Ухвала
від 02.11.2017 по справі 820/5110/17
ХАРКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Харківський окружний адміністративний суд 61004, м. Харків, вул. Мар'їнська, 18-Б-3, inbox@adm.hr.court.gov.ua

У Х В А Л А

"02" листопада 2017 р.                                                             № 820/5110/17

Суддя Харківського окружного адміністративного суду Бабаєв А.І. розглянувши клопотання Індустріального об'єднаного управління Пенсійного фонду України м. Харкова про забезпечення адміністративного позову у справі за адміністративним позовом Індустріального об'єднаного управління Пенсійного фонду України м. Харкова до Приватного акціонерного товариства «Інститут автоматизованих систем» про стягнення суми, -

ВСТАНОВИВ :

01 листопада 2017 року Індустріальне об'єднане управління Пенсійного фонду України м. Харкова звернулось до Харківського окружного адміністративного суду з адміністративним позовом до ПАТ «Інститут автоматизованих систем», в якому просить суд:

- стягнути з Приватного акціонерного товариства «Інститут автоматизованих систем» (вул. Багратіона, 6, м. Харків, 61046, р/р 26007031213 в АВУБ «Грант» філія № 2 м. Харкова, МФО 351630, код ЄДРПОУ 05393406) на користь Індустріального об'єднаного управління Пенсійною фонду України м. Харкова (пр. Московський, 198/3, м. Харків. 61082, р/р 25600301672331 в Харківське обласне управління АТ «Ощадбанк», МФО 351823, код ЄДРПОУ 41248021) заборгованість по відшкодуванню суми витрат на фінансування різниці між сумою пенсії, призначеної відповідно до Закону України «Про наукову і науково-технічну діяльність» і сумою пенсії, обчисленої відповідно до інших законодавчих актів за серпень та вересень місяців 2017 року у сумі 3720,16 грн.;

- постановити ухвалу про вжиття заходів забезпечення адміністративного позову в порядку ст. 117 КАС України.

Ухвалою судді Харківського окружного адміністративного суду від 02 листопада 2017 року відкрито провадження в адміністративній справі за позовом Індустріального об'єднаного управління Пенсійного фонду України м. Харкова до Приватного акціонерного товариства «Інститут автоматизованих систем» про стягнення суми.

Відповідно до ст. 117 Кодексу адміністративного судочинства України суд за клопотанням позивача або з власної ініціативи може постановити ухвалу про вжиття заходів забезпечення адміністративного позову, якщо існує очевидна небезпека заподіяння шкоди правам, свободам та інтересам позивача до ухвалення рішення в адміністративній справі, або захист цих прав, свобод та інтересів стане неможливим без вжиття таких заходів, або для їх відновлення необхідно буде докласти значних зусиль та витрат, а також якщо очевидними є ознаки протиправності рішення, дії чи бездіяльності суб'єкта владних повноважень.

Згідно ч. 1 ст. 118 Кодексу адміністративного судочинства України, клопотання про забезпечення адміністративного позову розглядається не пізніше наступного дня після його одержання й у разі обґрунтованості та терміновості вирішується ухвалою негайно без повідомлення відповідача та інших осіб, які беруть участь у справі.

Суддя вважає, що застосування заходів забезпечення адміністративного позову можливе виключно у випадку наявності підстав передбачених ст.117 КАС України.

Розглянувши клопотання про забезпечення адміністративного позову, з урахуванням фактичних обставин справи, суддя вважає, що підстав для застосування заходів забезпечення адміністративного позову передбачених ст. 117 КАС України немає. Отже, застосування заходів забезпечення позову є не обґрунтованими, а клопотання Індустріального об'єднаного управління Пенсійного фонду України м. Харкова про забезпечення адміністративного позову, на думку судді не підлягає задоволенню.

На підставі вищевикладеного та керуючись ст. 117, ст. 118, ст. 254 Кодексу адміністративного судочинства України, суддя, -

УХВАЛИВ:

В задоволенні клопотання Індустріального об'єднаного управління Пенсійного фонду України м. Харкова про забезпечення адміністративного позову у справі за адміністративним позовом Індустріального об'єднаного управління Пенсійного фонду України м. Харкова до Приватного акціонерного товариства «Інститут автоматизованих систем» про стягнення суми - відмовити.

Копію ухвали направити позивачу для відома.

Апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подається протягом п'яти днів з дня проголошення ухвали. У разі якщо ухвалу було постановлено в письмовому провадженні або згідно з частиною третьою статті 160 цього Кодексу, або без виклику особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного проваджені або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Суддя                                                   Бабаєв А.І.

Дата ухвалення рішення02.11.2017
Оприлюднено07.11.2017
Номер документу69947677
СудочинствоАдміністративне
Сутьстягнення суми

Судовий реєстр по справі —820/5110/17

Постанова від 15.11.2017

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Бабаєв А.І.

Ухвала від 02.11.2017

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Бабаєв А.І.

Ухвала від 02.11.2017

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Бабаєв А.І.

Ухвала від 02.11.2017

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Бабаєв А.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні