Ухвала
від 18.10.2017 по справі 8/8
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

18.10.2017 р. Справа № 8/8

Господарський суд Львівської області, розглянувши у відкритому судовому засіданні матеріали заяви кредитора: Державної податкової інспекції у Шевченківському районі м. Львова

про банкрутство Відкритого акціонерного товариства „Львівський дослідний нафтомаслозавод", м. Львів

Суддя Артимович В.М.,

секретар судового засідання Струк Н.Р.

За участю представників:

ліквідатор: Стадник А.Л. - арбітражний керуючий;

від ЛМКП Львівводоканал : Пиж Г.Я. - представник;

від ТзОВ Техномаст : Кучерявий Д.В. - представник;

від Личаківської ОДПІ ГУ ДФС у Львівській області: Підгайний О.І. - представник;

від Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Львівській області: Шпирко Р.О. - представник;

від Грибовицької сільської ради: не з'явився;

від Львівської обласної державної адміністрації: Салабай Л.Б. - представник;

від Львівської міської ради: не з'явився;

від працівників ВАТ „Львівський дослідний нафтомаслозавод": Станік О.В. - представник;

від прокуратури: Труш О.Б. - прокурор;

за участю Департаменту з питань цивільного захисту: Павлів Р.М. - представник;

за участю: Комлик І.С. - арбітражний керуючий.

ВСТАНОВИВ:

Ухвалою господарського суду Львівської області від 19.09.2016 р. у справі № 8/8 (суддя - Гутьєва В.В.) про банкрутство Відкритого акціонерного товариства "Львівський дослідний нафтомаслозавод" (далі - ВАТ "Львівський дослідний нафтомаслозавод") здійснено заміну кредитора Товариства з обмеженою відповідальністю "Варта" на кредитора - Публічне акціонерне товариство "Інвестиційна енергетична компанія "Інеко" на суму 20000,00 грн., затверджено звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс банкрута, повноваження ліквідатора Стадника А.Л. припинено, вимоги кредиторів визнано погашеними, ВАТ "Львівський дослідний нафтомаслозавод" ліквідовано як юридичну особу та припинено провадження у справі про банкрутство.

Постановою Львівського апеляційного господарського суду від 05.12.2016 р. у справі № 8/8 (головуючий суддя - Михалюк О.В., суддя - Малех І.Б., суддя - Плотніцький Б.Д.) апеляційну скаргу Товариства з обмеженою відповідальністю "Техномаст" (далі - ТОВ "Техномаст") залишено без задоволення. Ухвалу господарського суду Львівської області від 19.09.2016 р. про затвердження звіту ліквідатора та припинення провадження у справі № 8/8 залишено без змін.

Постановою Вищого господарського суду України від 04.04.2017 р. касаційну скаргу Товариства з обмеженою відповідальністю "Техномаст" задоволено, ухвалу господарського суду Львівської області від 19.09.2016 р. та постанову Львівського апеляційного господарського суду від 05.12.2016 р. у справі № 8/8 скасовано, справу № 8/8 направлено на новий розгляд до господарського суду Львівської області в іншому складі суду.

Супровідним листом Вищого господарського суду України матеріали справи № 8/8 повернуто господарському суду Львівської області.

Автоматизованою системою документообігу суду справу № 8/8 про банкрутство ВАТ "Львівський дослідний нафтомаслозавод" розподілено судді Артимовичу В.М.

Ухвалою суду від 15.05.2017 р. розгляд справи призначено на 19.07.2017 р.

02.06.2017 р. на розгляд суду від ТзОВ Техномаст надійшла скарга на дії ліквідатора ВАТ Львівський дослідний нафтомаслозавод арбітражного керуючого Стадника А.Л. при виконанні ним обов'язків у даній справі.

19.07.2017 р. на розгляд суду від ТзОВ Техномаст надійшло клопотання про припинення повноважень ліквідатора ВАТ Львівський дослідний нафтомаслозавод арбітражного керуючого Стадника А.Л. та призначення нового ліквідатора.

19.07.2017 р. на розгляд суду від арбітражного керуючого Комлика І.С. надійшли заява про згоду на участь у даній справі та клопотання з проханням долучити до матеріалів справи ряд документів.

02.08.2017 р. ліквідатор подав на розгляд суду відзив на скаргу ТзОВ Техномаст .

20.09.2017 р. на розгляд суду від арбітражного керуючого Яворського В.М. надійшла заява про згоду на участь у даній справі.

27.09.2017 р. на розгляд суду від Личаківської ОДПІ ГУ ДФС у Львівській області надійшли письмові пояснення у даній справі.

17.10.2017 р. ліквідатор подав пояснення по суті скарги, просив суд затвердити ліквідаційний баланс та звіт ліквідатора від 15.09.2016 р. та припинити провадження у справі про банкрутство № 8/8.

В судове засідання 18.10.2017 р. з'явилися представники кредиторів, Львівської обласної державної адміністрації, Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Львівській області, Департаменту з питань цивільного захисту, прокуратури та ліквідатор, надали пояснення по суті справи. Представник ТзОВ Техномаст просив задоволити скаргу на дії (бездіяльність) арбітражного керуючого. Ліквідатор просив відмовити в задоволенні скарги. Присутні в судовому засіданні представники кредиторів, Львівської обласної державної адміністрації, Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Львівській області, Департаменту з питань цивільного захисту та прокуратури залишили вирішення даного питання на розсуд суду. Представники Львівської міської ради, Грибовицької сільської ради та інших кредиторів в судове засідання не з'явилися, хоча належним чином були повідомлені про дату, час та місце судового засідання.

Заслухавши присутніх представників, розглянувши матеріали справи, зокрема, скаргу на дії (бездіяльність) ліквідатора та заперечення арбітражного керуючого на неї, суд вважає за необхідне відмовити в її задоволенні, а звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс боржника затвердити, ВАТ „Львівський дослідний нафтомаслозавод" ліквідувати, провадження у справі № 8/8 про банкрутство ВАТ „Львівський дослідний нафтомаслозавод" припинити, зважаючи на наступне.

Як вже зазначалося вище, ухвалою господарського суду Львівської області від 19.09.2016 р. у справі № 8/8 (суддя - Гутьєва В.В.) про банкрутство ВАТ "Львівський дослідний нафтомаслозавод", залишеною без змін постановою Львівського апеляційного господарського суду від 05.12.2016 р. (головуючий суддя - Михалюк О.В., суддя - Малех І.Б., суддя - Плотніцький Б.Д.) здійснено заміну кредитора Товариства з обмеженою відповідальністю "Варта" на кредитора - Публічне акціонерне товариство "Інвестиційна енергетична компанія "Інеко" на суму 20000,00 грн.; затверджено звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс банкрута; повноваження ліквідатора Стадника А.Л. припинено; вимоги кредиторів визнано погашеними; ВАТ "Львівський дослідний нафтомаслозавод" ліквідовано як юридичну особу та припинено провадження у справі про банкрутство.

Постановою Вищого господарського суду України від 04.04.2017 р. касаційну скаргу Товариства з обмеженою відповідальністю "Техномаст" задоволено, ухвалу господарського суду Львівської області від 19.09.2016 р. та постанову Львівського апеляційного господарського суду від 05.12.2016 р. у справі № 8/8 скасовано, справу № 8/8 направлено на новий розгляд до господарського суду Львівської області в іншому складі суду.

Направляючи справу на новий розгляд до господарського суду Львівської області, колегія суддів Вищого господарського суду України у своїй постанові від 04.04.2017 р. вказала на відсутність доказів вжиття ліквідатором в ході проведення ліквідаційної процедури всіх заходів, спрямованих на пошук та встановлення майна банкурута, оскільки ліквідатором до звіту не додано доказів надіслання інформаційних запитів до органів та установ, що ведуть реєстри майнових прав юридичних осіб та обтяжень таких прав (заборон відчуження).

Колегія суддів звернула увагу на те, що до звіту не долучені належні докази передачі у встановленому порядку документів на зберігання до державної архівної установи, а також докази проведення ліквідатором аналізу фінансової, господарської та інвестиційної діяльності боржника, його становища на ринках, хоча це є обов'язком арбітражних керуючих на підставі ч. 5 ст. 31 Закону про банкрутство, і ліквідатором здійснювалися витрати на вчинення таких дій із залучення третіх осіб.

Також, за висновком колегії суддів Вищого господарського суду України, суди попередніх інстанцій не встановили чи наявні в звіті ліквідатора відомості про рахунки банкрута, відкриті в банківських установах, та докази їх закриття, а також відомості з ліквідаційного рахунку про рух грошових коштів; судами попередніх інстанцій не перевірено правомірність вчинення ліквідатором дій по розподілу коштів, отриманих від продажу майна банкрута без затвердження господарським судом звіту про витрати.

В поданій ТзОВ Техномаст скарзі на дії ліквідатора, крім згаданих недоліків, допущених ліквідатором в ході проведення ліквідаційної процедури та складанні звіту, вказується на невиконання ліквідатором вимог голови комітету кредиторів щодо скликання, організації та проведення зборів комітету кредиторів; неподання комітету кредиторів звіту за останні 12 місяців виконання ліквідатором повноважень; продаж майна банкрута без проведення його інвентаризації; непередання ліквідатором на користь Фонду державного майна України рухомого майна, що знаходилося на балансі банкрута та не підлягало реалізації.

Забезпечуючи розгляд даної справи після її направлення судом касаційної інстанції на новий розгляд господарським судом встановлено, що ліквідатором вчинялися від власного імені дії, спрямовані на пошук та встановлення можливого майна (активів) банкрута, як подання запитів до відповідних реєстраційних органів та установ.

Отож, згідно інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об'єктів нерухомого майна щодо суб'єкта від 04.09.2017 р. за № 96205397, витягу з Державного реєстру обтяжень нерухомого майна від 09.10.2017 р. за № 53651917, листів Головного управління Держгеокадастру у Львівській області від 31.07.2017 р. за № 33-13-0.2-10360/2-17, Філії Головний інформаційно-обчислювальний центр ПАТ Українська залізниця від 07.08.2017 р. за № 36/987, Державного космічного агентства України від 28.07.2017 р. за № 3591/10-К3.3/17, Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку від 29.08.2017 р. за № 16678, Державної служби України з безпеки на транспорті від 13.09.2017 р., Регіонального сервісного центру у Львівській області Міністерства внутрішніх справ України від 13.10.2017 р. за № 31/13-8464зп, Головного управління Держпраці у Львівській області від 10.10.2017 р. за № 10350/1/9-09, вбачається, що у банкрута відсутнє будь-яке рухоме чи нерухоме майно.

Крім цього, ліквідатором отримано витяг з Державного реєстру обтяжень рухомого майна №53651917 від 09.10.2017 р., змістом якого підтверджується відсутність обтяжень рухомого майна банкрута.

Змістом отриманої ліквідатором інформаційної довідки № 96205397 від 04.09.2017 р. з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об'єктів нерухомого майна щодо ВАТ Львівський дослідний нафтомаслозавод підтверджується факт відсутності в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно відомостей про реєстрацію за банкрутом будь-якого нерухомого майна. При цьому, відомостями з Реєстру прав власності на нерухоме майно підтверджується факт реєстрації за ВАТ Львівський дослідний нафтомаслозавод будівлі нежитлових приміщень фінського будинку загальною площею 58,6кв.м.; будівлі споруди ілової насосної загальною площею 9,8 м.кв., за адресою: м. Львів, вул. Липинського, 27, а також будівлі та споруди майнового комплексу загальною площею 11457,3кв.м., за адресою: м. Львів, вул. Б.Хмельницького, 207.

Разом з тим, наявними в матеріалах справи доказами підтверджується факт продажу вищеперерахованого нерухомого майна банкрута в ліквідаційній процедурі шляхом проведення відповідних аукціонів, погоджених комітетом кредиторів.

Так, будівлю споруди ілової насосної загальною площею 9,8 м.кв., за адресою: м. Львів, вул. Липинського, 27, було реалізовано банкрутом фізичній особі-покупцю згідно з договором купівлі-продажу за реєстр. №1750 від 22.12.2012 року, посвідченого приватним нотаріусом Майхер О.Л., за результатами прилюдних торгів від 20.12.2012 р., що проведені Товарною біржею НАША (протокол №О1802 від 20.12.2012 р.).

Будівлю нежитлових приміщень фінського будинку загальною площею 58,6 кв.м. за адресою: м. Львів, вул. Липинського, 27, було продано банкрутом згідно з договором купівлі-продажу від 15.05.2014 р. юридичній особі-покупцю, за результатами аукціону, що проведений Прикарпатською універсальною товарною біржею (протокол № 32/1 від 30.04.2014 р.).

Запис з Реєстру прав власності на нерухоме майно щодо права власності на будівлі та споруди майнового комплексу банкрута загальною площею 11457,3 кв.м., за адресою: м. Львів, вул. Б.Хмельницького, 207 відповідає відомостям, що зазначені в навному в матеріалах справи свідоцтві про право власності на будівлі та споруди № ЛР0048 від 28.03.2000 р., виданому Личаківською районною адміністрацією Львівської міської ради, яке фіксувало право власності банкрута вказані на будівлі та споруди.

Проте, як підтверджується матеріалами даної справи, зазначені будівлі та споруди ВАТ Львівський дослідний нафтомаслозавод згідно із переліком до свідоцтва про право власності, відчужені в ході проведення ліквідаційної процедури

Довідкою Головного управління Держгеокадастру у Львівській області № 33-13-0.2-10360/2-17 від 31.07.2017 р. підтверджується факт реєстрації за ВАТ Львівський дослідний нафтомаслозавод права постійного користування земельною ділянкою по вул. Б. Хмельницького, 207 у м. Львові, площею 11,9443 га для виробничих потреб; земельною ділянкою по вул. Липинського, 27, Замарстинівська, б/н у м. Львові, площею 2,2891га для виробничих потреб; земельною ділянкою по вул. Богданівська, б/н у м. Львові, площею 4,75 га, для розміщення споруд очистки стічних вод.

Відповідно до ст. 26 Закону України Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом " усі види майнових активів (майно та майнові права) банкрута, які належать йому на праві власності або повного господарського відання на дату відкриття ліквідаційної процедури та виявлені в ході ліквідаційної процедури, включаються до складу ліквідаційної маси, за винятком об'єктів житлового фонду, в тому числі гуртожитків, дитячих дошкільних закладів та об'єктів комунальної інфраструктури, які в разі банкрутства підприємства передаються в порядку, встановленому законодавством, до комунальної власності відповідних територіальних громад без додаткових умов і фінансуються в установленому порядку.

Частиною 1 ст. 78 Земельного кодексу України встановлено, що право власності на землю - це право володіти, користуватися і розпоряджатися земельними ділянками.

Щодо права постійного користування земельною ділянкою, то в ч.1 ст. 92 Земельного кодексу України зазначено, що право постійного користування земельною ділянкою - це право володіння і користування земельною ділянкою, яка перебуває у державній або комунальній власності, без встановлення строку.

Тобто, право постійного користування земельною ділянкою відрізняється від права власності відсутністю такої правомочності, як право розпоряджатися земельною ділянкою. Так як вказані земельні ділянки надавалися банкруту в постійне користування, а не у власність і не належали останньому на праві приватної власності, такі правомірно не було включено до ліквідаційної маси (аналогічних висновків дійшла колегія суддів Вищого господарського суду України в постанові від 09.10.2012 р. у справі № 5002-3/5987-2009 (2-6/5987-2009).

Крім цього, за змістом п. в ч. 1 ст. 141 Земельного кодексу України підставами припинення права користування земельною ділянкою є припинення діяльності релігійних організацій, державних чи комунальних підприємств, установ та організацій.

За наведеного вище господарський суд констатує, що в результаті проведеної ліквідатором роботи будь-яких інших майнових активів, аніж ті, з яких була сформована ліквідаційна маса, у ВАТ Львівський дослідний нафтомаслозавод не має, що підтверджується запитами ліквідатора банкрута та відповідями на них відповідних державних органів, котрі здійснюють реєстрацію та облік рухомого та нерухомого майна.

При цьому, господарським судом констатується, що неподання ліквідатором відповідних інформаційних запитів до органів та установ, що ведуть реєстри майнових прав юридичних осіб та обтяжень таких прав не спричинило негативних наслідків, оскільки не вплинуло на повноту формування ліквідаційної маси банкрута та її продажу в ході ліквідаційної процедури з метою задоволення вимог кредиторів.

Виконуючи вказівки суду касаційної інстанції щодо перевірки факту передачі ліквідатором, у встановленому порядку, документів на зберігання до державної архівної установи та надаючи оцінку доводам скарги голови комітету кредиторів банкрута на дії ліквідатора з тих підстав, що ним не було передано документів на зберігання до державної архівної установи, господарським судом встановлено наступне.

Відповідно до договору № 73/1 про надання послуг з передачі документів на подальше державне зберігання від 10.08.2016 р., укладеного між ВАТ Львіський дослідний нафтомаслозавод та Приватною архівною установою Трудовий архів (ідентифікаційний код 38821456), даній установі було передано документи ВАТ Львіський дослідний нафтомаслозавод із зобов'язанням щодо подальшого передавання на державне зберігання.

Пунктами 2.1.2 вказаного договору передбачено, що Приватна архівна установа Трудовий архів зобов'язана вживати всіх необхідних заходів для забезпечення схоронності документів, відповідно до Переліку типових документів, що створюються під час діяльності органів державної влади та місцевого самоврядування, інших установ, підприємств та організацій, із зазначенням строків зберігання документів , Київ, 2012 р.

Пунктом 2.1.3 договору встановлено, що Приватна архівна установа Трудовий архів зобов'язана нести відповідальність за втрату (нестачу) або пошкодження документів замовника, у відповідності із цим договором та чинним законодавством України з моменту приймання документів від замовника та до моменту передачі їх на подальше зберігання до Державного архіву Львівської області.

Довідкою № 81-Р від 06.09.2016 р., виданою Приватною архівною установою Трудовий архів , підтверджується прийняття установою документів постійного зберігання та з особового складу ВАТ Львіський дослідний нафтомаслозавод за 1976-2016 р. згідно описів справ, із зобов'язанням щодо передачі зазначених документів на подальше державне зберігання.

Наведеним вище підтверджується те, що до винесення судом ухвали про ліквідацію юридичної особи - банкрута ліквідатор забезпечив передачу архівних документів банкрута архівній установі, яка зобов'язувалась передати такі на подальше державне зберігання.

Крім цього, ч. 2 ст. 34 Закону про банкрутство (в редакції, що діяла до 19.01.2013 р. та застосовується до даних правовідносин) встановлено, що після винесення судом ухвали про ліквідацію юридичної особи - банкрута ліквідатор зобов'язаний забезпечити збереженість архівних документів банкрута і, за погодженням із спеціально уповноваженим центральним органом виконавчої влади у сфері архівної справи і діловодства або уповноваженою ним архівною установою, визначити місце подальшого їх зберігання.

Таким чином, змістом вказаної правової норми передбачається обов'язок ліквідатора забезпечити збереженість архівних документів банкрута після винесення судом ухвали про ліквідацію юридичної особи.

При цьому, господарський суд констатує, що на виконання вищенаведеної норми Закону, після винесення судом ухвали про ліквідацію ВАТ Львіський дослідний нафтомаслозавод , документи банкрута були передані на зберігання Державному архіву Львівської області, що підтверджується актом прийому-передачі документів на державне зберігання від 30.01.2017 р.

За наведених вище обставин господарський суд приходить до висновку про належне виконання ліквідатором вимог ч. 2 ст. 34 Закону про банкрутство, у зв'язку з чим відхиляє доводи скарги ТОВ Техномаст на дії ліквідатора з цих підстав.

Виконуючи вказівки суду касаційної інстанції щодо перевірки факту обов'язкового проведення ліквідатором аналізу фінансової, господарської та інвестиційної діяльності боржника, його становища на ринках та надаючи оцінку доводам скарги голови комітету кредиторів банкрута на дії ліквідатора з тих підстав, що ним не проводився вказаний аналіз, господарський судом встановлено наступне.

Як підтверджується матерілами даної справи серед таких наявний аудиторський висновок аудитора ОСОБА_17 (том 4, арк. 29-36), яким досліджувалася господарська діяльність ВАТ Львіський дослідний нафтомаслозавод на предмет виявлення ознак приховуваного, фіктивного банкрутства чи доведення до банкрутства.

Крім того, в матеріалах даної справи (том 4, арк. 62-71) звіт арбітражного керуючого Коляди В.І. від 08.02.2008 р. Про фінансовий аналіз ВАТ Львіський дослідний нафтомаслозавод щодо виявлення ознак неплатоспроможності підприємства та ознак дій з приховування банкрутства, фіктивного банкрутства чи доведення до банкрутства, аналізу фінансово-господарського стану ВАТ Львіський дослідний нафтомаслозавод (зокрема, фінансових, виробничих та інвестиційних аспектів його діяльності).

З метою виконання вказівок суду касаційної інстанції щодо перевірки правомірності вчинення ліквідатором дій по розподілу коштів, отриманих від продажу майна банкрута без затвердження господарським судом звіту про витрати та надаючи оцінку доводам скарги ТОВ Техномаст на дії ліквідатора з тих підстав, що ним проводився розподіл коштів, отриманих від продажу майна банкрута без затвердження господарським судом звіту про витрати, господарський суд відзначає наступне.

Судом встановлено, що рішенням комітету кредиторів ВАТ Львіський дослідний нафтомаслозавод у формі протоколу від 12.07.2016 р. в складі ТОВ Техномаст (голови комітету кредиторів) та ТОВ Варта (члена комітету кредиторів), які в сукупності володіли 100% голосів (98,09% та 1,91% відповідно) погоджено дії ліквідатора банкрута Стадника А.Л. щодо розподілу грошових коштів, одержаних після реалізації майна банкрута в наступному розмірі та порядку: 1) погашення вимог забезпеченого кредитора першої черги - ТОВ Техномаст в розмірі 1575350,10 грн.; 2) оплата витрат, пов'язаних з провадженням у справі про банкрутство в господарському суді та роботою ліквідаційної комісії, а також погашення відповідних грошових вимог поточних кредиторів І-ІІІ черг реєстру вимог кредиторів; 3) зарахування (включення) решти грошових вимог ТОВ Техномаст І черги на суму 8864191,90 грн. в ІV чергу реєстру вимог кредиторів ВАТ Львіський дослідний нафтомаслозавод та відповідно, погашення вимог кредиторів ІV черги із застосуванням принципу пропорційності задоволення вимог кредиторів однієї черги, встановленого ч. 3 ст. 45 Закону України Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом . У зв'язку із прийняттям комітетом кредиторів ВАТ Львіський дослідний нафтомаслозавод вказаного рішення, 10.08.2016 р. на користь ТОВ Техномаст було перераховано грошові кошти в розмірі 1575350,10 грн. в якості погашення вимог І черги реєстру вимог кредиторів, що забезпечені заставою майна боржника.

В подальшому, як підтверджується матеріалами даної справи, рішенням комітету кредиторів ВАТ Львівський дослідний нафтомаслозавод у формі протоколу від 15.09.2016 р. в складі ТОВ Техномаст (голови комітету кредиторів) та ТОВ Варта (члена комітету кредиторів), які в сукупності володіли 100% голосів (98,09% та 1,91% відповідно) було затверджено звіт ліквідатора ВАТ Львівський дослідний нафтомаслозавод арбітражного керуючого Стадника А.Л. від 15.09.2016 р., що містить деталізований виклад понесених витрат за весь період ліквідаційної процедури, в т.ч. щодо виплати винагороди арбітражного керуючого тощо. Вказаний звіт ліквідатора (що у відповідній частині є фактично звітом ліквідатора про витрати) затверджений ухвалою господарського суду Львівської області у даній справі від 15.09.2016 р.

Згідно зі ст. 3-1 Закону про банкрутство (в редакції, що діяла до 19.01.2013 р. та застосовується до даних правовідносин), надання послуг професійного арбітражного керуючого відбувається на платній основі.

Відповідно до ч. 12 ст. 3-1 вказаного Закону оплата послуг, відшкодування витрат арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) у зв'язку з виконанням ним своїх обов'язків здійснюються в порядку, встановленому цим Законом, за рахунок коштів, одержаних від продажу майна боржника, або за рахунок коштів кредиторів чи коштів, одержаних у результаті виробничої діяльності боржника.

Частиною 16 ст. 3-1 Закону про банкрутство звіт про оплату послуг, відшкодування витрат арбітражного керуючого затверджується рішенням комітету кредиторів та ухвалою господарського суду. Ухвала може бути оскаржена у встановленому порядку.

За змістом п. г ч. 1 ст. 31 Закону про банкрутство у першу чергу, за рахунок коштів, одержаних від продажу майна банкрута, відшкодовуються, зокрема, витрати, пов'язані з провадження у справі про банкрутство в господарському суді та роботою ліквідаційної комісії, а саме: витрати арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора), пов'язані з утриманням і збереженням майнових активів банкрута; витрати на оплату праці арбітражних керуючих (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора). Перелічені витрати відшкодовуються після реалізації частини ліквідаційної маси, якщо інше не передбачено цим Законом.

Системний аналіз наведених вище норм Закону у їх взаємному зв'язку не дозволяє господарському суду дійти до беззаперечного висновку про те, що ними не допускається розподілу коштів, отриманих від продажу майна банкрута до затвердження рішенням комітету кредиторів та ухвалою господарського суду звіту про оплату послуг, відшкодування витрат арбітражного керуючого.

Частина 12 ст. 3-1 Закону хоч і встановлює, що оплата послуг, відшкодування витрат арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) у зв'язку з виконанням ним своїх обов'язків здійснюються в порядку, встановленому цим Законом, однак, самого порядку виплати Законом не врегульовано (Законом не визначено моменту, з якого у ліквідатора банкрута виникає право на оплату власних послуг та відшкодування витрат).

При цьому, змістом п. г) ч. 1 ст. 31 Закону про банкрутство визначено, що такі витрати відшкодовуються у першу чергу безпосередньо після реалізації частини ліквідаційної маси і їх відшкодування, за змістом цієї статті, не узалежнюється від факту попереднього затвердження звіту ліквідатора про такі витрати рішенням комітету кредиторів та ухвалою господарського суду.

Статтею 19 Конституції України встановлено, що правовий порядок в Україні ґрунтується на засадах, відповідно до яких ніхто не може бути примушений робити те, що не передбачено законодавством.

За навдених вище обставин, господарський суд приходить до висновку про відсутність в спеціальному законі (Законі про банкрутство) правової норми, яка б зобов'язувала ліквідатора вчиняти дії по розподілу коштів, отриманих від продажу майна банкрута, до затвердження господарським судом звіту про витрати.

При цьому, як вже зазначалося вище, звіт ліквідатора ВАТ Львівський дослідний нафтомаслозавод арбітражного керуючого Стадника А.Л. від 15.09.2016 р., що містить деталізований виклад понесених витрат за весь період ліквідаційної процедури, в т.ч. щодо виплати винагороди арбітражного керуючого тощо, був затверджений рішенням комітету кредиторів банкрута та ухвалою господарського суду.

Крім цього, при наданні оцінки правомірності дій ліквідатора по розподілу коштів, отриманих від продажу майна банкрута, до затвердження господарським судом звіту про витрати, суд керується тим, що Законом про банкрутство, Цивільним кодексом України, а також іншими актами цивільного законодавства передбачено право кредитора (кредиторів) на відшкодування шкоди (стягнення збитків), завданої неналежними діями (бездіяльністю) арбітражного керуючого при виконанні ним своїх повноважень в процедурі банкрутства.

Разом з тим суд констатує, що матеріали даної справи не містять доказів того, що будь-хто з кредиторів чи інших учасників провадження у справі про банкрутство звертався до господарського суду із заявою про відшкодування шкоди (стягнення збитків), заподіяної незаконними діями арбітражного керуючого Стадника А.Л. при виконанні ним своїх повноважень у процедурі банкрутства ВАТ Львіський дослідний нафтомаслозавод .

Господарський суд вважає необґрунтованими доводи скарги ТОВ Техномаст на дії ліквідатора про те, що ним до складу витрат було включено грошові кошти в сумі 8108,00 грн., сплачені за послуги УДАІ за відсутності в звіті ліквідатора відомостей про зареєстровані за банкрутом транспортні засоби. При цьому суд керується тим, що змістом додатку № 4 до звіту ліквідатора від 15.09.2016 р. підтверджуються факти реалізації в складі ліквідаційної маси банкрута, зокрема, транспортних засобів на підставі переліку транспортних засобів, що належали ВАТ Львівський дослідний нафто маслозавод .

Протягом процедури ліквідації ВАТ Львівський дослідний нафтомаслозавод арбітражним керуючим Стадником А.Л. використовувався виключно єдиний ліквідаційний рахунок №2600300601511 в ПАТ Укрексімбанк у м. Львові (МФО 325718).

Виконуючи вказівки суду касаційної інстанції щодо встановлення відомостей про рахунки боржника в банківських установах та доказів їх закриття, господарським судом відзначається те, що листом Головним управлінням ДФС у Львівській області від 06.10.2017 р. за №4980/08-01/11 підтверджено, що згідно даних ІС Податковий блок по ВАТ Львівський дослідний нафтомаслозавод відсутні відкриті розрахункові рахунки в установах банків.

При цьому, матеріалами справи не підтверджується, що в процедурі ліквідації банкрута ліквідатором використовувався будь-який інший рахунок, аніж ліквідаційний.

Також суд відзначає, що ліквідатором в своїх проміжних звітах періодично подавалися комітету кредиторів відомості щодо суми грошових коштів, наявних на ліквідаційному рахунку банкрута.

Надаючи оцінку невиконанню ліквідатором вимог голови комітету кредиторів щодо скликання, організації та проведення зборів комітету кредиторів, як іншого з доводів скарги ТОВ Техномаст на дії ліквідатора, господарським судом встановлено наступні обставини.

Товариство з обмеженою відповідальністю Техномаст (голова комітету кредиторів) звернулося до ліквідатора - арбітражного керуючого Стадника А.Л. з вимогою від 20.04.2017 р. про проведення засідання комітету кредиторів ВАТ Львівський дослідний нафтомаслозавод (рекомендоване поштове відправлення №0101906884900 з описом вкладення у цінний лист).

Змістом вказаної вимоги підтверджується те, що голова комітету кредиторів боржника вимагав від ліквідатора - арбітражного керуючого Стадника А.Л. термінового скликання та організації проведення засідання комітету кредиторів боржника з наступним порядком денним: надання ліквідатором звіту про його діяльність за останні дванадцять місяців; надання ліквідатором інформації про фінансове становище і майно банкрута; надання ліквідатором звіту про використання коштів банкрута у ліквідаційній процедурі; вирішення питання щодо подальших дій в процедурі банкрутства з урахуванням постанови Вищого господарського суду України від 04.04.2017 р.

У зв'язку із залишенням ліквідатором без реагування первинної вимоги голови комітету кредиторів боржника про проведення засідання комітету кредиторів ВАТ Львівський дослідний нафтомаслозавод , ним на адресу ліквідатора скерована повторна вимога від 19.05.2017 р. аналогічного змісту (рекомендоване поштове відправлення №0101906888034 з описом вкладення у цінний лист).

Разом з тим, повторна вимога голови комітету кредиторів боржника про проведення засідання комітету кредиторів ВАТ Львівський дослідний нафтомаслозавод також була залишена ліквідатором поза увагою.

За наведених вище обставин, та як вбачається зі змісту протоколу №1 від 30.06.2017 р. комітету кредиторів ВАТ Львівський дослідний нафтомаслозавод , головою комітету кредиторів - Товариством з обмеженою відповідальністю Техномаст самостійно скликано, організовано та проведено 30.06.2017р. в місті Києві збори комітету кредиторів боржника (банкрута). Також, як підтверджується змістом вказаного протоколу, на зборах вирішено відкласти засідання комітету кредиторів ВАТ Львівський дослідний нафтомаслозавод на 14.07.2017 р. з мотивів неявки на засідання ліквідатора та неподання ним звіту за останні 12 місяців виконання повноважень; вирішено повторно повідомити ліквідатора про необхідність забезпечення ним явки на засідання комітету кредиторів ВАТ Львівський дослідний нафтомаслозавод та подання звіту за останні 12 місяців виконання повноважень.

Зі змісту протоколу № 2 від 14.07.2017 р. комітету кредиторів ВАТ Львівський дослідний нафтомаслозавод вбачається, що головою комітету кредиторів - Товариством з обмеженою відповідальністю Техномаст повторно самостійно скликано, організовано та проведено 14.07.2017 р. в місті Києві збори комітету кредиторів боржника (банкрута).

Також, як підтверджується змістом вказаного протоколу, після заслуховування голови комітету кредиторів боржника вирішено визнати роботу ліквідатора ВАТ Львівський дослідний нафтомаслозавод незадовільною та звернутися до господарського суду з клопотанням про припинення повноважень арбітражного керуючого Стадника А.Л. як ліквідатора боржника.

Відповідно до ч. 1 ст. 16 Закону про банкрутство (в редакції, що діяла до 19.01.2013 р. та застосовується до даних правовідносин) ініціатива проведення перших зборів кредиторів у справі про банкрутство належить розпоряднику майна, який повідомляє кредиторів згідно з реєстром вимог кредиторів та уповноважену особу акціонерів або учасників товариства з обмеженою чи додатковою відповідальністю про місце і час проведення зборів кредиторів та організовує їх проведення.

Також, згідно ч. 3 абзацу 1 ст. 16 вказаного Закону ініціатива проведення зборів кредиторів належить іншим учасникам провадження у справі про банкрутство: збори кредиторів скликаються арбітражним керуючим за його ініціативою або ініціативою комітету кредиторів чи інших кредиторів, сума вимог яких складає не менше однієї третини всіх вимог, включених до реєстру вимог кредиторів, або за ініціативою однієї третини кількості голосів кредиторів.

Частиною 8 ст. 16 Закону про банкрутство встановлено, що до компетенції комітету кредиторів, зокрема, належить прийняття рішення про скликання зборів кредиторів.

Наведене вище дозволяє господарському суду дійти висновку про те, що суб'єктом ініціативи відносно скликання зборів кредиторів може виступати, зокрема, і комітет кредиторів.

Оцінюючи доводи скарги ТОВ Техномаст на дії ліквідатора щодо невиконання ним вимог від 20.04.2017 р. та від 19.05.2017 р. в частині подання комітету кредиторів звіту за останні 12 місяців виконання ліквідатором повноважень, господарським судом відзначається те, що ухвалою господарського суду Львівської області від 19.09.2016 року, залишеною без змін постановою Львівського апеляційного господарського суду від 05.12.2016 р. у даній справі було затверджено звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс банкрута, а також припинено провадження у справі про банкрутство ВАТ Львівський дослідний нафтомаслозавод .

На виконання ухвали господарського суду Львівської області від 19.09.2016 року до Єдиного державного раєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань (надалі - ЄДР) внесено запис про державну реєстрації припинення юридичної особи - ВАТ Львівський дослідний нафтомаслозавод .

Постановою Вищого господарського суду України від 04.04.2017 р. задоволено касаційну скаргу ТОВ Техномаст та скасовано ухвалу господарського суду Львівської області від 19.09.2016 р. і постанову Львівського апеляційного господарського суду від 05.12.2016 р. у даній справі, з направленням справи на новий розгляд до суду першої інстанції.

На підставі постанови Вищого господарського суду України від 04.04.2017 р. по даній справі до ЄДР 31.05.2017 р. внесено запис про відміну державної реєстрації припинення юридичної особи.

За наведеного вище господарським судом констатується, що станом на момент звернення до ліквідатора з вимогами від 20.04.2017 р. та 19.05.2017 р. щодо, зокрема, подання комітету кредиторів звіту за останні 12 місяців виконання ним повноважень , в ЄДР були відсутніми відомості про включення до згаданого Реєстру ВАТ Львівський дослідний нафтомаслозавод .

При цьому судом відзначається, що ліквідатор як станом на 20.04.2017 р., так і на 19.05.2017 р. об'єктивно не міг звітувати за останні 12 місяців виконання ним повноважень, так як такі, починаючи з 19.09.2016 р. по 31.05.2017 р. не могли виконуватися ліквідатором у зв'язку з ліквідацією юридичної особи та внесенням до ЄДР запису про її припинення на підставі судового рішення.

Відносоно доводів скарги ТОВ Техномаст щодо продажу ліквідатором майна банкрута без проведення його інвентаризації, господарським судом відзначається, що провадження у даній справі про банкрутство ВАТ Львівський дослідний нафтомаслозавод порушено ухвалою господарського суду Львівської області від 21.01.2008 р., якою також введено процедуру розпорядження майном та призначено розпорядником майна арбітражного керуючого Коляду В.І.

Матеріалами справи підтверджується (том 4а, аркуші справи №1-159), що арбітражним керуючим Колядою В.І. проводилася інвентаризація майна ВАТ Львівський дослідний нафтомаслозавод .

Постановою господарського суду Львівської області від 27.03.2009 р. у справі №8/8 введено процедуру ліквідації ВАТ Львівський дослідний нафтомаслозавод та ліквідатором призначено арбітражного керуючого Коляду В.І.

Ухвалою господарського суду Львівської області від 03.06.2013 р. у справі №8/8 повноваження ліквідатора ВАТ Львівський дослідний нафтомаслозавод - арбітражного керуючого Коляди В.І. припинено та призначено ліквідатором банкрута арбітражного керуючого Стадника А.Л.

Наявними в матеріалах справи актами інвентаризації від 24.07.2013 р. зафіксована наявність основних засобів ВАТ Львівський дослідний нафтомаслозавод обліковою вартістю 1075384,64 грн.; товарно-матеріальних цінностей обліковою вартістю 1146286,00 грн., а також незавершеного будівництва обліковою вартістю 579504,00 грн.

Вказане майно ВАТ Львівський дослідний нафтомаслозавод загальною обліковою вартістю в сумі 2801174,64 грн., разом з круглою печаткою товариства та правовстановлюючими документами було передано арбітражним керуючим Колядою В.І. арбітражному керуючому Стаднику А.Л, що підтверджується актом приймання-передачі б/н від 15.08.2013 р.

Розбіжностей між даними актів інвентаризації від 24.07.2013 р., проведеними комісією, та актами приймання-передачі майна б/н від 15.08.2013 р., укладеними з арбітражним керуючим Колядою В.І., не виявлено.

Відтак, в ході процедури ліквідації ВАТ Львівський дослідний нафтомаслозавод сформовано ліквідаційну масу банкрута з майна, облікова вартість якого, станом на 15.08.2013 р. (дата передачі майна арбітражним керуючим Колядою В.І. арбітражному керуючому Стадник А.Л.), складала 2801174,64 грн.

Судом встановлено, що реалізація майна банкрута у формі аукціонів з продажу майна організовувалася на підставі договору від 15.11.2013 р. товарною біржею Наша (79035, м. Львів, вул. Зелена, 251) - переможцем конкурсу щодо визначення організатора аукціону з реалізації майна.

Протоколом засідання комітету кредиторів ВАТ Львівський дослідний нафтомаслозавод від 08.08.2013 р. було погоджено реалізацію рухомого майна банкрута - брухту залізнодорожніх рейок R65 - 188 м.п. та R4 - 95 м.п. - за ціною не нижче 62572 грн., що відповідає оцінці згаданого майна, проведеній оцінювачем ОСОБА_19 (висновок від 01.08.2013 р.).

В ході прилюдних торгів, що проводились біржею Наша , було реалізовано вищезгадане нерухоме майно за ціною 65701 грн. (протокол проведення аукціону № 3-226 від 16.12.2013 р.) та складено договір купівлі-продажу №1 від 16.12.2013 р. з переможцем торгів.

Відтак, твердження скаржника про початок продажу майна банкрута без проведення його інвентаризації, спростовуються наявними матеріалами справи № 8/8, що підтверджують проведення інвентаризації як на етапі розпорядження майном ВАТ Львівський дослідний нафтомаслозавод , так і після призначення ліквідатором банкрута арбітражного керуючого Стадника А.Л.

За іншим з доводів скарги ТОВ Техномаст на дії ліквідатора, скаржник покликається на те, що ліквідатором безпідставно, на думку скаржника, не було передано на користь Фонду державного майна України рухоме майно, що знаходилося на балансі банкрута, а саме: амбару кислого гудрону ( інвентарний № 268, рік введення в експлуатацію 1961); котловану (інвентарний № 267/1, рік введення в експлуатацію 1961); амбару кислотного (інвентарний № 411, рік введення в експлуатацію 1979); амбару кислотного гудрону (інвентарний № 389, рік введення в експлуатацію 1972), розміщених в с. Грибовичі Жовківського району Львівської області. Також, скаржником зазначається, що у зв'язку з такими діями ліквідатора вказане рухоме державне майно безпідставно передано третій особі.

Втім, господарським судом зазначається, що наводячи вказані доводи ТОВ Техномаст не обґрунтовано, якими чином вказані дії ліквідатора вплинули на безпосередньо права скаржника. При цьому, суд констатує те, що розгляд даної справи відбувався за участю прокурора, яким не висловлено в будь-якій формі заперечень щодо відповідних дій ліквідатора.

Насамкінець суд відзначає, що оскаржувані дії ліквідатора не спричинили вибуття вказаного майно з власності держави, оскільки таке було передано на відповідальне зберігання ТОВ КОМЕРЦ ПРО 777 згідно з договором від 01.08.2016 р., із зобов'язаннням останнього щодо подальшого зберігання вищенаведеного майна в схоронності, незалежно від можливого припинення дії договору на відповідальне зберігання, зумовленого можливою ліквідацією юридичної особи-поклажодавця.

Відповідно до п. 4 ст. 24 Закону про банкрутство у ліквідаційній процедурі господарський суд розглядає скарги на дії учасників ліквідаційної процедури.

Згідно з п. 4 ст. 25 Закону про банкрутство дії ліквідатора можуть бути оскаржені до господарського суду власником майна (органом, уповноваженим управляти майном) банкрута; особою, яка відповідає за зобов'язаннями банкрута; кожним кредитором окремо або комітетом кредиторів; особою, яка, посилаючись на свої права власника або іншу підставу, передбачену законом чи договором, оспорює правомірність віднесення майнових активів або коштів до ліквідаційної маси.

Відповідно до ст. 3-1 Закону про банкрутство при реалізації своїх прав та обов'язків арбітражний керуючий зобов'язаний діяти сумлінно та розумно з урахуванням інтересів боржника та його кредиторів. Невиконання або неналежне виконання обов'язків, покладених на арбітражного керуючого згідно з цим Законом, може бути підставою для усунення арбітражного керуючого від виконання ним своїх обов'язків.

Невиконання або неналежне виконання обов'язків, покладених на арбітражного керуючого згідно з цим Законом, за відсутності наслідків, передбачених цією статтею, може бути підставою для усунення арбітражного керуючого від виконання ним своїх обов'язків, про що господарський суд виносить ухвалу.

Отже, встановивши невиконання або неналежне виконання обов'язків арбітражним керуючим (розпорядником майна, керуючим санацією, ліквідатором), суд вправі прийняти рішення про усунення арбітражного керуючого від виконання ним своїх обов'язків.

Відповідно до ст. 25 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" ліквідатор з дня свого призначення здійснює, зокрема, такі повноваження: приймає до свого відання майно боржника, вживає заходів по забезпеченню його збереження; виконує функції з управління та розпорядження майном банкрута; здійснює інвентаризацію та оцінку майна банкрута згідно з законодавством; вживає заходів, спрямованих на пошук, виявлення та повернення майна банкрута, що знаходиться у третіх осіб.

Отже, обов'язком ліквідатора є належне виконанням ним усіх повноважень в ході ліквідаційної процедури.

За вищенаведеного господарським судом констатується, що в ході ліквідаційної процедури ліквідатором загалом належно виконувалися повноваження, покладені на нього приписами ст. 25 Закону про банкрутство. При цьому, встановлені судом деякі недоліки в роботі ліквідатора, не були суттєвим порушенням ним своїх обов'язків, у зв'язку із чим суд не вбачає підстав для його усунення від виконання таких обов'язків.

Надаючи оцінку звіту ліквідатора від 15.09.2016 р. та ліквідаційному балансу ВАТ Львівський дослідний нафтомаслозавод , погоджених рішенням комітету кредиторів банкрута у формі протоколу від 15.09.2016 р., господарським судом встановлено, що до звіту ліквідатора долучено реєстр вимог кредиторів ВАТ „Львівський дослідний нафтомаслозавод" з даними про розміри вимог кредиторів, в тому числі погашених, відомості за результатами інвентаризації майна боржника та перелік ліквідаційної маси ВАТ „Львівський дослідний нафтомаслозавод", відомості про реалізацію об'єктів ліквідаційної маси з посиланням на договори купівлі-продажу, протоколи про проведення аукціонів, договори купівлі-продажу майна банкрута на аукціоні, акти про передачу права власності на нерухоме майно. Крім того, до звіту ліквідатора долучено розпорядження Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку № 256-КФ-С-А від 09.09.2016 р. про скасування реєстрації випуску акцій ВАТ „Львівський дослідний нафтомаслозавод ", довідку Приватної архівної установи "Трудовий архів" № 81-Р від 06.09.2016 р. про прийняття документів ВАТ „Львівський дослідний нафтомаслозавод".

Як вбачається із звіту ліквідатора та доданих документів, ліквідатором відповідно до актів інвентаризації від 24.07.2013 р., копії яких долучено до матеріалів справи, встановлено наявність основних засобів ВАТ Львіський дослідний нафтомаслозавод - обліковою вартістю 1075384,64 грн., товарно-матеріальних цінностей - обліковою вартістю 1146286,00 грн., а також незавершеного будівництва - обліковою вартістю 579504,00 грн. Згідно з актами приймання-передачі майна від 15.08.2013 р., укладеними між арбітражним керуючим Стадником А.Л. та арбітражним керуючим Колядою В.І., останній передав установчі та правовстановлюючі документи ВАТ Львіський дослідний нафтомаслозавод , круглу печатку, а також основні засоби - обліковою вартістю 1075384,64 грн., товарно-матеріальні цінності - обліковою вартістю 1146286,00 грн., а також незавершене будівництво - обліковою вартістю 579504,00 грн. Розбіжностей між даними актів інвентаризації від 24.07.2013 р., проведеними комісією та актами приймання-передачі майна від 15.08.2013 р., укладеними з арбітражним керуючим Колядою В.І. не виявлено.

Відтак, упродовж процедури ліквідації ВАТ Львіський дослідний нафтомаслозавод сформовано ліквідаційну масу банкрута з майна, облікова вартість якого станом на 15.08.2013 р. (дата передачі майна арбітражним керуючим Колядою В.І. арбітражному керуючому Стаднику А.Л.) становила 2801174,64 грн. Упродовж ліквідаційної процедури, у виняткових випадках, здійснювалося також і списання майна відповідно до комісійних актів списання при фіксації факту знищення майна внаслідок дії негативних природних факторів, впливу кислоти тощо. Так, згідно з комісійним актом списання від 30.07.2013 р. було списано залізнодорожнє полотно інв. № 579 та переведено наявні рейки в металобрухт. Комісія встановила, що залізнодорожне полотно за інв. № 579 складається із залізнодорожніх рейок Р43 загальною довжиною 190 метрів погонних та Р65 - 375 метрів погонних. Встановлено, що на рубках (звенах) рейок наявні гостродефектні місця (вищерблення глибиною до 5 мм та тріщини, сліди корозії, деформації) - сліди тривалої експлуатації, що свідчать про значний технічний знос вказаного майна та зумовлюють неможливість його використання відповідно до функціонального призначення. Крім того, комісія констатувала, що не вбачається за можливе подальше використання залізнодорожного полотна, оскільки ВАТ Львіський дослідний нафтомаслозавод не володіє власним рухомим залізнодорожним складом та в процедурі ліквідації не виникає необхідності в експлуатації вказаного полотна. Згідно з актом списання товарно-матеріальних цінностей від 21.12.2015 р. проведено комісійний огляд товарно-матеріальних цінностей підприємства, а саме: кабель "ААБПУ", що обліковувався в кількості 160 м.; поліграфічна крошка, що обліковувалася в кількості 200 мішків; компоненти рідких та твердих палив, що обліковувалися в кількості 6,58 т. Комісією встановлено, що наведені ТМЦ є фактично знищені, а саме: кабель зазнав впливу кислот та залишився лише у вигляді розрізнених фрагментів без будь-якої цінності; поліграфічна крошка внаслідок тривалого зберігання на повітрі, втраті цілісності мішків, в яких вона зберігалася, впливу атмосферних явищ (опадів дощу та снігу) перетворилася на глиняноподібну речовину, тобто відбулася повна втрата вартості цього майна; компоненти рідких і твердих палив - т.зв. "мертві залишки", що частково випарувалися через відсутність герметичності ємностей, в яких ці речовини зберігалися, залишок цих компонентів перетворився в темну, негорючу, пластоподібну речовину без будь-якої цінності . У зв'язку із фактичним знищенням внаслідок впливу сторонніх факторів та, відповідно, втратою будь-якої цінності, вирішено списати і вилучити з обліку товарно-матеріальні цінності обліковою вартістю 2127,00 грн., а саме: кабель "ААБПУ" в кількості 160 м. обліковою вартістю 1200,00 грн.; поліграфічну крошку в кількості 200 мішків обліковою вартістю 114,00 грн.; компоненти рідких та твердих палив в кількості 6,58 т. обліковою вартістю 813,00 грн.

Крім того, відповідно до акту списання майна № 1 від 28.01.2016 р. констатовано, що в с. Грибовичі Жовківського району Львівської області в безпосередній близькості до одного з амбарів кислого гудрону перебувало обліковане на балансі ВАТ Львіський дослідний нафтомаслозавод майно - каркас металевий інв. № 312, рік введення в експлуатацію - 1978. Однак, при огляді території амбарів кислих гудронів, комісією встановлено, що вказане майно є фактично знищеним, відтак знаходиться в непридатному стані для подальшого використання та реалізації. Вказане майно з дати введення його в експлуатацію в 1978 р. постійно знаходилося під впливом агресивного кислотного середовища, тому збереглися лише деформовані та знищені залишки цього майна, що покриті шаром кислих гудронів, що нівелює будь-яку цінність майна та унеможливлює реалізацію в будь-якій якості. Отож, у зв'язку із фактичним знищенням майна та втратою будь-якої цінності та перспектив реалізації, вирішено списати і вилучити з обліку вказане майно обліковою вартістю 196,03 грн., а саме: каркас металевий інв. № 312, рік введення в експлуатацію - 1978. Також згідно з актом № 2 від 28.01.2016 р., у зв'язку із знищенням внаслідок впливу сторонніх факторів, втратою будь-якої цінності, перспектив реалізації та використання, списано і вилучено з обліку майно обліковою вартістю 113,43 грн., а саме: ловушка М1/8 інв. № 330, рік введення в експлуатацію - 1977; ловушка М9/10 інв. № 331, рік введення в експлуатацію - 1978; ловушка М11/14 інв. № 332, рік введення в експлуатацію - 1983. Причина списання: комісією встановлено, що вказане майно фактично зруйноване, відтак знаходиться в непридатному стані для подальшого використання та реалізації. Так, дане майно з дати введення його в експлуатацію в період 1978-1983 років постійно знаходилося під впливом агресивного кислотного середовища, а також впливом атмосферних факторів і т.д., що мало наслідком обрушення стінок ловушок, завалення їх ґрунтом тощо, що й зумовило знищення цього майна та, відповідно, втрату будь-якої цінності. Згідно з протоколом комітету кредиторів ВАТ Львіський дослідний нафтомаслозавод від 10.02.2016 р. комітетом кредиторів погоджено дії арбітражного керуючого-ліквідатора ВАТ Львіський дослідний нафтомаслозавод Стадника А.Л. щодо списання, виключення з обліку та виключення з ліквідаційної маси ліквідації ВАТ Львіський дослідний нафтомаслозавод наступного майна: товарно-матеріальних цінностей обліковою вартістю 2127,00 грн., а саме: 1) кабель "ААБПУ" в кількості 160 м. обліковою вартістю 1200,00 грн.; поліграфічна крошка в кількості 200 мішків обліковою вартістю 114,00 грн.; компоненти рідких та твердих палив в кількості 6,58 т. обліковою вартістю 813,00 грн.; 2) каркас металевий інв. № 312, рік введення в експлуатацію - 1978, обліковою вартістю 196,03 грн.; 3) майно обліковою вартістю 113,43 грн., а саме: ловушка М1/8 інв. № 330, рік введення в експлуатацію - 1977; - ловушка М9/10 інв. №331, рік введення в експлуатацію - 1978; ловушка М11/14 інв. № 332, рік введення в експлуатацію - 1983.

Упродовж ліквідаційної процедури було виготовлено та актуалізовано ряд правовстановлюючих документів щодо нерухомого майна ВАТ Львіський дослідний нафтомаслозавод , поновлювалася технічна документація на будівлі та споруди, а також виготовлялася відповідна технічна документація на земельні ділянки, на яких було розташоване нерухоме майно банкрута. У зв'язку із впровадженням Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, було здійснено внесення даних про будівлі та споруди ВАТ Львіський дослідний нафтомаслозавод , які знаходились за адресою: м. Львів, вул. Б. Хмельницького, 207 до вказаного реєстру (отримано витяг № 42243300 від 13.08.2015 р. від Реєстраційної служби Львівського міського управління юстиції). Крім того, вчинялися дії з оформлення відповідних витягів із Державного земельного кадастру щодо земельних ділянок, належних банкруту на праві постійного користування, на яких розташовувалось нерухоме майно банкрута.

З метою визначення вартості майна ВАТ Львіський дослідний нафтомаслозавод , яке включено в ліквідаційну масу ВАТ Львіський дослідний нафтомаслозавод з суб'єктом оціночної діяльності ОСОБА_19 було укладено договір № 0716/13 від 16.07.2013 р. на проведення незалежної оцінки майна. Крім того, на виконання вимог Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" було проведено конкурс щодо визначення організатора аукціону з реалізації майна ВАТ Львіський дослідний нафтомаслозавод . Так, умови конкурсу було опубліковано в оголошенні, розміщеному в газеті "Львівська пошта" № 120 (1445) від 31.10.2013 р. Відповідно до отриманих пропозицій обрано найбільш економічно привабливу (найменший відсоток винагороди організатора торгів) та прийнято рішення від 14.11.2013 р. про визначення Товарної біржі "Наша" (79035, м. Львів, вул. Зелена, 251) переможцем конкурсу та організатором торгів з реалізації майна ВАТ Львіський дослідний нафтомаслозавод . Відповідно до прийнятого рішення з Товарною біржею "Наша" було укладено договір № 25А від 15.11.2013 р. на проведення аукціонів з продажу майна ВАТ Львіський дослідний нафтомаслозавод . Протоколом засідання комітету кредиторів ВАТ Львіський дослідний нафтомаслозавод від 08.08.2013 р. було погоджено реалізацію рухомого майна банкрута - брухту залізнодорожніх рейок R65 - 188 м.п. та R4 - 95 м.п. за ціною не нижче 62572,00 грн., що відповідає оцінці вказаного майна, проведеній оцінювачем ОСОБА_19 (висновок від 01.08.2013 р.). На прилюдних торгах, що проводились біржею "Наша" було реалізовано вказане нерухоме майно за ціною 65701,00 грн. (протокол проведення аукціону № 3-226 від 16.12.2013 р.) та складено договір купівлі-продажу № 1 від 16.12.2013 р. з переможцем торгів. Додатковою угодою № 1 від 03.02.2014 р. спільною згодою сторін було припинено договір № 25А від 15.11.2013 р. на проведення аукціонів з продажу майна ВАТ Львіський дослідний нафтомаслозавод , що укладався з Товарною біржею "Наша".

Умови нового конкурсу щодо визначення організатора аукціону з реалізації майна ВАТ Львіський дослідний нафтомаслозавод було опубліковано в оголошенні, розміщеному в газеті "За вільну Україну плюс" № 5 (486) від 06.02.2014 р. Протоколом засідання комісії з визначення організатора аукціонів з відчуження майна ліквідації ВАТ Львіський дослідний нафтомаслозавод від 24.02.2014 р. було визначено Прикарпатську універсальну товарну біржу організатором аукціону з продажу майна банкрута. Рішенням ліквідатора ВАТ Львіський дослідний нафтомаслозавод від 24.02.2014 р. переможцем конкурсу з надання послуг організатора аукціону з реалізації майна ВАТ Львіський дослідний нафтомаслозавод визначено Прикарпатську універсальну товарну біржу (76000, м. Івано-Франківськ, вул. Шевченка, 9), що запропонувала найменшу суму винагороди (5%) та якою підтверджено належний досвід організатора торгів та відповідну матеріально-технічну базу для проведення торгів. На підставі результатів конкурсу із Прикарпатською універсальною товарною біржею укладено договір на організацію роботи з продажу майна та надання брокерських послуг б/н від 28.02.2014 р.

30.04.2014 р. було проведено аукціон з реалізації нерухомого та рухомого майна ВАТ Львіський дослідний нафтомаслозавод , розташованого за адресою: м. Львів, вул. Липинського, 27, в складі: 1) будівля нежитлових приміщень фінського будинку, загальною площею 58,6 м. кв., до складу якого входять 9 приміщень, що знаходяться за адресою: м. Львів, вул. Липинського, 27; 2) спеціалізоване обладнання та споруди: став-накопичувач - 3000 кв. м. х 1; дамба грунтова - 0,175 км.; шлюз 2-х камерний 1 шт; пісколовка - 1 шт; огорожа - 180 п. м.; ворота 20 кв. м. - 2 шт; хвіртка 1,5 кв. м.; дорога внутрішньомайданчикова - 0,075 км.; водопровід питної води Д425 - 6 п.м.; вбиральня - 2 кв.м.

Початкова вартість цього майна була погоджена комітетом кредиторів ВАТ Львіський дослідний нафтомаслозавод відповідно до протоколу комітету кредиторів від 28.02.2014 р. на суму 330600,00 грн., що відповідає вартості, визначеній оцінювачем СПД ОСОБА_19 згідно з висновком про оцінку майна від 14.02.2014 р. Під час проведення 30.04.2014 р. аукціону з визначення переможця щодо придбання майна ВАТ Львіський дослідний нафтомаслозавод , що проводились Прикарпатською універсальною товарною біржею, протоколом № 32/1 від 30.04.2014 р. переможцем торгів визнано фізичну особу, що запропонувала 3000000,00 грн. за майно, яке розташоване за адресою: м. Львів, вул. Липинського, 27, що визначене на торгах як лот № 1. Відповідно до вимог ч. 3 ст. 71 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" переможцю торгів надано пропозицію для укладення договору купівлі-продажу. Однак, фізична особа відмовилася від купівлі майна, належного підприємству-банкруту. Частиною 1 статті 73 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" передбачено, що у разі відмови або ухилення переможця торгів від підписання договору купівлі-продажу майна протягом п'яти днів з дня отримання цього договору гарантійний внесок йому не повертається і замовник аукціону має право запропонувати укласти договір купівлі-продажу майна учасникові торгів, яким запропонована найбільш висока ціна порівняно з ціною майна, запропонованою іншими учасниками торгів, за винятком переможця торгів. Відповідно до протоколу № 32/1 аукціону з продажу майна підприємства-банкрута від 30.04.2014 р., складеного за результатами аукціону, що проводився Прикарпатською універсальною товарною біржею, а також відповідно до реєстраційних карток учасників аукціону, учасником торгів, яким запропонована найбільш висока ціна порівняно з ціною майна, запропонованою іншими учасниками торгів, за винятком переможця торгів-фізичної особи, є юридична особа із запропонованою сумою в 1000380,00 грн. Зважаючи на викладене, керуючись нормою ч. 1 ст. 73 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" даному товариству було надано пропозицію про укладення договору купівлі-продажу майна, визначеного на згаданому аукціоні як лот № 1, за запропонованою даним учасником аукціону ціною в розмірі 1000380,00 грн. Отримано письмову згоду цієї юридичної особи на укладення договору-купівлі продажу майна. 15.05.2014 р. із вказаною юридичною особою було укладено договір купівлі-продажу майна ВАТ Львіський дослідний нафтомаслозавод , що розташоване за адресою: м. Львів, вул. Липинського, 27 (лот № 1) за ціною в 1380000,00 грн.

Ліквідатором ВАТ Львіський дослідний нафтомаслозавод здійснювалися дії з реалізації рухомого майна ВАТ Львіський дослідний нафтомаслозавод - кислих гудронів кількістю 152497 тон. Загальна початкова вартість продажу 152497 тон гудронів кислих згідно з висновком про вартість майна оцінювача СПД ОСОБА_19 від 02.12.2014 р. становила 2429000,00 грн. без ПДВ або 15,93 грн./т. без ПДВ. Протоколом засідання комітету кредиторів ВАТ Львіський дослідний нафтомаслозавод від 04.12.2014 р. комітетом кредиторів ВАТ Львіський дослідний нафтомаслозавод погоджено початкову вартість продажу вказаного майна відповідно до оціночної вартості, а також надано згоду ліквідатору ВАТ Львіський дослідний нафтомаслозавод на відчуження даного майна за ціною не нижче вказаної. Згідно з відповідним оголошенням, розміщеним на сайті Міністерства юстиції України та сайті ВГС України, перший аукціон з реалізації кислих гудронів було призначено на 21.01.2015 р. Проте, відповідно до листа № 10 від 16.01.2015 р. Прикарпатська універсальна товарна біржа (організатор аукціону) поінформувала, що жодної заявки на участь в аукціоні за запропонованою стартовою ціною не поступило. Керуючись нормою ч. 3 ст. 65 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" (надалі Закон) початкову вартість вказаного майна банкрута було знижено на 20% - до 1943200,00 грн. без ПДВ або до 12,74 грн./т. без ПДВ та опубліковано оголошення про проведення 24.02.2015 р. повторного аукціону. Однак, листом № 41 від 20.02.2015 р. Прикарпатська універсальна товарна біржа поінформувала про те, що до участі у вказаному повторному аукціоні заявок не поступило.

Проведення другого повторного аукціону було призначено на 07.04.2015 р. Початкову вартість 152497 тон гудронів кислих згідно з вимогами ч. 3 ст. 65 Закону було знижено ще на 20% - до 1554560,00 грн. без ПДВ або до 10,20 грн./т. без ПДВ. Однак, на другому повторному аукціоні вказане майно теж не було реалізоване через відсутність заявок. Листом № 68 від 07.04.2015 р. Прикарпатська універсальна товарна біржа поінформувала ліквідатора про те, що до участі у вказаному другому повторному аукціоні заявок не поступило. Відтак, згідно з вимогами ч. 1 ст. 55 Закону усі наведені аукціони визнаються такими, що не відбулися, а майно - 152497 тон гудронів кислих - таким, що не продане на аукціоні.

Частиною 1 статті 44 Закону встановлено, що після проведення інвентаризації та оцінки майна ліквідатор здійснює продаж майна банкрута одним із способів: проведення аукціону, або продаж безпосередньо юридичній або фізичній особі.

Частина 6 статті 44 Закону визначає, що ліквідатор може здійснювати безпосередній продаж активів, що не були продані на аукціоні. У цьому випадку безпосередній продаж може здійснюватися за ціною останніх торгів на аукціоні. У зв'язку з наведеним, зважаючи на те, що активи ВАТ Львіський дослідний нафтомаслозавод , а саме: 152497 тон гудронів кислих не були реалізовані на першому, повторному та другому повторному аукціонах, проведення яких передбачене Законом, комітетом кредиторів ВАТ Львіський дослідний нафтомаслозавод згідно з протоколом від 14.04.2015 р. було надано ліквідатору ВАТ Львіський дослідний нафтомаслозавод згоду на продаж безпосередньо юридичним або фізичним особам 152497 тон гудронів кислих за ціною останніх торгів - 1554560,00 грн. без ПДВ або 10,20 грн. за одну тонну без ПДВ. Однак, вказане майно не було реалізоване шляхом безпосереднього продажу юридичним або фізичним особам за ціною останніх торгів - 1554560,00 грн., оскільки таких пропозицій не надходило.

Також була проведена процедура реалізації комплексу майна ВАТ Львіський дослідний нафтомаслозавод за адресою: м. Львів, вул. Пластова, 19 у складі: будинок насосної станції інв. № 893; будинок фінський інв. № 892; насосна станція стоків інв. № 900; насосна фекальних стоків інв. № 909; автодорога 15-74Н інв. № 906; Буф. став інв. № 895; електромережа інв. № 920; збірник нафтопродуктів інв. № 898; камера утворення пластівців інв. № 898; мережа водопровідна інв. № 922; мережа каналізаційна інв. № 921; накоплювач інв. № 910; під'їзна дорога інв. № 896; приймальна камера інв. № 903; флотатор інв. № 914; флотатор інв. № 915. Однак, вказане майно теж не було реалізоване під час першого, повторного та другого повторного аукціонів. Загальна початкова вартість продажу вказаного майна відповідно до висновку про вартість майна оцінювача СПД ОСОБА_19 від 02.12.2014 р. становила 3042000,00 грн. без ПДВ. Протоколом засідання комітету кредиторів ВАТ Львіський дослідний нафтомаслозавод від 04.12.2014 р. комітетом кредиторів погоджено початкову вартість продажу вказаного майна згідно поданої оціночної вартості, а також надано згоду ліквідатору ВАТ Львіський дослідний нафтомаслозавод на відчуження даного майна за ціною не нижче вказаної. Згідно з відповідним оголошенням, розміщеним на сайті Міністерства юстиції України та сайті ВГС України, перший аукціон з реалізації вказаного майна ВАТ Львіський дослідний нафтомаслозавод було призначено на 02.02.2015 р. Проте, відповідно до листа № 24 від 30.01.2015 р. організатор аукціону - Прикарпатська універсальна товарна біржа повідомила, що станом на 30.01.2015 р. жодної заявки на участь в аукціоні за запропонованою стартовою ціною не поступило. Відтак, згідно з вимогами ч. 1 ст. 55 Закону аукціон визнається таким, що не відбувся. Керуючись нормою ч. 3 ст. 65 Закону початкову вартість вказаного майна ВАТ Львіський дослідний нафтомаслозавод було знижено на 20% - до 2433 600,00 грн. без ПДВ та опубліковано оголошення про проведення 15.04.2015 р. повторного аукціону з реалізації майна. Однак, вказаний комплекс майна ВАТ Львіський дослідний нафтомаслозавод не був проданий на повторному аукціоні через відсутність заявок учасників. Початкову вартість майна ВАТ Львіський дослідний нафтомаслозавод було знижено ще на 20% - до 1946880,00 грн. без ПДВ та опубліковано оголошення про проведення 25.05.2015 р. другого повторного аукціону з реалізації майна. Проте, вказаний аукціон теж не відбувся через відсутність учасників торгів, що підтверджується відповідною публікацією на сайті ВГС України та сайті Міністерства юстиції України.

Реалізовано рухоме майно ВАТ Львіський дослідний нафтомаслозавод , а саме: стаціонарну дизель-електростанцію ДГМА 100М2-2, а також 124 штуки ламп ЛБ-20. Початкову вартість вказаного майна було погоджено в розмірі 18830,00 грн. згідно з протоколом комітету кредиторів від 26.09.2014 р. 19.06.2015 р. Прикарпатською універсальною товарною біржею проведено аукціон, на якому вказане майно було реалізоване за ціною 20713,00 грн., що підтверджується протоколом № 32/1 аукціону з продажу майна підприємства-банкрута від 19.06.2015 р., а також договором купівлі-продажу майна від 19.06.2015 р.

Проведено аукціон з продажу комплексу нерухомого майна площею 1174,6 кв. м., належного ВАТ Львіський дослідний нафтомаслозавод , розташованого за адресою: м. Львів, вул. Б. Хмельницького, 207, загальною площею 1174,6 кв. м., а саме: склади металу "Ш-1", "Щ-1", площею 262,1 кв. м.; адмінкорпус гаражу "Щ-2", площею 185,4 кв. м.; будівля електромайстерні "О-1", площею 108,8 кв. м.; будівля гаражу (майстерня) "Є"'-1", площею 40,6 кв. м.; будівля гаражу "Є"-1", площею 220,5 кв. м.; будівля побутових приміщень "Є-1", площею 155,0 кв. м.; склад реагентів "Є'-1", площею 177,8 кв. м.; електрощитова "М-1", площею 24,4 кв м.; 1961-1991 року побудови, одноповерхові, крім адмінкорпусу гаражу літ. "Щ-2", багато років не експлуатуються, розташовані на наданій у постійне користування земельній ділянці у глибині території підприємства. Загальна початкова вартість продажу вказаного майна згідно з висновком про вартість майна станом на 01.07.2015 р. (оцінювач СПД ОСОБА_19.) становила 1063000,00 грн. без ПДВ. Протоколом комітету кредиторів ВАТ Львіський дослідний нафтомаслозавод № 1 від 03.07.2015 р. ліквідатору ВАТ Львіський дослідний нафтомаслозавод надано згоду на реалізацію нерухомого майна за ціною не нижче 1063000,00 грн. Проведення аукціону було призначено на 11.08.2015 р. Відповідні оголошення про аукціон було опубліковано на сайті Вищого господарського суду України та сайті Міністерства юстиції України (публікації № 19970 від 08.07.2015 р.). Згідно з протоколом № 43/1 аукціону з продажу майна від 11.08.2015 р. переможцем аукціону визнано юридичну особу, що запропонувала за вказане майно 1169300,00 грн. без ПДВ. З переможцем аукціону 14.08.2015 р. було укладено договір купівлі-продажу майна підприємства-банкрута, а також складено акт про передання права власності на нерухоме майно від 14.08.2015 р.

З метою задоволення вимог кредиторів ВАТ Львіський дослідний нафтомаслозавод , згідно з протоколом від 25.02.2016 р. комітетом кредиторів надано ліквідатору ВАТ Львіський дослідний нафтомаслозавод арбітражному керуючому Стаднику А.Л. згоду на продаж на першому аукціоні цілісного майнового комплексу ВАТ Львіський дослідний нафтомаслозавод в складі всіх видів майна, належних даному банкруту, в тому числі: комплексу нерухомого майна, розташованого по вул. Б. Хмельницького, 207 в м. Львові, комплексу нерухомого майна по вул. Пластова, 19 в м. Львові, рухомого майна, належного ВАТ Львіський дослідний нафтомаслозавод , а також кислих гудронів обліковою кількістю 152497 тон. за початковою вартістю 19288610,23 грн., що є сукупністю визнаних у встановленому Законом України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" порядку вимог кредиторів ВАТ Львіський дослідний нафтомаслозавод . Початкова вартість ЦМК на суму 19288610,23 грн. є сукупністю визнаних у встановленому Законом порядку вимог кредиторів згідно з реєстром вимог кредиторів ВАТ Львіський дослідний нафтомаслозавод станом на 01.02.2016 р., з урахуванням вимог, що були задоволені в процедурі банкрутства ліквідації ВАТ Львіський дослідний нафтомаслозавод , а також наявних поточних вимог кредиторів даного банкрута.

ТзОВ "Техномаст", як голова комітету кредиторів та, водночас, як забезпечений кредитор, вказаним протоколом надало згоду на продаж в складі цілісного-майнового комплексу ВАТ Львіський дослідний нафтомаслозавод також й заставного майна - кислих гудронів кількістю 152497 тон., що забезпечували вимоги даного кредитора першої черги реєстру вимог кредиторів боржника.

Керуючись вимогами частини 2 статті 33 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", що визначає перелік майна, що включається в склад ЦМК боржника, до складу ЦМК ВАТ Львіський дослідний нафтомаслозавод було включене усе наявне майно підприємства, підтверджене актами інвентаризації, правовстановлюючими документами, витягом з ЄДР щодо підприємств засновником яких є банкрут, даними щодо дебіторської заборгованості.

Ліквідатором отримано відомості з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань (витяг № 1000731034 від 14.03.2016 р.), що підтвердили наявність права власності ВАТ Львіський дослідний нафтомаслозавод 100% статутного капіталу Дочірнього підприємства "Оіл-Плюс" (код ЄДРПОУ № 33286015), а також на частку в статутному капіталі ТОВ "Аква-Оіл-Плюс" (код ЄДРПОУ № 34306901).

До складу ЦМК включено також й право вимоги зі стягнення дебіторської заборгованості на суму 2149,32 грн. згідно з рішенням Личаківського районного суду м. Львова від 24.02.2012 р. у справі № 2/1312/433/2012 з боржника ОСОБА_20

З Прикарпатською універсальною товарною біржею було укладено відповідний додаток № 2 від 15.03.2016 р. до договору на організацію роботи з продажу майна та надання брокерських послуг б/н від 28.02.2014 р., що визначав початкову вартість ЦМК ВАТ Львіський дослідний нафтомаслозавод на першому аукціоні.

Оголошення про проведення аукціону з продажу ЦМК ВАТ Львіський дослідний нафтомаслозавод , призначеного на 19.04.2016 р. було опубліковане на сайті ВГС України за № 29384 від 18.03.2016 р. Однак, як підтверджується повідомленням про результати проведення аукціону за номером публікації 30602 від 19.04.2016 р., розміщеному на сайті ВГС України, Лот № 1 "Цілісний майновий комплекс ВАТ Львіський дослідний нафтомаслозавод початковою вартістю лоту 19288610,23 грн. без ПДВ - не було продано у зв'язку з відсутністю учасників.

Відтак, 20.04.2016 р. було проведено засідання комітету кредиторів ВАТ Львіський дослідний нафтомаслозавод , на якому ліквідатору Стаднику А.Л. надано згоду на продаж цілісного майнового комплексу ВАТ Львіський дослідний нафтомаслозавод на повторному аукціоні та погоджено умови реалізації. Вказаним протоколом ліквідатору ВАТ Львіський дослідний нафтомаслозавод арбітражному керуючому Стаднику А.Л. надано згоду на продаж цілісного майнового комплексу ВАТ Львіський дослідний нафтомаслозавод у складі всіх видів майна, належних даному банкруту, в т.ч.: комплексу нерухомого майна, розташованого по вул. Б. Хмельницького, 207 в м. Львові, комплексу нерухомого майна по вул. Пластова, 19 в м. Львові, рухомого майна, належного ВАТ Львіський дослідний нафтомаслозавод , а також кислих гудронів обліковою кількістю 152497 тон. на повторному аукціоні - за початковою вартістю, зменшеною на 20 відсотків щодо початкової вартості першого аукціону, тобто за початковою вартістю в розмірі 15430888,18 грн. Крім того, вирішено надати згоду ліквідатору ВАТ Львіський дослідний нафтомаслозавод арбітражному керуючому Стаднику А.Л. на проведення повторного аукціону з можливістю зниження початкової вартості, але не нижче, ніж до граничної вартості, яка становить 50 відсотків початкової вартості, тобто не нижче ніж до 7715444,09 грн. Вказаний підхід ґрунтується на вимогах ч. 2 ст. 66 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" згідно з якою повторний аукціон проводиться з можливістю зниження початкової вартості, але не нижче, ніж до граничної вартості, яка становить 50 відсотків початкової вартості, вказаної в оголошенні про проведення аукціону.

ТзОВ "Техномаст", як голова комітету кредиторів та, водночас, як забезпечений кредитор, зазначеним протоколом надало згоду на продаж в складі цілісного-майнового комплексу ВАТ Львівський дослідний нафтомаслозавод також й заставного майна - кислих гудронів кількістю 152497 тон., що забезпечували вимоги даного кредитора першої черги реєстру вимог кредиторів боржника.

Оголошення про проведення повторного аукціону з продажу ЦМК ВАТ Львіський дослідний нафтомаслозавод , призначеного на 25.05.2016 р. було опубліковане на сайті ВГС України за № 30727 від 22.04.2016 р. Згідно з протоколом № 19/1 від 25.05.2016 р. та додатку до даного протоколу аукціону з визначення переможця щодо придбання цілісного майнового комплексу ВАТ "Львівський дослідний нафтомаслозавод" Прикарпатською універсальною товарною біржею визначено ТзОВ "БК Темп" переможцем аукціону з пропозицією у розмірі 7715444,09 грн. 30.05.2016 р. керівнику вказаного підприємства ліквідатором банкрута передано листа за № 30/05-1 з пропозицією про укладення договору купівлі-продажу ЦМК з проектом договору купівлі-продажу. Листом за № 03-06 від 03.06.2016 р. надало підписаний проект договору купівлі-продажу ЦМК та повідомило, що даним товариством вчиняються дії з погодженням умов співпраці та визначення чіткого переліку документів, необхідних для нотаріального посвідчення договору купівлі-продажу майна банкрута. Листом б/н від 15.06.2016 р. Прикарпатська універсальна товарна біржа повідомила, що станом на 03.06.2016 р. грошові кошти у загальному розмірі 7715444,09 грн. надійшли від переможця аукціону на розрахунковий рахунок біржі. Відповідно до договору купівлі-продажу з аукціону щодо продажу майна підприємства-банкрута від 04.07.2016 р. було реалізовано цілісний майновий комплекс ВАТ Львіський дослідний нафтомаслозавод . Акт про передання права власності на вказане майно було складено 04.07.2016 р.

Щодо погашення дебіторської заборгованості слід зазначити наступне. В ліквідаційній процедурі виявлена дебіторська заборгованість на загальну суму 57051,00 грн., а саме: 47451,00 грн. - боржник НВК "Галичина". Вказана сума боргу була повністю сплачена боржником в добровільному порядку. 9600,00 грн. - боржник ОСОБА_21 Відповідно до рішення Дрогобицького міськрайонного суду Львівської області від 21.12.2011 р. було задоволено позовні вимоги ВАТ Львіський дослідний нафтомаслозавод до колишнього працівника ОСОБА_21 про стягнення суми позики у розмірі 9646,04 грн. Останній здійснив добровільне повне погашення боргу в загальному розмірі 9646,04 грн. Щодо суми боргу в розмірі 2149,00 грн. - боржник ОСОБА_20, то відповідно до рішення Личаківського районного суду м. Львова від 24.02.2012 р. у справі № 2/1312/433/2012 вказану суму боргу було присуджено на користь ВАТ Львіський дослідний нафтомаслозавод . Виконавче провадження перебувало на виконанні у ВДВС Франківського району м. Львова. Державним виконавцям не вдалося стягнути вказану суму боргу, однак, право вимоги зі стягнення дебіторської заборгованості з боржника ОСОБА_20 на суму 2149,32 грн., що підтверджене рішенням Личаківського районного суду м. Львова від 24.02.2012 р. у справі № 2/1312/433/2012 було реалізоване в складі цілісного майнового комплексу ВАТ Львіський дослідний нафтомаслозавод .

Ухвалою господарського суду Львівської області від 18.06.2008 р. у справі № 8/8 затверджено реєстр вимог кредиторів ВАТ Львіський дослідний нафтомаслозавод . Згідно із вказаним реєстром вимоги кредиторів першої черги становили 11045161,90 грн., з них: судові витрати кредиторів (витрати на оплату держмита та витрат на інформаційно-технічне забезпечення судового процесу) на загальну суму 31953,95 грн.; вимоги ТзОВ "Техномаст", що забезпечені заставою на суму 10439542,00 грн.; вимоги АКБ "ФОРУМ" в особі Львівської філії, що були забезпечені заставою на суму 573665,95 грн. Проте, відповідно до рішення Господарського суду Львівської області від 11.11.2008 р. у справі № 26/159 визнано неукладеними договір застави № 0007/07/10-КL/S-1 від 14.03.2007 р. та додатковий договір № 1 до вказаного договору застави, укладені між ВАТ Львіський дослідний нафтомаслозавод та АКБ "Форум", за якими з боку ВАТ Львіський дослідний нафтомаслозавод було передано в заставу АКБ "Форум" товари в обороті. Львівським апеляційним господарським судом прийнято постанову від 17.06.2009 р. у справі № 26/159, відповідно до якої вказане рішення господарського суду Львівської області залишено без змін, а апеляційну скаргу АКБ "Форум" - без задоволення.

Відтак, у зв'язку з набранням рішення господарського суду Львівської області від 11.11.2008 р. у справі № 26/159 законної сили, яким визнано неукладеним договір застави рухомого майна ВАТ Львіський дослідний нафтомаслозавод , тобто таким, що не створює жодних юридичних наслідків для сторін договору, кредиторські вимоги АКБ "ФОРУМ" на суму 573665,95 грн. були включені арбітражним керуючим-ліквідатором ВАТ Львіський дослідний нафтомаслозавод в четверту чергу реєстру вимог кредиторів боржника в якості вимог кредиторів, що не забезпечені заставою.

У період з 25.05.2011 р. до 18.08.2015 р. було повністю погашено конкурсні вимоги кредиторів першої-третьої черги реєстру вимог кредиторів ВАТ Львіський дослідний нафтомаслозавод на загальну суму 1061738,72 грн., що підтверджується копіями платіжних доручень, які долучені до матеріалів справи, а саме: 1) вимоги кредиторів першої черги реєстру вимог кредиторів боржника (окрім вимог, забезпечених заставою) на суму 31953,95 грн., а саме: відшкодування судових витрат кредиторів. 2) вимоги кредиторів другої черги реєстру вимог кредиторів на суму 426981,89 грн., а саме: УПФУ в Личаківському р-ні м. Львова - 403002,56 грн.; ВВД ФСС від НВВ та ПЗ України у м.Львові - 8183,10 грн.; Львівського МЦЗ - 15796,23 грн. 3) вимоги кредиторів третьої черги реєстру вимог кредиторів на суму 602 802,88 грн., а саме: ДПІ у Шевченківському р-ні м.Львова - 561635,54 грн.; ДПІ у Жовківському районі Львівської області - 41167,34 грн.

Стосовно погашення вимог забезпеченого кредитора першої черги реєстру вимог кредиторів - ТОВ "Техномаст", вимоги якого забезпечені заставою кислих гудронів слід зазначити наступне. Згідно з ухвалою господарського суду Львівської області від 18.06.2008 р. у справі № 8/8, розмір таких вимог становив 10439542,00 грн. Сума продажу цілісного майнового комплексу ВАТ Львіський дослідний нафтомаслозавод становила 7715444,09 грн. Відтак, з врахуванням вимог ст. 45 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", вбачалося за необхідне здійснити розподіл коштів, отриманих від реалізації майна ВАТ Львіський дослідний нафтомаслозавод між кредиторами банкрута, з урахуванням того факту, що в складі реалізованого ЦМК наявне майно, що забезпечує вимоги кредитора першої черги - ТзОВ "Техномаст". Ухвалою господарського суду Львівської області у справі № 8/8 від 18.06.2008 р. затверджено реєстр вимог кредиторів ВАТ Львіський дослідний нафтомаслозавод . Згідно з реєстром вимоги забезпеченого кредитора ТзОВ "Техномаст" становлять 10439542,00 грн. У зв'язку з цим, ліквідатором ВАТ Львіський дослідний нафтомаслозавод арбітражним керуючим Стадником А.Л. здійснено розрахунок вартості майна та активів ВАТ Львіський дослідний нафтомаслозавод від 12.07.2016 р., що враховує їх облікову вартість, ціну цілісного майнового комплексу ВАТ Львіський дослідний нафтомаслозавод на першому аукціоні, а також кінцеву ціну реалізації ЦМК на повторному аукціоні. Так, як випливає із зазначеного розрахунку, сума реалізації гудрону кислого в складі ЦМК ВАТ Львіський дослідний нафтомаслозавод становила 1575350,10 грн.

Частиною 2 ст. 42 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" в чинній редакції передбачено, що майно банкрута, що є предметом забезпечення, використовується виключно для задоволення вимог кредитора за зобов'язаннями, які воно забезпечує.

Відтак, на користь ТзОВ "Техномаст", як забезпеченого кредитора першої черги, визначеного ухвалою господарського суду Львівської області у справі № 8/8 від 18.06.2008 р., підлягала перерахуванню грошова сума в розмірі 1575350,10 грн.

Крім того, решта грошових вимог ТзОВ "Техномаст" першої черги на суму 8864191,90 грн. підлягала включенню в четверту чергу реєстру вимог кредиторів ВАТ Львіський дослідний нафтомаслозавод , оскільки реєстр вимог кредиторів сформовано у відповідності до чинної на дату винесення ухвали суду від 18.06.2008 р. Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" № 2344-ХII від 14.05.1992 р. в редакції Закону № 784-XIV від 30.06.1999 з наступними змінами та доповненнями, та на арбітражного керуючого-ліквідатора покладено обов'язок вносити відповідні зміни до реєстру саме з урахуванням специфіки ведення реєстру вимог кредиторів, що затверджений судом по редакції згаданого Закону, що діяла до 18.01.2013 р. (до вступу в силу редакції № 4212-VI від 22.12.2011 р.).

Зазначений підхід щодо включення залишку грошових вимог забезпеченого кредитора І черги в ІV чергу реєстру вимог кредиторів знайшов своє відображення у інформаційному листі ВГС України № 01-8/447 від 17.04.2002 р. "Про деякі питання черговості задоволення вимог кредиторів у справах про банкрутство". Так, в п. 2 вказаного листа зазначено, що: "Відповідно до статті 24 Закону України "Про заставу" у випадках, коли сума, виручена від продажу предмета застави, недостатня для повного задоволення вимог заставодержателя, останній має право, якщо інше не передбачено законом чи договором, одержати суму, якої не вистачає для задоволення його вимоги, з іншого майна боржника у порядку черговості, передбаченої законодавством України. Оскільки Законом не передбачено право заставодержателя на першочергове задоволення його вимог з іншого майна банкрута за недостатності коштів, одержаних від продажу предмета застави, вимоги цього кредитора у частині, не забезпеченій заставою, задовольняються в ліквідаційній процедурі у четверту чергу."

Зважаючи на викладене, з урахування вимог Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", згідно з протоколом засідання комітету кредиторів ВАТ Львіський дослідний нафтомаслозавод від 12.07.2016 р., додатком до якого є вказаний розрахунок вартості майна та активів ВАТ Львіський дослідний нафтомаслозавод від 12.07.2016 р., комітетом кредиторів ВАТ Львіський дослідний нафтомаслозавод в складі ТОВ "Техномаст" (голови) та ТОВ "Варта" (члена комітету) погоджено дії арбітражного керуючого-ліквідатора ВАТ Львіський дослідний нафтомаслозавод Стадника А.Л. з розподілу грошових коштів, одержаних від реалізації ЦМК ВАТ Львіський дослідний нафтомаслозавод , а саме: 1) сплата вимог забезпеченого кредитора першої черги - ТОВ "Техномаст" в розмірі 1575350,10 грн.; 2) оплата витрат, пов'язаних з провадженням у справі про банкрутство в господарському суді та роботою ліквідаційної комісії, а також погашення відповідних грошових вимог поточних кредиторів І-ІІІ черг реєстру вимог кредиторів; 3) зарахування (включення) решти грошових вимог ТОВ "Техномаст" І черги на суму 8864191,90 грн. в ІV чергу реєстру вимог кредиторів ВАТ Львіський дослідний нафтомаслозавод та відповідно, погашення вимог кредиторів ІV черги із застосуванням принципу пропорційності задоволення вимог кредиторів однієї черги, встановленого ч. 3 ст. 45 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом". Відтак, 10.08.2016 р. на користь ТзОВ "Техномаст" було перераховано грошові кошти в розмірі 1575350,10 грн. в якості погашення вимог І черги реєстру вимог кредиторів, що забезпечені заставою майна боржника.

Вимоги кредиторів ІV черги реєстру вимог кредиторів погашені на загальну суму 3627044,05 грн.

Оплата на користь ТзОВ "Нафтагарант" (код ЄДРПОУ № 30964562) як кредитора ІV черги реєстру вимог кредиторів, здійснена шляхом сплати на депозитний рахунок нотаріуса, оскільки зазначений кредитор ухилявся від прийняття виконання зобов'язання з оплати боргу ВАТ Львіський дослідний нафтомаслозавод .

17.08.2016 р. ліквідатору здійснити платіж на відомий ліквідатору розрахунковий рахунок на користь ТзОВ "Нафтагарант", що був відкритий у АТ "Правекс-Банк" не вдалося, оскільки цей розрахунковий рахунок було закрито кредитором. Відповідно до цінного листа арбітражного керуючого Стадника А.Л. № 26/08-1 від 26.08.2016 р. з описом вкладенням, що надсилався на адресу місцезнаходження ТОВ "Нафтагарант" (02081, м. Київ, вул. Здолбунівська, буд. 7-а), арбітражним керуючим надіслано запит про надання відомостей щодо розрахункового рахунку ТзОВ "Нафтагарант" для здійснення оплати коштів у розмірі 124303,65 грн. Однак вказаний лист арбітражного керуючого повернуто поштовим відділенням із поміткою про те, що адресат вибув. Відтак, зобов'язання не може бути виконане безпосередньо у зв'язку з відсутністю кредитора або уповноваженої ним особи у місці виконання зобов'язання, тобто за місцезнаходженням кредитора. У зв'язку з наведеним, на ім'я приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу Трубарової М.В. було подано заяву про прийняття у депозит нотаріуса грошових коштів у розмірі 124303,65 грн. на користь ТзОВ "Нафтагарант" з метою погашення заборгованості перед кредитором. Згідно з квитанцією № 1 від 12.09.2016 р. приватним нотаріусом Трубаровою М.В. підтверджено отримання від ВАТ Львіський дослідний нафтомаслозавод грошових коштів у розмірі 124 303,65 грн. для передачі ТзОВ "Нафтагарант" (02081, м. Київ, вул. Здолбунівська, буд.7-а.; код за ЄДРПОУ № 30964562).

Зважаючи на викладене, погашено вимоги кредиторів І-ІІІ черг реєстру вимог кредиторів, а також частково погашено вимоги кредиторів IV черги реєстру вимог кредиторів на суму 3627044,05 грн.

З метою реалізації в складі ЦМК нерухомого майна, належного ВАТ Львіський дослідний нафтомаслозавод , розташованого по вул. Пластова, 19 в м. Львові, виникла необхідність внесення земельної ділянки площею 4,0093 га в державний земельний кадастр та присвоєння кадастрового номера. Згідно з договором підряду про виконання проектно-пошукових робіт № 01/16/63 від 19.04.2016 р., укладеного із ПП "Геокапітал", виготовлено технічну документацію щодо встановлення меж земельної ділянки в натурі (на місцевості). Вартість робіт згідно з протоколом погодження договірної ціни на виконання робіт та п. 4.1. договору становила 30000,00 грн. та була оплачена 15.07.2016 р. відповідно до платіжного доручення № 7/07.

Згідно з договором підряду про виконання проектно-пошукових робіт № 01/16/73 від 20.05.2016 р., укладеного із ПП "Геокапітал", виготовлено технічну документацію щодо встановлення меж земельної ділянки площею 0,9977 га по вул. Замарстинівська б/н в м. Львові в натурі (на місцевості), що належала ВАТ Львіський дослідний нафтомаслозавод на праві постійного користування згідно з Державним актом на право постійного користування № 1-ЛВ 001528 від 01.09.1998 р. Вартість робіт згідно з протоколом погодження договірної ціни на виконання робіт та п. 4.1. договору становила 14000,00 грн. та була оплачена 15.07.2016 р. відповідно до платіжного доручення № 6/07.

Відповідно до договору № 01/06/16 від 01.06.2016 р., укладеного між ВАТ Львіський дослідний нафтомаслозавод та ФОП ОСОБА_23, зазначеним виконавцем було взято на себе зобов'язання упорядкувати документи фонду ВАТ "Львівський дослідний нафтомаслозавод" за 1945-2016 роки. Згідно з додатком № 1 до цього договору - специфікацією на роботи (послуги) з науково-технічного опрацювання архівних документів загальна вартість робіт з упорядкування документів фонду ВАТ Львіський дослідний нафтомаслозавод становила 63959,00 грн. Виконання вказаних робіт підтверджується погодженими сторонами актом виконаних робіт № 01/06/16-1 від 02.08.2016 р. Оплату робіт здійснено згідно з платіжним дорученням № 3/08 від 10.08.2016 р.

Відповідно до договору № 73/1 про надання послуг з передачі документів на подальше державне зберігання від 10.08.2016 р, укладеного між ВАТ Львіський дослідний нафтомаслозавод та Приватною архівною установою "Трудовий архів" (код ЄДРПОУ № 38821456), даній установі було передано документи ВАТ Львіський дослідний нафтомаслозавод із зобов'язанням щодо подальшого передавання на державне зберігання.

Пунктами 2.1.2. вказаного договору передбачено, що Приватна архівна установа "Трудовий архів" зобов'язана вживати всіх необхідних заходів для забезпечення схоронності документів, відповідно до "Переліку типових документів, що створюються під час діяльності органів державної влади та місцевого самоврядування, інших установ, підприємств та організацій, із зазначенням строків зберігання документів", Київ, 2012 р.

Пунктом 2.1.3. договору встановлено, що Приватна архівна установа "Трудовий архів" зобов'язана нести відповідальність за втрату (нестачу) або пошкодження документів замовника, у відповідності із цим договором та чинним законодавством України з моменту приймання документів від замовника та до моменту передачі їх на подальше зберігання до Державного архіву Львівської області.

Згідно з актом приймання-передачі наданих послуг № 73/2 від 12.08.2016 р. вартість послуг ПАУ "Трудовий архів" згідно з договором № 73/2 від 10.08.2016 р. становила 57156,00 грн. Оплату послуг здійснено згідно з платіжним дорученням № 14/08 від 15.08.2016 р.

Відповідно до довідки № 81-Р від 06.09.2016 р, виданої Приватною архівною установою "Трудовий архів" (вул. Героїв УПА, буд.73, корп.10, офіс 15, м. Львів, 79015. Код ЄДРПОУ № 38821456) підтверджується прийняття документів постійного зберігання та з особового складу Відкритого акціонерного товариства "Львівський дослідний нафтомаслозавод" за 1976-2016 роки згідно з описами справ, а також підтверджено, що зазначені документи будуть передані на подальше державне зберігання.

Регіональне відділення ФДМ України по Л/о листом за вих. № 11/8-813 від 11.02.2008 р. надало Господарському суду Львівської області інформацію про те, що частка держави у статутному фонді ВАТ „Львівський дослідний нафтомаслозавод" (79024, м. Львів, вул. Б. Хмельницького, 207; код ЄДРПОУ № 00152394) відсутня. З метою впорядкування управління державним майном, яке не увійшло до статутних фондів акціонерних товариств, створених у процесі корпоратизації та приватизації, на виконання постанови КМУ від 15.07.1997 р. № 757, регіональним відділенням було проведено інвентаризацію державного майна, яке не увійшло до статутного фонду ВАТ „Львівський дослідний нафтомаслозавод" у процесі корпоратизації. За результатами даної перевірки 17.01.2001 р. складено акт (Том 1, а. с. 110).

ВАТ "Львівський дослідний нафтомаслозавод" створено в процесі корпоратизації на базі Львівського дослідного нафтомаслозаводу згідно з наказом Державного комітету України по нафті і газу (далі - Держкомнафтогаз) від 04.03.1994 № 74 відповідно до Указу Президента України "Про корпоратизацію підприємств" від 15.06.1993 року № 210/93. Держкомнафтогаз, як засновник товариства, в процесі корпоратизації здійснив оцінку вартості майна Львівського дослідного нафтомаслозаводу станом на 01.01.1994 р. та сформував статутний капітал ВАТ "Львівський дослідний нафтомаслозавод" на вказану дату.

Відповідно до Указу та Порядку передачі акцій засновниками ВАТ державним органам приватизації, затвердженого спільним наказом Мінфіну та ФДМУ від 09.08.1993 № 56/342, Держкомнафтогаз за Актом передачі акцій від 23.12.1994 р. передав РВ ФДМУ по Львівській області для подальшого продажу лише належні державі акції ВАТ "Львівський дослідний нафтомаслозавод" та документи, визначені вказаним Порядком.

Ухвалою від 21.03.2008 р. визнано учасником провадження у справі про банкрутство ВАТ „Львівський дослідний нафтомаслозавод" Міністерство палива та енергетики України. Проте листом за вих. № 17/684 від 05.06.2008 р. Міністерство палива та енергетики України повідомило про те, що вказане міністерство не може бути визнано учасником у справі № 8/8 у зв'язку з відсутністю жодних управлінських повноважень щодо ВАТ „Львівський дослідний нафтомаслозавод" (Том 3, а. с. 55).

Відповідно до Переліку майнових комплексів державних підприємств, організацій, їх структурних підрозділів основного виробництва, приватизація або передача в оренду яких не допускається, затвердженого Декретом КМУ від 31.12.1992 № 26-92, згідно з рішенням комісії з корпоратизації Львівського дослідного нафтомаслозаводу (протокол комісії № 3 від 31.01.1994 р.) та Акту оцінки вартості цілісного майнового комплексу Львівського дослідного нафтомаслозаводу, затвердженого Держкомнафтогазом 04.03.1994 р., до статутного капіталу ВАТ "Львівський дослідний нафтомаслозавод" не ввійшли як такі, що не підлягають приватизації, споруди для захоронення промислових відходів (кислих гудронів), а саме: амбар кислого гудрону - інвентарний № 268, рік введення в експлуатацію 1961; котлован - інвентарний № 267/1, рік введення в експлуатацію 1961; амбар кислотний - інвентарний № 411, рік введення в експлуатацію 1979; амбар кислотного гудрону - інвентарний № 389, рік введення в експлуатацію 1972. Місцезнаходження даних об'єктів - с. Грибовичі Жовківського району Львівської області. Вказане майно не було включене в склад майна цілісного майнового комплексу ВАТ Львіський дослідний нафтомаслозавод як таке, що не належить ВАТ Львіський дослідний нафтомаслозавод , оскільки підприємство було лише балансоутримувачем.

Враховуючи наведене, арбітражний керуючий Стадник А.Л. листом № 11/07-1 від 11.07.2016 р., адресованим директору юридичної особи, що придбала ЦМК банкрута включно з рухомим майном - кислими гудронами, запропонував прийняти амбари на відповідальне зберігання. Однак, листом ТзОВ "БК Темп" № 15/07 від 15.07.2016 р. арбітражного керуючого Стадника А.Л. було повідомлено про те, що вказане рухоме майно було продане ТОВ "КОМЕРЦ ПРО 777" та запропоновано адресувати запит про передачу на відповідальне зберігання амбарів кислого гудрону вказаній юридичній особі. Відтак, із ТОВ "КОМЕРЦ ПРО 777" було укладено договір від 01.08.2016 р. на відповідальне зберігання майна, що не ввійшло до статутного капіталу ВАТ Львіський дослідний нафтомаслозавод , що розташоване за адресою: Львівська область, Жовківський район, с. Великі Грибовичі, а саме: амбар кислого гудрону (рік введення в експлуатацію 1961); котлован (рік введення в експлуатацію 1961); амбар кислого гудрону (рік введення в експлуатацію 1972); амбар кислотний (рік введення в експлуатацію 1979).

Також укладено акт приймання-передачі на відповідальне зберігання від 01.08.2016 р., яким зафіксовано зняття цього майна з балансу ВАТ Львіський дослідний нафтомаслозавод та його передачу зазначеному зберігачу на відповідальне зберігання та на баланс.

Крім того, відповідно до гарантійного листа за вих. № 01/08 від 01.08.2016 р. ТОВ "КОМЕРЦ ПРО 777", як власник кислих гудронів, що розташовані у зазначених амбарах, гарантувало подальше зберігання в схоронності вказаного майна в незалежності від можливого припинення дії договору на відповідальне зберігання, зумовленого можливою ліквідацією юридичної особи-поклажодавця. А також гарантувало передачу (повернення) майна (амбарів, котловану) власнику цього майна на першу ж його письмову вимогу.

Відповідно до п. 14 ч. 1 ст. 7 Закону України "Про ліцензування видів господарської діяльності" із змінами і доповненнями, внесеними Законами України від 2 липня 2015 р. N 580-VIII, від 8 грудня 2015 р. N 867-VIII ліцензуванню підлягають такі види господарської діяльності: виробництво особливо небезпечних хімічних речовин, перелік яких визначається Кабінетом Міністрів України, поводження з небезпечними відходами. Не підлягає ліцензуванню зберігання (накопичення) суб'єктом господарювання утворених ним небезпечних відходів, якщо протягом року з дня утворення небезпечні відходи передаються суб'єктам господарювання, що мають ліцензію на поводження з небезпечними відходами.

Крім того, постановою КМУ № 446 від 13.07.2016 р. затверджено ліцензійні умови провадження господарської діяльності з небезпечними відходами. Отже, ліцензія необхідна для поводження з небезпечними відходами (збирання, перевезення, зберігання, оброблення (перероблення, сортування), утилізація, видалення, знешкодження і захоронення.). Проте чинне законодавство України не передбачає необхідності отримання ліцензій на операції (передача на відповідальне зберігання тощо) з технічними спорудами (амбарами і т.д.) - місцями зберігання таких відходів. Також не передбачено обов'язку отримання ліцензії на купівлю-продаж відходів.

На виконання вимог ч. 1 ст. 46 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" згідно з розпорядженням Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку № 256-КФ-С-А від 09.09.2016 р. було скасовано випуск акцій ВАТ "Львівський дослідний нафтомаслозавод" від 03.08.2000 р. № 395/1/00, видане Державною комісією з цінних паперів та фондового ринку. Крім того, НКЦПФР надало також й довідку про відсутність нескасованих випусків цінних паперів ВАТ Львіський дослідний нафтомаслозавод .

З початку ліквідаційної процедури (з 27.03.2009 р.) ВАТ Львіський дослідний нафтомаслозавод отримано доходів на загальну суму 15915227,09 грн., а саме: від продажу майна - 15446239,09 грн.; від оренди майна і надання послуг - 352871,00 грн.; повернення дебіторської заборгованості - 57051,00 грн.; поповнення обігових коштів та понесення витрат арбітражним керуючим - 59066,00 грн. Понесені витрати становлять 15915227,09 грн., а саме: відшкодування судових витрат кредиторам - 31945,00 грн.; задоволення вимог ТОВ "Техномаст" - 4517174,21 грн. (в т. ч. 1575350,10 грн. - І черги вимог; 2941824,11 грн. - IV черги - задоволено 33,2% вимог); задоволення вимог УПФУ в Личаківському р-ні м. Львова - 1703358,68 грн. (в т.ч. 403002,56 грн. ІІ черги вимог - задоволено 100% вимог); задоволення вимог Львівського міського центру зайнятості - 55031,00 грн. (в т. ч. 15796,23 грн. ІІ черги вимог - задоволено 100% вимог); задоволення вимог ВВД ФСС від НВ та ПЗ України у м. Львові - 25508,00 грн. (в т.ч. 8183,10 грн. ІІ черги вимог - задоволено 100% вимог); задоволення вимог ДПІ у Шевченківському районі м. Львова - 1623911,76 грн. (в т.ч. 531635,54 грн. ІІІ черги вимог - задоволено 100% вимог); задоволення вимог ДПІ у Жовківському районі Львівської області - 79369,34 грн. (в т.ч. 41167,34 грн. ІІІ черги вимог - задоволено 100% вимог); задоволення вимог ТОВ "Варта" - 135905,57 грн. (в т.ч. 60803,57 грн. ІV черги вимог - задоволено 33,2% вимог); задоволення вимог ПАТ "Банк Форум" - 190386,71 грн. (в т.ч. 190386,71 грн. ІV черги вимог - задоволено 33,2% вимог); задоволення вимог ПАТ "ДАТ "Чорноморнафтогаз" - 72443,34 грн. (в т.ч. 72443,34 грн. ІV черги вимог - задоволено 33,2% вимог); задоволення вимог ТОВ "Інститут судових експертиз та права" - 36 898,10 грн. (в т.ч. 36898,10 грн. ІV черги вимог - задоволено 33,2% вимог); задоволення вимог ТОВ "Нафтагарант" - 124303,65 грн. (в т. ч. 124303,65 грн. ІV черги вимог - задоволено 33,2% вимог); задоволення вимог ТОВ "Автоцентр "Мотор Сіті" - 26145,63 грн. (в т. ч. 26145,63 грн. ІV черги вимог - задоволено 33,2% вимог); задоволення вимог ТОВ "Україна-Енерго" - 152898,18 грн. (в т. ч. 152898,18 грн. ІV черги вимог - задоволено 33,2% вимог); задоволення вимог ЛМКП "Львівводоканал" - 14703,21 грн. (в т.ч. 14703,21 грн. ІV черги вимог - задоволено 33,2% вимог); задоволення вимог ПАТ "ІЕК "ІНЕКО" - 6637,55 грн. (в т.ч. 6637,55 грн. ІV черги вимог - задоволено 33,2% вимог); погашення заборгованості із заробітної плати - 2268805,00 грн.; погашення позики перед ТОВ "Техномаст", отриманої для виплати заробітної плати працівникам ВАТ "ЛДНМЗ" - 809000 грн.; відрахування у ФСС ТВП - 1276,00 грн.; відрахування по єдиному соціальному внеску - 618204,50 грн.; витрати на електроенергію - 328443,64 грн.; послуги з техн. інвентаризації та реєстрації - 34072,00 грн.; послуги експерта-оцінювача - 250000,00 грн.; послуги ЗМІ - 1434,00 грн.; витрати з проведення екологічного аудиту - 35000,00 грн.; витрати по ліквідації витоків інфільтрату - 56700,00 грн.; юридичні послуги - 125500,00 грн.; винагорода арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) - 700500,00 грн.; послуги банку - 25652,12 грн.; послуги УДАІ у Львівській області - 8108,00 грн.; господарські витрати - 114314,00 грн.; витрати, пов'язані з передачею відомчого житлового будинку - 5669,00 грн.; послуги залізниці - 10400,00 грн.; послуги нотаріуса - 14274,00 грн.; послуги біржі - 544646,90 грн.; судові витрати - 1110,00 грн.; послуги з відключення від газових мереж - 1445,00 грн.; відшкодування витрат арбітражного керуючого на поповнення обігових коштів - 57620,00 грн.; послуги охоронної фірми - 20000,00 грн.; послуги з виготовлення документації на землю - 274000,00 грн.; винагорода за цивільно-правовими договорами - 582629,00 грн.; оплата послуг бухгалтера - 108680 грн.; послуги з передачі документів тривалого зберігання в архів - 121115,00 грн.

Як вбачається із звіту ліквідатора та доданих документів, вимоги кредиторів: ТзОВ "Техномаст" на загальну суму 10642139,41 грн., а саме: вимоги четвертої черги реєстру вимог кредиторів на суму 5922367,79 грн.; вимоги шостої черги реєстру вимог кредиторів на суму 4719771,62 грн.; АКБ "Форум" на загальну суму 407102,57 грн., а саме: вимоги четвертої черги реєстру вимог кредиторів на суму 383279,24 грн.; вимоги шостої черги реєстру вимог кредиторів на суму 23823,33 грн.; ЛМКП "Львівводоканал" на загальну суму 31549,78 грн., а саме: вимоги четвертої черги реєстру вимог кредиторів на суму 29599,93 грн.; вимоги шостої черги реєстру вимог кредиторів на суму 1949,85 грн.; ТзОВ "Україна-Енерго" на загальну суму 463685,67 грн., а саме: вимоги четвертої черги реєстру вимог кредиторів на суму 307 808,77 грн.; вимоги шостої черги реєстру вимог кредиторів на суму 155876,90 грн.; ДАТ "Чорноморнафтогаз" - вимоги четвертої черги реєстру вимог кредиторів на суму 145840,17 грн.; ТзОВ "Інститут судових експертиз та права" - вимоги четвертої черги реєстру вимог кредиторів на суму 74281,83 грн.; ТзОВ "Нафтагарант" - вимоги четвертої черги реєстру вимог кредиторів на суму 250243,35 грн.; ТзОВ "Автоцентр "Мотор Сіті" - вимоги четвертої черги реєстру вимог кредиторів на суму 52635,37 грн.; ТзОВ "Варта" - вимоги четвертої черги реєстру вимог кредиторів на суму 122 407,43 грн.; ПАТ "Інвестиційна енергетична компанія "ІНЕКО" - вимоги четвертої черги реєстру вимог кредиторів на суму 13362,45 грн.; ДПІ у Шевченківському р-ні м. Львова - вимоги шостої черги реєстру вимог кредиторів на суму 7277,81 грн.; ДПІ у Жовківському районі Головного управління ДФС у Львівській області - вимоги шостої черги реєстру вимог кредиторів на суму 270,39 грн.; УПФУ у Личаківському р-ні м.Львова - вимоги шостої черги реєстру вимог кредиторів на суму 130810,45 грн.; ТзОВ "Інститут інформатики і управління" - вимоги шостої черги реєстру вимог кредиторів на суму 15654,16 грн. є непогашеними у зв'язку з відсутністю грошових коштів та майнових активів у банкрута. Згідно з ч. 5 ст. 31 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" вимоги, заявлені після закінчення строку, встановленого для їх подання, не розглядаються і вважаються погашеними. Відповідно до ч. 6 ст. 31 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" вимоги, не задоволені за недостатністю майна, вважаються погашеними.

Відповідно до абз. 6 ч. 1 ст. 32 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" господарський суд після заслуховування звіту ліквідатора та думки членів комітету кредиторів або окремих кредиторів виносить ухвалу про затвердження звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу. Згідно з ч. 2 ст. 32 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" якщо за результатами ліквідаційного балансу після задоволення вимог кредиторів не залишилося майна, господарський суд виносить ухвалу про ліквідацію юридичної особи - банкрута.

Судом встановлено, що на виконання вимог ст. 25 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" в ході ліквідаційної процедури ліквідатором проведені заходи, направлені на виявлення активів банкрута для погашення кредиторської заборгованості; проведена інвентаризація майна боржника та сформована ліквідаційна маса. Оцінка майна боржника була проведена відповідно до вимог законодавства про оцінку майна, майнових прав та професійну оціночну діяльність.

За рахунок коштів, отриманих від реалізації наявних майнових активів боржника повністю погашені кредиторські вимоги першої-третьої черг та частково погашені вимоги четвертої черги; частина кредиторських вимог четвертої черги залишилась непогашеною в зв`язку з недостатністю майнових активів боржника.

В результаті проведеної ліквідатором роботи будь-яких інших майнових активів, необхідних для ведення виробничої діяльності, у боржника немає, що підтверджується запитами ліквідатора банкрута та відповідями на них відповідних державних органів, що здійснюють реєстрацію та облік рухомого та нерухомого майна.

Згідно з ч. 6 ст. 31 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" вимоги не задоволені за недостатністю майна, вважаються погашеними.

Відповідно до п. 6 ст. 40 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" провадження у справі про банкрутство підлягає припиненню, якщо затверджено звіт ліквідатора у порядку, передбаченому ст. 32 цього Закону.

Розглянувши звіт ліквідатора про виконану роботу та додатки до нього, суд приходить до висновку, що ліквідатором дотримано порядку формування ліквідаційної маси, продажу активів банкрута та використання отриманих у ході ліквідаційної процедури коштів, тому є підстави для затвердження звіту ліквідатора, ліквідаційного балансу банкрута з припиненням банкрута, як юридичної особи, та припинення провадження у справі про банкрутство.

Зважаючи на вищенаведене, враховуючи відсутність в суду підстав для задоволення скарги ТОВ Техномаст на дії (бездіяльність) ліквідатора - арбітражного керуючого Стадника А.Л. та припинення його повноважень, суд вбачає за доцільне відмовити в задоволенні заяв арбітражного керуючого Яворського В.М. від 15.09.2017 р. за № 10/09-2017, арбітражного керуючого Комлика І.С. від 19.07.2017 р. про згоду на участь у справі та в клопотанні арбітражного керуючого Комлика І.С. від 19.07.2017 р.

Крім того, 19.09.2016 р. ПАТ Інвестиційна енергетична компанія ІНЕКО подала на адресу суду заяву про заміну кредитора з Товариства з обмеженою відповідальністю "Варта" на ПАТ Інвестиційна енергетична компанія ІНЕКО на суму 20000,00 грн. (за вхідн. № 4482/16 від 19.09.2016 р.). Як вбачається із матеріалів справи, 27.02.2013 р. між ТзОВ "Варта" та ПАТ Інвестиційна енергетична компанія ІНЕКО укладено договір № Р/1 про відступлення права вимоги (цесії). Відповідно до п. п. 1, 2, 3 договору про відступлення права вимоги (цесії) № Р/1 від 27.02.2013 р. в порядку та на умовах, визначених цим договором, первісний кредитор (ТзОВ "Варта") відступає новому кредитору (ПАТ Інвестиційна енергетична компанія ІНЕКО ), а новий кредитор набуває право вимоги, належне первісному кредиторові, і стає кредитором за договором про надання послуг з охорони № 13/2007 від 02.04,2007 р., укладеного між первісним кредитором і ВАТ „Львівський дослідний нафтомаслозавод". За цим договором новий кредитор набуває право вимагати від боржника належного виконання наступних обов'язків: сплати частини заборгованості по сплаті послуг охорони за договором про надання послуг з охорони № 13/2007 від 02 квітня 2007 р. на суму 20000,00 грн. До нового кредитора переходить право вимагати від боржника за цим договором належного та реального виконання обов'язку з погашення частини заборгованості у розмірі 20000,00 грн. за послуги з охорони отримані боржником від первісного кредитора за договором про надання послуг з охорони № 13/2007 від 02 квітня 2007 р. До заяви ПАТ Інвестиційна енергетична компанія ІНЕКО про заміну кредитора долучено копію договору про відступлення права вимоги (цесії) № Р/1 від 27.02.2013 р., копію платіжного доручення № 32 від 06.03.2013 р. на суму 20000,00 грн. про перерахування ПАТ Інвестиційна енергетична компанія ІНЕКО Товариству з обмеженою відповідальністю "Варта" 20000,00 грн. Відповідно до ч. 1 ст. 512 ЦК України кредитор у зобов'язанні може бути замінений іншою особою внаслідок передання ним своїх прав іншій особі за правочином (відступлення права вимоги). Пунктом 51 постанови Пленуму Верховного суду України "Про судову практику в справах про банкрутство" № 15 від 18.12.2009 р. передбачено, що статтею 512 ЦК встановлено підстави заміни кредитора у зобов'язанні, в тому числі й грошовому. Законом не передбачено заборони на перехід прав кредиторів за грошовими зобов'язаннями до іншої особи у провадженні у справі про банкрутство. Тому арбітражні керуючі мають вносити до реєстру відомості про заміну кредиторів за грошовими зобов'язаннями у разі переходу їх права вимоги відповідно до правил ЦК, а господарські суди - зобов'язувати арбітражних керуючих вносити відповідні зміни до реєстру в разі оскарження необґрунтованої відмови арбітражних керуючих у внесенні відомостей про заміну кредитора. Особа, до якої перейшли права кредитора під час провадження у справі про банкрутство, отримує статус учасника провадження відповідно до абзацу двадцять другого статті 1 Закону. Заміна кредитора у зобов'язанні не впливає на права та обов'язки боржника і не потребує його згоди, якщо така згода не передбачена договором або законом. Згідно з ч. 1 ст. 25 ГПК України у разі смерті або оголошення фізичної особи померлою, припинення діяльності суб'єкта господарювання шляхом реорганізації (злиття, приєднання, поділу, перетворення), заміни кредитора чи боржника в зобов'язанні, а також в інших випадках заміни особи у відносинах, щодо яких виник спір, господарський суд залучає до участі у справі правонаступника відповідної сторони або третьої особи на будь-якій стадії судового процесу. Враховуючи наведене, суд вважає за необхідне заяву ПАТ Інвестиційна енергетична компанія ІНЕКО задоволити та здійснити заміну кредитора - Товариство з обмеженою відповідальністю "Варта" на кредитора - ПАТ Інвестиційна енергетична компанія ІНЕКО на суму 20000,00 грн.

Керуючись ст.ст. 1, 5, 24, 31, 32, п. 6. ст. 40 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" № 2344-ХII від 14.05.1992 р. в редакції Закону № 784-XIV від 30.06.1999 з наступними змінами та доповненнями, п. 1-1 Розділу Х "Прикінцеві та перехідні положення" Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" в редакції Закону № 4212-VI від 22.12.2011 р. з наступними змінами та доповненнями -

У Х В А Л И В:

1. В задоволенні скарги Товариства з обмеженою відповідальністю Техномаст на дії (бездіяльність) арбітражного керуючого від 01.06.2017 р. відмовити.

2. В задоволенні заяви арбітражного керуючого Яворського В.М. від 15.09.2017 р. за № 10/09-2017 відмовити.

3. В задоволенні заяви арбітражного керуючого Комлика І.С. від 19.07.2017 р. відмовити.

4. В задоволенні клопотання арбітражного керуючого Комлика І.С. від 19.07.2017 р. відмовити.

5. Клопотання ліквідатора від 17.10.2017 р. задоволити.

6. Здійснити заміну кредитора - Товариства з обмеженою відповідальністю "Варта" (49044, м. Дніпропетровськ, пр-к К. Маркса, 34/9; ідентифікаційний код № 30982670) на кредитора - Публічне акціонерне товариство "Інвестиційна енергетична компанія "ІНЕКО" (03039, м. Київ, вул. М. Грінченка, буд. 18; ідентифікаційний код № 22925945) на суму 20000,00 грн. - четверта черга реєстру вимог кредиторів Відкритого акціонерного товариства „Львівський дослідний нафтомаслозавод".

7. Звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс банкрута - Відкритого акціонерного товариства „Львівський дослідний нафтомаслозавод" (79024, м. Львів, вул. Б. Хмельницького, 207; ідентифікаційний код № 00152394) затвердити.

8. Повноваження ліквідатора Відкритого акціонерного товариства „Львівський дослідний нафтомаслозавод" Стадника Андрія Любомировича, свідоцтво про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) № 1401 від 09.07.2013 р. припинити.

9. Вимоги ТзОВ "Техномаст" на загальну суму 10642139,41 грн., а саме: вимоги четвертої черги реєстру вимог кредиторів на суму 5922367,79 грн.; вимоги шостої черги реєстру вимог кредиторів на суму 4719771,62 грн.; АКБ "Форум" на загальну суму 407102,57 грн., а саме: вимоги четвертої черги реєстру вимог кредиторів на суму 383279,24 грн.; вимоги шостої черги реєстру вимог кредиторів на суму 23823,33 грн.; ЛМКП "Львівводоканал" на загальну суму 31549,78 грн., а саме: вимоги четвертої черги реєстру вимог кредиторів на суму 29599,93 грн.; вимоги шостої черги реєстру вимог кредиторів на суму 1949,85 грн.; ТзОВ "Україна-Енерго" на загальну суму 463685,67 грн., а саме: вимоги четвертої черги реєстру вимог кредиторів на суму 307808,77 грн.; вимоги шостої черги реєстру вимог кредиторів на суму 155876,90 грн.; ДАТ "Чорноморнафтогаз" - вимоги четвертої черги реєстру вимог кредиторів на суму 145840,17 грн.; ТзОВ "Інститут судових експертиз та права" - вимоги четвертої черги реєстру вимог кредиторів на суму 74281,83 грн.; ТзОВ "Нафтагарант" - вимоги четвертої черги реєстру вимог кредиторів на суму 250243,35 грн.; ТзОВ "Автоцентр "Мотор Сіті" - вимоги четвертої черги реєстру вимог кредиторів на суму 52635,37 грн.; ТзОВ "Варта" - вимоги четвертої черги реєстру вимог кредиторів на суму 122407,43 грн.; ПАТ "Інвестиційна енергетична компанія "ІНЕКО" - вимоги четвертої черги реєстру вимог кредиторів на суму 13362,45 грн.; ДПІ у Шевченківському р-ні м. Львова - вимоги шостої черги реєстру вимог кредиторів на суму 7277,81 грн.; ДПІ у Жовківському районі Головного управління ДФС у Львівській області - вимоги шостої черги реєстру вимог кредиторів на суму 270,39 грн.; УПФУ в Личаківському р-ні м. Львова - вимоги шостої черги реєстру вимог кредиторів на суму 130810,45 грн.; ТзОВ "Інститут інформатики і управління" - вимоги шостої черги реєстру вимог кредиторів на суму 15654,16 грн. вважати погашеними.

10. Відкрите акціонерне товариство „Львівський дослідний нафтомаслозавод" (79024, м. Львів, вул. Б. Хмельницького, 207; ідентифікаційний код № 00152394) ліквідувати.

11. Провадження у справі № 8/8 про банкрутство Відкритого акціонерного товариства „Львівський дослідний нафтомаслозавод" (79024, м. Львів, вул. Б. Хмельницького, 207; ідентифікаційний код № 00152394) припинити.

12. Копію ухвали надіслати кредиторам, Національній комісії з цінних паперів та фондового ринку, представнику працівників боржника, Львівській міській раді, Грибовицькій сільській раді (80380, с.Грибовичі, Жовківський район, Львівська область), Головному управлінню Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Львівській області (79008, м.Львів, вул. Підвальна,6), Державному управлінню охорони навколишнього природного середовища у Л/о (79026, м.Львів, вул.Стрийська, 98), Відділу з питань банкрутства ГТУЮ у Львівській області (79005, м. Львів, пл. Шашкевича,1), Міністерству екології та природних ресурсів України (03035, м.Київ, вул.Урицького, 35); Державній службі України з надзвичайних ситуацій (01030, м.Київ, вул.О.Гончара, 55а); Департаменту з питань цивільного захисту Львівської обласної державної адміністрації (79039, м. Львів, вул. Шевченка, 90); Львівській обласній державній адміністрації (79000, м.Львів, вул. Винниченка, 18); Державній екологічній інспекції у Львівській області (79026,м.Львів, вул.Стрийська, 98); ДПІ у Жовківському районі ГУ ДФС у Л/о (80300, вул. Св. Трійці, 10, м.Жовква, Львівська область), Жовківській районній державній адміністрації (80300, вул. Львівська, 40, м. Жовква, Львівська область), ВДВС Шевченківського РУЮ, Головному управлінню статистики у Львівській області, державному реєстратору для проведення державної реєстрації припинення юридичної особи, Регінальному відділенню Фонду державного майна України у Львівській області.

Суддя Артимович В.М.

Дата ухвалення рішення18.10.2017
Оприлюднено03.11.2017
Номер документу69902600
СудочинствоГосподарське
Сутьбанкрутство Відкритого акціонерного товариства „Львівський дослідний нафтомаслозавод", м. Львів

Судовий реєстр по справі —8/8

Ухвала від 25.02.2019

Господарське

Західний апеляційний господарський суд

Мирутенко Олександр Леонтійович

Ухвала від 04.02.2019

Господарське

Західний апеляційний господарський суд

Мирутенко Олександр Леонтійович

Ухвала від 18.12.2018

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Жуков С.В.

Ухвала від 11.12.2018

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Жуков С.В.

Ухвала від 20.11.2018

Господарське

Західний апеляційний господарський суд

Мирутенко Олександр Леонтійович

Ухвала від 07.11.2018

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Жуков С.В.

Ухвала від 23.10.2018

Господарське

Західний апеляційний господарський суд

Мирутенко Олександр Леонтійович

Ухвала від 05.10.2018

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Жуков С.В.

Ухвала від 19.09.2018

Господарське

Львівський апеляційний господарський суд

Желік Максим Борисович

Ухвала від 07.09.2018

Господарське

Львівський апеляційний господарський суд

Желік Максим Борисович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні