши клопотання Радомишльської районної спілки споживчих товариств, заслухавши пояснення представників сторін, господарський суд вважає за доцільне клопотання Радомишльської районної спілки споживчих товариств про зупинення провадження у справі №906/757/17 до вирішення справи №289/1249/16 відкласти в наступне судове засідання.

Також представники відповідача подали клопотання, відповідно до якого просять суд залучити до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на стороні відповідача - Житомирську обласну спілку споживчих товариств. Клопотання обґрунтовано тим, що Радомишльська райспоживспілка входить до складу Житомирської обласної спілки споживчих товариств, згідно Статуту Радомишльської РССТ відчуження майна райспоживспілки відбувається за погодженням з Житомирською облспоживспілкою. Крім того, 12.10.2010 між Житомирською облспоживспілкою та Радомишльською райспоживспілкою укладено договір про делегування повноважень та функцій. За умовами договору Радомишльська райспоживспілка делегує облспоживспілці повноваження представляти та захищати інтереси, майнові права райспоживспілки та її членів у відповідних державних органах і судах. Одночасно представники відповідача подали клопотання, відповідно до якого просять суд залучити до участі у справі в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на стороні відповідача - Вишевичське споживче товариство; Потіївське споживче товариство; Кочерівське споживче товариство; Радомишльське міське споживче товариство. Клопотання обґрунтовано тим, що згідно Статуту Радомишльської РССТ зазначені товариства входять до складу Радомишльської РССТ і є її засновниками. Таким чином, рішення по даній справі може вплинути на їх права та обов'язки.

Представники позивача щодо залучення третіх осіб заперечили, оскільки вважають що подані Радомишльською районною спілкою споживчих товариств клопотання є передчасними.

Дослідивши подані Радомишльською районною спілкою споживчих товариств клопотання, заслухавши пояснення представників сторін, господарський суд вважає за необхідне зазначити наступне.

Відповідно до ч.1 ст.27 ГПК України треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до прийняття рішення господарським судом, якщо рішення з господарського спору може вплинути на їх права або обов'язки щодо однієї з сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за клопотанням сторін, прокурора. Якщо господарський суд при прийнятті позовної заяви, вчиненні дій по підготовці справи до розгляду або під час розгляду справи встановить, що рішення господарського суду може вплинути на права і обов'язки осіб, що не є стороною у справі, господарський суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору.

Приймаючи до уваги, що рішення суду по даній справі може вплинути на права та обов'язки Житомирської обласної спілки споживчих товариств, Вишевичського споживчого товариства; Потіївського споживчого товариства; Кочерівського споживчого товариства; Радомишльського міського споживчого товариства, суд вважає за доцільне залучити їх до участі у справі в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача.

Відповідно до ч.1 ст.77 ГПК України, господарський суд відкладає в межах строків, встановлених статтею 69 цього Кодексу, розгляд справи, коли за якихось обставин спір не може бути вирішено в даному засіданні, зокрема у випадку нез'явлення в судове засідання представників сторін, інших учасників судового процесу, неподання сторонами витребуваних доказів, необхідністю витребування нових доказів.

На підставі вищевикладеного, приймаючи до уваги залучення третіх осіб, з метою забезпечення необхідних умов для повного, всебічного і об'єктивного розгляду справи, господарський суд вважає за необхідне розгляд справи відкласти.

Керуючись ст.ст. 27, 77, 86 ГПК України, господарський суд

УХВАЛИВ:

1. Залучити Житомирську обласну спілку споживчих товариств (м. Житомир, вул. В.Бердичівська, 13 код 01749616) до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача.

2. Залучити Вишевичське споживче товариство (Житомирська область, Радомишльський район, с. Вишевичі, вул.Калінівка,12, код 01749148) до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача.

3. Залучити Потіївське споживче товариство (Житомирська область, Радомишльський район, с. Потіївка, вул. Кихвська,34, код 01749214) до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача.

4. Залучити Кочерівське споживче товариство (Житомирська область, Радомишльський район, с. Кочерів, вул. Радомишльська, 30, код 01780595) до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача.

5. Залучити Радомишльське міське споживче товариство (Житомирська область, м. Радомишль, вул.9-го Січня, 12, код 01771403) до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача.

6. Розгляд справи відкласти.

7. Призначити наступне засідання суду на "09" листопада 2017 р. о 15:00 в приміщенні господарського суду Житомирської області, кім. № 201.

8. Зобов'язати

Позивача надати:

- для огляду в судовому засіданні оригінали документів, на яких ґрунтуються позовні вимоги;

- надати докази доплати судового збору у розмірі 894,29грн., оскільки із суми позову судовий збір становить 2494,29грн., а сплачено 1600,00грн.;

- направити на адреси третіх осіб копію позовної заяви та додані до неї документи, докази направлення надати суду;

- надати якісні (читаємі), належним чином посвідчені копії установчих документів КП "Кооператор" (Установчий договір, Статут, рішення засновників тощо);

- докази передачі майна до статутного фонду КП "Кооператор";

- докази набрання чинності рішенням Радомишльського райсуду від 27.12.2013 по справі №2-а/289/34/13;

- інші докази, які підтверджують викладені у позовній заяві обставини.

Відповідачу:

- подати суду письмово та нормативно обґрунтовані пояснення по суті позовних вимог з доданням доказів, що підтверджують викладені обставини;

- для огляду в судовому засіданні Статути Радомишської РСС та Житомирської обласної спілки споживчих товариств, належним чином завірені копії до матеріалів справи.

Третіх осіб:

- подати суду письмово та нормативно обґрунтовані пояснення по суті позовних вимог з доданням доказів, що підтверджують викладені обставини;

- довідку з ЄДРПОУ на підтвердження статусу юридичної особи.

Сторони: направити для участі у розгляді справи своїх представників, повноваження яких повинні бути підтверджені належним чином оформленою довіреністю. У разі представництва інтересів сторони безпосередньо її керівником, надати наказ, рішення, розпорядження, протокол про призначення тощо, які будуть залучені до матеріалів справи.

9. Попередити сторони про передбачену п.5 ст.83 ГПК України відповідальність за невиконання вимог ухвали суду, а позивача - про передбачені п.5 ч.1 ст.81 ГПК України правові наслідки.

10. Попередити відповідача, що у випадку неподання відзиву на позовну заяву та витребуваних судом документів справа буде розглянута за наявними в ній матеріалами відповідно до ст.75 ГПК України.

Викликати в судове засідання уповноважених представників сторін.

Суддя ОСОБА_5

Друк:

1 - в справу

2, 3 - сторонам

4, 5, 6, 7, 8 - третім особам (рек. з пов.)

СудГосподарський суд Житомирської області
Дата ухвалення рішення24.10.2017
Оприлюднено01.11.2017
Номер документу69853709
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —906/757/17

Ухвала від 25.09.2018

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Терлецька-Байдюк Н.Я.

Ухвала від 14.09.2018

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Терлецька-Байдюк Н.Я.

Ухвала від 29.03.2018

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Терлецька-Байдюк Н.Я.

Ухвала від 09.11.2017

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Терлецька-Байдюк Н.Я.

Ухвала від 24.10.2017

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Терлецька-Байдюк Н.Я.

Ухвала від 03.10.2017

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Терлецька-Байдюк Н.Я.

Ухвала від 07.09.2017

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Терлецька-Байдюк Н.Я.

Ухвала від 29.08.2017

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Терлецька-Байдюк Н.Я.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні