Ухвала
від 01.11.2017 по справі 12/1
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

Кіровоградської області

УХВАЛА

01 листопада 2017 року Справа № 12/1

Господарський суд Кіровоградської області у складі судді Макаренко Т.В., розглянувши у відкритому судовому засіданні заяву (подання) від 17.10.2017 Онуфріївського районного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Кіровоградській області про заміну боржника - Державного підприємства "Онуфріївський кінний завод №175" на його правонаступника - Державне підприємство "Конярство України" у справі № 12/1

за позовом Онуфріївського районного центру зайнятості,

до Державного підприємства "Онуфріївський кінний завод № 175",

про стягнення 23289,79 грн,

за участі представників:

від стягувача - ОСОБА_1 , довіреність № 342 від 15.11.16;

від боржника - участі не брали;

від ДВС (заявника) - участі не брали;

ВСТАНОВИВ:

Рішенням Господарського суду Кіровоградської області від 24.02.2005 позовні вимоги Онуфріївського районного центру зайнятості задоволено в повному обсязі та стягнуто з Державного підприємства "Онуфріївський кінний завод № 175" 23289,79 грн заборгованості по страхових внесках, в тому числі пеню, а також 232,80 грн державного мита та 118,00 грн витрат на інформаційною технічне забезпечення судового процесу.

14.03.2005 на виконання вищевказаного рішення видано відповідні накази.

23.10.2017 до господарського суд надійшло подання № 02-25/4075 від 17.10.2017 Онуфріївського районного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Кіровоградській області про заміну боржника - Державного підприємства "Онуфріївський кінний завод №175" ідентифікаційний код 00485836 на його правонаступника - Державне підприємство "Конярство України" ідентифікаційний код 37404165 у зведеному виконавчому провадженні №51775206 з примусового виконання наказу №12/1 виданого Господарським судом Кіровоградської області на стягнення з відповідача на користь позивача 22562,37 грн.

У зв'язку із звільненням судді Шевчук О.Б., в провадженні якої перебувала вказана справа, з посади судді у зв'язку з поданням заяви про відставку на підставі рішення Вищої ради правосуддя від 15.08.2017 № 2430/0/15-17, призначено повторний автоматизований розподіл судової справи, за результатами якого справу №12/1 призначено судді Макаренко Т.В.

Ухвалою від 24.10.17 справу № 12/1 прийнято до свого провадження. Заяву (подання) від 17.10.2017 Онуфріївського районного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Кіровоградській області про заміну боржника - Державного підприємства "Онуфріївський кінний завод №175" на його правонаступника - Державне підприємство "Конярство України" у справі № 12/1 призначено до розгляду у судовому засіданні 01.11.17 о 10:00 год.

У судовому засіданні 01.11.17 представник стягувача підтримав подану заяву та подав витребувані господарським судом документи.

Боржник, ДВС участі своїх представників у судовому засіданні не забезпечили, письмових пояснень не надали.

Згідно з положеннями статті 121-4 Господарського процесуального кодексу України у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за заявою державного виконавця, приватного виконавця або за заявою сторони господарський суд замінює сторону виконавчого провадження її правонаступником.

Господарський суд у десятиденний строк розглядає це питання у судовому засіданні з повідомленням сторін та заінтересованих осіб. Неявка сторін та інших осіб не є перешкодою для вирішення питання про заміну сторони виконавчого провадження.

Ухвала про заміну сторони виконавчого провадження надсилається не пізніше наступного робочого дня особам, які брали участь у справі, а також державному виконавцю, приватному виконавцю.

При розгляді вищезазначеної заяви (подання) господарський суд враховує приписи частини п'ятої статті 15 Закону України "Про виконавче провадження" відповідно до якої у разі вибуття однієї із сторін виконавець за заявою сторони, а також заінтересована особа мають право звернутися до суду із заявою про заміну сторони її правонаступником. Для правонаступника усі дії, вчинені до його вступу у виконавче провадження, є обов'язковими тією мірою, якою вони були б обов'язковими для сторони, яку правонаступник замінив.

Статтею 104 Цивільного кодексу України визначено, що юридична особа припиняється в результаті реорганізації (злиття, приєднання, поділу, перетворення) або ліквідації. У разі реорганізації юридичних осіб майно, права та обов'язки переходять до правонаступників. Юридична особа є такою, що припинилася, з дня внесення до єдиного державного реєстру запису про її припинення. Виходячи зі змісту статті 104 Цивільного кодексу України реорганізація юридичної особи, як, зокрема, приєднання - є формою припинення товариства, яке має наслідком правонаступництво новоутвореною юридичною особою прав та обов'язків першого.

Відповідно до статті 106 Цивільного кодексу України злиття, приєднання, поділ та перетворення юридичної особи здійснюються за рішенням його учасників або органу юридичної особи, уповноваженого на це установчими документами, а у випадках, передбачених законом, - за рішенням суду або відповідних органів державної влади.

Статті 107 Цивільного кодексу України визначено порядок припинення юридичної особи шляхом злиття, приєднання, поділу та перетворення. Частинами 2, 3 цієї статті передбачено, що після закінчення строку для пред'явлення вимог кредиторами та задоволення чи відхилення цих вимог комісія з припинення юридичної особи складає передавальний акт (у разі злиття, приєднання або перетворення) або розподільчий баланс (у разі поділу), який має містити положення про правонаступництво щодо майна, прав та обов'язків юридичної особи, що припиняється шляхом поділу, стосовно всіх її кредиторів та боржників, включаючи зобов'язання, які оспорюються сторонами. Передавальний акт та розподільчий баланс затверджуються учасниками юридичної особи або органом, який прийняв рішення про її припинення, крім випадків, встановлених законом.

Розпорядженням Кабінету Міністрів України № 2305-р від 01.12.2010 вирішено реорганізувати державні підприємства, діяльність яких пов'язана з розвитком конярства, що належать до сфери управління Міністерства аграрної політики та включені до переліку об'єктів права державної власності, що не підлягають приватизації, згідно з додатком № 1 шляхом їх приєднання до державного підприємства "Конярство України".

У додатку № 1 до розпорядження наведено перелік державних підприємств, діяльність яких пов'язана з розвитком конярства, які включені до переліку об'єктів права державної власності, що не підлягають приватизації. До вказаного переліку входить, серед іншого, Онуфріївський кінний завод № 175.

Наказом Міністерства аграрної політики України № 33 від 01.02.2011 "Про реорганізацію державних підприємств, діяльність яких пов'язана з розвитком конярства", відповідно до якого реорганізовано державні підприємства, в тому числі Онуфріївський кінний завод № 175, шляхом приєднання до Державного підприємства "Конярство України" та створити на базі майна реорганізованих державних підприємств відокремлені підрозділи (філії) без права юридичної особи.

Пунктом 2 цього наказу визначено Державне підприємство "Конярство України" правонаступником реорганізованих підприємств.

На виконання розпорядження Кабінету Міністрів України № 2305-р від 01.12.2010 та наказу Міністерства аграрної політики України № 33 від 01.02.2011 "Про реорганізацію державних підприємств, діяльність яких пов'язана з розвитком конярства" 11.08.11 складено та затверджено передавальний акт від Державного підприємства Онуфріївський кінний завод № 175 до Державного підприємства "Конярство України".

У передавальному акті зазначено, що права та обов'язки Державного підприємства Онуфріївський кінний завод № 175 переходять до Державного підприємства "Конярство України"з моменту підписання цього акту. З моменту підписання передавального акту Державне підприємство "Конярство України" стає правонаступником всіх майнових та немайнових прав та обов'язків, в тому числі у відношенні кредиторів і боржників Державного підприємства Онуфріївський кінний завод № 175.

В матеріалах справи також наявна довідка Головного міжрегіонального управління статистики в м. Києві з єдиного державного реєстру підприємств та організацій України видана Філії "Онуфріївський кінний завод № 175" Державного підприємства "Конярство України".

В той же час, господарський суд враховує положення частини 7 статті 4 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань", відповідно до якої у разі приєднання юридичних осіб здійснюється державна реєстрація припинення юридичних осіб, що припиняються у результаті приєднання, та державна реєстрація змін до відомостей, що містяться в Єдиному державному реєстрі, щодо правонаступництва юридичної особи, до якої приєднуються. Приєднання вважається завершеним з дати державної реєстрації змін до відомостей, що містяться в Єдиному державному реєстрі, щодо правонаступництва юридичної особи, до якої приєднуються.

Як вбачається з ОСОБА_1 з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань № НОМЕР_1 від 01.11.17 відокремленим підрозділом юридичної особи Державне підприємство "Конярство України" є Філія "Онуфріївський кінний завод № 175" Державного підприємства "Конярство України" (37728270; 28100, Кіровоградська обл., Онуфріївський район, смт. Онуфріївка, вул. Графа Толстого , буд. 57).

Господарський суд також враховує, що ухвалами Кіровоградського окружного адміністративного суду від 08.08.17 у справах № 2а-17/09/1170, № 2а-955/10/1170 та № 2а-2377/10/1170 замінено сторону - боржника з Державного підприємства "Онуфріївський кінний завод № 175№ (і.к. 00485836, Кіровоградська обл., Онуфріївський район, смт. Онуфріївка) на Державне підприємство "Конярство України" (і.к. 37404165, м. Київ, вул. Б. Грінченка, 1).

Таким чином, у судовому засіданні 01.11.17 встановлено, що заява (подання) від 17.10.2017 Онуфріївського районного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Кіровоградській області про заміну боржника - Державного підприємства "Онуфріївський кінний завод №175" на його правонаступника - Державне підприємство "Конярство України" у справі № 12/1 є обґрунтованою та відповідно підлягає задоволенню.

Керуючись статями 86, 121-4 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд

УХВАЛИВ:

1. Задовольнити подання (заяву) № 02-25/4075 від 17.10.2017 Онуфріївського районного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Кіровоградській області про заміну боржника по справі № 12/1.

2. Замінити сторону у зведеному виконавчому провадженні 51775206 з примусового виконання наказу 12/1 виданого Господарським судом Кіровоградської області 14.03.2005 стосовно стягнення з Державного підприємства "Онуфріївський кінний завод №175" на користь Онуфріївського районного центру зайнятості коштів в сумі 22562,37 грн. - боржника - Державне підприємство "Онуфріївський кінний завод № 175" (і.к. 00485836, Кіровоградська обл., Онуфріївський район, смт. Онуфріївка) на його правонаступника - Державне підприємство "Конярство України" (і.к. 37404165, м. Київ, вул. Б. Грінченка, 1).

3. Копії ухвали направити Онуфріївському районному відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Кіровоградській області (Кіровоградська область, сел. Онуфріївка, вул. Центральна, 11); Онуфріївському районному центру зайнятості (Кіровоградська область, сел. Онуфріївка, вул. М. Скляра, 9), Державному підприємству "Онуфріївський кінний завод № 175" (Кіровоградська область, сел. Онуфріївка, вул. Графа Толстого, 57) та Державному підприємству "Конярство України" (і.к. 37404165, м. Київ, вул. Б. Грінченка, 1).

Суддя Т.В. Макаренко

СудГосподарський суд Кіровоградської області
Дата ухвалення рішення01.11.2017
Оприлюднено03.11.2017
Номер документу69949001
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —12/1

Ухвала від 15.06.2023

Господарське

Господарський суд Сумської області

Яковенко Василь Володимирович

Ухвала від 15.06.2023

Господарське

Господарський суд Сумської області

Яковенко Василь Володимирович

Ухвала від 06.06.2023

Господарське

Господарський суд Сумської області

Яковенко Василь Володимирович

Ухвала від 25.05.2023

Господарське

Господарський суд Сумської області

Яковенко Василь Володимирович

Ухвала від 16.05.2023

Господарське

Господарський суд Сумської області

Яковенко Василь Володимирович

Ухвала від 16.05.2023

Господарське

Господарський суд Сумської області

Яковенко Василь Володимирович

Ухвала від 28.04.2023

Господарське

Господарський суд Сумської області

Яковенко Василь Володимирович

Ухвала від 27.04.2023

Господарське

Господарський суд Сумської області

Яковенко Василь Володимирович

Ухвала від 18.04.2023

Господарське

Господарський суд Сумської області

Яковенко Василь Володимирович

Ухвала від 07.04.2023

Господарське

Господарський суд Сумської області

Яковенко Василь Володимирович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні