Ухвала
від 03.12.2009 по справі 6-146/09
ЛОЗІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 6-146/09

У Х В А Л А

Про звернення стягнення на грошові кошти боржника

03 грудня 2009 року Лозівськ ий міськрайонний суд Харківс ької області у складі: голову ючого - судді Дегтярчук М.О., при секретарі Заводяній О.Ю., р озглянувши у відкритому судо вому засіданні в місті Лозов а Харківської області у залі суду подання державного вик онавця відділу державної вик онавчої служби Лозівського м іськрайонного управління юс тиції Харківської області ОСОБА_1 про звернення стягн ення на грошові кошти боржни ка, -

В С Т А Н О В И В :

Державний виконавець від ділу державної виконавчої сл ужби Лозівського міськрайон ного управління юстиції Харк івської області ОСОБА_1 зв ернувся до суду з поданням пр о звернення стягнення на гро шові кошти боржника, посилаю чись на те, що на виконанні у в ідділі державної виконавчої служби Лозівського міськрай онного управління юстиції Ха рківської області перебував наказ Господарського суду Х арківської області № 60/72 від 26 г рудня 2008 року про зобов' язан ня Лозівське бюро технічної інвентаризації провести інв ентаризаційні роботи та виго тувати технічну документаці ю об' єкту нерухомого майна - магазинів та адміністрати вної будівлі, розташованої з а адресою: АДРЕСА_1, яка нал ежить ТОВ «Торговий дім «Лоз ова-центр».

На підставі ст. 24 Закону Укра їни «Про виконавче проваджен ня», було винесено постанову про відкриття виконавчого п ровадження б/н від 10.01.2009 р. з проп озицію боржникові, добровіль но виконати виконавчий докум ент в семиденний термін та по переджено, що у разі невикона ння в наданий строк рішення с уду буде притягнуто до відпо відальності згідно ст. 87 Закон у. Боржником у встановлений с трок виконавчий документ не виконано.

23 січня 2009 року державним вик онавцем було винесено постан ову б/н відповідно до ч. 1 ст. 87 За кону шляхом накладення фінан сової санкції у вигляді штра фу у розмірі 340 грн., повторно бо ржнику надано строк для вико нання до 30 січня 2009 року та попе реджено, що у разі подальшого невиконання буде накладено штрафні санкції у подвійному розмірі. Незважаючи на вищез азначені обставини Лозівськ е БТІ рішення суду не виконал о.

04 лютого 2009 року виконавцем б уло винесено постанову б/н ві дповідно до ч. 2 ст. 87 Закону шля хом накладення фінансової са нкції у вигляді штрафу у подв ійному розмірі 680 грн., втретє б оржнику надано строк для вик онання до 11 лютого 2009 року. В стр ок, встановлений державним в иконавцем виконавчий докуме нт боржником не виконано.

04 лютого 2009 року державним ви конавцем було винесено поста нову б/н відповідно до ч. 2 ст. 87 З акону шляхом накладення фіна нсової санкції у вигляді штр афу у подвійному розмірі 680,00 гр н., втретє боржнику надано стр ок для виконання до 11 лютого 2009 року. В строк, встановлений де ржавним виконавцем, виконавч ий документ боржником не вик онано.

Відповідно до п. 16 ст. 3 Закону постанови державного викона вця про накладення штрафу пі длягають виконанню державно ю виконавчою службою. У зв' я зку з чим, відповідно до ст. 24 З акону 13 березня 2009 року було ви несено постанову про відкрит тя виконавчого провадження щ одо виконання постанови б/н п ро накладення на Лозівське б юро технічної інвентаризаці ї фінансової санкції у вигля ді штрафу у розмірі 680,00 грн.

Комунальним підприємством «Лозівське бюро технічної і нвентаризації» до Господарс ького суду Харківської облас ті було подано скаргу на дії д ержавного виконавця та начал ьника відділу державної вико навчої служби Лозівського мі ськрайонного управління юст иції Харківської області про визнання дій щодо винесення постанови державного викона вця б/н про накладення на Лозі вське БТІ фінансової санкції у вигляді штрафу у розмірі 340 г рн. від 23 січня 2009 року неправом ірними та зобов' язання скас увати зазначену постанову. Т а пізніше подано заяву про зб ільшення вимог викладених в скарзі про визнання дій щодо винесення постанови держвик онавця б/н про накладення на Л озівське БТІ фінансової санк ції у вигляді штрафу в розмір і 680 грн. від 04 лютого 2009 року непр авомірними та зобов' язання скасувати зазначену постано ву. Ухвалою Господарського с уду Харківської області від 26 серпня 2009 року по справі № 60/72-08 б уло визнано дії державного в иконавця та начальника відді лу державної виконавчої слу жби Лозівського міськрайонн ого управління юстиції Харкі вської області неправомірни ми.

Відділом державної викона вчої служби Лозівського місь крайонного управління юстиц ії Харківської області було подано апеляційну скаргу на вищезазначену ухвалу та 28 жов тня 2009 року постановою Харків ського апеляційного господа рського суду по справі № 60/72-08 бу ло задоволено апеляційну ска ргу, скасовано ухвалу Господ арського суду Харківської об ласті від 26 серпня 2009 року по сп раві № 60/72-08 та скаргу Комунальн ого підприємства «Лозівське бюро технічної інвентаризац ії» на дії державного викона вця та начальника відділу де ржавної виконавчої служби Л озівського міськрайонного у правління юстиції Харківськ ої області залишено без задо волення.

Відповідно до ст. 50 вищез азначеного Закону, стягнення за виконавчими документами в першу чергу звертається на кошти боржника, що знаходять ся на рахунках та вкладах бор жника в установах банків та і нших кредитних організаціях .

Але згідно ст. 1074 ЦК Україн и, розпорядження коштами клі єнта, що знаходяться на його р ахунках, не допускається, крі м випадків обмеження права р озпоряджатися рахунком/ами з а рішенням суду у випадку, вст ановлених законом.

Крім того, статтею 59 Закон у України «Про банки та банкі вську діяльність» зазначено , що арешт на кошти та інші цін ності юридичних або фізичних осіб, що знаходяться в банку, здійснюється виключно за ріш енням суду про стягнення кош тів або про накладення арешт у в порядку, встановленому за коном.

В зв' язку з тим, що поста нова державного виконавця б/ н про накладення на Лозівськ е бюро технічної інвентариз ації фінансової санкції у ви гляді штрафу у розмірі 680,00 грн. від 04 лютого 2009 року являє собо ю виконавчий документ - фін ансові санкції, який виданий не за рішенням суду то наклад ення арешту на грошові кошти боржника на підставі вищеза значених документів, буде су перечити положенням чинного законодавства.

Враховуючи вищевикладен е, державний виконавець відд ілу державної виконавчої слу жби Лозівського міськрайонн ого управління юстиції Харкі вської області ОСОБА_1 пр осить постановити рішення пр о звернення стягнення на гро шові кошти боржника - комунал ьного підприємства «Лозівсь ке бюро технічної інвентариз ації», які знаходяться на роз рахунковому рахунку № 26000000856031 ВФ ХДАТ «Індекс-банк» м. Лозова н а користь держави у розмірі 680 ,00 грн.

Представник відділу дер жавної виконавчої служби Лоз івського міськрайонного упр авління юстиції Харківської області у судовому засіданн і заявлені вимоги підтримав.

У відповідності до ст. 377 ЦП К України, питання про зверне ння стягнення на належні бор жнику від інших осіб грошові кошти, що знаходяться на раху нках цих осіб в установах бан ків та інших фінансових уста новах, при виконанні судових рішень та рішень інших орган ів (посадових осіб), а також пи тання про звернення стягненн я на грошові кошти боржника, щ о знаходяться на його рахунк ах в установах банків та інши х фінансових установах, при в иконанні рішень інших органі в (посадових осіб) вирішуєтьс я судом за поданням державно го виконавця, погодженим з на чальником відділу державної виконавчої служби.

Згідно ст. 20 Закону Україн и «Про виконавче провадження » виконавчі дії провадяться державним виконавцем за місц ем проживання, роботи боржни ка або за місцезнаходженням його майна. Якщо боржник є юри дичною особою, то виконання п ровадиться за місцезнаходже нням його постійно діючого о ргану або майна. Право вибору місця виконання між кільком а відділами державної викона вчої служби , які можуть вчиня ти виконавчі дії по виконанн ю рішення на території, на яку поширюються їх функції, нале жить стягувачу.

На підставі викладеного , суд вважає за необхідне звер нути стягнення на грошові ко шти боржника - комунального п ідприємства «Лозівське бюро технічної інвентаризації» у розмірі 680,00 грн. на користь дер жави.

Керуючись ст. 377 ЦПК Україн и, -

У Х В А Л И В :

Звернути стягнення на г рошові кошти комунального пі дприємства «Лозівське бюро т ехнічної інвентаризації» (64600 , Харківська область, м. Лозова , вул.. 50 років Жовтня, код 03354997, які знаходяться на розрахунково му рахунку № 26000000856031 ВФ ХДАТ «Інд екс-банк» м. Лозова на користь держави (ГУДКУ в Харківській області, МФО: 851011, код 24134414, р/р № 311151067 00015) у розмірі 680,00 грн. (шістсот ві сімдесят грн. 00 коп.)

Ухвала може бути оскарже на в апеляційному порядку до апеляційного суду Харківськ ої області через Лозівський міськрайонний суд Харкiвсько ї областi шляхом подачі в 5-ден ний строк з дня винесення ухв али заяви про апеляційне оск арження і поданням після цьо го протягом 10 днів апеляційно ї скарги, з подачею її копії до апеляційної інстанції або в порядку ч. 4 ст. 295 ЦПК України.

Суддя: М.О.Дегтярчук

Дата ухвалення рішення03.12.2009
Оприлюднено16.12.2009
Номер документу6994543
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —6-146/09

Ухвала від 21.10.2010

Цивільне

Центральний районний суд м. Сімферополя

Малухін Валерій Володимирович

Ухвала від 14.05.2009

Цивільне

Богунський районний суд м. Житомира

Галацевич О.М.

Ухвала від 22.04.2009

Цивільне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Микуляк П.П.

Ухвала від 17.12.2009

Цивільне

Центральний районний суд м. Сімферополя

Малухін Валерій Володимирович

Ухвала від 14.03.2010

Цивільне

Київський районний суд м. Одеси

Куриленко Оксана Михайлівна

Ухвала від 18.12.2009

Цивільне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Слюсар Людмила Петрівна

Ухвала від 03.12.2009

Цивільне

Лозівський міськрайонний суд Харківської області

Дегтярчук Марина Олександрівна

Ухвала від 03.11.2009

Цивільне

Красноармійський міськрайонний суд Донецької області

Філь Олена Євгенівна

Ухвала від 12.10.2009

Цивільне

Заводський районний суд м. Запоріжжя

Федоренко Р.Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні