Ухвала
від 19.10.2017 по справі 646/5388/17
ЧЕРВОНОЗАВОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

Справа № 646/5388/17

№ провадження 1-кс/646/4972/2017

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

19.10.2017 року м.Харків

Слідчий суддя Червонозаводського районного суду м. Харкова ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участі прокурора ОСОБА_3 , розглянувши клопотання старшого слідчого другого слідчого відділу слідчого управління прокуратури Харківської області ОСОБА_4 , про надання тимчасового доступу до речей і документів за матеріалами досудового розслідування внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 42017220000000556 від 12.06.2017, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст. 368 КК України,

В С Т А Н О В И В :

18 жовтня 2017 року в провадження слідчого судді Червонозаводського районого суду надійшло зазначене клопотання.

В обгрунтування клопотання слідчий зазначив, що ОСОБА_5 , працюючи на посаді начальника митного посту « ІНФОРМАЦІЯ_1 » ІНФОРМАЦІЯ_2 , діючи у групі з фізичними особами-підприємцями імпортерами газу скрапленого та ГСМ та їх представниками, одержав неправомірну вигоду в особливо великому розмірі.

На теперішній час обвинувальні акти стосовно 7 осіб за вказаними обставинами скеровано до суду, а стосовно обвинувачених обрано запобіжні захід у вигляді тримання під вартою.

В ході досудового розслідування кримінального провадження, №12016220000000760 від 13.07.2016 встановлено інші ґрунтовні обставини що свідчать про факти протиправної діяльності низки осіб на території України, діючи за попередньою змовою з ОСОБА_5 надавали неправомірну вигоду останньому з метою ввезення ГСМ з порушенням вимог діючого законодавства, у зв`язку з чим, розпочато досудове розслідування та на теперішній час у провадженні другого слідчого відділу слідчого управління прокуратури Харківської області перебуває кримінальне провадження №42017220000000556 від 12.06.2017, за фактом одержання неправомірної вигоди посадовими особами « ІНФОРМАЦІЯ_1 » ІНФОРМАЦІЯ_2 за ознаками правопорушення передбаченого ч.3 ст.368 КК України.

В межах кримінального провадження встановлено фактичні обставини, що свідчать про причетність ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , до злочину, пов`язаного із наданням неправомірної вигоди ОСОБА_5 за безперешкодне оформлення відповідних митних документів та усунення будь-яких формальних перешкод для ввезення газу скрапленого, не проведення митного огляду та відібрання проб стосовно вантажів що ввозяться ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » на митну територію України, а також забезпечення митного оформлення операцій з імпорту вказаних вище товарів поза робочим часом посадовими особами митного посту « ІНФОРМАЦІЯ_1 » ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Так, протягом 2016 року ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , здійснюючи господарську діяльність в сфері зовнішньоекономічної діяльності пов`язаної із імпортом газу скрапленого з використанням підконтрольних йому підприємств в тому числі ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 », « ІНФОРМАЦІЯ_5 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 », діючи з корисливих мотивів, вступив у попередню злочинну змову з начальником митного посту « ІНФОРМАЦІЯ_1 » ІНФОРМАЦІЯ_2 громадянином ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_7 , який в свою чергу займає відповідальне становище, з метою надання неправомірної вигоди у вигляді щомісячних перерахувань для забезпечення останнім безперешкодного оформлення відповідних митних документів та усунення будь-яких формальних перешкод для ввезення газу скрапленого, не проведення митного огляду та відібрання проб стосовно вантажів що ввозяться ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 », « ІНФОРМАЦІЯ_5 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » на митну територію України, а також забезпечення митного оформлення операцій з імпорту вказаних вище товарів поза робочим часом посадовими особами митного посту « ІНФОРМАЦІЯ_1 » ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Так, діючи заздалегідь розробленого плану, реалізуючи умисел направлений на отримання неправомірної вигоди шляхом зловживання службовим становищем ОСОБА_5 отримав у користування банківську платіжну картку ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_8 » з картковим рахунком № НОМЕР_1 , відкриту на ім`я громадянина ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_9 , якого ОСОБА_5 , будучи його вітчимом не повідомив про свої злочинні наміри, та в подальшому повідомив номер банківського рахунку вказаної картки ОСОБА_6 , а також іншим суб`єктам зовнішньоекономічної діяльності та брокерам, що здійснюють імпорт газу скрапленого на митну території України, для перерахування на неї неправомірної вигоди у вигляді грошових коштів.

В подальшому, діючи відповідно до розробленого плану ОСОБА_6 , перерахував через додаток « ІНФОРМАЦІЯ_10 » грошові кошти з карти НОМЕР_2 , що було відкрито на його ім`я у ПАТ КБ « ІНФОРМАЦІЯ_8 » на банківську карту НОМЕР_1 , відкриту у ПАТ КБ « ІНФОРМАЦІЯ_8 » на ім`я ОСОБА_7 , якою фактично користувався ОСОБА_5 з метою отримання на неї неправомірної вигоди від суб`єктів господарювання, а саме: 12.05.2016 об 12 год. 12 хв. у сумі 9000 грн., 13.06.2016 об 11 год. 18 хв. у сумі 11500 грн., 14.07.2016 об 10 год. 56 хв. у сумі 8500 грн., 09.08.2016 об 17 год. 50 хв. у сумі 11055 грн., 15.09.2016 об 17 год. 28 хв. у сумі 8040,20 грн;

Також, ОСОБА_6 перерахував через додаток « ІНФОРМАЦІЯ_10 » грошові кошти з карти НОМЕР_3 , що було відкрито на його ім`я у ПАТ КБ « ІНФОРМАЦІЯ_8 » на банківську карту НОМЕР_1 , відкриту у ПАТ КБ « ІНФОРМАЦІЯ_8 » на ім`я ОСОБА_7 , якою фактично користувався ОСОБА_5 з метою отримання на неї неправомірної вигоди від суб`єктів господарювання, а саме: 10.10.2016 об 16 год. 51 хв. у сумі 13065 грн.

У цілому, протягом 2016 року ОСОБА_6 передав неправомірну вигоду ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_7 , у вигляді грошових коштів, на загальну суму 61160,20 грн., за безперешкодне оформлення відповідних митних документів та усунення будь-яких формальних перешкод для ввезення газу скрапленого, не проведення митного огляду та відібрання проб стосовно вантажів що ввозяться ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 », « ІНФОРМАЦІЯ_5 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » на митну територію України, а також забезпечення митного оформлення операцій з імпорту вказаних вище товарів поза робочим часом посадовими особами митного посту « ІНФОРМАЦІЯ_1 » ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Вказані обставини підтверджуються, документами з приводу руху банківських коштів по банківських рахунках, копіями банківських документів про власників рахунків, реєстраційних документів юридичних осіб, протоколами допиту свідків, документальними доказами з приводу обсягів та різновиду товарів що ввозилися на територію України ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 », « ІНФОРМАЦІЯ_5 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » та іншими доказами зібраними по справі.

Крім цього, аналізом матеріалів негласних слідчо-рошукових заходів встановлено, що ОСОБА_6 , має дійсне відношення до діяльності пов`язаної із ввезенням ГСМ, що здійснюються визначеними в клопотанні суб`єктами господарювання на територію України та неодноразово підтримував контакт з організатором протиправної діяльності ОСОБА_5 , обговорюючи питання імпорту скрапленого газу на територію України, та в завуальов аній формі спілкувалися про обставини надання неправомірної вигоди.

Також було встановлено, що ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (ЄРДПОУ НОМЕР_4 ), співробітником якої є ОСОБА_6 та в інтересах якого він діяв, зареєстроване за адресою: АДРЕСА_1 . Основним видом господарської діяльності підприємства є оптова торгівля твердим, рідким, газоподібним паливом і подібними продуктами.

Також, під час телефонної розмови 24.11.2016 об 11 год. 30 хв. між ОСОБА_5 та ОСОБА_6 , останній зазначив - «у нас пока «Мастер Премиум» заморожен, будем пока работать через «Технофорт Групп»», «вот и я Вам просто обозначил, что «Технофорт» - это тоже я, т.е если что, если какие-то вопросы, то я за все отвечаю».

Встановлено, що кінцевими бенефіціарними власниками ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » є ОСОБА_8 та ОСОБА_9 , які є дідусем та батьком (відповідно) ОСОБА_6 . Основними видами діяльності ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » є надання в оренду інших машин, устатковання та товарів. н. в. і. у., а також оптова торгівля твердим, рідким, газоподібним паливом і подібними продуктами.

ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (ЄРДПОУ НОМЕР_5 ) зареєстроване за адресою: АДРЕСА_2 .

Також слідчим було зазначено, що вказана інформація мас суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному проваджені і отримані відомості можуть бути використані, як докази в кримінальному провадженні.

Слідчий суддя, вислухавши прокурора, розглянувши клопотання, дослідивши додані до клопотання документи, прийшов до наступного.

Відповідно до ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей та документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі та документи, можливість ознайомитись з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх(здійснити їх виїмку).

Статтею 160 КПК України передбачено, що сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження зі клопотанням про тимчасовий доступ до речей та документів, за винятком зазначених у статті 161 цього Кодексу. Слідчий має право звернутись із зазначеним клопотанням за погодженням з прокурором.

Клопотання слідчого, яке надійшло до суду відповідає вимогам КПК України.

Згідно з ч.5 ст.163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи:

1)перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи;

2)самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні;

3)не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Як вбачається із клопотання та доданих до нього матеріалів, відомості до ЄРДР внесені 12.06.2017 за №42017220000000556 за ч. 3 ст. 368 КК України

Слідчий суддя вважає, що слідчим доведено те, що документи знаходяться у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (ЄРДПОУ НОМЕР_5 ) зареєстроване за адресою: АДРЕСА_2 Б

За таких обставин слідчий суддя дійшов висновку, що клопотання обґрунтоване та підлягає задоволенню.

Фіксування процесу технічними засобами відповідно до положень ст. 107 КПК України не здійснювалось.

Керуючись ст. ст. 131-132, 159-164,166, 392-395 КПК України,-

УХВАЛИВ:

Клопотання старшого слідчого другого слідчого відділу слідчого управління прокуратури Харківської області ОСОБА_4 задовольнити.

Надати тимчасовий доступ до речей, документів та необхідної інформації за період із 01.01.2016 по 31.12.2016 року, що міститься у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (ЄРДПОУ НОМЕР_5 ) зареєстроване за адресою: АДРЕСА_2 а саме до документів, шляхом надання належним чином завірених копій документів стосовно зовнішньоекономічної діяльності ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (ЄРДПОУ НОМЕР_5 ) зареєстроване за адресою: АДРЕСА_2 , а саме: договори, угоди, контракти в т.ч. міжнародні, додаткові угоди, інвойси, коносаменти, міжнародні товарно-транспортні накладні(CMR), паспорти якості на скраплений газ, товарно-транспортні накладні, видаткові та прибуткові накладні, податкові накладні, касові книги, чорнові записи з приводу усіх груп товарів, що які стосуються обставин скоєння даного кримінального правопорушення та можуть викривати осіб, які його вчинили.

Виконання ухвали доручити старшому слідчому другого слідчого відділу слідчого управління прокуратури Харківської області юристу 1 класу ОСОБА_4 , прокурору групи прокурорів у кримінальному провадженню юристу 2 класу ОСОБА_3 .

Срок дії ухвали один місяць.

У разі невиконання ухвали слідчий суддя за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на поступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення19.10.2017
Оприлюднено08.03.2023
Номер документу69912952
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання тимчасового доступу до речей і документів за матеріалами досудового розслідування внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 42017220000000556 від 12.06.2017, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст. 368 КК України

Судовий реєстр по справі —646/5388/17

Ухвала від 03.03.2018

Кримінальне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Мицик С. А.

Ухвала від 19.02.2018

Кримінальне

Апеляційний суд Харківської області

Цілюрик В. П.

Ухвала від 22.02.2018

Кримінальне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Мицик С. А.

Ухвала від 19.02.2018

Кримінальне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Мицик С. А.

Ухвала від 19.02.2018

Кримінальне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Мицик С. А.

Ухвала від 13.02.2018

Кримінальне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Мицик С. А.

Ухвала від 13.02.2018

Кримінальне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Мицик С. А.

Ухвала від 31.01.2018

Кримінальне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Мицик С. А.

Ухвала від 18.12.2017

Кримінальне

Апеляційний суд Харківської області

Бездітко В. М.

Ухвала від 18.12.2017

Кримінальне

Апеляційний суд Харківської області

Бездітко В. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні